Šta je novo?

Patike - generalna tema - bez zamene i traženja vaučera - vidi 1. post

@Struna
Kod mene se brojevi gađaju ovako:
Puma 42,5
Adidas 43 1/3
Asics 43,5
Nike 43
Reebok 42,5
Skechers 42,5
Champion 43
Slazenger 43
Lonsdale 43
Mizuno 42,5

Poslednje sam uzeo (prvi put) Under Armour 43 i tu sam se zeznuo, trebalo je da uzmem 44.
To sve odgovara gazištu od 27,5 cm.
Nike patike za fudbal nosim u broju 44 koji odgovara istom gazištu, iako na etiketi piše 28 cm.

Eto, tako je kod mene, ne znači da će i drugima odgovarati ove veličine, zavisi i od drugih faktora, širine stopala, ličnog osećaja, pa i samog modela i namene obuće.

Ja samo gledam da su 27cm i nisam još omašio…

^^ Super, hvala. I meni je Adidas 43 1/3 reper za ostale pa ću onda poručiti 42.5 Pumu.

Nije ni mera gazišta uvek sigurica.

Pisao sam gore, imam dva para identičnog modela patika, prvima sam bio zadovoljan i po barkodu kupim druge.
Prve merene iznutra 290mm, druge 293-294mm. To je 1.2%, nema šanse da prodje reklamaciju. Verovatno ću da ih ubacim u veš mašinu, prvo na 40C, pa ako ne upali, možda probam i na 60C 😬
I ako se raspadnu, šta da radim. Za trčanje nisu, a nemam nikoga da mu odgovara ta veličina.

Ја кад купујем онлајн мјерим укућанима стопала данима:),као да сам геометар.То што пише на сајту,величине,газишта,нема везе с животом,чак и код истог бренда.Најбоље пробати у продавници па наручити,мада постоје произвођачи који су веома поуздани у смислу величина,као што сте и навели, али ми је досадно куповати стално исту марку па се онда јавља проблем.

To može da bude ok ako si se više puta uverio da ti odgovara broj (ili bolje rečeno kalup) određenog proizvođača. Mada, ponekad i tu ima razlika, nije mi jasno kako i zašto (npr. razne Adidas koje su mi bile taman a razlikovale su se za 2/3 u broju, ili čak za ceo broj).

Ali ovo mi je tek čudno - 20 godina nosim obuću 47.5, 48, 48 1/3, 48.5 , u zavisnosti od proizvođača (uglavnom Grisport, Nike, Adidas) i kalupa (za 31cm). Kupovao sam i u prodavnicama ali često i preko neta i uglavnom nisam imao problem sa brojevima. Ali nedavno su mi stigle Ridgerider 6.0, zajedno sa još nekom obućom 47.5-48 (koja mi je taman). I realno ovako čudan kalup skoro nisam video - prema svim podacima su 47(31cm) a u realnosti kao da su 32cm, odnosno 48 ili 48.5 broj. I nekako su preširoke u prednjem delu, ili ja nisam navikao na ovako čudan kalup. Ali ipak mogu da ih nosim, pitanje je i da li bih našao pola broja manje, teško. Verovatno mnogi i znaju za ovo, ali eto, odavno nisam kupovao Reebok pa sam se iznenadio.

Nisu ništa specijalno kvalitetne, ali za sada ne mogu da kažem ni da su loše, bar na osnovu prvih nekoliko nošenja, sve je u skladu sa niskom cenom (malo preko 5k din. na sniženju).
Udobne su i relativno lagane. Grip na lakšem terenu i makadamu je ok. Zato sam ih i kupio, za laganu outdoor šetnju, do vikendice, kad vozim bajs.. imam obuću za planinarenje, a ove sam kupio zbog mrežice i kakve-takve ventilacije, za leto.
Ružnije su nego na slikama sa neta, samo zato što ona mrežica nekako sija, čudno šljašti i to me nervira ali nije toliko ni bitno. Neka izdrže 3 letnje sezone i to je to. Mada, kada vidim šta je wolf 87 napisao, ne bi me čudilo da i pre toga puknu, jer materijal (na tom delu koji je naveo) stvarno deluje nekako krto.

Poslednja izmena:

Ja imam 120kg, ove su mi tako dobre za pešačenje. Nažalost nema ih više, moguće da prave nov model...

Moguće. Eto, naučimo nešto novo :)

Inače, ja izmenjao pertle na oba para Pegasus i nema odvezivanja. Kako god ih vežem.
Na drugoj obući mi se generalno ne odvezuju pertle.

