Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Lagao bih ako bih rekao da ne verujem, jer koliko sam video S21U vs S22U nocu, ima napretka, ali ovde ne znam sta da kazem za ove fotke.

Mnogo se očekuje od jednog malenog senzora i objektiva koji nije svetlosno jak, a mora se uzeti u obzir i da ISP uzima na sebe dobar deo "kvaliteta" fotografija, što znači da telefon u noćnom modu pravi više uzastopnih fotki pa ih procesuira i kombinuje u jednu koja je "oslobođena" šuma. Kad su u pitanju statični objekti ovo super funkcioniše ali kad subjekat fotografisanja mrda (ribe, ljudi, životinje i sl.) onda slike budu razmrljane i loše.
Lično nikad ne koristim night mod i izbegavam da fotkam u velikom mraku, najdalje što idem su neke fotke u sumrak i po meni telefon tu odrađuje odličan posao.

Prilozi

• 20220626_211543.jpg
    20220626_211543.jpg
    217.2 KB · Pregleda: 114
Није срамота упалити блиц😀
Боље направити врхунску фотку него се злопатити са ноћним режимом где доминира црвена и јака жута, па пожути цела фотка као да је сликано са телефоном од 200е

Nisam smeo da palim blic, u akvarijumu je zabranjeno bilo zbog riba, a i blic daje drugu boju kada se okine.

Ja sam u jedno siguran, s21u imam od kada je izasao, i definitivno su slike u mraku/sumraku losije nego prosle godine. Evo npr jedna iz aprila prosle godine. Verujem da i s22 seriju ceka isti scenario.

Prilozi

• 20210430_212541.jpg
    20210430_212541.jpg
    199.8 KB · Pregleda: 110
Sakate svi, tj.prate trand suparnika, a ovamo daju support 4 godine...

Nisam smeo da palim blic, u akvarijumu je zabranjeno bilo zbog riba, a i blic daje drugu boju kada se okine.
Jedino gde bi mogao max da izvučeš u takvom scenariju (akvarijum slabo osvetljenje) je video i izvučeš snapshot iz istog.

Боље направити врхунску фотку него се злопатити са ноћним режимом где доминира црвена и јака жута, па пожути цела фотка као да је сликано са телефоном од 200е
Taj "blic" na telefonu mi služi isključivo da nadjem nešto što mi padne u kolima izmedju sedišta 😁
Kad vidim da se neko fotka sa tim svetlom u ogledalu ili nekom staklu, bukvalno dobijem transfer blama.

Ni slučajno:

Taj "blic" na telefonu mi služi isključivo da nadjem nešto što mi padne u kolima izmedju sedišta 😁
Kad vidim da se neko fotka sa tim svetlom u ogledalu ili nekom staklu, bukvalno dobijem transfer blama.
Blic na fonu je napravljen da osvetliš nešto i to je otprilike to. I ni slučajno blic u akvarijumu ma kad bolje malo razmislim nigde.

Vredi li doplatiti još para u odnosu na S21 FE i uzeti S22+ ? Znam da je donekle glupo pitanje, ali nisam video da postoji neka prevelika razlika u kameri u kratkoj pretrazi, a nisam toliko vičan telefonima da iz specifikacija provalim da li postoji i kolika je razlika u performansama ili nekim drugim prednostima.
Da je razlika 150€ rekao bi uzmi S22+ , a razlika u ceni od 450€ ni u snu . Imače 8K snimanje što ima S22+ , ekran 0.2 veći i za nijansu bolje kamere = baci pare na minorne razlike. nešto se "palamudi" oko S21FE a svega par ljudi koristilo. S2FE je brz fluidan telefon sa Dynamic Amoled ekranom (120hz) , Snapdragon procesorom , odlučnim kamerama i za 450€ (sa regularnom garancijom ) nema bolje kupovine .

^FE Snapdragon verzije stvarno dosta nude za datu cenu i steta sto gase FE modele, S obican i plus gube trku sa njima kad je u pitanju odnos ulozeno-dobijeno. Tek se ultra modeli isticu, pre svega zbog dosta boljih zoom mogucnosti.

