Drugari, treba mi preporuka za inverter klima uređaj(e) čija bi namena bila pre svega grejanje. U pitanju je stan od oko 51 m2, tri sobe, od kojih bi grejao samo dnevnu sobu i radnu sobu. Spavaća soba se trenutno ne koristi, tako da mi ona nije bitna. Ono što je bitno da napomenem je da se isključujem sa centralnog grejanja, tako da bi u svim sobama, osim u spavaćoj, ostale vertikale. Na slici sam obeležio pozicije trenutnih klima uređaja (on/off).
Moja ideja je da uzmem dve inverter klime, devetke i da jednu stavim u dnevnu sobu, recimo na zid u trpezariji, koja bi duvala pravo ka predsoblju, a da drugu devetku stavim u radnu sobu, s tim što bih morao da skinem on/off klimu koja je trenutno tu. Stari klima uređaj u dnevnoj sobi ne bih skidao, jer računam da bi nova klima mogla da se stavi na zid u trpezariji, ali o tom po tom.
Zanima me vaše mišljenje, koja pozicija bi bila dobra za nove klime i koju klimu za grejanje biste preporučili? Budžet bi mi bio do negde 800€, računam da za te pare mogu uzeti dve solidne devetke? Takođe mi je bitno da su mali potrošači i da nikako ne duvaju hladan vazduh kada postignu zadatu temperaturu, što inače radi jedna od ove dve klime koje trenutno imam.
Razmišljao sam da možda uzmem neku Mideu za dnevnu sobu, a čitam ovde da su se dobro pokazale Vox Iva klime, devetka je nešto oko 300€, a ima 5 godina garanciju, ali nigde ne piše do koje temperature može da greje?
Napominjem da ću imati u skoro celom stanu vertikale koje će koliko toliko grejati stan, sem spavaće sobe, tamo nema vertikale.
Hvala unapred svima na savetima i odgovorima!
🙂