@Migrant Nimbus je patika za trčanje, kao takve, iz ugla šetača, su uglavnom predviđene za vrlo skromne kilometraže, 800-1000km. Zavisi od telesne mase, može i manje, zavisi od pogloge na kojoj se koriste, može i više. Bitna stvar je da se to odnosi na djon i njegove slojeve, pa tek onda na gornjište.
Meni dosta, letnjih, šetačkih patika pukne baš tako, spolja, blizu malog prsta. Ali računam da taj deo negde zakačim, očešem I kada se malo načne, redovna upotreba ih haba.
Interesantno je da je Nimbus patika za podpronaciju, tj za veći pritisak, baš na toj spoljnoj strani.
Meni Asics nije legao zbog mog niskog risa.
Under Armor sam probao nekoliko modela, jednostavno mi ne odgovara.
Neko u temi je pomenuo da koristi Nike Tempo, naletele na extra popustu, probao sam ih. Vrhunska patika, stoji mi na nozi kao salivene, ali nije za mene. To je obuća za fizički baš spremne ljude, sa jakim, stabilnim zglobovima i dobrom tehnikom trčanja. Ovako laički, prebačeno u brojeve, polumaraton 1h40m i brže.
Onda sam otišao u potpuno drugu krajnost i uzmem React FK3, širina njihovog djona zaista pomaže u stabilnosti, ali su osetno "sporije".
Recimo, za intervale, za subjektivno isti effort, Pegasus su brže. Probao sam jedan trening 14km, osetio sam delove mišića, koje nikada ranije nisam. Nisam siguran da li je to dobro ili loše.
Možda ima veze i što sam ih koristio u sedmici nakon prvog zvaničnog traila, koji sam trčao u Salomon GTX, koje su kupljene za zimsku šetnju, pa em preslabo dišu za leto, em su ceo broj manje nego što mi je potrebno za aktivnost većeg intenziteta.
U svakom slučaju, nisam otpisao React. Daću im još jednu šansu. Bukvalno ih svaki review i gotovo svako korisničko iskustvo, stavlja iznad Pegasus. Mada verovatno ima veze i što im je MSR cena 50% veća, pa moraju da ih hvale.
@NovemberWhisky hvala za ideju za vezivanje pertli. I dalje vezujem klasičnu mašnu, samo na kontra stranu. Na novim Nike, sa šugavim perlama, nisam menjao pertle i nijednom se nisu odvezale
@ironmanbg ja imam Mizuno Wave Rider 25, nisam siguran na šta misliš pod "djon od bele pene" . Čim je WAVE, znači da ima plastičnu WAVE ploču. Koja je genijalna stvar, sprečava da noga gazi levo/desno, već samo ide u pravcu kretanja.
A ostatak djona se sastoji od 2 ili 3 pene.
Zaista dobra patika, ali sam promašio veličinu, pa ih nisam mnogo koristio.
Od kad sam počeo redovno da trčim, shvatam da ovi što kupuju flagship telefone 2x godišnje, zapravo imaju štedljiv hobi 😬