Šta je novo?

Google Pixel 6

Kakvo proseravanje, bukvalno nikad na fonu nisam imao problem sa baterijom, i 2022. ovi mozgovi usporavaju punjenje na 2h da se "ne ošteti baterija". Komedija.

Edit: mislim da bi svaki korisnik potpisao da se puni 60 minuta umesto 120 po cenu da rikne za dve godine i da se kupi nova.
Samo ne znam gde ces da kupis bateriju za pixela :D

Super ako ima original baterija. Ne znam da li je iko ikada iz Srbije zamenio bateriju na Pixelu...

Pa ne znam, poenta je da jedu g ovi iz googla, baterija ako rikne kontam da može da se zameni, neću sigurno baciti telefon.

Inače, drndam ove nedelje telefon u regularnim uslovima pa ću se osvrnuti sa par redova za neki dan, do sada, ubedljivo najveći "problem" kod telefona je pregrevanje. Zagreje se toliko da postaje neprijatno držanje u ruci.

^ nema baterija over the air

7102FA8D-C7EB-4275-A668-16D2A58E6F36.jpeg

Mozda negde ima ona zamenska teracell, sto traje par meseci i to sa 60% kapaciteta od originala. 😅 Bar sam takvo iskustvo imao sa Nexusom... Od tada, uvek biram novi telefon umesto zamene baterije. Cak i u ovlascenim servisima kad se zameni, nisu svi zadovoljni, zavisi od slucaja do slucaja.

i to je samo u UK :)

Zavisi koliko godina planirate da terate isti telefon... Do 2 godine bas ne bi trebalo da bude primetan pad health-a baterije...
Upravo. Nisam nikad primetio pad u radu baterije, na poslednjih 10 telefona ali ih nisam ni držao duže od 2 godine. A opet, i da sam koristio 3 i primetio ga, i to je normalno, pa ne znam što bi se bunio bilo ko.

Ali da google to navodi kao razlog što se fon puni 2 sata, dok konkurencija puni za pola sata (SA PUNJAČEM U PAKOVANJU), to me baš onako iritira. ***, Mate 20X /najbolji telefon ikada!/ mi se punio sat i manje, telefon napravljen 5 godina kasnije puni se duplo duže. Komedija.

Prodao sam Mi 10 i sad sam bez punjača :D Idem za BG posle posla po neki blu ray plejer, pa ću verovatno da uzmem što i Loznica...

Bolje uzmi onaj Samsung punjač što sam ti preporučio. Za brzo punjenje na Pixelu treba PPS standard, a koji zahteva usbc priključak na punjaču.

Nije bez razloga u kutiji sa telefonom usbc - usbc kabl.

Xiaomi GaN 65W podrzava taj PD PPS standard (ima u pakovanju kabl C to C), sto je kupio @fkloznica , a kupio sam i ja za Samsung, takodje mi radi "super fast charging". Samsung i Google imaju isti standard za punjenje...

Nisam znao za taj momenat da podržava PPS

U principu može i bez toga, ali je poželjno. PPS automatski prilagođava izlazni napon i snagu spram trenutnog stanja uređaja koji se puni.

PD je standard koji omogućava brzo punjenje.

Svaki PPS punjač je i PD, dok obrnuto nije slučaj.

Obrni okreni, kupuješ brzi punjač, vijaš standarde, i onda završiš sa noćnim punjenjem gde se aktivira "adaptivni" mod, i dodješ do zaključka da si isto mogao dobiti sa bilo kojim najobičnijim "sporim" punjačem...

Baš ću tretirati koliko treba da se napuni od par procenata do 100 sa Google-ovim punjačem, čisto da imamo neku referencu, ako je ona uopšte bitna.

Nisam znao za taj momenat da podržava PPS

U principu može i bez toga, ali je poželjno. PPS automatski prilagođava izlazni napon i snagu spram trenutnog stanja uređaja koji se puni.

PD je standard koji omogućava brzo punjenje.

Svaki PPS punjač je i PD, dok obrnuto nije slučaj.

Obrni okreni, kupuješ brzi punjač, vijaš standarde, i onda završiš sa noćnim punjenjem gde se aktivira "adaptivni" mod, i dodješ do zaključka da si isto mogao dobiti sa bilo kojim najobičnijim "sporim" punjačem...

Baš ću tretirati koliko treba da se napuni od par procenata do 100 sa Google-ovim punjačem, čisto da imamo neku referencu, ako je ona uopšte bitna.
ja ne vidim cemu tolika fama oko adaptivnog punjenja kada isto moze da se iskljuci ... To receno , bio sam uporan jedno vreme i ostavio sve te adaptive gluposti na pixel pro 6 svom i da budem iskren sad posle par nedelja kao da je skontao moje navike i ne smeta vise ... il sam se ja navikao vise na te gluposti.

