Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Aloooo kasirka u Maxiju, Lidlu, bilo kojoj maloj prodavnicicom u kraju.
Ko bre kaze da ne moze da se ukrade i zloupotrebi, ti citas i samoreprodukujes u svojoj glavi sta bi ti voleo.
Ali totalno je nebitno, mislio sam da neko ima licno iskustvo da mu je kasirka ukrala telefon na kasi pa videla saru i uzala telefon ili neko ko je dao na kasi karticu i da je rekao kasirki i da mu je ista tada ukrala karticu i uzela pare sa racuna, ja samo o tim situacijama pricam ne uopsteno, pa nisam brt glug niti dete i naivan da ne znam sta moze i... da ne pisem dalje nije mesto😎 pa ko je kako razumeo.
Kako god sve mi je jasno bilo jos u pocetku, ajmo o Gpay-u.
Ja ti lepo kazem da kao kasir mogu da ti skinem sve sa kartice u sekundi ako mi je das u ruke da je ja provucem a jos da das pin castio bi i veceru

ne kazem da to 99% kasira radi...to sto ti s enije desilo ne znaci da sutra neko nece da kupi avionske karte tvojim parama.

Tako je ali ovi mladi narastaji to ne znaju😎
Al batalimo to, nije covek znao da su pre 22 god postojale kartice pa je hteo da izgleda dokaze da pisem svasta al to mu slabo proslo.
A batalimo tu glupost oko kartica, pinova ajmo o Gpay-u to je tema.
🍻🍻🍻
Ovo je meni upućeno? Biće da si nešto pogrešio 😊

^ I tada je gomila ljudi imala kartice iz stranih banaka. Početkom 2000-tih autorizacija Visa kartica se radila "ručno" - kartica se provuče kroz imprinter, pozove Visa centar telefonom da se dobije broj autorizacije koji se napiše na slipu i to je to...
Pozdrav

^ nisam razumeo šta sam ti učinio nažao. Pogrešio si, sigurno.
Pozdrav.

Je l' otvarate aplikaciju prilikom plaćanja? Ranije sam uvek otvarao da se ne bih izblamirao.

Kad ne otvorim ne prolazi, kad otvorim prolazi sve normalno.
Preporucio bih da otvoris, mada na nekim uredjajima radi i ako ne otvoris aplikaciju.

Nema potrebe za otvaranjem ako ti je u NFC podešavanjima Google Pay podešen kao default.

Kad ne otvorim ne prolazi, kad otvorim prolazi sve normalno.
Preporucio bih da otvoris, mada na nekim uredjajima radi i ako ne otvoris aplikaciju.
Nesto ti ne valja u podesavanjima onda. Jesi podesio GPay kao default za NFC placanja?
Dovoljno je da se aktivira ekran(ne mora ni otkljucavanja za manje iznose)

Nema potrebe za otvaranjem ako ti je u NFC podešavanjima Google Pay podešen kao default.
Na nekim telefonima definitivno ne prolazi ako ne otvoris aplikaciju, ja sam je koristio na dva telefona i toliko je ocigledno da se razlikuju.

Zato sam vec i pozvao da podelite svoje iskustvo prilikom koriscenja i sta ste zakljucili sta radi a sta ne radi, ali jako malo nas je to uradilo.

Evo jos jedno danasnje prilikom placanja racuna od 14 000
otvorim aplikaciju da bi proslo sigurno, prinesem telefon aparatu,
i Gpay odobri placanje izadje ona strikla kao da je izvrseno, ali aparat stoji ne reaguje posto za taj iznos mora pin.

Na apartu pise prinesite karticu, tako da sam izvrsio placanje karticom i zatim uneo pin na aparatu.

gpay je fejlovao prilikom placanja sa unosom pina,
nije cak izbacio n kao neuspesna transakcija...potpuno mrtav ignorise transakciju koju je uredno registrovao na ekranu.

Da li je stock firmware na tom telefonu? Da nije neki telefon bez Google servisa?

Gpay ne može ni da radi ako nije widewine L1

Ima, aman ne citate, testirao sam i podesen mi je na default to sam prvo uradio pobogu, ali nije isto na svim telefonima, zato sam i napisao coveku onako nisam bezveze pisao.
Nesto ti ne valja u podesavanjima onda. Jesi podesio GPay kao default za NFC placanja?
Dovoljno je da se aktivira ekran(ne mora ni otkljucavanja za manje iznose)
Valja sve, defaultna je za placanje mogu i da ti fotkam ukoliko ne verujes, ali na mom telefonu nece ako ne otvorim i ekran i app daje poruku da nemam dovoljno sredstava na racunu, a imam, pa pisao sam testirao kako je kod mene, al ajde😎

Ima, aman ne citate, testirao sam i podesen mi je na default to sam prvo uradio pobogu, ali nije isto na svim telefonima, zato sam i napisao coveku onako nisam bezveze pisao.

