Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Nije. Online kupovina je najbolja opcija za kupovinu u Srbiji
Stigne meni telefon iz radnje na G. Ja kažem kuriru da hoću prvo da pogledam da li telefon ima bilo kakvo fizičko oštećenje pa tek onda da potpišem. Kurir kaže, ne može, već prvo potpiši pa gledaj šta hoćeš. Odbio sam da primim telefon. Zašto sam to uradio? Pa zato što je jedan moj klijent naručio onlajn nekoliko monitora. Monitori stigli, oni potpisali prijem, no kada su otvorili, na svim monitorima je bio razbijen ekran. E tada je počela žurka, pošto ni prodavac ni kurirska služba nisu uvažili reklamaciju, jer prodavac tvrdi da se proizvod pre prijema mora pregledati zbog fizičkih oštećenja, a kurir ne želi da čeka niti da primi proizvod nazad u slučaju oštećenja. Situacija je verovatno malo drugačija kada prodavac ima svoju službu za dostavu, ali to najčešće nije slučaj.

Nije. Online kupovina je najbolja opcija za kupovinu u Srbiji
Ako ti nije problem da mi ovo malo obrazložiš? Naše kurirske službe su poznate po tome da svaki paket tretiraju kao fudbalsku loptu i to me prvenstveno plaši. Sve i da ne pukne panel ima što šta unutra što bi moglo da skarlikne. Drugo, kako se rešava eventualna reklamacija? Nikad mi ništa iz net prodavnice nije crklo. Ovo bih nosio direkt u prodavnicu ako bude nešto, a da vučem TV od 55 inča do BGa je užas.
Ajde da ti proverim da li je fabrički upakovan, pa ti javim. Odakle si BG ili?
Hvala ti na ponudi ali imaju tri radnje u NS i ne znam koja je. Ako se ponovo pojavi preko neta možda i naručim, cimanje mi je preko telefona da ih ponovo zamlaćujem a juče sam ih odbio. Hvala još jednom.

Ako ti nije problem da mi ovo malo obrazložiš? Naše kurirske službe su poznate po tome da svaki paket tretiraju kao fudbalsku loptu i to me prvenstveno plaši. Sve i da ne pukne panel ima što šta unutra što bi moglo da skarlikne. Drugo, kako se rešava eventualna reklamacija? Nikad mi ništa iz net prodavnice nije crklo. Ovo bih nosio direkt u prodavnicu ako bude nešto, a da vučem TV od 55 inča do BGa je užas.

Hvala ti na ponudi ali imaju tri radnje u NS i ne znam koja je. Ako se ponovo pojavi preko neta možda i naručim, cimanje mi je preko telefona da ih ponovo zamlaćujem a juče sam ih odbio. Hvala još jednom.
Nalazi se u TC BIG prodavnici. kažu imaju fabrički zapakovan. Eto ti info, hoće da mi prodaju pošto je ostao jedan komad da im ostavim tvoje podatke?

Uzeo sam skoro TCL 55P725, ubacio zadnji firmware. WiFi konekcija ne radi bas najbrze uporedjujuci sa mobilnim telefonima. Kacim se na SBB ruter Ubee. Signal strenght je good. Dok na mobilnom sa iste pozicji imam 70-80mbps, TCL dobacuje samo 15tak. Svkako cu ga zakaciti na kabal, ali me interesuje jel moze tu nesto da se poboljsa oko WiFi ne racunajuci drugi WiFi i manje rastojanje :)

@stasiof i @Stock vidim da vi najviše pratite ovu TCL hiperprodukciju unapređenja firmware, koji je poslednji firmware za c715 seriju? V715?

I da li je firmware za c725 kompatibilan za c715, pošto vidim da su se potpuno okrenuli tim novijim modelima...

Ja iskreno više u ovim njihovim ciframa ne mogu da se snađem...

