Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Znam da ima ćirilica na fabričkoj, ali mi ta fabrička tastatura ne odgovara. Mnogo lakše i brže kucam sa SwiftKey.

Resetovao sam network settings i od tada ne mogu da aktiviram imessage na mobilnom broju. Odnosno, imessage je aktivan preko Apple ID naloga, ali broj "vrti" već više od 24h. Našao sam neka uputstva na netu (uključivao/isključivao imessage i FaceTime, resetovao telefon, menjao airplane mode...) ali ništa ne prolazi. Imam i drugi broj, eSIM je u pitanju i njega bez problema aktivira, ali taj broj ne želim za imessage.
Nemam više ideja šta bih mogao da uradim

@nkvlaleksa A da probaš da isključiš esim u podešavanjima, pa da vidiš da li će automatski sve prebaciti i aktivirati na taj broj koje je aktivan.

@nkvlaleksa A da probaš da isključiš esim u podešavanjima, pa da vidiš da li će automatski sve prebaciti i aktivirati na taj broj koje je aktivan.

Probao sam i to, Isključio sam eSIM ali ništa. Broj jednostavno neće da registruje

^isto se i meni desava ali sam digo ruke jer se nesto ne sekiram mnogo za imessage

Idi u Settings/Messages/Send And Receive, klikni na Apple ID i Sign out. Isto uradi i za FaceTime. Isključi eSim i iMessage, restrat telefona, uključi iMessage i vidi da li hoće da se poveže.

Koja je mreža, pošto je MTS skoro pravio probleme sa aktivacijom iMessage kod njih.

MTS
inače sam odradio sve ovo gore navedeno, ali ništa. U stvari, nije ništa već dobijam poruku da je aktivacija neuspešna.

Zovi njih i reci da ti se to dešava kao i mnogim korisnicima u prethodnih mesec dana. Pokušaj i da zameniš karticu ako ti je neka poslovnica u blizini. Korisnici su morali da menjaju eSim da bi im proradila iMessage aplikacija.

Jel vam se dešava da SwiftKey zakuca kad hoćete neki smajli da stavite? Danas počelo i već 4,5 puta. Ne reaguje ni jedno slovo niti smajli, moram da prebacim na default tastaturu pa da vratim na SwiftKey da bi proradilo.

Postoji li opcija za backup Whatsapp i Viber poruka sa Androida na iPhone?

Backup na Google Drive-u stoji ali ne mogu da pristupim niti preko kompjutera niti preko telefona istima, dok se backup folderu gde su mi WhatsApp i Viber backup moze pristupiti samo putem kompjutera, ali ne mogu se download-ovati :S

Kako da prebacim WhatsApp poruke i sadržaj sa Androida na Iphon ?

WhatsApp poruke mogu da se prebace uz pomoc programa koji kostaju 20tak eura.

WhatsApp objavio mogućnost transferovanja chata sa Androida na iOS i obratno. Da li je neko već uradio ?

Version 22.18.75

You can now “delete for everyone” for over 2 days
You can now securely move your chat history from Android to iPhone. Get started by getting the Move to iOS app on your Android phone and follow the on-screen instructions
• Increased the group participant limit to 512
• Increased max file size limit to 2GB

Deluje da su developeri napokon rešili da omoguće prebacivanje chat history (svih poruka) sa androida na iOS. Potrebno je pokrenuti Move to iOS aplikaciju Ovo podrazumeva da sve radite inicijalno kod prebacivanja i drugih podataka.

Caos
Koliko je sigurno ubaciti kartice u wallet? Nisam nikad ubacivala u telefon pa ne znam.

Sigurnije je nego fizička kartica :D

BG prevoz app i dalje nije azurirala prelazak na zimski red vožnje, pokazuje letnji i dalje.

Sačekaš nekoliko meseci i opet će biti sa ažurnim podacima 😄

Šalu na stranu, mnogo očekuješ od naših, čudilo bi da neko na taj način vodi računa o preciznosti ažuriranja podataka 😃

Sinoć odradili ažuriranje...

Za sada ništa. Definitivno postoji problem na relaciji mts - apple i dobio sam info da su ih već kontaktirali u vezi nemogućnosti aktivacije nekih brojeva. Ono što je još interesanto, pošto sam na iOS 16, pa svako malo stižu ažuriranja, u poslednja dva update-a koja podrazumevaju restart telefona na sms dobijam poruke sa verifikacionim kodovima. U toj poruci je i broj telefona pa mislim da ima veze sa aktivacijom iMessage. Ali prosto ne znam šta bih sa tim

I još nešto, ne znam da l je novost u iOS16 da u iMessage može da se promeni lokacija Settings-> Messages -> Send and recieve i tapne se na Apple ID. U spisku svih zemalja nema Srbije, pa razmisljam da li to može da pravi problem

Poslednja izmena:
Instalirao juce viber, ali nema obavestenja dok ne udjem u aplikaciju..ima neko predlog sta uraditi, ili nisam jedini sa ovim problemom..?

Takodje, na prethodnom tel(samsung) sam imao aktiviran volte, u pitanju je A1 mreza, i koliko sam primetio, iphone nije podrzan za to kod njih ili gresim..?

Nije mi bas nesto neophodan, ali valjda ce proraditi da ne moram stalno proveravati..

Najbagovitija aplikacija, veoma često ne dolaze notifikacije dok ne uđeš u aplikaciju.Čk i kad proradi, brzo će opet da se vrati u režim bez notifikacija i tako u krug. Ili navikni da proveravaš, ili prestani da je koristiš :)

Za sada ništa. Definitivno postoji problem na relaciji mts - apple i dobio sam info da su ih već kontaktirali u vezi nemogućnosti aktivacije nekih brojeva. Ono što je još interesanto, pošto sam na iOS 16, pa svako malo stižu ažuriranja, u poslednja dva update-a koja podrazumevaju restart telefona na sms dobijam poruke sa verifikacionim kodovima. U toj poruci je i broj telefona pa mislim da ima veze sa aktivacijom iMessage. Ali prosto ne znam šta bih sa tim

I još nešto, ne znam da l je novost u iOS16 da u iMessage može da se promeni lokacija Settings-> Messages -> Send and recieve i tapne se na Apple ID. U spisku svih zemalja nema Srbije, pa razmisljam da li to može da pravi problem
Nas nikad nije ni bilo tu, stavis hrvatsku i radi

Već drugi put mi se dešava. Dobijam Viber poruku od kontakta koji sadrži dva broja (i mislim da oba imaju Viber, ali nisam siguran). U Viber konverzaciji stoji opcija da dodam taj broj ili da ga blokiram. Pogledam u kontaktima, nema ga više. Pogledam na Google nalogu preko weba, isto ga nema. Kontakt je imao naša slova (ako je to bitno). Da li je neko imao sličan problem?

Da dodam samom sebi: možda su ti kontakti postojali na prošlom telefonu (odskora imam iPhone), pa zato nisam imao problema, ali iz nekog razloga nisu bili sačuvani na Google nalogu, nego u lokalu ili gde god, pa ih zato sada nema kada sam prešao na iPhone. Tako da verovatno nema veze sa Viber-om, nego sam tu primetio.

Nazad
Vrh Dno