Zamolio bih nekoga ko poseduje A52s da napise opsti utisak o telefonu.
Ono sto me odbija, uvideo sam na A52, je malo vise okvira oko ekrana, i sama velicina telefona.
Hvala
Evo posto sam bas juce uzeo A52s 6/126 najvise pod uticajem review-a sa neta. nemam neka preterana iskustva sa androidom tako da su mi potrebe i ocekivanja u skladu sa tim skromna. pre toga sam koristio 3k jeftini ne smart fon koji mi se bukvalno raspao posle jedno 5 godina upotrebe inace ga ne bih ni menjao.
Imao sam dodira sa starijim xiaomi modelima redmi note4, mi max i mi9T koji su svi bili u svoje vreme dosta popularni na forumu. kao i sa novijm mi11lite koji sam uzeo zeni prosle godine isto pod utiskom tema sa ovog foruma.
hteo sam ozbiljan fon sto je moguce manji, sa dobrim ekranom i odnosom dobijeno/placeno. kamere najmanje bitne od svega.
svideli su mi se xiaomi 12 i s21fe ali me je njihova cena brzo usmerila da trazim nesto jeftinije. Uvek sam mislio da dati na mobilni preko 200e nema nikakvog smisla ali posto su se vremena promenila mogao bih da zivim sa tim da na ovo bacim do nekih 300e. Dosao sam do zakljucka da a52s ne bi mogla biti losa kupovina za oko 35k, posebno posle odgledanih pecinih kadrova sa kitzsteinhorna i kamene gore.
glavna zamerka koju sam mogao da nadjem za a52s su plasticni okvir i ledja. ovo mi nije bio nikakav faktor koji bi me odvratio posebno sto iz iskustva da kvalitetna i dobro izvedena plastika moze biti u dosta slucajeva zahvalnija i prijatnija u upotrebi od metala.
e sad i neki prvi utisci posle kupovine
velicina: bilo bi mi sigurno bolje da je manji ali moze da prodje i u ruci mi ne deluje preveliko. a verovatno ce za moje dzepove vec biti ozbiljniji zalogaj
izgled: uzeo sam crni i cini mi se da bi mi bio dosta lepsi da su stavili i crn okvir umesto ovog metalik sivog. nije toliko primetno i verovatno cu ubrzo prestati da primecujem ali sam morao da spomenem sta mi je oko toga proslo kroz glavu.
ekran: ok a verovatno i dosta vise od toga bar za moje potrebe. u vezi okvira ja sam od uvek cenio sto manje ivice oko ekrana cak i na monitorima sam uvek birao minimalne moguce okvire jel bi mi sve drugo odmah delovalo ruzno i zastarelo cak i kada to nije bilo toliko evidentno kao danas. ovde zaista nisam primetio nista sto bi me navelo na misao kako bi bilo bolje da su okviri tanji nego sto jesu.
kvalitet materjala: u ruci okvir, pa i ledja koja za prihvat slabije koristim, na dodir ne ostavljaju utisak plastike a posebno ne neke jeftine. okvir solidno cvrst kakav i treba da bude i ne navodi na to da bi nesto tu moglo da pocne da krcka ili pucka sto bi me tek posebno potreslo. ledja na dodir ostavljaju nesto slabiji utisak ali bih ih sigurno ocenio bar prolaznom ocenom.
jedino sto je meni pokvarilo vrlo dobru ukupnu sliku je ono sto se dobije kada se ledja cvrknu ili kucnu prstom negde po sredini, a to je zvuk jeftine plastike. verovatno je stavljen pretanak poklopac i nije prema njemu potrebno ukrucen. ovo me je sigurno blago razocaralo od samsunga.
posebno obzirom na cenu od oko 500e na startu nisam ocekivao da bi neki tako prost test solidnosti mogao svoriti kod mene ovako plasticno suplju impresiju kako to nije to.
ali ako se vestacki ne izaziva cvrkanjem po ledjima nece biti ni ovog zvucnog razocarenja, cini mi se.