@Migrant
nije to bas tako. ako se gledaju cene u partnerskim prodavnicama, kada je bio preorder S22 za 90k din, uz koje se dobija vredan poklon(i), S21FE je kostao istih tih 90k din. sada je 73k din.
u mojoj knjizi bas treba biti lud pa uzeti S21FE, da se ne uvredi niko. moras bas da volis SD cipset i malo jacu bateriju pa da za iste pare uzmes FE. ostalo je sve na strani 22ke.

e da, za mikroogrebotine, kada ste pomenuli zagledao sam i ja svoj telefon pod uglom i ima ih posle 3 meseca. nista sto bi mi smetalo ili sto se vidi pri realnoj upotrebi. a kako necu menjati telefon do S26, bas me briga da li cu ga prodati za 100 ili 150e :)

Ne verujem da je iko od informisanih ljudi dao 90k za fe, 🙂 dok je gomila taj model kupila za manje od 500e. I po zvanicnim EU cenama fe modeli su dosta jeftiniji, S20fe snapdragon ispod 350e i S21fe ispod 470e. Te cene su vec duze vreme na snazi dok S22 krece preko 700e, + model preko 850e. Ne bih rekao da su toliko bolji, koliko su skuplji. Ultra model je nesto drugo...

***, naravno da nije dao 90k, ali ako hoces da kupis telefon sa distributerskom garancijom onda je sada 600e dok je ovaj bio 750e. ako prodas slusalice onda 650e, eto. kome ne smeta da kupi telefon za Zikinom garancijom, bice i S22 za pola godine jeftiniji na oglasima i sivim radnjama.

Pi selu se sapuce...klasicna Samsung navlaka, da bi posle rekli, a ipak ne. Cuj, krenuli sa AMD-om saradnju, a ukidaju Exynos.

Jel vas izludjuje kad slikate na 50mpix i sa ukljucenim detaljima,on kad okines vrti 5 sekundi ne mozes uopste odmah da slikas? Pa jel su toliko zamajani da ne mogu softverski da rese

Jedno brzinsko pitanje, da li cela serija S22 ima problem sa zvucnikom tj da je slabiji za nijansu u odnosu na prethodnu S21 seriju? Ili je to samo kod Ultra modela?

Jedno brzinsko pitanje, da li cela serija S22 ima problem sa zvucnikom tj da je slabiji za nijansu u odnosu na prethodnu S21 seriju? Ili je to samo kod Ultra modela?
Ja sam koristio S21U a sad imam S22U i mogu da potvrdim da je zvuk tiši. Kolega sa posla je imao S20 i prešao je na S22 i takođe je tiši zvučnik.

Nema basa rekao bih, mada je meni za nijansu cistiji ton ali tisi.

Prešao sa S20 Ultra na S22 Ultra i zvučnik je tiši u odnosu na onaj na S20 Ultra. Kvalitet zvuka je odilčan, ali je zvuk tiši.

Provalio sam kako da izbegnem blokiranje/resetovanje na S22U prilikom dolaznog poziva - odbijem odmah poziv na satu i telefon se ne blokira/resetuje. Eto i to sam vam rešio :ROFLMAO:

Ko nema sat, neka čeka sledeći apdejt (ili onaj sledeći, najkasnije za dva do dva i po apdejta će biti rešeno :p)

Drugari i meni se sad tokom razgovora prvi put resetovao fon,znam da je neko pisao ovo vec? U cemu je problem?

Ja sam u jedno siguran, s21u imam od kada je izasao, i definitivno su slike u mraku/sumraku losije nego prosle godine. Evo npr jedna iz aprila prosle godine. Verujem da i s22 seriju ceka isti scenario.
Kad si vec spomenuo to, ja od skoro imam S21U, te nocne mi i nisu previse zanimljive ali ove dnevne, ima li razlike? Ja izvucem bas dobru fotku, kontam zar je moglo bolje?
malo off

Drugari i meni se sad tokom razgovora prvi put resetovao fon,znam da je neko pisao ovo vec? U cemu je problem?
Neki ce se ovde cuditi kako je uopste moguce, ali eto, ima na temi bar 10 ljudi kojima se to desilo. Meni nije to, vec prilikom prihvatanja poziva tako zakuca telefon da samo restart pomaze.

Vrh Dno