Šta je novo?

Google Pixel 4a

Kako biste ocenili sledeće stavke:

• prijem signala (da li gubi signal čim naiđe na manju prepreku)
  • kvalitet i jačinu/jasnoću/glasnoću zvuka prilikom poziva slušalica/spiker (da li mora da se napreže i nagađa šta je rekao onaj sa druge strane ili sve sve kristalno jasno i glasno da mora da se smanjuje jačina)
  • kvalitet mikrofona, odnosno kako sagovornik čuje (da li postoje nekakva zagušenja i izobličenja zvuka, da li se mora ponavljati)
  • jačina zvona (da li će ga nadjačati malo glasnija priča, ili će se čuti skoro bez obzira na sve)
  • intenzitet vibracije (da li je motorčina koja se čuje i stvarno drma, ili neka glupost)

(Idealno bi bilo poređenje sa Samsungom S7 S8 S9, ali znam da mnogo tražim)

To su neke stvari na koje se više uopšte ne obraća pažnja u recenzijama, i sve se svodi na to kako će da odigraju neku vožnju ili pucačinu i da slikaju i snimaju 4k.

I još da li je neko uspeo da uključi volte, ili to ostaje nemoguća misija za pixele

1) Sta podrazumevas kao prepreku..malo je nejasno pitanje.
2) Ja sam generalno zadovoljan kako cujem ljude sto se tice jacine ali kvalitet zvuka nije na zavidom nivou. Ok je ali nista posebno. Oni koji cuju mene se nikad nisu zalili.
3) Oduvek sam upotrebljavao custom melodije, ne one koje dolaze na telefonu pa govorim iskljucivo iz tog ugla (kvalitet melodija je odlican) i ovo je verovatno model koji sam najslabije cuo. Nebrojano puta su ljudi koji sede ili hodaju pored mene culi zvono pre mene. Ovo govorim dok je telefon u dzepu. Kad je van dzepa, nema problema.
4) Takodje slab utisak.

1) Sta podrazumevas na prepreku..malo je nejasno pitanje.
2) Ja sam generalno zadovoljan kako cujem ljude sto se tice jacine ali kvalitet zvuka nije na zavidom nivou. Ok je ali nista posebno. Oni koji cuju mene se nikad nisu zalili.
3) Oduvek sam upotrebljavao custom melodije, ne one koje dolaze na telefonu pa govorim iskljucivo iz tog ugla (kvalitet melodija je odlican) i ovo je verovatno model koji sam najslabije cuo. Nebrojano puta su ljudi koji sede ili hodaju pored mene culi zvono pre mene. Ovo govorim dok je telefon u dzepu. Kad je van dzepa, nema problema.
4) Takodje slab utisak.
Hvala ti na brzim i detaljnim odgvorima. Upravo odgovori koje su mi bili potrebni i sasvim dovoljni da ga dalje ne razmatram kao opciju.

Pod prvim pitanjem sam se verovatno loše izrazio. Mislio sam na to kako se bori na mestima sa slabijim signalom.

Zbog čega pitam, sećam se iskustva sa LG G6, sav srećan, sve super, međutim gde god zaškripi signal jednostavno nema, potpuno se izgubi (da l je imao loše postavljene antene ili šta već), dok drugi telefoni na istoj mreži uredno rade, i pozivi i internet.

Kako biste ocenili sledeće stavke:

• prijem signala (da li gubi signal čim naiđe na manju prepreku)
  • kvalitet i jačinu/jasnoću/glasnoću zvuka prilikom poziva slušalica/spiker (da li mora da se napreže i nagađa šta je rekao onaj sa druge strane ili sve sve kristalno jasno i glasno da mora da se smanjuje jačina)
  • kvalitet mikrofona, odnosno kako sagovornik čuje (da li postoje nekakva zagušenja i izobličenja zvuka, da li se mora ponavljati)
  • jačina zvona (da li će ga nadjačati malo glasnija priča, ili će se čuti skoro bez obzira na sve)
  • intenzitet vibracije (da li je motorčina koja se čuje i stvarno drma, ili neka glupost)

(Idealno bi bilo poređenje sa Samsungom S7 S8 S9, ali znam da mnogo tražim)

To su neke stvari na koje se više uopšte ne obraća pažnja u recenzijama, i sve se svodi na to kako će da odigraju neku vožnju ili pucačinu i da slikaju i snimaju 4k.

I još da li je neko uspeo da uključi volte, ili to ostaje nemoguća misija za pixele
1) ne gubi signal, barem na mts mreži (4g+3g)
2,3) bez zamerki
4)dešava se nekad da ne čujem dok je u torbici telefon (na max je preglasan u kućnim uslovima)
5) prosek
ne podržava volte jer ga nema u zvaničnoj distribuciji (doduše i ne patim nešto za tim)

1) ne gubi signal, barem na mts mreži (4g+3g)
2,3) bez zamerki
4)dešava se nekad da ne čujem dok je u torbici telefon (na max je preglasan u kućnim uslovima)
5) prosek
ne podržava volte jer ga nema u zvaničnoj distribuciji (doduše i ne patim nešto za tim)
Hvala puno na odgovorima

Nakon Android 13 update-a, kartica koja je fizički u telefonu (pored nje koristim i e-sim) redovno ispada iz mreže. To primećujem samo na osnovu ikone za status mreže u gornjem desnom uglu.

Nakon Android 13 update-a, kartica koja je fizički u telefonu (pored nje koristim i e-sim) redovno ispada iz mreže. To primećujem samo na osnovu ikone za status mreže u gornjem desnom uglu.
čudno.. probaj sa isključivanjem prilagodljivog povezivanja u "mreža i internet".. je l' ispada i na 3g i 4g?