Valja sve, defaultna je za placanje mogu i da ti fotkam ukoliko ne verujes, ali na mom telefonu nece ako ne otvorim i ekran i app daje poruku da nemam dovoljno sredstava na racunu, a imam, pa pisao sam testirao kako je kod mene, al ajde😎
To cak ne stoji ni na google uputstvu da treba da otvoris app :D
Koji telefon imas? Da probas mozda da ugasis battery optimization za wallet app?
Ajde udji u wallet app, idi gore na slicicu svoju desno, pa idi na 'Tap to pay setup' - sta ti stoji tu?

Ajdeeee.
Dobro je sto mislis da sam laik koji je valjda pao sa marsa.
Naravno da je optimizacija ukljucena.
😃😃😃 Aj malo da se nasmejem kao ti.
Edit:
Al aj da ti udovoljim znatizelji, evo kako je kod mene.
Sad onako sa strucne strane kazi sta ne valja.

Prilozi

• Screenshot_2022-09-13-18-41-53-403_com.google.android.gms.jpg
    Screenshot_2022-09-13-18-41-53-403_com.google.android.gms.jpg
    73 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_2022-09-13-18-45-18-467-edit_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-09-13-18-45-18-467-edit_com.miui.securitycenter.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 80
Ne znam sto se trigerujes, kazem zato sto tako zaista nije predvidjeno da aplikacija radi.
Da li je problem u samom telefonu, ili si propustio nesto(svima nam se desava) nemam pojma, a i ne interesuje me posto se tako ponasas.

Ajdeeee.
Dobro je sto mislis da sam laik koji je valjda pao sa marsa.
Naravno da je optimizacija ukljucena.
😃😃😃 Aj malo da se nasmejem kao ti.
Edit:
Al aj da ti udovoljim znatizelji, evo kako je kod mene.
Sad onako sa strucne strane kazi sta ne valja.
Zar ne bi trebalo NFC da bude uključen uvek, kako bi plaćanje radilo bez potrebe da se otvara app?

Da sad o svemu pises osim o onom sto si trazio i sto ti je dato a trzio si.
Ma ne nego pitas me neke osnovne stvari koje su logicne da su uradjene, al da ne idemo u off, kazi sta ne valja u podesavanjima.
Hvala i opusti se malo covece🍻🍻🍻
Zar ne bi trebalo NFC da bude uključen uvek, kako bi plaćanje radilo bez potrebe da se otvara app?
Pa moras da ukljucis NFC kad bezkontaktno placas, kako mislis?🤔🤔

Danas mi se desilo u maksiju na samouslužnoj kasi da mi nije prošlo, na telefonu je pisalo nešto u smislu da sam prebrzo pomerio telefon. Probao opet i opet ista poruka, reko batali i platim karticom.

To je prvi put da sam imao neki problem, e sad ne znam da li je do tog terminala ili sam stvarno na neki drugačiji način prineo telefon (mada ne bih rekao).

Dešava se...meni je pre par dana par puta odbijena transakcija ali posle nekog vremena sve je profunkcionisalo.

Imao sam i ja tu čudnu poruku da sam prebrzo približio telefon...
Šta god to značilo?

Nije dobro centriran NFC na terminal, dešava se povremeno. Prineseš telefon opet i to je to. Nemaju svi terminali lepo označeno mesto na koje se prislanja kartica/telefon.

Danas mi se desilo u maksiju na samouslužnoj kasi da mi nije prošlo, na telefonu je pisalo nešto u smislu da sam prebrzo pomerio telefon. Probao opet i opet ista poruka, reko batali i platim karticom.

To je prvi put da sam imao neki problem, e sad ne znam da li je do tog terminala ili sam stvarno na neki drugačiji način prineo telefon (mada ne bih rekao).
Imao sam i ja tu čudnu poruku da sam prebrzo približio telefon...
Šta god to značilo?
Dosta korisnika se žali na ovo preko znači nije do nas ovde.
Neki tvrde da se to dešava zbog maski (futrola) mobilnih, da one prave problem.

Jel moze da se namesti na iOS gpay?

Problem do terminala.

Meni je juče bio uključen NFC, kupio nešto za 200rsd, prislonio telefon (telefon zaključan) , POS terminal traži da ubacim karticu i traži PIN, valjda..pa sam odustao, žena poništila kupovinu, pa sam otključao telefon, pokrenuo aplikaciju i sve je prošlo.

Poslednja izmena od urednika:
Bas o tome sam par dana unazad pisao. Samo je meni terminal izbacivao da nemam dovoljno sredstava i onda je farmaceut trazila da ubacim karticu jer takve probleme vidja i kad ubace karticu kaze sve prodje, ja tad nisam imao fizicki kod sebe karticu.
Znaci ne daju svi terminali iste greske za istu situaciju eto i to znamo, neki kazu nemate dovoljno sredstava a neke traze da ubacite karticu.
Zato sam jednom korisniku i rekao najsigurnije je da otkljucas telefon ukljucis nfc ili moze vam nfc biti ukljucen non stop ne trosi bateriju i tada izvrsiti placanje, neki telefoni mogu da budu sa iskljucenim ekranom i radice normalno.

Nazad
Vrh Dno