Šta je novo?

Huawei Watch 3 Pro

Mislim da o tom modelu ima više u temi o GT 2 / pro modelima ali mu definitivno treba posebna tema ili izmena naziva ove teme.

koristi li neko huawei gt 3 pro i kakvi su mu utisci
hvala
Нема у овој теми, имаш доста у теми GT2/GT2 Pro, пратио сам јер и мене интересује тај модел🙂

Ajde pitam ovde posto na ovom delu foruma ima ljudi koji koriste watch 3 pro koji mi je jedan od potencijalnih izbora.

Naime dvoumim se izmedju ovog tj watch 3 pro i watch gt 3 pro. Trenutno koristim galaxy watch 4 44mm a pre njega watch gt 1 skoro tri godine (watch 4 ide na prodaju nakon manje od mesec dana koriscenja).

Prepostavljate zasto se vracam na Huawei, baterija naravno i taj kvalitet izrade (watch 4 ima aluminijumske bokove i telo od stakla). "Smart" mogucnosti trenutno bas slabo koristim samo notifikacije, nesto fitnes stvari i naravno sat kao sat. GT 1 sam uzeo bas zbog izgleda (mogao sam i obicnu narukvicu za ono sto koristim) jer sam hteo da izgleda sto vise kao klasican sat.

Watch 3 pro me privlaci zato sto podrzava oba sveta, "Smart" deo je Harmony OS u koji mogu da predjem ako pocne da koristim sat na taj nacin i "Battery" mod tj varijaciju Lite OS-a sa GT 1 koji bi koristio verovatno 90% vremena. Kvalitet izrade i izgled...top, Samsung je igracka naspram njega pa cak i naspram GT 1.

GT 3 Pro isto ima Harmony OS, ne znam da li ima taj Lite OS mod, malo je tanji i laksi, nesto bolji fitnes deo a kvalitet izrade isto vrhunski. Cena je gotovo ista ali samo zato sto je nov model, verovatno ce biti jeftiniji od watch 3 pro kasnije.

Mislim da je Watch 3 pro i hardverski jaci sa jacom baterijom i vise mogucnosti nego gt 3 pro pa me zanima vase misljenje.

Na kraju jos jedna stvar me zanima sa vase strane a to je velicina watch 3 pro sata. GT 1 na mojoj ruci nije uopste izgledao veliki bilo je tu mesa tj ruke i sa gornje i sa donje strane i vidim da watch 3 pro je malo veci po par mm po tim dimenzijama i tu mi deluje da nece biti preveliki tj da ce strcati izvan ruke. Moracu negde u NS da odem da probam.

Nista najvise me zanima po vama razlika izmedju tj watch 3 pro vs gt3 pro.

Da li je moguce danje baterija na samsungu bas toliko losa
Inace mozes uzeti i watch 3 sem baterije i donekle izrade indericni satovi watch 3 i watch 3 pro

Pisao sam na Samsung temi, uz moje gore pomenuto koriscenje i iskljuceno sve sto ne koristim (a to je skoro sve, sem merenja koraka i touch to wake) izdrzi max ali max 3 dana, obicno oko 2.5 ako ima vise notifikacija a zna i manje ako sam dosta napolju pa ekran nabije max osvetljenje...ma uzas nakon gt 1 i 2.5 nedelje baterije. Da ne pricam kad bi lupio od nesto ono stakleno telo (gornji i donji deo sata kod narukvica) mislim da bi se odmah rascvetao. GT 1 je imao keramciku krunicu sa kojom sam krunio zid i cak sopstveni auto slucajno izgrebao...

Sto se tice watch 3 ili watch 3 pro nekako mi je pro lepsi, robusniji i nekako mi vide nudi nego gt 3 pro pogotovo sto se mogu prebaciti iz smart u battery mod.