Slabo pratim, trenutno mi je Sony tv tu, ali lako možeš sve sa nađeš :)

Snimi ovde:
https://t.me/FirmwareTCLbot
R851T02 je za C715

Uzeo sam skoro TCL 55P725, ubacio zadnji firmware. WiFi konekcija ne radi bas najbrze uporedjujuci sa mobilnim telefonima. Kacim se na SBB ruter Ubee. Signal strenght je good. Dok na mobilnom sa iste pozicji imam 70-80mbps, TCL dobacuje samo 15tak. Svkako cu ga zakaciti na kabal, ali me interesuje jel moze tu nesto da se poboljsa oko WiFi ne racunajuci drugi WiFi i manje rastojanje :)
Као прво, можда се качиш на 2,4 GHz.
А као друго - играј се мало са каналима у подешавању рутера. На неким остварује веће брзине, на неким мање.

@stasiof i @Stock vidim da vi najviše pratite ovu TCL hiperprodukciju unapređenja firmware, koji je poslednji firmware za c715 seriju? V715?

I da li je firmware za c725 kompatibilan za c715, pošto vidim da su se potpuno okrenuli tim novijim modelima...

Ja iskreno više u ovim njihovim ciframa ne mogu da se snađem...
C715.....
-2020 model
-R851T02 platform
-zadnji softver V662 (ATV9) i V715 (ATV11)
C725.....
-2021 model
-R51MT02 (ATV) /R51MT05 (GTV) platform
-zadnji softver V315 (ATV) i V496 (GTV)
C635.....
-2022 model
-R51MT05 (GTV) platform
-zadnji softver V496 (GTV)

Posle nesto gledanja TCL P725 primetih da kad je ukljcen Dolby Atmos zvuk nije bas sinhronizovan sa slikom. Nisam puno jos gledao ali recimo na YT i EON.
Vidim da ima podesavanje delay za zvuka. Da li ima konrektno podesavanje za delay (posto mi nije jasno da li kasni ili zuri malo ili miks oba) koje bi radilo ili zavisi od drugih (mnogih) faktora?

Posle nekoliko dana koriscenjea Google TV na TCL P725, presao sam na Android TV.
Prvi utisci su da ATV defintivno brze radi.
Drugi mozda bitniji utisak da oba sistema rade lose. Reako bi da otprilike utisak brzine i rada je kao na nekom mom starijem Android Box sa Amlogic s905X i 1GB rama sa ATV firmware. Sto je naravno sramota. Da li je ovaj Realtek cip toliki krs, ili TCL radi los software ili oba ko zna. A da ne spominjem kolika je razlika u brzini izmedju jos jednog tako starog boxa sa Amlogic s912.
Mozda taj Realtek podrzava neke novije kodeke i ima bolje prefomanse u igrama (igre ne koristim), ali opsti utisak koriscenje TV je sporo. A i da dodam i traljavi rad EON aplikacije.
Zar je ubaciti neki "krsteni" cipset u TV toliko skupo i neisplativo?
Kad sam citao o ovom TV, i video da ima 2 GB rama, mislim da ce sistem raditi pristojno. jer 2GB je po meni neki minimum za ok rad sa ATV.

Poslednja izmena:
Posle nekoliko dana koriscenjea Google TV na TCL P725, presao sam na Android TV.
Prvi utisci su da ATV defintivno brze radi.
Drugi mozda bitniji utisak da oba sistema rade lose. Reako bi da otprilike utisak brzine i rada je kao na nekom mom starijem Android Box sa Amlogic s905X i 1GB rama sa ATV firmware. Sto je naravno sramota. Da li je ovaj Realtek cip toliki krs, ili TCL radi los software ili oba ko zna. A da ne spominjem kolika je razlika u brzini izmedju jos jednog tako starog boxa sa Amlogic s912.
Mozda taj Realtek podrzava neke novije kodeke i ima bolje prefomanse u igrama (igre ne koristim), ali opsti utisak koriscenje TV je sporo. A i da dodam i traljavi rad EON aplikacije.
Zar je ubaciti neki "krsteni" cipset u TV toliko skupo i neisplativo?
Kad sam citao o ovom TV, i video da ima 2 GB rama, mislim da ce sistem raditi pristojno. jer 2GB je po meni neki minimum za ok rad sa ATV.
Tako je kako je.
Taj tvoj Amlogic sigurno nije bolji.
Probaj da uradiš debloat, to obično pomogne.

