Šta je novo?

Satelitska TV, Risiveri, DVB-S2...

Koji model sat resivera je sad best buy?Ako moze da bude 4k,bilo bi dobro da ima slot za modul,posto bi ga koristio i za zemaljsku tv,ako je to moguce sa modulom i karticom od supernove?

Po meni Octagon SF8008. Ili jos jeftiniji HiTube 4K UHD Combo plus. Ali na njemu mi se ne svidja daljinski. Takodje Octagon ima mnogo bolji community support.

Gotovo nista, sa ci slotom racunaj 200+ ako hadjes zGemmu H7 onda i malo ispod.

Po meni Octagon SF8008. Ili jos jeftiniji HiTube 4K UHD Combo plus. Ali na njemu mi se ne svidja daljinski. Takodje Octagon ima mnogo bolji community support.
Potvrdjujem za Octagon8008..imam ga skoro mesec dana...combo verzija...ali još jurcam po Enigmi i podešavanjima ali sve radi kao metak

evo sa mog foruma prvih par utisaka c/p
Risiver je veličine DM900, u milimetar, dobra osobina je da ima i LNB Loop. Dolazi sa wifi usb adapterom i antenom i jednim daljincem
Forever server traj e15 meseci, jedan IPTV servis godinu dana, drugi dve godine
Na astri1 radi sve, na hb poljaci, na 16e svi albanci, česi, slovaci, deo maxa, sportski deo totala
Radi komplet Sky UK, grci na 9e, power vu kanali svi
I sve što radi na klasičnom šeringu
Kratak video kako to izgleda (bez prebacivanja kanala zbog copyrighta)

@renne
Dobio sam ovaj jedan risiver da se igram malo...pa me interesuje da li radi i dalje ovo? Hvala

Sky ne radi, ostalo radi i dalje

gdje da nadjem par free test linija da probam da li je problem do mog oscama ili do moje linije

Пожалио сам се @jaffar али да питам и вас, VU+ zero кад се рестримује канал, одмах пусти слику и замрзне је неких 3-4 секунде и онда после тога настави од те локације где је била замрзнута.

У питању је OpenATV и линије су ок. Једино што гледам су 4к канали, остали ми нису битни, али се и са њима исто дешава.

Рестримујем у виду m3u листе, не битно који је програм или уређај (Тивимате, ССИПТВ, ВЛЦ плејер).

Нисам пуно експериментисао, недавно сам купио линије на годину дана и мало ме нервира та спорост. Па ако неко има исти уређај, да ми јави који имиџ да ставим или ако има неко подешавање у Openwebif које треба да променим, а да ми "тренутно" отвори стрим.

И после те 3-4 секунде даље нема застоја?
Тренутно користим Vu+ Zero 4K са OpenATV 6.4. Застоја приликом мрежног преноса на почетку свакако има. Променљивог су трајања, зависно да ли се сигнал преноси ка VLC који је у iOS тел. или рачунару (са Win 11), или Amazon Fire TV 4K Max.
Нпр. синоћ сам тестирао мрежни пренос 4:2:2 NHL feed са 7Е (Telstra GMN - FT, FTA) - на VLC у рачунару иде како/тако (уз повећи buffer-застој на почетку преноса). VLC у Amazon Fire TV 4K Max почне пренос, али недуго потом дуго застаје или у потпуности престаје. Мишљења сам да на то нпр. OSCam нема нарочитог утицаја, јер и са локалним картицама брзог одзива почетак мрежног преноса бива кратко одложен.

После тог застоја иде стрим нормално. Преко ВЛЦ на компјутеру за један секунд је мањи него преко ТВ или Еон бокса. Интересантно ми је што слику коју тренутно добијем и од тада наставља да иде стрим. Није баферовање јер је у питању иста ствар као за обичан Пинк канал или неки 4к канал. Значи независно од "величине" стрима.

Пробаћу касније да убацим иптв листу и да видим како ће се она понашати кад је покренем преко Openwebif.

Хвала на одговору.

Aj' i ja da nesto napisem mada Sale zna odprilike moje misljenje.
Problem moze biti u par detalja.
Strim sa enigme ide kroz plugin OpenWebIf pa eventualno probati vise imidza (OpenATV, OpenVix pa cak i BH jer oni uvek budze nesto malo drugacije) a ako se problem javlja na svim imidzima nije do OpenWebIf-a.
Ono sto je moja sumnja oko Vu Zero (jasno je da pricam o starom Zeru ne onom novom 4k) je da je taj boks deklarisan kao zap masina bez mogucnosti strima i snimanja kao i Vu Solo Se (ciji sam bio vlasnik). Ko je nekada imao neki od ovih boksova mozda ce se setiti da je bilo potrebno instalirati Pau plugin koji je omogucavao funkcionalnost strima i snimanja a kako su timovi to naknadno implementirali u imidze pitanje je.
Tu negde vidim mogucnost zasto se to dogadja.