Probaj da suspenduješ izvršenje za keširane aplikacije u opciji za developere i osetićeš još bolji battery backup .
I neces imati multitasking i gomilu jos stvari nece raditi.

Developer opcija je za ljude koji znaju sta to tamo nesto znaci, nije sa razlogom sakrivena.

I neces imati multitasking i gomilu jos stvari nece raditi.

Developer opcija je za ljude koji znaju sta to tamo nesto znaci, nije sa razlogom sakrivena.
aj u dvaes marke da ništa ne bi osetio u svakodnevnom radu sem bolje baterije? šalu na stranu.. vidim da imate neku ulogu ovde pa ne bih da Vam se zameram 🙃 pozZ 👋

Svaki korisnik je drugačiji, onome što nekome ne smeta u svakodnevnom radu ne znači da drugom neće smetati.

To je isto kao custom romovi I kerneli što su pre bili aktuelni, pa kaže ne rade samo pozivi i slabo hvata signal mreže, ali ja ne pričam uopšte preko telefona odličan daily driver.

Svaki korisnik je drugačiji, onome što nekome ne smeta u svakodnevnom radu ne znači da drugom neće smetati.

To je isto kao custom romovi I kerneli što su pre bili aktuelni, pa kaže ne rade samo pozivi i slabo hvata signal mreže, ali ja ne pričam uopšte preko telefona odličan daily driver.
Greenify aplikacija je svojevremeno, između ostalog, imala i funkciju da suspenduje izvršenje keširane aplikacije i bila jedna od popularnijih. Kasnije je Francisco Franco napravio i servicely (paid app) ali isključivo za root uređaje. E sad je tu funkciju gugl implementirao od a11 i samo sam ukazao na istu bez ikakve zle namere.

Nema potrebe ništa posebno da se čačka , autonomija je solidna , čak sam uključio one dve omražene opcije adaptive charge i battery.
Jedino što sam primetio da ždere bateriju je glance.
Ali za to i piše da troši bateriju, kao upozorenje.
A ovu 13ticu će kroz razne security , bug fix , feature drop azuriranja samo da još bolje unaprede 😏

Potvrdjujem da je ukljucivanjem ove opcije usteda baterije osetna. Nisam primetio bilo kakvo stucanje, bagovanje ili probleme sa aplikacijama. Ortak je primetio povremeno blago seckanje prilikom svajpovanja za prelaz izmedju aplikacija i izlazak na pocetni ekran ali nista katastrofalno. Nastavicemo da pratimo :)

Greenify aplikacija je svojevremeno, između ostalog, imala i funkciju da suspenduje izvršenje keširane aplikacije i bila jedna od popularnijih. Kasnije je Francisco Franco napravio i servicely (paid app) ali isključivo za root uređaje. E sad je tu funkciju gugl implementirao od a11 i samo sam ukazao na istu bez ikakve zle namere.
Greenify najgora aplikacija koja je bila najpopularnija na xda.

A bila je popularna kod plz halp mi cand risivi notificationes. Znači kod tantuza i kod ljudi koji su imali Samsung i Xiaomi i ostale bloatovane telefone gde nisi imao nimalo rama slobodno za rad koje su aplikacije pojele stock plus one koje ljudi instaliraju. Al sta ce njemu notifikacije kad ima 10mb mesečno neta I pali po potrebi.

A bila je popularna kod plz halp mi cand risivi notificationes. Znači kod tantuza i kod ljudi koji su imali Samsung i Xiaomi i ostale bloatovane telefone gde nisi imao nimalo rama slobodno za rad koje su aplikacije pojele stock plus one koje ljudi instaliraju. Al sta ce njemu notifikacije kad ima 10mb mesečno neta I pali po potrebi.

Da, ali suspenzija o kojoj ja pričam ne utiče na protok notifikacija. Možda će te eventualno accubattery (ili njoj slična app) upozoriti na prisustvo task killera i to je sve.

Ja mislim da je android vec od verzije 11 dovoljno agresivan po pitanju applikacija koje zderu resurse u pozadini ... bukvalno na ovom pixelu nisam video nikakav drain do sada a imam oko 100 ( user ) app.

@dean87 je l' možeš proveriti u aplikaciji poput cpu-z/aida 64/ampere koju vrstu baterije ti koristi uređaj? nemam problema sa istom ali samo na pixelu mi piše "unknown" technology za razliku od drugih gde normalno piše "li-ion"

@dean87 je l' možeš proveriti u aplikaciji poput cpu-z/aida 64/ampere koju vrstu baterije ti koristi uređaj? nemam problema sa istom ali samo na pixelu mi piše "unknown" technology za razliku od drugih gde normalno piše "li-ion"
Svaka baterija u novijim telefonima zadnjih 20 godina je li-ion.

U slučaju P4A je li-ion polymer

mXXVXa4pXeD5AOwK.huge~2.jpg

Isto i meni piše u cpuz kao nepoznato...ali to je totalno nebitno , možda ne čita iz fw info o bateriji...

Imaš ovde li-ion VS lipo

Generalno li-ion polymer su novija generacija, veći napon/kapacitet i malo sigurnije...

Da, znam da je li-poly ali mi bilo pomalo čudno to "unknown".. tačno da mi je loša baterija istripovao bih se da su mi uvalili ko zna šta 🙂 hvala na odgovoru u svakom slučaju 👍

Uf ako je ovo tacno , instaliracu ovu betu A13 QPR1 Beta 2 :D

Kakvo bogohuljenje stavljati edge na Google telefon. :D

Nazad
Vrh Dno