Tako je kako je.
Taj tvoj Amlogic sigurno nije bolji.
Probaj da uradiš debloat, to obično pomogne.
Deblaot sam uradio na Google TV. Nisam nesto primetio neko znacjano ubrzanje.
Nisam reako da je box bolji nego daje tu negde po brzini utiska koriscenja - kretanja po menijma, otvaranje app i slicno. Box sa s912 je definitvino brzi za 2 koplja u tom segmentu opsteg utisaka koriscenja. Verovatno ce neki 4k klip TCL pusti bolje ili imati vise frejmova u igrici.
A jedan od razloga stu su brzi jer u njima je custom firmware koji su "operisali" neki entuzijasti i ispeglali dosta toga. Opet i oni su pomalo bagoviti ili ne radi po neka stavka od hardwera.
Ali iza njih stoji najcesce po 1 covek, a TCL je medju top proizvodjacima (barem ko kolicni) TV-a.
Drugo i ti boxovi i cipsetovi su mnogo stari sa stanovista vremena tehnologije. A TCL P725 je model za 2021 ili 22 ako se ne varam?

Poslednja izmena:
Deblaot sam uradio na Google TV. Nisam nesto primetio neko znacjano ubrzanje.
Nisam reako da je box bolji nego daje tu negde po brzini utiska koriscenja - kretanja po menijma, otvaranje app i slicno. Box sa s912 je definitvino brzi za 2 koplja u tom segmentu opsteg utisaka koriscenja. Verovatno ce neki 4k klip TCL pusti bolje ili imati vise frejmova u igrici.
A jedan od razloga stu su brzi jer u njima je custom firmware koji su "operisali" neki entuzijasti i ispeglali dosta toga. Opet i oni su pomalo bagoviti ili ne radi po neka stavka od hardwera.
Ali iza njih stoji najcesce po 1 covek, a TCL je medju top proizvodjacima (barem ko kolicni) TV-a.
Drugo i ti boxovi i cipsetovi su mnogo stari sa stanovista vremena tehnologije. A TCL P725 je model za 2021 ili 22 ako se ne varam?
Da, u pravu si, često jedan ili dvoje etuzijasta urade bolji posao na optimizaciji softvera od celog tima nekog mega proizvođača.
Po mom nekom utisku Sony je u smislu optimizacije OS i dalje za koplje ispred ostalih proizvođača TV-a koji koriste android OS i za to bolji HW nije jedini zaslužan, jer na Sony TV sa skrom HW OS je dobro optimizovan.
TCL (čujem i čitam) radi dobar posao sa Roku OS, ali to je OS ograničene upotrebne vrednosti kao i Samsungov Tizen i LG OS koji jesu dobri ali "pate" od manjka aplikacija i tu će android biti vodeći još dugo vremena.

Ни један ТВ није на amlogic чипсету.
Или су Rokchip или mediatec.

Зашто - немам појма. И ту постоје ценовне категорије чипсета.
Иначе, скоро сам прочитао податак да је медиатек највећи произвођач чипсета на свету и да им је 2020-е године удео на тржишту био 31%. Наравно, поред чипсета за телефоне, далеко већи удео имају чипсети за ТВ уређаје.

Ако не користиш ЕОН онда може скоро свака.
Ако користиш, онда од ATV V309 или V315. GTV може било која верзија, али и ту можеш ићи на V488.

