Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Da ovo i mene interesuje. Kako mogu da promenim naziv ili boju loyality karticama ili eventualno da kreiram neku novu sopstvenu bez da je u njihovoj bazi

Iz ponuđene Loyalty liste se izabere neki bar približan naziv, dovoljan da asocira za šta je kartica.
Posle toga se kamerom očita i zabeleži QR/bar kod koji će se prikazivati kada se odabere taj naziv.
Nema nikakve overe za QR/barcode slike.

Za Payment (platne) kartice sa RFIDom već ide komplikovanija procedura u saradnji sa izdavaocem jer se uvodi šifrovanje zapisa i overa klijenta u priču.

Lista kartica se može sortirati tako što se zadrži prst na kartici i onda pomera.
Naravno, ovo je priručno dok ne uvedu naše lance sa sve logom itd.
Ovde su neka uputstva za developere kako da naprave template.

Poslednja izmena:
Korisnički servis Mobi Banke potvrđuje da se radi na uvođenju Google i Apple pay sistema i da će obavestiti korisnike kada bude dostupno. Za sada još nemaju rok.

Šta tu ima da uvode,
potpišu ugovor i Google ih stavi na listu

Poslednja izmena:
Na mts.rs ima info da ako ubacite mastercard BPŠ u GPay i verovatno se podrazumeva da ste mts korisnik, automatski postajete član kluba benefita. Za sada bez dodatnih detalja, piše nešto ako imate više transakcija veći su i benefiti, spominju Arena cloud pakete.

Iz ponuđene Loyalty liste se izabere neki bar približan naziv, dovoljan da asocira za šta je kartica.
Posle toga se kamerom očita i zabeleži QR/bar kod koji će se prikazivati kada se odabere taj naziv.
Nema nikakve overe za QR/barcode slike.

Za Payment (platne) kartice sa RFIDom već ide komplikovanija procedura u saradnji sa izdavaocem jer se uvodi šifrovanje zapisa i overa klijenta u priču.

Lista kartica se može sortirati tako što se zadrži prst na kartici i onda pomera.
Naravno, ovo je priručno dok ne uvedu naše lance sa sve logom itd.
Ovde su neka uputstva za developere kako da naprave template.
Da potvrdim da ovo radi ali je krajnje nespretno. nadam se da će to da bude bolje.
Sad tek primecujem da imam kartice sa čipom i magnetnom pistom koje uglavnom izdaju za gorivo
to se ne neće moći nikako uvesti.

@spavach što ne ostavi link?

Da bi mi radio Google Pay na watch4 mora stalno biti aktivan pin/pattern na satu za otključavanje kad bilo šta hocu da uradim sa satom? Bukvalno kao kod mobilnog?

Da, ali cini mi se da kad ga otkljucas jednom bude otkljucan sve dok ne skines sat sa ruke.

U pravu si. Već sam mislio da ću morati stalno da ga otključavam. :)

Ja nisam uspeo da učitam Ikea karticu. Sve ostale kartice (Super karticu, Gigatron, Lidl, Galerija podova) učita trenutno a Ikea karticu neće nikako. A kada ručno unesem kod, prilikom pokretanja kartice mi ne prikaže bar kod nego brojeve koje sam uneo.

Ako si ikada dobio njihov mejl, na kraju imaš opciju G Pay, Save to phone.
Nema potrebe da učitavaš karticu.

Do sada plaćao telefonom sitnice, a danas prvi put preko 5000 din. i nije tražilo PIN. Da li je to normalno, ili sam nešto propustio? Izvinjavam se ako je bio info u temi.
U pitanju je Poštanska (MTS Master).

Ako si otključao telefon pa prislionio, to je ok. U tom slučaju nikada ne traži pin jer si otključao telefon, samim tim izvršio autentifikaciju. Ako si samo prislionio telefon sa upaljenim ekranom bez otključavanja, e onda je problem, limit za takvo plaćanje bi trebalo da je 4000 din

Da da, otključao telefon pa platio, jasno sve. Hvala na brzom odgovoru.

Pisao sam o tome ranije, ipak ide malo drugacije placanje nego karticom.

Mora na trenutak da se dodirne telefon i otkluca da bi se platilo nije dovoljno samo da se prisloni.
Ako samo prislonite 99% placanje nece proci.

Korisnički servis Mobi Banke potvrđuje da se radi na uvođenju Google i Apple pay sistema i da će obavestiti korisnike kada bude dostupno. Za sada još nemaju rok.
Ništa im ne verujem, to su one njihove generičke fraze, da se konstantno trude da uvode inovacije na zadovoljstvo korisnika i da ih pratimo za najnovije informacije.

Preko sata pokrenuo ubacivanje kartice, završio preko tel. I na satu se kartica vidi, a na tel ne. Znači treba dva puta da se ukuca ista kartica, za svaki uredjaj posebno?

Preko sata pokrenuo ubacivanje kartice, završio preko tel. I na satu se kartica vidi, a na tel ne. Znači treba dva puta da se ukuca ista kartica, za svaki uredjaj posebno?
Pisao sam na prethodnoj strani da kartica nije na nalogu već u telefonu.

Ja ih čekam do kraja godine, ako ne uvedu do tad moraćemo da se razilazimo.
Ne može klijentima da se kaže nema ili neće biti uvek se kaže "radimo na tome" i sl.

Da su hteli imali bi to na Klik.

Gpay odgovara bankama koje nisu razvijala sopstvena rešenja, lakše im da plate Google

Ne može klijentima da se kaže nema ili neće biti uvek se kaže "radimo na tome" i sl.

Da su hteli imali bi to na Klik.

Gpay odgovara bankama koje nisu razvijala sopstvena rešenja, lakše im da plate Google
Ako bi neko kod nas trebao da ima GooglePay, ApplePay i GarminPay onda je to Mobi banka.
Tako je, Gpay odgovara bankama koje nisu razvijala sopstvena rešenja, lakše im da plate Google, upravo Mobi banka nema sopstveno rešenje.

Raiffeisen banka je odličan primer banke koja je razvila sopstveno rešenje za android korisnike (i jasno je zašto neće GPay), za ios ima Apple Pay i ima još i Garmin Pay.
Zaokružen sistem. Mobi banka nema ništa.

Poslednja izmena:
Onda će morati da potpišu, inače će ih progutati tržište

Dok sa druge strane Intesa ima svoje sopstveno rešenje Wave2Pay koje je po meni odlično radilo (i još uvek radi) što joj nije smetalo da prihvati i GPay.

Ali Master kartice nikada nisu radile na W2P u Intesi (niti će). A navodno je najavljena podrška u GPay. Napamet mi se čini da MC brend, među kreditnim karticama Intese, ima značajno veće učešće (i promet) od Visa i Amex brenda zajedno. Ja spadam u one koji sve i svuda plaćaju kreditnom karticom.

Tako sam i ja radio dok mi nešto nije puklo i dok nisam pogasio sve osim osnovne Intesine Visa kartice.

Lidl, Idea ,Medius, Super Vero, Metro cash&carry, Benu apoteka, Lilly, Lukoil, Terranova srbija, Sport Vison , Djak sport, Gigatron ,Gigatron shop, Ikea Srbija , Okov, Galerija podova , Woby haus, Lesnina XXXL
te sam sve dodao :)

Ja sam dodao Moj Maxi kao Delhaize a Vulkan knjižare i Non Stop Fitness sam našao u pretrazi

Nazad
Vrh Dno