Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Pa i dalje nema dosta ako ne i vecina Google aplikacija.

Nakon omogucavanja srpskog App store-a, nije bilo bazicnih Google aplikacija i trebalo je solidno vremena da ih Google omoguci. Cak ne znam koliko je i sad sve dostupno. Vremenom se ubacuju aplikacije ali uvek ce biti da je US App Store sa najvise aplikacija. Desava se i da neke regionalne mora korisnik da skine sa domaceg store-a zato sto ih nema na amarickom, tako da je to razlog da mnogi prave nekoliko naloga :)

Kad smo već kod Store-ova, da li, tj. kako je moguće imati US AppStore sa Intesa Visa Debit-nom karticom?

Tako ne mozes, jedina varijanta je da se napravi nalog koji nije vezan za kraticu. To znaci da se oznaci Payment method kako none. Tu karticu koristis za kupovinu gift kartica regularno kroz Apple Store aplikaciju ili na njihovom web sajtu, nakon pravljenja Apple ID naloga. Saljes ih sebi na mail i onda dopunis kredit na tvom nalogu.

Napravio apple id, kad udjem u store izbacuje mi "the apple id has not been used in the itunes store" ? Odem na revju, ukucam sifru, stiklira se i opet ista priča u krug ? Gde i šta jos treba da podesim, nijednu app ne mogu da skinem

Najcesce se ta poruka javlja kad pravis Apple ID preko web sajta, ali nije pravilo. Apple zna da bude, kulturno receno, uporan po pitanju ubacivanja nacina placanja i tacne adrese. Pokusaj ponovo da ides na review i da potvrdis none kao metod placanja sa ispunjavanjem tacne adrese (procitaj drugi predlozeni nacin).

Mozes da probas i tako sto udjes u Settings App → tap na profilnu sliku → Payment & Shipping i tu potvrdi none i tacnu, preciznu adresu sa preciznim zip kodom, moze nekoliko da ih bude u okviru jednog grada.

Nekad se desava da je neophodno kontaktirati Apple Support. Sustinski je, narocito ranije, bilo najbolje da se udje u App Store, klikne na besplatnu aplikaciju da je skine i onda, kad pita da li imate nalog ili napravite novi, pravi Apple ID nalog.

Najcesce se ta poruka javlja kad pravis Apple ID preko web sajta, ali nije pravilo. Apple zna da bude, kulturno receno, uporan po pitanju ubacivanja nacina placanja i tacne adrese. Pokusaj ponovo da ides na review i da potvrdis none kao metod placanja sa ispunjavanjem tacne adrese (procitaj drugi predlozeni nacin).

Mozes da probas i tako sto udjes u Settings App → tap na profilnu sliku → Payment & Shipping i tu potvrdi none i tacnu, preciznu adresu sa preciznim zip kodom, moze nekoliko da ih bude u okviru jednog grada.

Nekad se desava da je neophodno kontaktirati Apple Support. Sustinski je, narocito ranije, bilo najbolje da se udje u App Store, klikne na besplatnu aplikaciju da je skine i onda, kad pita da li imate nalog ili napravite novi, pravi Apple ID nalog.
Stavio sam aljaska, zip kod, grad i ulica nekog restorana. U biling i shiping. Evo ga radi..

Nikako.

Preko google naloga. Taj deo ti ide lako :)

Mozes ovde da vidis

Mozes na nekoliko nacina i mozes da vidis ovde, jedino preskoci razmisljanje o koriscenju sim kartice

Za otkljucavanje se obratis/vlasnik, operateru i trazis da ga otkljucaju posto je vec istekla ugovorna obaveza, kao sto je vec @baltam0s napisao.

Može predlog za neki rss reader koji može da šalje notifikaciju za novu poruku? Hvala

Aj neka jos neko proba da ne mislim da tripujem nesto ali mi se cini da SofaScore posle poslednjeg apdejta mnogo greje telefon.

