Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Poslednja izmena:
Verovatno najbolja kupovina bi bila Inverto Black, oko 20-tak €.

Al nema vise sky nemackih i sky austrija na oscam?

Koji satelit je bolji sto se tice sporta(fudbala) hotbird 13 ili eutelsat 16 ? I movistar poceo da jebava kada su utakmice, sky ugasili mora da se menja satelit.

13E Poljaci, 23E Holandjani, Slovaci/Cesi, 39E Bugari, 16E Max ... nije bas da nema sta da se gleda.

Na boljim serverima idu i BEIN SPORT 1,2,3, CANAL+ SPORT, EUROSPORT 1&2, Eleven Sports Pro Legaue 1 FR i NL, Sport 10 HD...
Ko ima antenu da dobaci do 52°E ili 80°E može isto pratiti dosta sportskih kanala...spisak kanala iz buketa SPORT iz moje liste možete
videti ovde.

Nemam pojma, verovatno ima server, ja sam to i napisao..a to gde si ti video risiver i šta si hteo da pitaš nije mi jasno.

Orca server na Icone otvara DigitalAlb i sve one Sportske kanale..

kod mene i dalje ide normalno...mada se prica o tome na drugim forumima

Prilozi

• Screen Shot 2022-08-23 at 20.44.30.png
    Screen Shot 2022-08-23 at 20.44.30.png
    520 KB · Pregleda: 39
Ne ide normalno, Cinestar svih 5-6 kanala su off, AXN Adria off, Food Network off, SK 2 off, SK Golf off,...
Znači ugašeni su od strane provajdera i nema šanse da rade nikako normalno.

Како год, данашњи прекид емитовања, срећом, није био коначан, а не ни нарочито изненађујућ јер је таквих прекида било и раније.
Извесно је и да, на пример, о потпуном престанку Polaris емитовања, периодичном ометању доступности Moviestar+ пакета, поновној доступности Sky DE посредством нових решења попут неодрживог dremma система... - не знамо (многи) поуздано ама баш ништа. Све сама наклапања, рекла-казала, којих је одавно превише. Одлично је како јесте, а унапред... о том потом. А и они ретки који поуздано нешто више знају, то не оглашавају.
Него: 10E-12.507-H-4.937-4.2.0-ID: YSM-016M. Само јако! :) (y)

не знамо (многи) поуздано ама баш ништа.
Ovo ti je nažalost jedino tačno u postu koji si objavio... a ako ti je ovo sada odlično spremi se jer biće još gore, zato što:

ja nisam rekao da je to prekid, već kraj emitovanja i neće te kanale vratiti više nego će sve ugasiti, to već i vrapci znaju !?

Ne postoji ni termin periodično ometanje Movistar+ paketa, nego se to zove sprečavanje rada kartica u cs tj. deljenja (ili ti ubijanje).
Svaka 1810 kartica koja se otkrije preko s/n kartice verovatno (to još ne znaju kako urade) preko ecm ili ecm cache, M+ je jednostavno
trajno markira ćaos, the end, finito,ende,kraj,...završila je priču.
I takvu kada staviš nazad u originalni risiver ili modul isto će ti "raditi" kao u tom oscamu i čitaču gde si je držao gde je "uhvaćena".
Znači možeš se žaliti posle upravi vodovoda ali Movistar+ ti više ni na to ime i prezime neće izdati novu karticu kamoli da je zameni.
Kartice ubijaju, kartica sve manje, ne rade nigde, kraj.

A ta ponovna dostupnost Sky De paketa je takva patka da ćeš to videti samo kako neko prodaje i nudi preko Zgemma risivera gde
"rade" preko tzv. Stream relay sistema. Sto evrića za godinu dana i to je veliko pitanje da li će raditi toliko, jer je Ske De uključio ICAM
a to ti je batice ovaj mrak trenutni ili ti stalni koji traje od kako je isto uradio i Sky It. i Sky Uk. Znači to "gledanje" je na nivou ovih koji
sada se "nude" malo rade malo ne...a u cs i mcs kod kineza ..a tako i na tvom risiveru...pretpostavljaš? Pa nema više.

