Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

^
Steinhart Ocean One serija - Red, Vintage i O1 Military...

Mada su i oni otisli sa cenama poprilicno. Svakako se dobija vise od Seika.
Steta sto je Orient povukao svoju Triton seriju, tj odradio downgrade, gen 1 Triton za 330e je bio pre godinu-dve mozda najbolja kupovina do 700ak evra.

edit
Dodao bih tu i Mako 2 ili 3, cini mi se da je bila neka "special edition" serija u USA sa safirnim staklom i belim ciferom. Ovde je jedan clan pokazao, bas lep sat.
Ali svakako je Triton gen1 bolja opcija jer je malo vise kostao i imao bolji mehanizam.

Poslednja izmena:
Od Seika?
Bolji mehanizam, safirno staklo, bolja narukvica... I to od bilo kog Seika do 700-800e, malo li je? :)
Mada ja licno imam "problem" sa dajverima, uvek naginjem ka istim/identicnim opcijama koje su samo varijacija Citizena i Seika koje vec imam... :)

Ako se gleda ka kvarcnim satovima da imaju "sve od sudopere do wc solje":

Citizen CB5850-80E

Citizen AT9036-08E

Svakako su "bolja" kupovina od automatika... :)
No opet i "kockica" od 100e moze da zavrsi posao u 90% situacija... :D

Poslednja izmena:
Šta mislite, vredil' dati 130evra za primerak Casio Duro sa Marlin logom (MDV106-1AV)?
Isti takav MDV107 bez logoa je 70-tak, ali onaj se više ne pravi... sutra mi je rođus i baš sam u dilemi
edit: slika
f4a955256f177a7d8a2edd3668220a3e.jpg

^
Mnogo je to, mislim da su se kretali oko 50-60e i za te novce su bili odlicna kupovina.
Ja sam recimo toliko platio svoj Citizen eco-drive BN0150-10E.

Gledaj ka nekom Orientu ili Citizen eco-drive za tu lovu (+20ak evra).
Mislim da neke lepe Citizen hronografe (eco-drive) i Pilote mozes da upecas za te novce

@Cvoruga
Kockice su "peak of need", mada sam se ja opasno lozio jedno vreme na JDM metalnu kockicu sa screw-in case-om :)

Poslednja izmena:
Citizen AT9036-08E

Heh, imam baš ovakav, s time da sam mu nabacio originalnu metalnu narukvicu. Eksperimentisao sam i sa nekim kožnim zamnskim, i nekim silikonskim. Al' metalna mu najbolje legla.

Ne mogu da nađem silikonsku crvenu, te nijanse kao crveni detalji na ciferu. Mislim da bi ta bila pogodak, za letnju varijantu.

Šta mislite, vredil' dati 130evra za primerak Casio Duro sa Marlin logom (MDV106-1AV)?
Isti takav MDV107 bez logoa je 70-tak, ali onaj se više ne pravi... sutra mi je rođus i baš sam u dilemi
edit: slika
Pogledajte prilog 348274
Ja sam ovdje kupio crni i plavi Duro u razmaku od godinu dana. Iz Las Vegasa do Srbije za 20 - 30 dana. Upakovani dobro u koverti tako da u oba slučaja nisam platio ni carinu ni PDV.

Hvala svima, za te pare bih već okušao sreću :giggle:
ja bi uzeo bez marlina, pepsi ili crni.
ako se dobro secam istekla im je licenca, za sliku, a ostatak sata je isti, a uvek je možeš docrtati :D

Ma ima tih sa marlinom dosta. I po vebu i kod nas.
Ne mogu tačno da se setim gde, ali znam da sam ih gledao u nekoliko domaćih prodavnica po Pančevu i Nišu relativno skoro, svi su bili sa logoom. Bilo je crnih i srebrnih.
Kod nas cene idi*tske, na amazonu i ibeju, walmartu ... po 40-50US$ crni, plavi i zlatni. Interesantno da zeleni ide preko 100-ke, a pepsi standardno oko 70.

Poslednja izmena:
Ja moj prodao skoro za 80e polovan tako da zavisi koliko je ko spreman da se cima i ceka. Nije los pogotovu za taj novac kao tenk je ali me nerviralo sto se sekundara ne poklapa sa markerima.

Da li je Marlin logo ova Barakuda ? Ja sam moj, pre 2-3 godine, platio 65$ sa Ebay a. Stigao je iz Las Vegasa. Za divno čudo nisam za carinu platio ništa. Sat je odličan. Ja sam mu iz fore dodao jedan Leptirić zakopčavanje od 10€. Probaću da okačim sliku kada se vartim sa posla.

Meni se sa Sabljarkom više dopada. Mada je osteno, da je cena satova otišla na gore. Sećam se, kako su bile niske cene za Amphibia - ju.

I amfibije su otisle gore, gledao sam i njih... preko 100 su na Meranom-u.
Ali, glavni razlog sto gledam bas Duro je sto imam nekoliko satova vec , Steeldive automatika (kojeg sam vec predstavio ovde) volim najvise ali me smara sto moram da ga navijam pre svakog nosenja. Znam ljude koji uzivaju u tome, ali ja nisam od njih, tako da mi ovaj kvarcni diver savrseno odgovara, nema ih puno u budzet/kvarc/diver kombinaciji.
Inace, neizmerno zao mi je sto se ovaj model vise ne proizvodi:

Prilozi

• MD-12927_20151112122256_edf0dc138af2a0fc.jpg
    MD-12927_20151112122256_edf0dc138af2a0fc.jpg
    123.8 KB · Pregleda: 97

Pozdrav drugari. Interesuje me u kojim radnjama u Novom Sadu ima dobar izbor satova? Imam budzet do nekih 300€ da sebi pazarim neki sat,ici cu na neki sportsko elegantni fazon,pa ono,cisto da znam gde da odem da pogledam kakav je izbor....

Nazad
Vrh Dno