Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Gledam baš sad, koliko vidim od svih ovih banaka, jedino OTP banka ima free račun za nas mlade, uz koji se dobija Mastercard, deluje kao dobra ulaznica u GPay plaćanja, pošto se Mobi izgleda neće smilovati da uvede nikakav vid NFC plaćanja.

Jel ima još neka od ovih banaka neki pristojan paket račun, koji nema preskupo održavanje?
Raiffesen iRačun.

Nadam se da će rešiti to za plaćanje satom, jer baš zato mi je GPay ispred ostalih bankarskih aplikacija, koje ne podržavaju WearOS.

Planiram da uzmem Pixel watch, taman dok izadje mozda i dodaju podrsku za to.

Bogami su ga osakatili za naše tržište...
Ne može da se primaju i šalju uplate, ne može da se veže sa drugim sistemima elektronskog plaćanja (PP npr.).

Nema nijednu funkciju osim beskontaktnog plaćanja, a za to već imam karticu koja je podržana svuda, za razliku od GP koji je kod nas egzotika...

Eto jedino ako zaboravim karticu kući, a telefon mi je pri ruci...

Dodao MC Postanske bez problema. Bivsa MTS banka. Kakve su realne sanse da se zloupotrebi ako mi neko skine Google nalog. Suma na kartici nije za zanemariti..

OTP banka ima free račun za nas mlade. Je l ima još neka od ovih banaka neki pristojan paket račun, koji nema preskupo održavanje?
Račune za mlade su povukle mnoge banke tj. dobar deo njih su se progutale pripajanjem, tako da ovo samo nude još NLB, CA/RBA, RF, Erste i Poštanska, s tim što kod njih se za Master primenjuje standardna tarifa (naknada za izdavanje i godišnja članarina, 100+250 ako se ne varam). Mobi i Raiffeisen iRačun su besplatni bez obzira na starosno ograničenje. Od ostalih banaka ništa naročito tj. nude avista dinarske račune bez kartica (UniCredit paket štednje, Eurobank, Naša AIK).

Dodao malopre Visa inspire i Visa classic debit ... sve islo kako treba .. kontakt sa bankom ... sms kode.. i kartice se vide nego
na obe kartice mi kad se ode na details pa opcija :
to use your card online verify card info ...pa da kliknem update pa da upisem cvc ..
upisem ali nece da prihvati , dobijem notifikaciju na w2pay da je odbijena transakcija od google temporary hold 1$ odbijeno
jel jos neko ima ovakav problem

probao da dodam MASTERRATU otp banke ali kaze da je ne podrzava ...

3 tackice gore desno kada odaberes karticu, remove payment method.

GPay će da radi svuda gde radi i kartica valjda(beskontaktno), ne mora eksplicitno da bude podržan.
Čak i da bude tako (a neće), upotrebna vrednost GP je u startu ograničena na nešto što se već može uraditi karticom (beskontaktna plaćanja), i umesto da bude jedan skup servisa inerenet plaćanja, biće jedan pomodarski gimmick...

Pa ne bas, ako imas 5 kartica mozes da ih dodas sve u GPay, i ne moras da nosis kartice sa sobom.
Telefon koristi istu tehnologiju kao i kartica za beskontaktno placanje, tako da ne vidim zasto ne bi radilo svuda gde radi i kartica vec.

Dacu mu sansu 7 dana :)

Pa ne bas, ako imas 5 kartica mozes da ih dodas sve u GPay, i ne moras da nosis kartice sa sobom.
Telefon koristi istu tehnologiju kao i kartica za beskontaktno placanje, tako da ne vidim zasto ne bi radilo svuda gde radi i kartica vec.
Da, ovo za više kartica si u pravu.
Lično koristim samo jednu, zato mi je to promaklo...

Cak i kad koristis jednu, bolja je opcija mnogo. Ne moras da vadis novcanik, pa karticu iz njega svaki put kad placas, nego izvadis telefon koji ti je na dohvat ruke uvek.
Plus je sigurnije, kartica ti lako ispadne, telefon i ne bas. A cak i ako ti ispadne, neko mora da otkljuca telefon da bi platio nesto, dok karticu moze da uzme i da placa gde god. ;)

Ako neko uspe da poveže i plati WearOS satom, nek javi ovde.