Po meni ,istrazujuci ovih mesec dana najbolji univezalni sat mi je watch 3 pro,tu se slazemo da ti ne objasnjavam zasto mi je ispred gt 3pro ,nije samo cena toliko bitna a shvatas i sam
I meni je prvi pik ,jedino gde se jos lomim je koliko ce ga Huawei nadogradjivati
Samsung watch 4 klasik 46 koji mi je inace 3 pik ahahaha i cela serija ce imati nadogradnju 4 godine
Nije to telefon pa da ga menjam bar na 2 god
Eto to mi je najbitniji razlog zasto je taj model uzet u razmatranje,nekako ne verujem da ce Huawei svoje modele toliko nadogradjivati.Ako izuzmes trajanje baterije Samsung ima odlicne satove mozda i najbolje jos ako imas samsung telefon kao i ja eto nedoumice
A toliko.se malo pise ovde na forumu o.pametnim.satovima da uglavnom po.stranim kupim informacije

Za podrsku se slazem u tu Samsung sigurno vodi ali recimo i GT 1 koji sam uzeo otprilike pri kraju zivotnog ciklusa sto se tice podrske, dobio je tri update-a kod mene i to je to, narednih godinu ipo nista (niti ce ikad vise dobiti) ali za ono sto sam ga koristio super je radio a verujem da ce i ovaj.

Sto se samsunga tice, dobio sam ga uz s21 fe (a GT 1 poklonio), odlicna prilika da ga probam besplatno te, kako kazu, najbolje smartwatch mogucnosti na satu koji nije Apple i radi to lepo ali dzaba kad mi ne trebaju tj ne koristim a i baterija tad max 1.5 dan a neki pune i svaki dan :). Sad ce na prodaju i to za male pare (sve sa silnim zastitnim staklima i futrolama koje su upravo stigle sa Alija) jer je KP trziste prezasiceno sa Galaxy watch 4 44mm modelima, nov se za 150 evra nalazi bez problema.

Elem, dok sam preleteo kroz ovu temu, nisam primeto da se neko zali na neki problem koji prati watch 3 pro, nesto sto je karakteristican problem ovog sata (SW ne racunam, to se pegla u hodu - hardware je problem kao i konstrukcijski propusti). Imate li neka saznanja o problemima ili je neko iskusio neke problem?

Nema ga puno ljudi obde na forumu ,mislim da ces morati da kopas po stranim
Ja sem softverskih sitnih problema nisam nasao nesto sto se ponavlja vezano za njega

Inace izlazi samsung watch 5 serija 10 avgusta tj predstavljanje ,,sada razmisljam da sacekam ,obecavaju jacu bateriju itd,jedino je pitanje kada ce doci kod nas ,mada ne verujem da ce dugo proci
Javi sta si kupio i utiske

Najverovatnije (tj gotovo sigurno) ce biti ovaj sat, samo da se vratim sa odmora sledece nedelje ovaj narucujem a Samsung odlazi na oglase, cak ga sad i slabo nosim da ga slucajno ne ostetim dok sam na odmoru inace cu ga djavola prodati.

Inace nova Samsung serija bi trebala da se fokusira najvise na bateriju ali najavljuju da ce i cena ici dosta gore. Kao sto napisah, probao sam te smart mogucnosti i nije to za mene, radije biram bolju bateriju i mogucnost izbora.

Njima je ovaj gw4 testni model kao što je za Apple M1 serija laptopova. Prelazak na novu platformu (gw4 na Wear OS) je zahtevao povoljnu cenu.
Što se tiče Watch 3 Pro vs GT3 Pro iz svega što si napisao za tebe je definitivno Watch 3 Pro. Gt3 Pro ima samo bolje senzore i to je sve, Titanium varijanta ima i brutalno kvalitetnu metalnu narukvicu ali brutalno i košta kao dodatak. Watch 3 Pro iako lošiji za fitnes parametre je ipak punokrvni sat sa još nerazradjenim potencijalom, mislim na fond apk na AppGallery. Meni lično je wifi, esim i mogućnost prelaska na režim LiteOS odlična kombinacija

Ma odlucio sam ja vec za Watch 3 pro ali model sa koznom narukvicom a kuci imam jos par silikonskih od GT 1 (isto 22mm). Mozda jedino sto me malo brine je velicina ali mi kazu da ako mi GT 1 nije bio knap ovaj ce biti sasvim ok.