To receno prethodni tel mi je bio Xiaomi mi 10 5g i jedini razlog sto sam isti menjao su "band-ovi" ovde u US i nedostatak podrske za 5g .... Ekran na Xiaomiju - daleko "vividniji" nego na Pixelu. Cini mi se i zvuk (audio playback) da je za nijansu bolji. Fingerprint ... da ne pricam. Baterija takodje duze traje. DA budem iskren i Xiaomi glupi UI kad sam ga ispeglao sa Nova launcherom mi je bio brzi nego stock google experience ... Xiaomi pored sto mu duze traje baterija takodje se i 3x brze punila(da imam adekvatan fast charger za Pixel-a).. Ako nesto je na Pixelu bolje to je kamera ... Daleko bolja uvece od Xiaomija i jednostavno cesce pravi fenomenalne fotke. Na Xiaomiju - koji takodje kad napravi - pravi sjajne fotke - ali precesto je hit&miss... E da , i onaj oficijalni pixel wireless charger - dobra im je fora skroz sa par onih integrisanih gluposti tipa budilnik , "foto album" itd... Simpatican gimic ....Tolko ... Da nisam morao da menjam - sad bih se ziv jeo jer sam "bacio" pare ali posto sam morao ...

Nisi mi baš najjasniji, zašto misliš da je "tolika fama"? Ako je predviđeno da se tako puni, iako može i bez toga, zašto ne koristiti to?

Sigurno ne šteti a verovatno koristi.

"PPS main advantage over other standards is its capability to lower conversion loss during charging. This means that less heat is generated, which lengthens the device battery's lifespan"

Adaptivni način punjenja koji obezbeđuje PPS standard ne može da se nadomesti "softverski" ako sam punjač ne podržava promenu napona i jačinu struje u toku punjenja a u zavisnosti od stanja uređaja koji se puni.

P.S. - jel' ovo onaj momenat "brate, uzmi šaomi" ? :)

Poslednja izmena:
Mi 10 5g je jako zaokruzen proizvod koji i dan danas moze da se nosi sa novijim telefonima iz vise klase. Tensor u P6 je prepakovani Exynos i nije nista bolji od Snap 865, mozda je i gori u nekim stvarima. Bolja je kamera na tom pixelu i to je to. Ako te vuce stock android, mogao si flesovati neki AOSP rom.
Generalno 21/22 godina nisu donele nista znacajno bolje i nema onog wow efekta koji god flagship da uzmes.

A i "realno" gcam port na mi 10 od pijanog ruskog proletera je bolji od Google Camera app na Pixelu...

Poslednja izmena:
Gde da nađem taj port? Daj link da isprobam. 😅

Bolje da prenesemo to sve u mi 10 temu^

Eto, Xiaomi 10 je bolji od Pixela, Gcam od pijanog rusa :D je bolja od native app, Nova launcher može da sredi MIUI...

Prim. ur. : Imao sam Šaomi Mi Max 2, Mi Max 3. Kroz kuću je prodefilovao i Mi8, Redmi Note 5 i Redmi Note 8.

Evo da probamo da se vratimo sa Kine na temu... Instalirao update julski, ne vidim razliku... Nema i dalje face unlock-a, steta, bas bih voleo da vidim i to pre nego sto uzmem pixel 7 :)

Punjenje telefona od 7% do 99%, Google-ov brzi punjač 30w, uključen adaptive charging.

2 sata 😂😂😂

Prilozi

• ZomboDroid 07072022170239.jpg
    ZomboDroid 07072022170239.jpg
    80 KB · Pregleda: 34
  • PXL_20220707_144234980.jpg
    PXL_20220707_144234980.jpg
    130.3 KB · Pregleda: 34
Punjenje telefona od 7% do 99%, Google-ov brzi punjač 30w, uključen adaptive charging.

2 sata 😂😂😂

Danas sam čitao neki članak pljuvačine na račun pixela tj članak je samo sumirao sve mane i bagove pixela, jedan od navedenih je da punjač uopšte ne punji 33w ili koliko je već deklasirano već 22w. Da budem iskren, ja nemam nijedan bag na telefonu.

Stvarno nisam neka stipsa, i za ono što volim ne pitam, ali 4000 za ovaj adapter, za nešto što dolazi sa duplo jeftinijim telefonima i puni 3 puta brže, iskreno, to me jebeno izluđuje. Još jednom: izluđuje!

Edit: @_Stevan_ Javi i bez adaptivnog.

Ajd, sledeće punjenje ću bez adaptivnog, sada i mene zanima. A i proveriću da li je stvarno topliji kada se tako puni.

Nazad
Vrh Dno