Kod mene je zero 4k na pure2. Kada pokrenem strim iz vlc na pc-iju dođe statična slika i zvuk brzo, sa oko sekunde zaostatka, zvuk nastavi da ide a slika posle dve-tri sekunde nastavi sinhronizovano sa zvukom, ali sa onom sekundom zaostatka u odnosu na tv.
Mislim da je to tako ipak do openwebifa da bi stream tekao neometano...
@srkist ja sam na eon sdmc boxu pokušavao da strimujem 4:2:2 fidove sa vu-a ali zbog softverskog dekodiranja nije mogao tečno da ide, očigledno da i f4k max nema dovoljno snage da dekodira softverski, možda bi cube mogao...

da ne otvaram novu temu...

pored Satelita,imam i Kablovsku..Supernova(bivsi Radijus Vektor)
od skoro imam u Risiveru GigaBlue Quad Plus i Kablovski Tuner...i radi odlicno...
problem je sto nikako ne nalazi pri full skeniranju kanale Arena Sport Premium1,2,3(koje imam na njihova dva risivera)
ti kanali su deo mog standarnog paketa koji placam
ima neko ideju?

reseno,rucnim skeniranjem i ubacivanjem frec...

Uvek je bolje rucno nego predefinisanim .xml-om sa spiskom frekvencija, moze da se desi kao sto se tebi desilo.

Iskreno rečeno, fenomenalna stvar
У Лидлу 600 динара апарат за тражење сателита. Па ко нема, а треба му, да зна.
Iskreno pre 20ak godina dok sam segrtovao kao instaler sat antena koristio sam upravo ovo sokocalo i radilo je fenomenalno za malo para. Okrenes na Jug antenu, podesis na drzacu nagib, nakacis ovo cudo i gledas iglicu. Ako lepo poskoci onda vices majstoru da ga testira, jer je imao pass through. A onda fino podesavanje. Ma milina, ja na krovu a on u fotelji klikce daljinski. 😁

Ko ima enigmu i mogucnost povezivanja android telefona na nju ima odlican program od kolege Munja (poznat sa nekih drugih foruma, posto smo dobri malo da ga izreklamiram :D) pod nazivom Enigma Signal Meter, sasvim upotrebljiva stvar za stelovanje antene, nije za ozbiljnije stvari ali za fiksni sistem ne treba nista bolje, naravski besplatan app.

Ko ima enigmu i mogucnost povezivanja android telefona na nju ima odlican program od kolege Munja (poznat sa nekih drugih foruma, posto smo dobri malo da ga izreklamiram :D) pod nazivom Enigma Signal Meter, sasvim upotrebljiva stvar za stelovanje antene, nije za ozbiljnije stvari ali za fiksni sistem ne treba nista bolje, naravski besplatan app.

'Si ga testirao?
Daj neke konkretne detalje, uputstvo.
Kako komunicira sa box-om preko wi-fi veze ili drugo nešto

Testirano.
Povezeje se sa WebIf-om kako god, wifi-jem, mobilnim netom ako boks ima izlaz na internet.
Kao i sve ostalo vezano za enigmu, kredencijali za WebIf (ako ih ima) port ...

Mob.telefon i risiver moraju da budu na istoj mreži da bi to funkcionisalo,
ili u prevodu potpuno neupotrebljivo ako ti je mobilni izvan te wifi mreže.
Naravno sve ovo ako je i risiver Enigma 2, znači otpadaju svi ostali Amiko itd.
Plus ako imate vu zero 4k on već fabrički laže što se tiče signala (ne prikazuje
ga dobro) tako da će vam i ova app isto "prikazivati". Po meni za neke kućne
zezancije i igranje je možda i ok, ali za posao nije i bez nekog ozbiljnijeg sat
findera nema ništa.

Ja već nekih 7 godina koristim Dr.HD 1000s instrument koji sam platio nekih 200€, ima real time spectrum analyzer
što znači da pritiskom na dugme SAT ID vam sam kaže na kom je satelitu. :) Dovoljno je da odredite ugao antene i
nađete preko spektra bilo kakav signal i već ste spremni za precizno podešavanje...Dajsek motor može da tera dok
ste na krovu i stime možete lako videti i podesiti tzv. ugao padanja na istok i zapad (krajnje limite). Evo kratki video
koji sam snimio još 2015 te, uređaj radi odlično uz par menjanja fabričkih sw sa usb stika samo. Plus promenja mu
je fabrička baterija u Telixu Niš su mi napravili bolju i jaču, drži večnost i radi kao doxa sve ove godine...

SKY DE uključio "ICAM" na transponderu 95 (12304 H) na Astri 19.2°E. Što znači.. uskoro "ode" i poslednji SKY u cs. :cry:

Spisak kanala koji su obuhvaćeni ovim novim sistemom zaštite:

Sky Bundesliga HD 1
Sky Cinema Best Of HD
Sky Sport News HD
Sky Replay HD
SyFy HD
Sky Sport Bundesliga 4 HD
Sky Sport 5 HD Germany
Eurosport360 HD 3

Ima SkyStar2 Technisat kartcu. Da li je ona HD?
Mogu li da gledam HD programe sa satelitske antene na racunaru?

Nazad
Vrh Dno