Šta je novo?

iPhone 14

Malo se preteruje u pljuvanju ove pilule. Da podsetim da su pljuvalji i sprdali se i sa ovim zarezom, pa ga sad većina hvali. A dati 1800 ili više evra za telefon je ludost.

Ali i hrabrost😊😂Zamisli padne ti i iKRC, 🤣

Pa oko mene mozda 1 od 10 osoba placa ostali idu u crkvu nedeljom mole se za zdravlje porodice i telefona😊

Kako kod nas funkcioniše apple care kad nismo zvanično podržani od epla? I ako izlupam fon, da li daju nov ili menjaju ekran?

Ako zaista bude u prodaji 23.09. to ce biti prvi put da se ceka manje od mesec dana😁 Inace, sto se toce 14 i 14 Plus sramota je da su i dalje na 60Hz, ko to kupi bacio je pare, za te pare ima sada da nadje 13PM.
Pa nije baš. Ja sam se dvoumio između 13 i 13 Mini. Uzeo sam Mini. Samo zbog baterije sam mogao da kupim 13. O kupovini 13 Pro Max ne razmisljam jer da hoću nosio bih tablet sa sobom. A i težak je. Nemaju svi velike šake ili vole velike telefone. Druga je stvar što neće da stave isto osveženje na sve modele.

Sad vidim i u nemackoj je skuplje preko operatera, ko i u celom svetu, samo ljudi ne znaju da pomnoze dva broja i misle da je isplativije kod operatera kupovati na rate, nego kupiti telefon i preplatu odvojeno

Cuvajte se swap zamene u srbiji. Swap telefoni imaju 1 godinu garancije tako da je savet da reklamirate kod prodavca i 1 fodine a ne u istyle iako deluje brzhe i lakshe. Sa druge strane prvih 6 meseci imate pravo na NOV uredjaj, a ne refurb kakav apple daje u zamenama.

Po meni su cene opravdane, jer znaju da imaju prodju, pa i u EU izmedju ostalog. U Japanu su digli cene svih uredjaja 30% pre par meseci, zbog sve goreg kursa JPYUSD, iako je 70%+ korsnika telefona u Japanu na iPhoneima, nije im nesto previse ugrozilo prodaju (tj. videce se tek, ali generalno na tviteru sto citam, smeta im, ali nije dealbreaker).

Razlog?
Ljudi cuvaju i koriste te telefone po pola decenije, bukvalno. Ja sticajem prilika i znam par ljudi iz Japana koji su jos na 8+, XS, i ne razmisljaju da prelaze.
Takvi bi i mi trebali da budemo, boli nas briga sto je 1400eur 128GB 14 Pro, ako vec imam 11 Pro, sacekacu par godina pa se apgrejdovati tad polovnim sa KP za fazon 700-800eur.
Meni su stvarno enigma ljudi koji ni bateriju nisu promenili na postojecem ajfonu koji imaju, i vec jurcaju za novim i boljim. OK je ako imas raspolozivog novca i ako ti ne pravi problem, ali opet, minorni su dobitci u performansama, slikama, na svake 3 godine, a kamoli iz godine u godinu da se skace..
Ako ti se vec daju pare, uzmi Macbook M1, Airpods Pro 2, Watch 8 ako si na 3-4 godine starom satu, ili pocasti nekog u porodici/devojku, ali dobro, to sam samo ja.
Kod na postoji kompleks siromaštva, da moraš stalno da menjaš.

Pa da, iPhone-i stari 5-6 godina i dan danas rade skroz glatko, nista im ne fali ni od funcionalnosti (i to cak iPhone 6s, SE, 7, i dalje...). Prelaskom na 13, najvise sto se primeti je bolja baterija, kamera (uglavnom nocu), i video. Ostalo nije toliko drasticno. (i gubitak headphone jack-a :) ). Dizajn/Ergonomija starijih je super isto, sto je bitno, posto ne bih nikada stavio te celofane, futrole, i slicne gluposti.

Poslednja izmena:
Kako funkcioniše Apple Care s obzirom koliko vidim nije zvanično podržan u Srbiji a ni u Crnoj Gori kod nas? Gdje se nosi uređaj ako ode ekran ?

