Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Jedino da se okači neki snimak, slika iste scene. Ne vredi ovako pričati napamet.

Možemo da okačimo 101 istu scenu, ali da na kraju razliku izrazimo kao "DUPLO", ne biva. Čovek je posle lepo napisao "subjektivno mišljenje..." . To već zvuči primerenije.

Jel ima neko problem sa s21 fe i vajfajem? Konkretno ubee ruter koje se dobija sa sbbom. Cesto mi se desava da navodno nema interneta iako svi ostali uredjaji rade bez problema.

Meni se desi i sa WiFi i sa 4G da pokrenem browser, prvih nekoliko sekundi piše offline i kada ukucam adresu ili kliknem na bookmark, stranica se odmah otvara.

Verujem da u tim momentima nijedan servis nije online.

Dešava mi se i da u trenutku stigne nekoliko vezanih notifikacija, kada pogledam vremena tih mailova I poruka, bude raspon I 10+ minuta. Verovatno je u tom periodu bio offline.

Jel vam stižu satovi? Evo još malo jul a oni se nisu udostojili da pošalju.

Meni je stigao prosle nedelje u NS. I to nije islo preko poste vec su angazovali studente preko studentske zadruge pa sam morao da jurim "dostavljaca" po gradu jer ne zna dobro NS...uzas...sto je najgore, nekim kolegama iz firme je regularno stiglo postom....

Promenio sam tastaturu telefona sa smart Keyboard Pro ali na lock screenu se nije promenila (to jest posle restarta telefona opet se vrati Samsungova tastatura za lock screen) da li je moguce da se i tamo promeni?

Jel se meni čini ili skoro nigde nema da se nađe model sa 256GB memorije? Gde god gledam, svuda samo sa 128GB.

Nema nikada zvanično nije uvezen za naše tržište.

E sad da se uveze na crno može svašta pa i taj model koji ima 256GB memorije

Pokušavam da udjem u recovery mod, ali ne uspevam. Jel ima neko proveren način?

Redosled bi trebalo da bude:
Ugasim telefon
Volume down + power (Telefon zavibrira I NE uključi se)
Volume down + power, ali ne ulazi u recovery.

U jednom uputstvu sam našao da je pre drugog koraka potrebno priključiti telefon na USB, ali to nisam probao.

^ ugasi ga i prikljuci ga na PC. Zatim stisni volume up drži ga i onda power. Kad vidiš logo Samsunga pusti dugmad. Kad to radiš bolje skini masku jer nekad ne prihvati stisak dugmeta.

Poslednja izmena:
Ok, definitivno mora kabal. Hvala.

Hoću da obrišem keš particiju.

Poslednji telefon koji sam morao ovoliko često da resetujem je bio S3.
Nakon reset, sve radi ok. Posle nekog vremena, nekad sati, nekad dani, ali uglavnom u prvih 24h, krenu problemi

• back gesture ne radi uopšte Ili radi posle nekoliko pokušaja
  • Facebook aplikacija - ne može da otvori fotografije (otvori samo crn prozor), ni linkove u aplikaciji (koliko god puta da kliknem na recimo profilnu sliku, neće da otvori profil ili neće da otvori "more..." za neki post)
  • galerija - neće sa radi zoom fotografije na double tap
  • PDF dokumenti neće da rade zoom double tap

Ima još nekih sličnih buba, sa drugim aplikacijama, koje mi ovog trenutka ne padaju na pamet, ali simptome sam takodje povezao sa uptime telefona i rešavaju se nekad ubijanjem aplikacije, a 100% se rešavaju resetom telefona.

^ wipe cache može da pomogne, nekad i ne može posebno ako si imao nekoliko velikih update onda je jedino rešenje factory reset.

Da, nažalost. Sećam se toga iz vremena kad su apdejtovi bili važni i neizbežni.

2 godine sam bio na drugom brendu i telefon sam gasio samo kada menjam drugu karticu u telefonu. Bukvalno se ne sećam da sam bio prinuđen da resetujem telefon.

Probaću wipe, pa ako ne pomogne, psihički se pripremiti za factory reset i da ne preuzmem backup, već sve od nule.

^ najviše iz razloga sto si naveo prešao sam na Iphone. Dobiješ update instaliras ga i koristiš kao da nije ni bio.

Ja ne znam da li koristimo različite telefone. Ni jedan bug, ne restartujem telefon sem kada je update. Nije ni jednom brisan catche. Evo trenutno up time oko 11 dana, tada je bila zadnja nadogradnja.

