Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Ja imam cudan problem.. Kada startujem Firefox i ukucam neki sajt.. Treba mu nekoliko sekundi da odreaguje.. To je otprilike 10-20 sekundi. Mogu da otvorim 3 taba po pokretanju i da ukucam brzo 3 sajta, i sva tri ce se otvoriti u isto vreme nakon tih desetak sekundi.. Posle toga otvara "normalno"..
Probah sad brave i preporodih se.. Otvara sve instant.. Firefox zbogom

Jesi probao da rešiš problem ili je ovo reklama za Brave na Firefox temi?

Jesi probao da rešiš problem ili je ovo reklama za Brave na Firefox temi?
Sto bi bila reklama? Prosto imam problem sa firefox-om koji ne mogu ( ne znam kako da resim).. Od addon-ova imam ublock, https everywhere, privacy budger.
I sto je najgore u poslednje vreme cesto mi pukne tab ili ceo firefox...

Ja vidiš tih problema nemam. Dakle nešto kod tvoje mašine ne štima.

Forum je da se diskutuje i obično ljudi dođu da zajedno rešimo problem. Ne da ga gurnemo pod tepih.

Da li sam jedini koji sa zadnje dvije verzije ima problem sa zamrznutom slikom u tabu? Najviše se manifestuje na stranicama sa videom i sve se vrati u normalu kad kliknem unutar stranice ili prebacim na drugi tab pa vratim. Mislio sam da je do GeForce drajvera, ali isti problem imam i na službenom laptopu sa Intelovom integrušom.

Da li se sećaš na kom sajtu se to dešava?
Npr meni su umeli snimci na N1 sajtu da koče-trokiraju ali ne sećam se više iz kog browsera i sa kog uređaja.

Edit
Obično sam rešavao sa refresh i ponovo play.

Da li se sećaš na kom sajtu se to dešava?
Npr meni su umeli snimci na N1 sajtu da koče-trokiraju ali ne sećam se više iz kog browsera i sa kog uređaja.

Edit
Obično sam rešavao sa refresh i ponovo play.

YouTube, Trovo i Twitch. Ali zvuk ne koči, samo se slika zamrzne, čim kliknem vrati se u normalu.

Koji OS imas, CPU, RAM, GPU?

Koji OS imas, CPU, RAM, GPU?

Desktop: ovaj u potpisu.

firmin laptop: Dell Precision 5550 sa i5-10400H, 16GiB RAM i W10 21H2

I to samo kad se prebacim na tab sa videom. Ne dešava se uvijek.

@Sass Drake
Razmišljam naglas...
Ima ta opcija koja štedi resurse, u smislu da video ne bude emitovan kada nije u fokusu.
Npr. pokreneš video na YouTube pa odeš na drugi tab da nešto radiš pa se vratiš na YT tab. U međuvremenu YT tab je emitovao samo zvuk.
To se meni dešava iz Chrome, Vivaldi, Firefox (nevažno koji browser) dok slušam u pozadini nešto sa YT, posebno ako taj tab ne koristim duže vreme 10-15-30 minuta.
Valjda se tako štede i striming i lokalno hardverski resursi. Što mi ne smeta.

Hardver ti je sasvim ok. Pomislio sam na momenat da nije reč o starijoj, slabijoj, mašini.

Da li jos neko ima problem sa FIrefoxom i Youtube da mu ne pusta snimke nego vrti kruzic?
1658951104662.png

Da,korisitm...

E pa to ti je, ja sam u istom problemu već mesecima a tvrdoglav sam da menjam browser ili antivirus. Pre nekoliko godina bio je isti problem ali su ga rešili patchom za Kaspersky ali sada evo zeza opet. Pomaže mi kad zatvorim Firefox i pokrenem ga ponovo, onda normalno radi neko vreme. Ako me mrzi da zatvaram jer imam otvorene neke tabove onda otvorim bilo koju YouTube stranu u novom privatnom prozoru, to otvori uvek iz prve a onda mi sam od sebe proradi i u glavnom prozoru .
Evo iskopah neko kao privremeno rešenje pa ću da probam i javljam:

Poslednja izmena:
Uglavnom neće da otvori uopšte, ili vrti kružić ili izbacuje grešku kao ono gore što sam naknadno okačio sa Kaspersky foruma. A nekad recimo gledam video i normalno radi a kad spustim na komentare njih ne učitava nego vrti kružić. Sad kako sam ovo dodao radi mi normalno.

Ja do neki dan nisam imao problema sa tim…

Imam problem na nekim sajtovima da rendering teksta ne valja, tipa Vimeo. Probao sam i Nightly, isti problem, čak i kad instaliram unutar Windows Sandbox FF, isti problem. Zna li neko kako da se reši? Među rešenje je da se odštiklira da sajtovi sami biraju fontove, ali ne želim to da radim. TorBrowser s druge strane na istom računaru, nema taj problem.

Koliko vidim ne. A i evo kako problem izgleda.

Screenshot 2022-08-03 at 13-41-19 Watch free videos Upload HD and 4k videos with no ads.png

Nemam taj problem na ff

1659537848262.png

Probaj https://support.mozilla.org/en-US/kb/diagnose-firefox-issues-using-troubleshoot-mode

A takodje to se desavalo ako su isti fontovi instalirani lokalno ali iz nekog razloga su sjeb.ni. Otvori konzolu i vidi koji font se koristi i odakle.
Moguce je da pokusava koristiti fontove koje nemas lokalno instalirane, ali dok ne vidis u konzoli neces znati.

Kod mene stoji Arial, Arial Bold i Tahoma da se koriste lokalno. Vrlo je moguce da pokusava Helvetica Neue da koristi FF jer je na samom sajtu ona deklarisana kao prva a uopste nisu definisali Web verizju tog fonta, sto znaci ako ga nemas lokalno imas problem koji ti sada imas.

Helvetica Bold, i onda sam tražio rešenje za to. I negde na Mozilla forumu je bilo da je rešio problem tako što je instalirao običnu Helveticu. Probam ja to, i sad mi je sjebalo i u Edge, Chrome, Vivaldi, a naravno ne radi kako treba ni u FF.

How I Met Your Mother Lol GIF by Laff

Pozdrav,da li neko zna kako eliminisati prazan prostor iznad tab-ova u FF,nekako mi to baš smeta,kod Chrome toga nema.
Screenshot from 2022-08-29 15-14-44.png Sad je ovako
Screenshot from 2022-08-29 15-14-02.png A ja bih ovako

@Solar
Desni klik na toolbar pa idi na Customize. Provjeri u Toolbars da li je uključen Menu Bar.

Nije uključen,kad se uključi dobije se još jedan red na ovo postojeće.
Izgleda da je u FF taj prazan prostor po default-u.

Nazad
Vrh Dno