Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Onda imaš širok izbor... evo i ovaj GPay radi sa QR/bar kodovima pored RFID/NFC.

Nisam pohvatao, jel moguce nekako na bilo koji nacin odraditi placanje sa Samsung Watch 3 koji ima Tizen?

GW3 ima ugrađen NFC i Samsung Pay je podržan (ne i kod nas), ali GPay radi pod WearOS dakle na GW4/GW5.

Da, to znam za uredjaje sa Android Wear OS, nego pominje se neka slika, neki QR kodovi pa rekoh mozda ima neki workaround.

QR i bar kodovi su slike koje se očitavaju optičkim čitačem, dok RFID i njegova ekstenzija NFC imaju spiralne antenice (tag) koje reaguju na magnetno polje.

Hvala, jasno mi je kako funkcionisu, nego gledam bilo kakvu budzevinu da radi watch 3 a da nije preko NFC.

Hmm... :unsure: možda bi radilo da se izvuče tag sa smart chipom iz kartice banke i nalepi na narukvicu sata. :LOL:

ne moze nista da se izvuce iz kartice a da se ne osteti

LM danas sam instalirao na drugi telefon walet sa istim acc i iznenadio se da mora opet da se doda kartica i ako je sve drugo povukao automatski.
Bio sam ubedjen da karticu drzi u nalogu ali je ocigledno drzi u samom telefonu, i dobro je da nisam krenuo bez kartice.

Zbog sigurnosti se kartica drži enkriptovana na samom uređaju i nije vezana za nalog.

Pretpostavljam da se u telefonu nalazi primarni ključ za enkripciju transakcije, a njegov par sa ostalim podacima na Google serveru pa je na novom telefonu potrebno generisati novi par ključeva za istu karticu.

Može li se dodati SNNP kartica za gorivo?

Odlicno pitanje i vrlo zanimljivo.
Ima neko da zna tacan odgovor?

Ima Gazprom Serbia ali nisam siguran da li je to.
Edit:
Iz SNNP aplikacije sam generisao QR kod i njega dodao pod Gazprom Serbia. Sutra testiram pa javljam.

Poslednja izmena:
To je to Gazprom i NIS jedno te isto.
Kartica vazi i na Nisu i na Gazpromu.
Javi dal radi a verujem da radi.
Probao bih ja al nisam u zemlji jos par dana na letovanju pa da znam za kad se vratim😁

Ja sam primetio da mi svaki put u SNNP aplikaciji generiše drugačiji QR kod, pa nisam pokušavao da koristim isključivo jedan kod. Baš me zanima jel ipak radi i sa jednim kodom.

Ne prolazi SNNP kartica na način na koji sam je ja dodao.

Pisali su u temi da radi IKEA.

Trebalo bi svaka loyaliti kartica da radi, samo je problem koji naziv dati, jer jos nisu ubacili spisak radnji iz Srbije. Tako da moze za pocetak da se da neki naziv koji najvise odgovara, ja sam recimo sa Super Karticu stavio naziv IDEA. Predefinisani nazivi sluze samo da imas vise informacija o radnji(tipa lokacija, vreme kada radi...).
SNNP vrv ne radi zbog toga sto je naveo Markic iznad jer stalno menjaju QR kod.

Ne prolazi SNNP kartica na način na koji sam je ja dodao.
Kao što Markic reče, svaki put se generiše drugačiji QR kod, probao sam malopre.
Pravi put bi bio da se simulira njihova beskontaktna kartica preko NFCa, a za to dodavanje GPay i NIS treba da uspostave protokol.

Ako neko zna, može li GPay da prepozna servis na terminalu i izabere pravi tip kartice ili bi morala da se ručno bira prvo SNNP, pa onda bankarska? :unsure:
Verovatno ne može, pa mi deluje praktičnije da se samo generiše QR kod iz SNNP aplikacije, pokaže, a onda prisloni telefon za GPay plaćanje.
Imam i Drive.Go instaliran i povezan, a nisam ga nikada probao... tu je integrisan i SNNP i plaćanje bez odlaska na kasu.

Za loyalty QR/bar kodove se izgleda ništa i ne proverava, izbor iz liste je tu samo zbog naziva pod kojim se vodi slika koda. :unsure:
Dodao sve što mi pri ruci (tj. sa sata): Lidl Plus, Idea (Super), Gigatron, Lilly, Vulkan, Metro C&C, Laguna, Tref Sport, Sport Vision... pa i COVID-19.

Može li neko da objasni šta se dobija ubacivanjem ovih loyality kartica (tipa Ikea, Lidl i sl.) u Google pay. Jel to znači da je dovoljno platiti sa Gpay i odmah će se dobiti neka pogodnost bez očitavanja npr. Lidl kartice?

Može li neko da objasni šta se dobija ubacivanjem ovih loyality kartica (tipa Ikea, Lidl i sl.) u Google pay. Jel to znači da je dovoljno platiti sa Gpay i odmah će se dobiti neka pogodnost bez očitavanja npr. Lidl kartice?
Sve loyalty kartice stoje na jednom mestu, umesto da se za svaku instalira i koristi aplikacija. Slično se može postići i čuvanjem screenshota bar/qr koda u galeriji

Ako pod ID broj misliš na broj kartice onda ne može tako sigurno, ne može to barkod skener da očita.

ja nisam nasao foru za domace kartice
Trebalo bi svaka loyaliti kartica da radi, samo je problem koji naziv dati, jer jos nisu ubacili spisak radnji iz Srbije. Tako da moze za pocetak da se da neki naziv koji najvise odgovara, ja sam recimo sa Super Karticu stavio naziv IDEA.
kako si to uradio?
Ja u opste ne vidim mogucnost da bilo sta dodas sto nije predvidjeno.

Vrh Dno