Tako su se ljudi u početku mučili sa S7, a meni baterija radila extra i bukvalno je bilo bez restarta, mesecima. Nekada legne, nekada ne legne. Probaću danas da očistim keš, pa ako ne radi, idem na hard reset.

Evo, setio se tj upravo osetio, još jedan bug. Dok kucam, tastatura povremeno blinkne. Ako stisnem taster dok je "u treptaju", taj karakter ne otkuca. U Connect aplikaciji, ako stisnem taster u momentu kada trepne, isključi mi polje u kome sam kucao i obriše ono što sam napisao. Sporijim kucanjem ne dolazi do ovog problema. Tastatura je SwiftKey.
Ovaj problem se javlja redje od gore navedenih. Posle reseta budem miran bar nekoliko dana.

Druze da li imas neko zastitno staklo/foliju? Deluje da imas problema sa ekranom da li je do zastitnog stakla ili samog ekrana.

Kod zene su bili isto neki fantomski problemi sa ekranom (A50) recimo kad polegnes na sto telefon, ono kao da se svaki drugi dodir registruje, nemozes da kucas normalno, zooom slika, skrolovanje ali cim odignes telefon, sve normalno (ili bar normalnije) radi. Ispostavilo se da je zastitno staklo bilo problem a tad nismo znali za opciju da se poveca osetljivost ekrana ako imas zastitno staklo.

Inace imam i ja s21 fe sa hidrofolijom i sve radi savrseno, takodje se ne gasi nedeljama. Ako ciscenje kesa ne pomogne, hard reset pa pre instaliranja icega, proveri kako radi ako je sve ok, instaliraj jednu po jednu app dok ne nadjes krivca, nakon toga kreni sa podesavanjima...nemoj da srucis bekap sa podesavanjima i aplikacijama verovatno ces opet doci na isto.

Meni bas suprotno, sa hidrogelom sam imao probleme sa geasturima, u nekoj random radnji me odrase za staklo od 1500rsd i od tada nemam slicnih problema.

Ja imam bug da povremeno nece da ponovo pokrene muziku posle poziva, ali to moze biti i do deezera ili kola....

To za muziku je do Dizera. Ista stvar je i kod mene na Mi 10.

@Pegazbre imam jednu od onih Mobile Outfitters folija. Da je do folije, problem bih okarakterisao kao hardverski i bio bi prisutan, bez obzira na status operativnog sistema. Kod mene veći deo vremena radi OK. Kada krene da zeza, ubijem sve aplikacije, to nekad reši problem, nekad je potreban reset, koji obavezno reši problem. Da je do folije, reset ne bi pomogao.

@Pegazbre imam jednu od onih Mobile Outfitters folija. Da je do folije, problem bih okarakterisao kao hardverski i bio bi prisutan, bez obzira na status operativnog sistema. Kod mene veći deo vremena radi OK. Kada krene da zeza, ubijem sve aplikacije, to nekad reši problem, nekad je potreban reset, koji obavezno reši problem. Da je do folije, reset ne bi pomogao.
I meni se desava da ne moze da mi otvori sliku na Facebook.Kada otvorim sliku samo stoji crna pozadina.Sta mize da bude u pitanju?

Neki sudar Facebook aplikacije sa sistemskim procesima.

Jedan problem moze da bude hardverske prirode (problem sa ekranom, folija, zastitno staklo...), drugi problem moze da bude neka aplikacija ili podesavanje sistema. Zato sam i rekao, brisanje kesa pa probaj, ako ne pomogne onda hard reset i sve ispocetka jednu po jednu app.

Inace Facebook aplikacija je toliko lose napisana aplikacija, neoptimizovana, srce bateriju ma uzas...moja preporuka da instalirate lite verziju ni ona nije bajna ali ajde.

Nekoliko sati nakon clear cash partition, najava prvog problema, nisam uspeo da otvorim Facebook profil preko linka u komentarima. Pokušam nekoliko random linkova, neće. Otvaranje fotografija i zoom, radi bez problema.

Ubijem FB aplikaciju, otvorim istu poruku i onaj prvi link otvara bez problema, kao i sve ostale.

Probaj repair apps u recovery mode, ako ne pomogne onda ti ostaje jedino factory reset.

Mada može da proba sa app booster od Samsunga, neki kažu da to može pomoći.

Nazad
Vrh Dno