Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

@Gedora
12ica, najbolja cena/kvalitet je Vox Iva.

@Ddee @darkonda
Za primarno grejanje sigurno je bolji Amber, ali ako će da greje samo prelazno (temperature oko 10-15c) i ako je bitno hlađenje, Amber nije idealno rešenje.
Ima i onaj Samsung što je sličnog koncepta kao Breezless...

Tako je, primarno grejanje je podno na gas.
Mislim da akcenat treba da bude na hladjenu prostora + grejanje.

Poslednja izmena:
Može da se podesi.Evo tehničkog uputstva pogledaj pod Function settings/indoor unit fan control for energy saving for cooling.Treba da postaviš na 01/enable.Prvo krećeš od
STEP 2: Selecting the function number and setting value.Ako je držiš na autofan gasiće turbinu ova promena utiče samo na ručno odabrane 4 brzine.
Hvala u svakom slucaju ali se ne snalazim nazalost sa ovim upustvom nikako :(

Hvala u svakom slucaju ali se ne snalazim nazalost sa ovim upustvom nikako :(
Ovo uputstvo nije za obične korisnike a niti se može putem daljinskog upravljača promeniti. To se radi u samom softveru aparata. ( kao u winu-registri baza) a to je za elektroničare pa se ne maltretirajte.

Ovo uputstvo nije za obične korisnike a niti se može putem daljinskog upravljača promeniti. To se radi u samom softveru aparata. ( kao u winu-registri baza) a to je za elektroničare pa se ne maltretirajte.
Nisam probao još kod mene na LMCA ali trebalo bi da može preko daljinskog. Ako se ne varam neki su odradili kod sebe. @proleter možda?

Sve što je objašnjeno u uputstvu oko Function settings može da se podesi kod svakog modela.Koliko je već članova foruma podesilo da im na hlađenju turbina stalno radi.Ima tu još podešavanja kao na primer offset temperature itd.Za svaki model postoji uputstvo kako se ulazi u podešavanja preko daljinskog i kako treba sačuvati promene.

Pozdrav svima u grupi. Upravo sam kupio gree pular 12. Sa hladjenjem sam jako zadovoljan . Zanima me kakve su se pokazale za grejanje kuce od nekih 40kvm . Izolacija je ok. Raspored soba koje planiram da grejem . Dnevni boravak je u sredini sa klimom (16kvm). Levo spavaca soba (16kvm). Desno od dnevnog boravka su kupatilo(5kvm) i kuhinja 5kvm nema hodnika izmedju prostorija koje grejem. Ranije sam se grejao na kreku veso i ona je grejala taj prostor,ali zbog cena ogreva kupio sam klimu. Pa me zanima dali ce biti dovoljno ta jedna klima za taj prostor,posedujem i panelni radijator.

@Stevcho ubacuo sam sliku u prvom postu, klima je iznad balkonskih vrata

Dnevna sa kuhinjim su oko 26m2
Pogledajte prilog 351974
Ja bih klimu pomerio malo gore, da bude naspram vrata od ostave, da ima prostora da duva a ne da udara u zid ovaj od sobe.

Nisam probao ali ovo deluje kao jako dobra ponuda, i mislim da bi bila adekvatna tebi. Svakako neces pogresiti ni sa fujitsu Luca 12, ja je imam.

Pozdrav ljudi, treba mi pomoc oko odabira klime.
Elem, prvo mi je za oko zapala Gree Amber Premium 12-ica, ali je trenutno nema na stanju i cena joj je malo visa.
A sad mi je iskocila ponuda za Samsung Wind free Elite Pure 1 za ~85000.
Interesuje me da li neko ima iskusta sa ovim modelom i da li se isplati uzeti je po toj ceni?
Konkretno mi treba za grejanje 50-ak m2, kao glavni izvor toplote, i naravno da o'ladi leti malo da moze da se zivi.

Ima li ko iskustva?

Pozdrav svima u grupi. Upravo sam kupio gree pular 12. Sa hladjenjem sam jako zadovoljan . Zanima me kakve su se pokazale za grejanje kuce od nekih 40kvm . Izolacija je ok. Raspored soba koje planiram da grejem . Dnevni boravak je u sredini sa klimom (16kvm). Levo spavaca soba (16kvm). Desno od dnevnog boravka su kupatilo(5kvm) i kuhinja 5kvm nema hodnika izmedju prostorija koje grejem. Ranije sam se grejao na kreku veso i ona je grejala taj prostor,ali zbog cena ogreva kupio sam klimu. Pa me zanima dali ce biti dovoljno ta jedna klima za taj prostor,posedujem i panelni radijator.
Jeli to bio tvoj izbor ili na preporuku nečiju?

Hahah, kakvo lešinarenje i guliona naroda... VOX inverter IVA12 koji je prošle godine išao za 550-600 KM, sada razgrabljen, ostalo ponegdje po 920 KM cijeni, ludnica...

Da li neko koristi MSmartHome app? Da li mu sad radi? Nisam siguran dal jd zbog promene rutera ostao isti ssid ili je umrla ali ensto je tu trulo.

Da li neko koristi MSmartHome app? Da li mu sad radi? Nisam siguran dal jd zbog promene rutera ostao isti ssid ili je umrla ali ensto je tu trulo.
sta ti izbacuje?
Status uknown?

Aplikacija je truleks, ne znam zasto toliko forsiraju migraciju na nju kada je stara aplikacija pouzdanija.

AC freedom ni jednom nije omanuo

Dali je neko imao iskustva sa Fujitsu LMCA 14 u dnevnoj sobi? Kako se pokazala u odnosu na 12-cu?