Sajt napravljen pre mesec dana. Scam.

To što je napravljen pre mesec dana, samo po sebi ne mora ništa da znači.
Ne sviđa mi se što nigde ne piše naziv firme i adresa. Samo neki mobilni telefon i mejl, što je za mene lično razlog da ne kupujem na takvim mestima.

Dovoljno je, da vidis cene i sve je jasno, 9000din !!! :)

ima ih na instagramu isto, izgledaju kao fuš možda

Patike BULLSHIT?

A cenovna politika a la factcool, npr. model obuće (koji inače košta 8990 din. u proseku) kod njih ''na sniženju'' sa 19990 din. na samo 9990 din. 🤡🤡

Isto sam i ja pročitao BS u nazivu 😁

U autletu u indjiji ozbiljan popust, juce sam uzeo infinity run 2 i invincible run za ukupno 25k, sto je odlicna cena s obzirom da invincible run u gradu kostaju 24.
Invincible run su nenormalno udobne, toliko su mekane da je skoro neprijatno.
U pitanju su ova dva modela.

Prilozi

• Nike_ZoomX_Invincible_Run_Flyknit_White_Grey_Orange_CT2228-100_P6.jpg
    Nike_ZoomX_Invincible_Run_Flyknit_White_Grey_Orange_CT2228-100_P6.jpg
    118.8 KB · Pregleda: 76
  • DC4577-001.jpg
    DC4577-001.jpg
    43.2 KB · Pregleda: 76
Odlične cene. Nisam do sada bio u tom outletu. Pretpostavljam da po tim cenama bude skroman izbor brojeva, pa ko ima sreće.

Juče sam u Intersport online prodavnici našao 3 artikla u dve prodavnice. Odem u jednu, piše i kod nih da ima, ali ne mogu da nadju moj broj. Odem u drugu, za oba artikla i kod njih piše da ima, ali nema. Prodavac mi reče da je ponedeljak najkriticniji za ažurnost stanja na sajtu, ali kako u njihovoj lokalnoj bazi piše da ima, a zapravo nema?

Anyway, u duhu tog jučerašnjeg događaj, baš mi se ne kreće put Indjije, da vidim dobre cene i nema brojeva :(

Ima dosta brojeva, ne pamtim da sam tamo video toliko modela za trcanje, a idem sigurno jednom u 2-3 meseca. Nosim 44.5, oba para koja sam kupio su 45 i odgovaraju mi.
Ima i dosta pegasus 38 modela, kao i infinity run u dosta boja.
Za zene tek ima modela i brojeva da biras.

Ima i vaporfly modela ali su im cene mnogo jace od ostalih.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: PJ
Pegasus 38 su sada manje vise svuda na sniženju, većina boja je 11-12 hiljada, tako da se za njih ne isplati cimati do tamo, koliko god da je dodatni popust.
Kome je usput, ekstra.

U Inđiji se može relativno često naleteti na dobre popuste u mnogim radnjama, a imaju i dosta veličina. Naravno, najbolje ako je usput.
U gradu, u Intersportu trenutno ima na popustu Adidas Ultraboost za 16k.

Ja sam bio pre 2 nedelje u Adidas Outletu kod Ikee u Stop Shopu, imalo je Ultraboost 22 za nekih 16k, i jos nekih Ultraboost modela u rangu 10-16k, medjutim boje su bile previse drecave za moj ukus. Valja i tamo proveriti Adidas Outlet.

Da li negde u srb može da se kupi ovakva obuća? AE primer
Ne mislim konkretno na ovaj model nego uopšte, za pešačenje, planinarenje, uz prolazak kroz reke. Naručivanje sa AE za sada otpada, pre svega zbog broja koji nema šanse da nađem tu, a i shipping troškovi su uglavnom nebulozno visoki.

Decathlon možda?
Ili radnje tipa Iglušport ili Gora-i ali sajtovi su im kriminalni.

Hahahahahaahahahaha :D Odustao sam na kraju, posto nemam gde da probam slicne, da bi video kako stoje. Ne bi ih ni uzeo, nego se svidele devojci :D

Uzeo u N SPORT outletu neplanirano Adidas ZX 2K BOOST, usao da gledam neke druge i vidim ove na akciji, probao i auuu
kako je ovo udobna patika, bukv sam iz radnje hteo u odmah u njima da odsetam.

Da li se kod nas mogu naci slicni modeli ( veliki brojevi 47-48 ) ?

bf01.jpg

Da li je neko nosio Brooks patike, kakve su velicine u odnosu na Adidas, Asics?

Vrh Dno