Mislim da sa watch 3 pro nema greške. Ne znam kakav je u fitnes režimu jer ga takvog ne koristim ali hardver, baterija, dizajn je u fulu

Ajd da te kao vlasnika pitam za taj "Battery" mod. Vidim da ima samo jedan watch face i da se ne moze menjati sto jeste bezveze ali i taj jedini lepo izgleda. Sta je sa ostatkom sistema jer vidim da je varijacija Lite OS-a. Kakve su notifikacije, da li se razlikuju od onih na Harmony OS verziji tj da li su siromasnije, prepostavljam da nema mogucnosti odgovora vec eventualno samo neki templejti.

Aplikacije znam da ne mozes da instaliras (kao i na GT 1/2 modelima) i da su to one standarne koje dolaze na Lite OS-u. Realno mene samo notifikacije zanimaju u ovom modu ako radi sve kao na GT 1 ja sam zadovoljan.

Jako malo nalazim da neko objasni koja su sve ogranicenja i mogucnosti u ovom modu, eventualno samo objasne kako se ulazi i cemu sluzi i to je to.

Pazi ovako, meni se taj watch face svidja koji je u ultra dugo trajanje baterije modu. Vidim da u tom modu možeš menjati još jedno 10ak watch face ali nisam ih probao jer mi se ne sviđaju.
Inače ne verujem u merenje stresa i tako to😂

Notifikacije mi stižu uredno, čak i pre nego na telefonu 😉

Kako misliš da odgovaras na poruke ili slično preko sata? Stvarno je nepraktično i ne znam kako misliš da to uradiš. Čitao sam negde da to može ali ne znam čemu to...

Od aplikacija sam samo instalirao GPS da bih čisto probao i jedini uslov je da je i na telefonu uključen Petal mape(koliko se sećam)

Nisam mislio na odgovaranje na poruke nego slanje predefinisanih poruka tipa Ok, nazvacu te posle i sl.

Nisam znao da u "Battery" modu mogu da se menjaju whatchface-ovi...super.

Pala je odluka i porucen watch 3 pro a posto nisam trenutno i Srbiji, sledece nedelje ga preuzimam kad se vratim pa cu napisati neke moje utiske ovde.

U svakom slucaju, zahvaljujem sto ste doprineli da se lakse odlucim :)

a garancija kolika i jel eu garancija , onda ta razlika i nije velika , ako moras preko da ostvaris garanciju

Huawei internacionalna je 2 god, a prodavci na kp daju uglavnom 1 god garancije koju posle u Mađarskoj ostvaruju. U Srbiji se iz nekog razloga, koji ne žele da obrazlože, ne prihvata ova medjunarodna garancija iako recimo npr imaš fiskalni račun iz Nemačke. Ovo važi za sve njihove uredjaje. Imaju i opciju produžetka garancije HuaweiCare uz doplatu, isto kao AppleCare+

a garancija kolika i jel eu garancija , onda ta razlika i nije velika , ako moras preko da ostvaris garanciju
Garancija je godinu dana, u Madjarskoj nabavlja tehniku ako se nesto desi, on odnosi u Madjarsku na reklamaciju, sto je meni prihvatljivo sobzirom kolika je razlika u ceni. Do sad sve sto sam uzimao preko KP a doslo je iz Madjarske, nadzivelo je garanciju i stavise jos radi tako da se nadam da ce biti i slucaj sa ovim satom.

Stigao juce sat pa da ostavim par kratkih utisaka uz osvrt na stari GT 1 i Samsung Watch 4 44mm (WearOS).

