Šta je novo?

iPhone 14

ne znam sto dramite cene su iste kao sto su bile da niste mislili da ce da pojeftine?

U Americi da. :D

Evo mobilefactory, iphone 13 pro 256 GB, 1080Eur (127 000 Rsd), garancija 2 godine. Sad sto neko misli da su Gigatron, Tehnomanija ili operater sigurniji od njih, sto se tice garancije, u to necu da ulazim, svugde je garancija 2 godine. U NLB banci kredit od 130 000 na dve godine, placa se otprilike 6000 mesecno, 144 000 ispadne za dve godine.
U mts-s uz omoriku 3 telefon ispadne 168000 za dve godine plus 48000 paket. Kad bi se uzeo samo paket sa popustom, bez telefona, ispadne 9600 jeftinije.
Dakle 24000 + 9600 = 33600 usteda. U prvoj soluciji mesecna rata je 6000+1600 = 7600, preko mts operatera 7000+2000 = 9000.
Uzeo sam mts i omoriku 3,za vece pakete je mozda manja usteda, al opet princip je isti.

Poslednja izmena:
To "po radnjama u begeu" znam da ima i misli se verovatno na balkansku ulicu. Ja govorim o telefonu sa 2 godine sigurne garancije.
:)

Sta fali tim radnjama? Tamo sam sigurno bar 3 telefona uzeo, ako nema problema prvi dan, nece ih ni biti.. A vidim kakvi su operateri, onom momku sto su uvalili otvaran telefon i prave se ludi..

Ja nešto mislim da sigurnija garancija ne postoji od operaterske kod nas. I takođe poređenje cene u mts i mobilefactory i kp nije adekvatno. Preskupi su ovo uređaji da bi male firme tek tako resavale reklamacije.

Zapravo bas obratno, male firme su mnogo sigurnije jer oni zive od kvaliteta svojih usluga i preporuka, njima je u interesu da svi budu zadovoljni, jer samo tako mogu da opstanu.
Velike firme i operateri, zive od reklama i marketinga, ne od kvaliteta usluga, jer oni sta god ti uvale, opet ce vecina ljudi kad kupuje proizvod otici kod njih, jer oni su najpoznatiji, najvise se reklamiraju i najveci su, pa ajde kod njih da uzmem. Takodje oni ako izgube musteriju, njih briga, jer oni idu na veliko i musterije privlace reklamama, promocijama, popustima, ne kvalitetom. To je prosto tako u ljudskoj psihologiji, sto se vidi i na ovom forumu.

Zapravo bas obratno, male firme su mnogo sigurnije jer oni zive od kvaliteta svojih usluga i preporuka, njima je u interesu da svi budu zadovoljni, jer samo tako mogu da opstanu.
Velike firme i operateri, zive od reklama i marketinga, ne od kvaliteta usluga, jer oni sta god ti uvale, opet ce vecina ljudi kad kupuje proizvod otici kod njih, jer oni su najpoznatiji, najvise se reklamiraju i najveci su, pa ajde kod njih da uzmem. Takodje oni ako izgube musteriju, njih briga, jer oni idu na veliko i musterije privlace reklamama, promocijama, popustima, ne kvalitetom. To je prosto tako u ljudskoj psihologiji, sto se vidi i na ovom forumu.
Tačno je da male firme žele da se dokažu, ali ima dobar deo njih koji mulja. E sad ti znaj ko hoće da se dokaže, a ko je prevarant.

Pro verzije su i vise nego dovoljan upgrade u odnosu na 11, a mislim da ce i ovi 'mladji' ozbiljno da se razmisljaju.....

Ja ne menjam 13 mini dok ne izadje neki sledeci mini :)
Znaci nikad 😂. Ja ne verujem da cu menjati 12 mini jos 2-3 godine, pa onda verovatno neki 15 pro ili 16 pro. Kao sto sam se nekada navikavao sa 6s na X, tako cu i sa minija na neki pro model. Razmisljao sam se da menjam 12 mini za 13 mini ali realno besmisleno mi je da doplacujem 200-300€ samo zbog bolje baterije, koja sa mojim nacinom koriscenja (oko 1h SOT u proseku dnevno) i ne igra neku ulogu.

Bice mozda novi SE u kucistu mini-ja, taj "MINI" nadimak je garant i uticao na slabu prodaju. To je trebao biti bazni model 12/13, pa onda ovi dalje po velicini.

Ja sam se 5 godina druzio sa SE 2016, prvenstveno zbog komfora, velicine i dizajna - i prosle nedelje presao na 13 mini. Tu sam onda zakucan do daljneg :). 12/13/14 bi bio mnogo lepsi da nema kamera bump, inace je lep dizajn.

Bice mozda novi SE u kucistu mini-ja
Tome sam se i ja nadao, ali sto vise razmisljam o tome, sve manje verujem da ce se to desiti. Jednostavno, bolje ce se prodavati sa vecim ekranom. Moja pretpostavka je da ce sledeci SE ce biti u formi IP 13/14, ako sledeca iteracija dobije novi oblik kucista.

Da, moguce. Ne znam kakva je prodaje SE modela inace. Mada 12/13 mini ce imati iOS podrsku minimum 5-6 godina, samo pitanje koliko ce ih biti novih da se kupe. Pogotovo 13. Tako da smo mirni neko vreme, i nikako update iOS-a dok ne mora, zbog baterije.

Ma da, cak je vrlo moguce i da ce prodaju 13 minija da produze i duze nego inace. Ali da ce biti neki 15-16-17 mini, to se vise nece desiti. U svakom slucaju, znacilo bi mi i da promene materijal za pro modele, pa da bude laksi kad vec nije manji.

A šta će vam mini. Običan je sasvim ok za korišćenje. Nije ta minijatura vredna slabije baterije.

Elem, jel moguće da običan ajfon i dalje ima 60hz?

A sto mislite da se nece desiti? Sta je sa ljudima koji vole kompaktne telefone? Sto bi apple izgubio taj deo trzista i ako je verovatno mali, obzirom da je mini bio najbolji kompaktni telefon na trzistu.

A šta će vam mini.

Zato sto najveci deo dana provede u dzepu, pa mi baterija ne znaci puno. Ali kada mi treba, zelim da imam telefon koji radi brzo, ima dobar ekran i odlicnu kameru. Da ga drzim u ruci ceo dan i gledam u njega 4-5 sati dnevno, isao bih na Max varijantu bez razmisljanja.

Zato sto najveci deo dana provede u dzepu, pa mi baterija ne znaci puno. Ali kada mi treba, zelim da imam telefon koji radi brzo, ima dobar ekran i odlicnu kameru. Da ga drzim u ruci ceo dan i gledam u njega 4-5 sati dnevno, isao bih na Max varijantu bez razmisljanja.
Ok, slažem se. Ja sam dugo koristio prvi SE i stvarno je bilo pravo uživanje.
Mada navikao sam se na 11, a ovi sledeći su još kompaktniji.

Nazad
Vrh Dno