Cak i kad koristis jednu, bolja je opcija mnogo. Ne moras da vadis novcanik, pa karticu iz njega svaki put kad placas, nego izvadis telefon koji ti je na dohvat ruke uvek.
Plus je sigurnije, kartica ti lako ispadne, telefon i ne bas. A cak i ako ti ispadne, neko mora da otkljuca telefon da bi platio nesto, dok karticu moze da uzme i da placa gde god. ;)
Ma da lakše je izvaditi ciglu od telefona nego novčanik :)....a i kada ispadne telefon iz ruke po nekda više boli nego kada skinu sa kartice :)....a da zakon kaže da ako je zloupotreba da se fizičko lice plaća do 150 evra ili 50 evra zaboravih.....tako da za sada G pay je gimik...

Ma da lakše je izvaditi ciglu od telefona nego novčanik :)....a i kada ispadne telefon iz ruke po nekda više boli nego kada skinu sa kartice :)....a da zakon kaže da ako je zloupotreba da se fizičko lice plaća do 150 evra ili 50 evra zaboravih.....tako da za sada G pay je gimik...
Ma kes je najbolji realno, ne znam ni karticu sto koristis.. ;)

@bezbednost

Ne izgleda baš naročito bezbedno...

Neko ko ima tvoj telefon i zna šifru moze da radi šta god hoće

sam walllet nema otisak prsta?

A ne možeš ni da ga sprecis jer telefon nije kod tebe.

Ne znam zašto bi za korišćenje NFC plaćanja aplikacija traži i unos cvv koda?

U opšte se ne osećam bezbedno

Zasto bi neko znao sifru za tvoj telefon?
Neko ko ima tvoju karticu moze da trosi pare kako hoce, nikakva sifra mu ne treba.

Gledam baš sad, koliko vidim od svih ovih banaka, jedino OTP banka ima free račun za nas mlade, uz koji se dobija Mastercard, deluje kao dobra ulaznica u GPay plaćanja, pošto se Mobi izgleda neće smilovati da uvede nikakav vid NFC plaćanja.

Jel ima još neka od ovih banaka neki pristojan paket račun, koji nema preskupo održavanje?
Poštanska ima neki paket gde može izaći sve free, ali se naplaćuju transakcije. Koristim OTP Fluo ( taj paket za studente) i preporučujem, nema provizije za transakcije (dok njihov najbolji Prestiž paket ima..). Nema uplate na evra na bankomatu u okviru ovog paketa, imaš i devizni račun i fin kurs. Oni imaju svoju mcard za NFC plaćanja pa sam iznenađen da du odmah stavili

Mrtvi Mobi i Unicredit ništa ponovo...

@bezbednost

Ne izgleda baš naročito bezbedno...

Neko ko ima tvoj telefon i zna šifru moze da radi šta god hoće

sam walllet nema otisak prsta?

A ne možeš ni da ga sprecis jer telefon nije kod tebe.

Ne znam zašto bi za korišćenje NFC plaćanja aplikacija traži i unos cvv koda?

U opšte se ne osećam bezbedno
Ja imam osecaj kao da sam dao nekom karticu :)

Trazi li pin za neke vece inose kad placate telefonom?

Zasto bi neko znao sifru za tvoj telefon?
Neko ko ima tvoju karticu moze da trosi pare kako hoce, nikakva sifra mu ne treba.
To možda na prvu zvuči logično...

Ali karticu verovatno nedajes nikome nikad...telefon kad razmislis ipak das, pozajmis da okrene čovek broj, izgubiš itd...

Jel moze da se disabluje kartica bez telefona u opšte?

Ne znam za tebe, ali ja svoj telefon ne pozajmljujem random ljudima okolo. :D
Ako ga izgubis, random osoba koja ga nadje moze samo da ga baci u kantu, sto sa karticom nije slucaj.

Nazad
Vrh Dno