Sto se tice kvaliteta izrade, sad kad ga uzivo vidim, fenomenalno, Samsung izgleda kao igracka pored njega. Nije prevelik kao sto sam se plasio taman za moju ruku.

Sto se tice Harmony OS, vidi se da je to jos neiskorisceni potencijal i nazalost moram da kazem da je jos daleko od WearOS-a narucito ako gledamo podesavanja, kustomizacije, integracija sa telefonom u smislu notifikacija i izbor aplikacija (koga to zanima). Izgleda jako slicno LiteOS-u, verovatno sa namerom da se ljudi lako priviknu kad budu presli da starijih GT modela. Ima stvari koje mi nedostaju recimo type to wake i da se ekran upali kad stigne notifikacija.

Medjutim jedna stvar mi je strasno zasmetala, pogotovo sto se bavim izradom SW-a pa znam koliko je to posla a to je da glupa Weather aplikacija, da bi pokazivala vreme, zahteva Bluetooth, Wi-Fi i lokacijske usluge (aktivan GPS). Ma nemojte me zjb. Zasto je tesko ubaciti da manuelno uneses grad i ostavis opciju da automatski trazi ako zeli korisnik i onda samo preko Bluetooth-a azurira vreme. Tako radi na WearOS-u i Samsung Weather aplikaciji. Ovo se vuce jos od GT-a gde je podatke dobavljala Health aplikacija ali si morao imati upaljen GPS da bi to radilo...Takodje zamerku upucujem i na default watch faces, moralo je to dosta bolje da bude za ovaj sat tj par klasicnih da bude ovako sam zavrsio na koriscenju Power whatch face-a koji sam imao i na GT-u.

Na kraju baterija mi deluje odlicno nakon sto sam ga podesio da radi kao GT a i dalje sam u Smart modu (wi-fi, nfc, gps off, merenje otkucaja i pracenje sna off) preko noci je skinuo 1% baterije dok kod Samsunga od 5-8% ostaje da vidim kakva je potrosnja kad ga napunim na 100% mozda necu morati ni ici u Battery mod.

Kazi mi da li si ga azurirao ,vidim da je pistena najnovija verzija
I kakva je situacija sa pregledom poruka i odgovorima?

Sinoc sam dobio dva update-a ukljucujuci Harmony OS 2.1 update. Vidim da se mogu dodati predefinisane poruke za odgovor i koliko vidim da postoji opcija odgovora za neke poruke ali nisam se igrao puno.

Fali tu jos malo opcija da se upicani, ne znam zasto toliko gnjave sa podrskom kad imaju odlicnu osnovu tj punokrvni Android sistem.

Ono sto mi nije jasno je da ovaj sat ima 2GB rama a GT3/pro imaju 32MB rama a na obadva trci Harmony OS. Meni se cini da je samo skin isti tj da lici na LiteOS a da je sam sistem drugaciji jel ne vidom kako Android osnova moze da radi na 32MB rama-a.

Ima li za watch 3 pro silikonska narukvica kao ova sto ide uz GT2? Po meni najlepsa.. Nasao sam nesto po netu, ta fabricka varijanta mi deluje bas jeftino..

Sinoc sam dobio dva update-a ukljucujuci Harmony OS 2.1 update. Vidim da se mogu dodati predefinisane poruke za odgovor i koliko vidim da postoji opcija odgovora za neke poruke ali nisam se igrao puno.

Fali tu jos malo opcija da se upicani, ne znam zasto toliko gnjave sa podrskom kad imaju odlicnu osnovu tj punokrvni Android sistem.

Ono sto mi nije jasno je da ovaj sat ima 2GB rama a GT3/pro imaju 32MB rama a na obadva trci Harmony OS. Meni se cini da je samo skin isti tj da lici na LiteOS a da je sam sistem drugaciji jel ne vidom kako Android osnova moze da radi na 32MB rama-a.
Ne mogu ,znas da su se zakrvili sa Usa

Nazad
Vrh Dno