Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Ispratio sam tamo na sajtu, instalirao kao taj profil next DNS…

Pa to je to. Trebalo bi da imas ovako nesto u settings aplikacije.

Prilozi

• 44892E1E-26A9-4A57-AF9F-32E1FB13D3A7.png
    44892E1E-26A9-4A57-AF9F-32E1FB13D3A7.png
    399.4 KB · Pregleda: 116
Meni je bas instalirao profil tako da sam obrisao samu app i u podešavanjima samog telefona imam da biram next DNS .

Prilozi

• 4FB53C36-1610-455C-A5F4-43E26EECDFA0.png
    4FB53C36-1610-455C-A5F4-43E26EECDFA0.png
    105.6 KB · Pregleda: 93
Udjes u drugu stavku i podesis ovako kao na slici

Prilozi

• 2DF718BE-918C-4688-915E-8E58087A430E.png
    2DF718BE-918C-4688-915E-8E58087A430E.png
    72.9 KB · Pregleda: 109
Imam pitanje tj. nejasnoću u vezi Apple Maps aplikacije (iP12 Pro Max, iOS 15.0.1): dakle udjem u Apple Maps, izaberem destinaciju, tip transporta (auto), dobijem razdaljinu i alternative, izaberem i pritisnem GO (zeleni kvadratić). Na mapi se lepo ucrta putanja i ja na početnoj poziciju, iznad mape su turn-by-turn instrukcije, medjutim kada krenem, navigacija ne prati moju lokaciju....i što je još ludje, za nekoliko sekundi se lock-uje ekran. Here mape, Google maps, OSM, Mapy.cz....sve radi najnormalnije.....ali Apple Maps....boli ih uvo. Naravno da sam aplikaciji dao prava da koristi lokaciju.....

Jel ovo neki bug, nešto ne funckioniše u Srbiji ili nešto treće ?

Hvala svima unapred na idejama.

Je l moze preko chroma da se stavi ikonica na pozadinu, tj precica do nekog sajta kao na Androidu?

Možeš preko safarija.

Je l zna neko kako da podesim srpski jezik za navodjenje u google mapama? Na engleskom radi, ali sa prebacivanjem aplikacije na srpski jezik, nema ni navodjenja na bilo kom jeziku.

Da li je neko pokusao da vrati backup ConsentID aplikacije za dvofaktorsku autentifikaciju? Imam backup ali ne znam kako da ga “umetnem”😁

Bio , dobio, aktivirao. Nije mi znala reci ako opet budem resetovao ili menjao telefon da li vazi ova ili cu morati po nove, opet.

Je l zna neko kako da podesim srpski jezik za navodjenje u google mapama? Na engleskom radi, ali sa prebacivanjem aplikacije na srpski jezik, nema ni navodjenja na bilo kom jeziku.
Moras dodaš srpski jezik u podešavanjima u Settings -> Language& Region u iOS podešavanjima

Jel postoji opcija u Safariju da mi nestane status bar sa satom, baterijom i signalom kad skrolujem dok čitam? Da u suštini tekst ide ispod notcha. Nervira me kad je statično na tom delu.. Na Samsung browseru postoji ta opcija.

Je l ovo samo youtube nema opciju da se tamna tema automatski ukljuci kada i na samom telefonu u zadato vreme?

Jel postoji opcija u Safariju da mi nestane status bar sa satom, baterijom i signalom kad skrolujem dok čitam? Da u suštini tekst ide ispod notcha. Nervira me kad je statično na tom delu.. Na Samsung browseru postoji ta opcija.
Jesi probao Reader View? A imaš i Hide Toolbar...

Kod mene 14.8 i radi. Probaj sa drugim sajtom, neće RV da radi na svim sajtovima.

Jel ima neko preporuku za audio player koji ima opciju podešavanja brzine reprodukcije (0.25x, 0.75x, 1.75x, 2.5x...)? Po mogućnosti da je optimizovana za iPadOS.

Hteo bih da preko 3utools prebacim neke serije da gledam. E sad, na androidu sam koristio bs player ili vlc preko kojih sam i pronalazio domaće titlove. Da li vlc podržava tu opciju? Ili ako ima neki drugi plejer, preporučite.

Треба ми помоћ, не могу никако да скинем тј да пронађем google photos и google keyboard на storu. Стављао сам регион и Србија и Хрватска и Америка али опет ништа

Sigurno se i Google photos i gBoard nalaze na US store-u.

https://apps.apple.com/us/app/google-photos/id962194608

Ima na hrvatskom sve, ja ima to kao drugi nalog.

nema nista od google apps na apple store, kako to niste znali....

Imam jedno pitanje. Prvi put koristim iphone pa jos nisam istrazio sve. Napravio sam icloud sa regionom Srbija. Da li mogu kupovati aplikacije sa visa karticom ne menjajuci region? Druga stvar, da li napraviti novi nalog sa regionom usa kako bih skinuo neke druge aplikacije ili unutar postojeceg iclouda mogu promeniti region na usa npr?

Mozes da placas na srpskom storeu nasim karticama, a za skidanje aplikacija sa drugog, bolje napravi novi nalog i miran si.

Koji je najbolji free program za automatsko snimanje razgovora na iPhone-u?

Juče sam hvatao beleške preko mobilnog a nakon toga se setio da sam mogao da snimim i posle da preslušam ali nisam siguran da li ima ugrađen snimač razgovora u sam iOS?

Izgleda da se nisam lepo izrazio :)

Gledao sam sada ove linkove ali kako integrisati Voice Memos u snimanje razgovora preko SIM kartice (kada zovem sa A1/Mts-a/Telenor-a na A1/Mts/Telenor)?

Nazad
Vrh Dno