Šta je novo?

iPhone 14

Da bih prešao sa iP13PM na 14PM treba samo da ga naprave lakšim nekih 30-40 grama (ne manjim, samo lakšim) i tad ga uzimam makar ništa više nemao kao plus. Težina ovoga mi je ozbiljno počela smetati.
Ista priča. To mi je najveća mana 13P... mogu misliti kako je tek na PM.

Možda da počnu da koriste drugačiji materijal od čelika?
Sugurno bi se sa kombinacijom magnezijum/kevlar dobilo 50g, a kvalitet bi ostalo isti.

Neki trač je bio titanijum, ali ja iskreno ne vidim da će se to dogoditi ove godine. Bilo bi više tračeva na tu temu da je tako.

Sve se moze kad se hoce ali i kosta. Zasto bi kad se i ovako dobro prodaje? Super je fazon da daju na kasicicu nema boljeg prodajnog modela ako imas verne kupce. Cekam subsciption mesecni za recimo AOD to bi im bio najbolji model pa da daju i starim modelima. Da se ugledaju na BMW i grejace sedista.

Kruze price da je predstavljanje 7.9. sto ce jako brzo, mogli su i da ostave bas za 14. da iskombinuju sve ;) tek danas sam kroz neke rendere primetio da je zapravo dizajn identican od serije 11 sto je zaista nerealno, voleo bih da promene, ali realno tesko.... oklevam toliko da probam iPhone bas zbog tog ringla dizajna pozadi iako je malo falilo da 'progutam' kod 13ice...

Mislim da je realno da cene idu gore bar nekih 10% uz to sto bas nemam ideju sad kako ce to da se preseli na ostala trzista kada su dolar i evro 1:1....

Koliko god ne voleo notch o5 mislim da je bolje resenje od ovih pilulica, a da ce se prodavati - svakako hoce....

kako isti od serije 11, kada je u seriji 12 već drugačiji od serije 11? :D

Mislim na Pro Max model, njega sam/bih jurio u svakoj generaciji zbog velicine ekrana.... Nisam bio dovoljno precizan u prethodnom postu

Fa8D6dCX0AAj8dv

Ako misliš na telefone; 14, 14 Pro i Pro Max, a od ostalih stvari iPad, Apple watch 8 i mozda i pro verzija, ili neki noviji SE, potencijalno novi MacBook Pro i eventualno AirPods Pro 2 i Mac Mini, ali za drugi deo recenice je sve nagadjanje :)

Koliko sam ja razumeo, biće i 14 Max, ili kako god ga nazovu, ali slabija verzija 14 Pro Max, sa istom veličinom.

Tako kažu i teško ih je više pohvatati sa tim šarenišem naziva :D

Trebalo bi biti 14 i 14pro koji su 6.1" i 14 max i 14 pro max koji ce imati 6.7". Obicna 14 i 14 max ce imati notch i A15 dok 14 pro i 14 pro max pilule sa A16.

Tako je :) i muljaju sa razlicitim verzijama kao kineski brendovi od pocetka.

Zakljucili su da im je prodaja mini zanemarljiva i zato najverovatnije nece da ga prave.

Zakljucili su da im je prodaja mini zanemarljiva i zato najverovatnije nece da ga prave.

Ispravna odluka, nazalost. 14 max (ili kako god da se zove) ce se prodavati mnogo bolje nego sto bi se prodavala mini verzija. Tanke su sanse i da ce mini form faktor ziveti kroz neke buduce SE modele. U najboljem slucaju ce 13 mini provlaciti kroz prodaju koju godinu duze nego sto bi inace i to bi bilo to sto se tice mini telefona.

Mini po prodaji im je totalni promašaj sto se tiče apple, nekom bas odgovara ta veličina ali to njima ne znaci. Najviše se prodavao u 13 seriji pro, obična, pro max i na kraju mini.

Obicna 13 je cini mi se najprodavaniji model. Zato od ove godine i povecavaju razliku izmedju obicnog i pro modela...

^ vrlo moguće da jeste. Samo znam da sam par puta video na nekim web da će mini da izbace zbog loše prodaje.

U prvom kvartalu ove godine udeo u prodaji iP13 mini modela je bio samo 3% (racunaju se svi 13 modeli i obicni 12 i 11). Eto zasto ga izbacuju.

Meni se ovo nikako ne svidja.
Prije je ajgon bio ajfon iz jedne generacije i to se furalo. Ja sam koristio od 3G pa 3GS i tako dalje. Vec kad su sa 5s objavili i 5c nije mi se previse dopalo mada me tad bas dobro sluzio 5c kojeg je zamijenio model 5s.
Pa onda ovi plus modeli, hajde i to. Ako hoces veci uredjaj, plus model imas.
A ovo sad 14 pa 14 Max 14 pro pa 14 Max pro, zakomplikovali kao ‘žaomi’ sa lite, pro, ultra i giga mega modelima.
Ne znam sta ce da ima da bih ja svoj 13 pro zamijenio za ove. Plus ove rupe su mi odvratne. Notch mi je daleko bolji od ovih rupetina.

^ realno napredak će biti mali, kod obicnih sa notch bukvalno ništa samo sitnice, dok pro bolji A16, ekran, malo kamere i to je to. Da li su pilule lepše ili ne je već do osobe, mada mislim da će uživo izgledati lepše nego sa slika.

Meni se ovo nikako ne svidja.
Prije je ajgon bio ajfon iz jedne generacije i to se furalo. Ja sam koristio od 3G pa 3GS i tako dalje. Vec kad su sa 5s objavili i 5c nije mi se previse dopalo mada me tad bas dobro sluzio 5c kojeg je zamijenio model 5s.
Pa onda ovi plus modeli, hajde i to. Ako hoces veci uredjaj, plus model imas.
A ovo sad 14 pa 14 Max 14 pro pa 14 Max pro, zakomplikovali kao ‘žaomi’ sa lite, pro, ultra i giga mega modelima.
Ne znam sta ce da ima da bih ja svoj 13 pro zamijenio za ove. Plus ove rupe su mi odvratne. Notch mi je daleko bolji od ovih rupetina.

Vise mi se svidja trenutna situacija gde postoji veci izbor prilikom kupovine telefona. Meni se nije dopadalo kada si morao da kupis veliki model da bi imao sve funkcije (primer 7 plus). Ovo sto danas prodaju izmedju ostalih i ip 11 je samo dokaz da su telefoni dostigli plato, i da jedan uredjaj od pre 3 godine (koji ni tada nije bio njihov flagship) moze bez problema da se prodaje i danas. To je u eri 5S (pa i kasnije) bilo nezamislivo.

Realno i jeste logično da 12 ili 13ka bude prodavanija.

Sve isto skoro razlika ram koji 90% ljudi ne oseti i telephoto kamera koja je bitna 0.001% ljudi.

Razlika u ceni primetna i eto ti recept za prodaju.

Šteta samo što ne naprave pro modele lakšim.

Vrh Dno