Kod na postoji kompleks siromaštva, da moraš stalno da menjaš.
Postoji i to, ali i zastarevaju uređaji. Zavisi šta kome treba.
Evo u mom slučaju ako bih prešao sa 11 na novi model mnogo toga bih dobio. Oled ekran, bolje kamere, 120hz, AOD, novi čipset, novi dizajn... Govorim naravno o pro modelu, običan 14 se nije mnogo odmakao od 11 ice 😂😂😂
Tri pune godine je izgurao, i hajde da se stisnem još jednu. Već kad uđe u petu godinu vreme mu je...
Ali kome te nove funkcije ne znače naravno da može da ga tera dok god radi. Meni bi to poboljšanje značilo.

Ne mogu da verujem da posle toliko vremena idalje pitanja kako kod nas funkcioniše apple care.
Ne može sa našim nalogom mora američki acc plaćanje samo mesečno preko gift card neki kažu da im skida i sa kartice automatski.
Kod nas nema učešća u šteti ako do nje dođe telefon se popravlja bez nadoknade.
E sada jedino ne znam kada se dobija nov tel koliko mora biti oštećen.

Zato što ima dosta nas koji smo novi u ios svetu i ne znamo kako stvari funkcionišu, a ne bismo (ako ne moramo) da kopamo po 150 stranica foruma kako bismo našli odgovor. Pogotovo što nešto kao što je Apple care + ne postoji u Android svetu, i još US nalog vs. SRB nalog, gift kartice.....

Ne moraš da kopas, postoji pretraga…

Kako funkcioniše Apple Care s obzirom koliko vidim nije zvanično podržan u Srbiji a ni u Crnoj Gori kod nas? Gdje se nosi uređaj ako ode ekran ?

Ja sam nosio u Macolu, a mogao sam i ProMobi. Telefon propustio vodu, videli apple care, narucili novi, kroz dve nedelje me zvali stigao telefon i to je to.

Ne moraš da kopas, postoji pretraga…
Nikad nisam razumeo ljude koji svakoga ko nešto pita na forumu upućuju na pretragu. Najbolje da svi koristimo pretragu i gugl i da ne pišemo na forumima. Ionako forumi izumiru, pustite ljude da piši sve dok ima smisla i kulture.
Ja sam nosio u Macolu, a mogao sam i ProMobi. Telefon propustio vodu, videli apple care, narucili novi, kroz dve nedelje me zvali stigao telefon i to je to.
Sve je to ok, ali kako i kome da platim? I nadam se da nije 29 dolara mesečno nego godišnje :)

Postoji i to, ali i zastarevaju uređaji. Zavisi šta kome treba.
Evo u mom slučaju ako bih prešao sa 11 na novi model mnogo toga bih dobio. Oled ekran, bolje kamere, 120hz, AOD, novi čipset, novi dizajn... Govorim naravno o pro modelu, običan 14 se nije mnogo odmakao od 11 ice 😂😂😂
Tri pune godine je izgurao, i hajde da se stisnem još jednu. Već kad uđe u petu godinu vreme mu je...
Ali kome te nove funkcije ne znače naravno da može da ga tera dok god radi. Meni bi to poboljšanje značilo.
Te novine ne vrede tih para ako prelaziš sa 11 na 14 Pro. Daš preko hiljadu evra i dobiješ OLED, bolje kamere, high refresh rate koji ionako nije presudan na iOS-u zbog izuzetnih animacija, AOD u redu, i brži čipset čije benefite najverovatnije nećeš primetiti u svakodnevnom radu? :/

Šta znam. Super su to apgrejdi, ali većinu njih možeš dobiti i sa dvanaesticom za skoro tri puta manje para.
@HAD~ koja promena dizajna sa 11 na 14 ? Pilula ?
Prelazak sa zaobljenog na "kockasti" dizajn.

Sve je to ok, ali kako i kome da platim? I nadam se da nije 29 dolara mesečno nego godišnje :)
apple care + je mesecno 12$ za obican i 14$ za pro model, moze i godisnje da se placa nekih 250$ i aktivan je dokle god placas

Gde gledate cene?

Nazad
Vrh Dno