Zasto nece da mi nadje kanale, nastelovao sam antenu na 16e ?
Signal je jak snr:86 , AGC:82 bio je i snr i 95 nego sam malo dotego srafove pa je signal opao malo, lako cu to da ustelujem.

Nego nema kanala, uopste ih ne nalazi. Stavio sam KU band ne KA probao i drugi nije nista naslo.

Zasto nece da mi nadje kanale, nastelovao sam antenu na 16e ?
Signal je jak snr:86 , AGC:82 bio je i snr i 95 nego sam malo dotego srafove pa je signal opao malo, lako cu to da ustelujem.

Nego nema kanala, uopste ih ne nalazi. Stavio sam KU band ne KA probao i drugi nije nista naslo.
To što si utegao "malo" šrafove taman toliko da si ga izbacio iz pozicije.
Jel imaš instrument ili si radio napamet "na slepo"?
Ako imaš instrument lepo poveži samo taj LNB i proveri za koliko milimetra si ga izbacio iz pozicije.

Na slepo, nemam nista nazalost od opreme.Nije htelo ni sa signalom od snr:95 i AGC:82.

Ako nemaš neki pametan predlog, nemoj onda ni gluposti da pišeš. Ovo je tehnički forum a ne ana.rs da ga savetuješ da zove majstora.

@miksan postoji mogućnost da si našao drugi satelit. Najlakše ti je da nađeš Astru na 19.2e pa da odatle pokušaš 16e.

Ako nemaš neki pametan predlog, nemoj onda ni gluposti da pišeš. Ovo je tehnički forum a ne ana.rs da ga savetuješ da zove majstora.

@miksan postoji mogućnost da si našao drugi satelit. Najlakše ti je da nađeš Astru na 19.2e pa da odatle pokušaš 16e.
Ne lupaj leba ti bez instrumenta može da se slika.
Mrdneš li ga milimetar levo ili desno signala nema ili si otišao na drugu poziciju, a ne onu koju tražiš.
Posledica od kanala nema ništa.

Ja sam deset antena sebi namestio bez instrumenta, sa i bez motora. Trenutno imam 4 na kući. Samo pravi jug da nađe i to je to.

Ja sam deset antena sebi namestio bez instrumenta, sa i bez motora. Trenutno imam 4 na kući. Samo pravi jug da nađe i to je to.
Bolje kaži koliko si se mučio tako i gubio živce i da li si na selu gde je ispred tebe prostranstvo ili u urbanoj sredini sa hiljadu prepreka.

I brže i lakše je sa instrumentom pogotovu ljudima amaterima koji vrlo retko u životu imaju potrebu da šteluju antenu

Bio sam na 19.2 i 23.5 posto je twin lnb. Postavio sam ga u mod da samo jedan satelit hvata da mi nepravi problem.
*** kada sam hteo da kupim motor nije ga nigde imalo.

Poslednja izmena:
Naravno da je lakše sa nekim instrumentom, ali iskreno uopšte se nisam mučio.

Kada nađeš 19.2e, trebalo bi relativno lako da nađeš 16e, samo neka ti neko pomaže da prati signal na tv-u.

Pojma nemam gde gresim, evo dostelovao sam antenu.SNR:98-99% , AGC:82%, . Izbaci 6 kanala nekih nemackih ARD neki provajder.

Kada idem automatski sken kanala nadje 0 kanala. Posle pustim sken gde se gleda signal nadje opet 6 kanala ovih nemackih.

Ocigledno si omasio poziciju pa ti se preklopila neka frekvencija, ARD je nemacki provajder koji ide na satelitu Astra 19E.

Da si naveo sta si skenirao (koje kanale i sa koje frekvencije) pa da se tacno zna ovako samo nagadjanje.

Sto pise onda kada pustim kanal dole 16.0E ? Uf, muke moje.

Nema Ard na 16e, kao sto sam i pretpostavio mislis da si nasao 16e, ali nisi, samo si nasao signal sa neke frekvencije koja ima na oba satelita. To ti je 19.2e. Idi na Kingofsat ili lyngsat i nadji neku frekvenciju sa 16e koje nema na 19.2 i sa te pozicije na kojoj si sada pomeri antenu vrlo malo na zapad.

Nazad
Vrh Dno