Kod mene ne greje

1) U ponedeljak kupim svoj prvi Apple uređaj, iPad 8 gen.
2) Palim, instaliram, otvaram Apple ID na svom primarnom mejlu, uređaj javlja da je mejl registrovan već
3) Iako sam 100,00% siguran da nisam nikad otvarao Apple ID, pomislim ajde možda jesam nekad, uradim recovery šifre, to sve prođe, stigne mejl, instaliram uređaj
4) Uređaj se pali i piše, umesto nidza's iPad, piše Marion's iPad
5) Pokušam bilo šta da uradim sa nalogom na uređaju ili preko web, iskaču 3 pitanja na Francuskom, koja nisam ja postavio
6) Ukapiram da je Apple nekako dozvolio nekoj Marion iz Francuske da otvori Apple ID na mom mejlu, bez potvrde sa moje strane
7) Uzmem da pretražim ceo gmail na bilo kakav trag od Apple, nađem septembar 2020, neko je 2x pokušao recovery passworda (Marion, ko bi drugi), ali ja takve stvari puknem u arhivu, ne brišem baš iz ovih razloga
8) Zovem Apple Hrvatska, tu se gnjavimo 20 minuta, svelo se na to da pišem Marion da mi odgovori na pitanja - naravno, ne odgovara na mejl, ako sam joj uopšte ubo mejl, ko zna koji je
9) Workaround, otvaram Apple ID na drugom mejlu, u principu meni potpuno svejedno, iPad mi je zadnja rupa na svirali, uzeo sam ga jer ne postoji ništa jeftinije za čitanje novina, Androidi za te pare em nisu 4:3, em nemaju taj DPI.

Da li iko ima predstavu kako da vratim nalog?

E, da, još jedna stvar, sada su uredno počele da mi stižu dnevne promocije na Francuskom, do sad mi nikad nije stigla nijedna. Kao da sam ja prvi put uspeo da završim tu registraciju koju je dotična započela. Prema tome, potpuno je isključeno da je neko potvrdio sa mog naloga njenu registraciju ikad. Prošlo je već par dana, niko ne pokušava da se uloguje na taj nalog, tako da izgleda Marion ne koristi taj nalog uopšte. Nalog nema 2-factor, očigledno je otvoren jako davno.

Šta mislite o svemu? :)

Mislim da si imao goste na racunaru za pocetak u to vreme kada je pravljen nalog...

Koji motiv bi bio za tako nešto i kako to objašnjava da se tek sad pojavljuju promocioni mejlovi od raznih Apple povezanih servisa?

WhatsApp objavio mogućnost transferovanja chata sa Androida na iOS i obratno. Da li je neko već uradio ?

@nidza - Cimni ih direktno iz aplikacije na iPadu tu najbrze pomognu ako vec imas uredjaj kod sebe, ulogovan si i imas pristup mailu.
Najbolje je da uklonis taj nalog i registrujes novi.

Ne mogu ništa da uradim sa nalogom, jer mi izbacuje ta tri pitanja na francuskom, na koje mi je dovoljno da znam odgovor na makar jedno. Ajd' probaću kera da ubodem bar.

Ljudi update sam ios 15 ali nemam live text ,da li nema za Srbiju ?

Ima, mozda nema za tvoj telefon.

https://apps.apple.com/rs/app/watched/id1546912568

Aplikacija zagledanje filmova i serija.
U bundles unesite huhu.to i to je to.
izvinjavam se sto vadim ovaj post iz naftalina, ali da li neko ima zamenu za ovo? :) aplikacija je nedostupna, i nakon reinstalacije ipada ja ostadoh bez nje :( sta se desilo, zasto ne postoji app za iOS? vidim da na zvanicnom sajtu ima samo za MacOS, ja se ponadao da cu moci da nadjem negde za tvOS :(

ima li neka alternativa za tvOS?

Šta koristite protiv reklama na iPhone-u? Imam AdGuard VPN plaćenu verziju ali mi skida mnogo bateriju.

Jel ga samo instaliram i pokrenem ili treba nešto i da podešavam?

Moras nesto podesiti, ne secam se sad sta ali nije nista komplikovano. Pokreni aplilaciju, mislim da ce te baciti na njihov sajt gde ces dobiti neki broj koji ces posle ukucati u apliklaciju , tzv configuration id.

Vrh Dno