Kod mene na EON i P725 i ATV V315 a tako je bilo i na GTV V496 ili koji je vec bio zadnji ima nekoliko kanala koji zezaju stalno za sad. Recimo RTS, B92, nece da rade odmah. Prorade ako recimo kliknem na pauzu i mogu odmah play. Takoreci gledam u nazad. Prorade i ako se prosetam dole po proslim emisijama i vratim se i pustim play.
Neki kanali recimo ne rade iz prve ako dodjem na njih sa program + tasterom (Shopster i Prva neka) ali ako se vratim na njih program - tasterom onda radi.
Nekad stucaju kanali, pa zaledi slika ide samo zvuk. Dok recimo na njihovom SBB boxu sve to radi bez problema.

Колико сам пропратио, нешто је СББ забрљао са последњом верзијом ЕОН апликације.

Po preporuci stavih V488 na C725, uradio sam i factory reset odmah posle, medjutim imam problem sa reprodukcijom video materijala. Nativni media plejer radi lepo, ali mogucnost podesavanja prevoda ne postoje(?) pa sam ga odmah iskljucio kao opciju. Opet citajuci ovu temu probao sam MX, Nova plejer i VLC i svi imaju isti problem kod reprodukcije, tacnije javlja se kao blagi stutter.
Da li je imao neki slican problem ili da probam noviju verziju softvera (v496?)
Takodje me interesuje da li mogu slobodno sa instaliram Android TV softver, s obzirom da je fabricki na TVu Google? Mozda to pomogne kod ovog problema...
Ako moze, da li je procedura ista kao i kod azuriranja, odnosno img na usb, taster za ukljucivanje + kabl za napajanje varijanta?

Poslednja izmena:
Po preporuci stavih V488 na C725, uradio sam i factory reset odmah posle, medjutim imam problem sa reprodukcijom video materijala. Nativni media plejer radi lepo, ali mogucnost podesavanja prevoda ne postoje(?) pa sam ga odmah iskljucio kao opciju. Opet citajuci ovu temu probao sam MX, Nova plejer i VLC i svi imaju isti problem kod reprodukcije, tacnije javlja se kao blagi stutter.
Da li je imao neki slican problem ili da probam noviju verziju softvera (v496?)
Takodje me interesuje da li mogu slobodno sa instaliram Android TV softver, s obzirom da je fabricki na TVu Google? Ako moze, da li je procedura ista kao i kod azuriranja, odnosno img na usb, taster za ukljucivanje + kabl za napajanje varijanta?
Ja sam to uradio sa GTV presao na ATV, a P725 je fabricki stigao sa GTV.
Procedura fleshovanja je ista, ali ono sto sam procitao ako hoces da menjas sisteme GTV<->ATV (oba smera) moras da fleshujes sa IMG verzijom roma, ne OTA.

Probao Just Player, lepo radi u smislu da nemam problem sa reprodukcijom kao sa ostalim plejerima, ali je uzasno spor kod ucitavanja video fajla, hajde i da zazmurim na jedno oko sto moram prevod posebno da ucitavam :)

Nova ima mnogo podešavanja, pogotovo dobar za titlove :)

Just je interesantan jer je minimalno zahtevan, baziran na ExoPlayer-u koji održava Google:

Probao Just Player, lepo radi u smislu da nemam problem sa reprodukcijom kao sa ostalim plejerima, ali je uzasno spor kod ucitavanja video fajla, hajde i da zazmurim na jedno oko sto moram prevod posebno da ucitavam :)
Izvini, nisam u pravu za titlove, ipak mora ručno a se odabere.
A kao prporuka za drugi plejer moj glas ide za Kodi. I tu je reprodukcija glatka a ujedno setuješ titlove po želji(lokalno, sa neta putem opensubtitles)

Р725 има бољи чипсет, подршку за Dolby Vision/Dolby Atmos...
Ако је цена иста или мала разлика, узми 725.

Nazad
Vrh Dno