Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Novi GMT od Longine-a ..

L3.812.4.63.6_1200x1200.jpg
longines-spirit-zulu-time-42mm-green-dial-steel-steel-bracelet-l38124636.jpg

Izasao je i seiko 5 gmt

podseti me sad, posto je ovaj sat na manuelno navijanje.... vec neko vreme razmisljam da kupim manuelni sat, i bas hocu da probam neki sa aliexpressa. jel ima neko iskustva sa time? koji su mehanizmi tamo dobri? znam da ima jedan kinez sa seiko 5 mehanizmom, ali to je automatik. ima i neki seagull ili kako ga vec zovu :

sta je ovo, recimo?

Pozdrav, da ne zna neko koji je ovo model Seika? Automatic je i pozadi ima 6 cifara medjutim pretragom ne dobijam nista. Treba mi da bih video neku narukvicu dobru da nadjem

Prilozi

• IMG_20220708_094040.jpg
    IMG_20220708_094040.jpg
    106.1 KB · Pregleda: 39
podseti me sad, posto je ovaj sat na manuelno navijanje.... vec neko vreme razmisljam da kupim manuelni sat, i bas hocu da probam neki sa aliexpressa. jel ima neko iskustva sa time? koji su mehanizmi tamo dobri? znam da ima jedan kinez sa seiko 5 mehanizmom, ali to je automatik. ima i neki seagull ili kako ga vec zovu :

sta je ovo, recimo?
kinez sa seiko 5 mehanizmom?

seiko 5 se prodavao na kilo u Tangeru jos 1982 godine, normalno fake, ali su tada te kopije bile dobre

kazu ljudi po netu koji su ih rasturili da su unutra original seiko 5 mehanizmi. ako lazu oni lazem i ja :D nego nije to glavna stvar, znamo li sta o ovom galebu?

^ dobar je taj Seagull, 38mm bolje stoji na ruci.
Ako ćeš da ga nosiš svaki dan znaj da svakodnevno navijanje smara.
Ako pak ne svaki dan onda je ok.

hvala! ne bih ga nosio svaki dan, imam vec sat koji nosim, na bateriju. hteo sam ovaj na navijanje samo da probam, i da ga eto imam u kolekciji. hocu da isprobam nekog kineza bas kineza zanima me kakvi su.

seiko 5 se prodavao na kilo u Tangeru jos 1982 godine, normalno fake, ali su tada te kopije bile dobre

Ja bih voleo da nađem peticu pravljenu za Jugoslovensko tržište. Imala je naša slova za dane.

Treba mi da bih video neku narukvicu dobru da nadjem

Ubaci kažnu narukvicu. Izmeri samo od koliko mm ti treba

Izasao je i seiko 5 gmt

meni su lepe ove nove petice. Malo me podsećaju na Seiko Monster

Capture2.JPG

sta je ovo, recimo?
Ovo nije Seiko mehanizam već ST1910.

Imam jedan sat sa tim mehanizmom i samo reči hvale, na preciznost i pouzdanost istog.

Više ovde https://kaminskyblog.com/2017/09/12/seagull-st19-chronograph-movement-review-brief-history/

P.S. ako kupuješ baš ovaj model vodi računa da sat spada u manje po dimenzijama 40x40mm sve sa krunicom i drikerima, dakle realno 38x40mm... Nekom je to prednost, drugom mana...

Edit: Ni ja nisam naleteo na Peticu sa našim oznaksma za dan. Oznake kanji/eng sa regionalnim oznakama (španski, francuski, arapski) su uobičajene... Na starijim modelima umesto oznake dana u nedelji su stavljali rimske brojeve...

Poslednja izmena od urednika:
nisam rekao da je na onom satu seiko mehanizam, vec da ima tih kineza sa seiko mehanizmom (barem tako kazu ljudi na netu, ne reklamiraju se oni tako pri prodaji)...

hvala puno na prenetim utiscima za ovaj mehanizam, ohrabrujuce je cuti od nekog ovde da je ok. meni su ok manji satovi, i ovaj sto sad nosim spada u manje....

Pa ima kineskih satova sa nh35 i nh36 mehanizmima, koji jesu revizija Seiko 4R36 mehanizma.

Te mehanizme danas koriste mnogi mikrobrendovi (pa i kineski), jer su relativno jeftini, a vanredno kvalitetni i pouzdani...

narandžasto i kazaljke :D

Ima neko iskustva sa Detomaso satovima? Vidim imaju snizenja i interesantnih modela:

Deluju zanimljivo..ako sam dobro pročitao u njima je Seiko kvar kvarcni mehanizam

Kao da su se sva italijanska imena super sportskih automobila, prebacila na satove.
Ferari, Maserati, Lamborgini, Detomaso, Pagani. :)

Sta je ovo,vracaju se u modu kockasti rucni satovi.

Vrh Dno