Pozdrav svima,

Trebalo bi uskoro da se selim u novi stan. Stan će imati centralno grejanje, mada je upitno kakvo će biti (čitao sam da u novogradnji može biti povuci potegni tokom prve godine), pa bi mi trebala preporuka za inverter klimu za spavaću sobu kako bi se dogrevalo ako bude potrebe zbog bebe i naravno leti za hlađenje. Soba je 16 kvadratnih metara.

U prilogu je nacrt stana. Tu gde se crvena strelica je Midea MSAG-12HRN1 koja je on/off (nije bilo mogućnosti biranja). Kada se postavi inverter u spavacu, ima li sanse da se soba izmedju rashladi dejstvom pomenute dve? Ako ne, onda ce inverter koji se traži raditi manje jer ce ukucani verovatno veći deo dana biti u dnevnoj. Ja planiram da radim iz te srednje sobe .
Zgrada bi trebalo da ima dobru izolaciju i pvc stolariju.
Budzet oko 500e.
Da probam da postavim pitanje preciznije, pa bih bio zahvalan na savetu.

Ima li smisla uzimati veće od devetke za ovu sobu na slici od 16 kvadratnih metara?
Jel sam za ovu srednju sobu osudjen na zasebnu klimu?

Primarno za hladjenje.

Hvala

Ako planiraš da hladiš isključivo tu sobu uzmi 9Btu u suprotnom slobodno 12

Bice u dnevnoj on/off 12. Ima li sanse da se pristojno rashladi srednja soba ako ubacim 12 u spavacu (ta od 16 kvadratnih metara) i obe rade?

Možda zvuči banalno, ali baš nemam iskustva sa klimama u malo većem prostoru

Ima li neko klimu AG-12NXD1.WIK da prenese iskustva.
Da li ima podešavanje vertikalnih usmerivača preko daljinskog i koliko realno usmeravaju? Neke klime imaju ta krilca čisto kao ukras, u praksi vrlo malo utiču na pravac vazduha.
Za ovu klimu nisam našao eurovent ali jesam za X2-12N8D1-O/AG-12NXD1-I. E sad za AG-12NXD1.WIK na sajtovima po Srbiji stoji SCOP 4.6, a eurovent za X2-12N8D1-O/AG-12NXD1-I je SCOP je 4.3. Da li naši lažu ili je upitanju drugi model klime?

Pozdrav, zanima me inverter klima za grejanje 55 kvadrata dobro izolovanog prostora ( pvc i izolacija) dvoumim se izmedju Gree Muse evo 18k i Hisense Energy Se HiNano18k KA50BSOE (klima ce biti jedini izvor grejanja)

Pozdrav svima,

Trebalo bi uskoro da se selim u novi stan. Stan će imati centralno grejanje, mada je upitno kakvo će biti (čitao sam da u novogradnji može biti povuci potegni tokom prve godine), pa bi mi trebala preporuka za inverter klimu za spavaću sobu kako bi se dogrevalo ako bude potrebe zbog bebe i naravno leti za hlađenje. Soba je 16 kvadratnih metara.

U prilogu je nacrt stana. Tu gde se crvena strelica je Midea MSAG-12HRN1 koja je on/off (nije bilo mogućnosti biranja). Kada se postavi inverter u spavacu, ima li sanse da se soba izmedju rashladi dejstvom pomenute dve? Ako ne, onda ce inverter koji se traži raditi manje jer ce ukucani verovatno veći deo dana biti u dnevnoj. Ja planiram da radim iz te srednje sobe .
Zgrada bi trebalo da ima dobru izolaciju i pvc stolariju.
Budzet oko 500e.

Da bi ohladile srednju sobu, moraćeš na obe da spustiš temperature solidno jer ni jedna direktno ne duva u tu srednju sobu. Teoretski, najbolja varijanta za poziciju druge klime je ova spavaća soba levo na nacrtu, tu bi 12ica pokrila sve tri prostorije bez problema

Hvala ti na savetima. Ta prostrija je greškom označena kao soba, u pitanju je prosirenje hodnika u kojem će biti orman do plafona (probah da oznacim na slici plavom bojom). Ima eventualno nekih 60-70 cm između ormara i kupatila, što ne bi bilo dovoljno za 12cu, a i nisam siguran da bi to bila adekvatna pozicija. Tako da cu izgleda u nekom trenutku morati da ubacim nesto i u tu sobu izmedju.

Hvala još jednom

Prilozi

• IMG_20220804_203724_116.jpg
    IMG_20220804_203724_116.jpg
    83.6 KB · Pregleda: 14
Pozdrav, zanima me inverter klima za grejanje 55 kvadrata dobro izolovanog prostora ( pvc i izolacija) dvoumim se izmedju Gree Muse evo 18k i Hisense Energy Se HiNano18k KA50BSOE (klima ce biti jedini izvor grejanja)
Da li raspored prostorija omogućava grejanje jednom klimom?

Hvala ti na savetima. Ta prostrija je greškom označena kao soba, u pitanju je prosirenje hodnika u kojem će biti orman do plafona (probah da oznacim na slici plavom bojom). Ima eventualno nekih 60-70 cm između ormara i kupatila, što ne bi bilo dovoljno za 12cu, a i nisam siguran da bi to bila adekvatna pozicija. Tako da cu izgleda u nekom trenutku morati da ubacim nesto i u tu sobu izmedju.

Hvala još jednom

Onda ti je ovo jedina druga opcija. Pazi, daleko od toga da neće biti ohlađena srednja soba, s'obzirom da je spavaća možda ti treća klima i neće trebati ali moraš da računaš na bar 2-3c razlike u odnosu na sobe gde su jedinice

Prilozi

• IMG_20220812_195150.jpg
    IMG_20220812_195150.jpg
    114.6 KB · Pregleda: 12
Da, tu sam negde i planirao da je stavim. Videćemo kako će funkcionisati.
Hvala.

Vrh Dno