Šta je novo?

Google Pixel 6

Pa gde si ti Mironiko? Nema te odavno...
Za tvoju rukometnu šaku ne verujem da bi običan Pixel 6 bio problem...
Mada kao što si i napisao, nabolje je da ga probaš uživo... Ako ti se niko ne javi...piši mi na PM, pa ću ti dati adresu jedne prodavnice u NS u kojoj trenutno imaju običnu šesticu.

Meni veličina odvraća od novih Pixela. Težinu bih svario, ali veličina teško.

I veliki i težak. Ako si (između ostalog) sa razlogom dimenzija i težine uzeo 4a, na pixel 6 ćeš trebati vremena da se privikneš (verovatno i nećeš na posletku).
Naravno imaš daleko brži, bolji i moderniji telefon prelaskom na p6

@Proday
Moze se reci da si u pravu - velicina i tezina (ili kako Ameri kazu - pocketability) su igrale znacajnu ulogu u izboru. Cak sam pre ovog telefona krace vreme imao Moto One Fusion+, od nekih 16+ cm i preko 200g, i laknulo mi je kad sam se vratio na manji fon. P6 jeste manji, ali tezina je prakticno ista i bojim se da bih se opet patio. Posebno leti: obucem lagane bermude, i desni kraj mi telefon vuce na dole. :D

No, najvece prokletstvo kad ti je Stock Android omiljeni tip OS-a je sto si ogranicen na Pixel-e, koje najvise i volim, i jos mogu proci i Motorole i OnePlus telefoni (nekada mogli i HTC i Nokia, ali ***), ali tu se gubi najbolja kamera na trzistu. Sa trenutnim modelima u ponudi, alternative su mi da cekam Pixel 6a (koji ko zna kad ce kod nas biti dostupan i po kojoj ceni, a ne dovlaci mi se iz inozemstva), i Moto Edge 30, koji ima par falinki, ali uz dobar GCam moze biti solidna opcija + mogu da ga uzmem odmah u Yettel-u i jos i ustedim malo...

Koliko sam video, čekanjem 6a nećeš ništa radikalno dobiti. Najbolja opcija trenutno ti je običan p5 ali i on ima neoprostivih nedostataka. Ovo preporođavanje od težine i dimenzija te najbolje razumem...progledao sam i posle folda 3 i s22 ultra nedavno (vratio na mali s21) 😇

U svakom slučaju, za to što si naveo kao letnji primer, begaj od p6 nažalost. Čak šta više savet (ako možeš da se prebaciš na ios) probaj ip 13 mini, ima da se preporodiš.

P6a je laksi preko 30g u odnosu na P6 i kraci 7.5mm, tako da se to verovatno oseti + verovatno ce imati bolju bateriju. 90 Hz ispada jedina prednost za one koji NECE veci ekran, tako da je u mom slucaju P6a logicniji izbor (iako ce sad, po pojavljivanju, prakticno za iste pare biti moguce kupiti i P6).

Dobar drug mi ima iP13m i zaista je velicina za onako jak i sposoban telefon sjajna... Medjutim, suvise sam vezan za Google servise: verujem da postoje nacini da se to sve koristi i na iPhone-u, ali integracija koja ovde postoji (+ u kuci imam Home Mini) me prosto zadrzava na Androidu sigurno.

Moram da priznam jednu stvar, ovakva kamera vredi da se telefon puni 3 sata, ne dva... Stvarno kida.

Ili je samo xiaomi mi 10 kamera bila tolio loša, verovatno obe stvari.

Ma naspram ovoga je,.. loša brate.

Ja sam posle pixela keca uzo' brate saomi, Mi9 pro i samo sto nisam zaplakao.

Beše pre nekoliko godina samo onaj Mi8 pravio 95% pixel fotke sa modovanim GCam, i to kad:
-Aplikacija nije crash-ovala.
-Aplikacija ucitala zadnji setup koji si namestio.
-Imas malo stabilniju ruku nego sto ti treba za pixel.

Ma naspram ovoga je,.. loša brate.

Ja sam posle pixela keca uzo' brate saomi, Mi9 pro i samo sto nisam zaplakao.

Beše pre nekoliko godina samo onaj Mi8 pravio 95% pixel fotke sa modovanim GCam, i to kad:
-Aplikacija nije crash-ovala.
-Aplikacija ucitala zadnji setup koji si namestio.
-Imas malo stabilniju ruku nego sto ti treba za pixel.
Za 8 godine na Mi 8 nikad nije crash-ovala. Bukvalno je savršeno radila. Na F1 hoće da zeza, ne sačuva sliku.
U poređenju sa tad Pixel 4 davao je identične fotke u svim uslovima. Bukvalno plačem za tom kamerom.

Imao sam taj Mi8 i stvarno je bio jeftini Pixel-oliki telefon, sto se tice i kamere (Gcam) i svega. Mislim da je posle toga postalo manje/vise misaona imenica imati sve to (i kameru i bug free AOSP) na nePixel telefonu.

Ne znam, meni su skupi Pixeli, zao mi je dati 500+ eura. Nemam garanciju, ganjaj punjac/neku futrolu, ne znam da li ima sta preinstalirano od zastite na ekranu, bas skrtare. I ovaj Tensor mi je nepoznanica, govore da se zna grijati, i cuclati bateriju, Samsung proizvodni proces, ali, ne bih se mnogo brinuo oko toga.

Mada sa Pixelom si miran (sa podrskom) dok se ne raspadne, i kad prestane zvanicna podrska. Ko hoce telefon na duze staze, to je to.

Koliko ovaj p6 pravi bolje fotke u odnosu na p5 i p4 / a ?

mironiko@, da li si uspeo negde da probas Pixel 6?
Nisam...
Onaj dan nisam stigao da odem da vidim P6 tamo gde si mi rekao da ga ima (zadrzao se na poslu), ali cu sad otici u Yettel, bas veceras, pa cu videti neki telefon istih dimenzija i tezine da procackam, valjda ce to pomoci.
Taman tamo mogu da vidim i Moto Edge 30, to mi je alternativa.

Džaba ti iste dimenzije, dosta toga ima i do težine i kvaliteta izrade, p6 je dosta kvalitetan mob. Samo što je lutrija da displejom, treba imati sreće da ne upadne sa zelenim/roze tintom - to je ujedno i jedini razlog zašto sam uzeo p6 pro.

Da li ta roze/zelena tinta može da se uoči prilikom kupovine telefona, odnosno provere na licu mesta?
Na šta treba da obrati pažnju i gde treba da gleda kupac prilikom provere/kupovine telefona?

@fkloznica
Težinu sam pre svega i gledao, bio je neki fon od 202g pored, i nije mi delovao preteško... Bio je vezan onim sigurnosnim kablom, pa nisam mogao najbolje da ocenim.

Inače, kad sam kod toga: Moto Edge 30 nije bio izložen, kaže nije izložen ni u drugim radnjama, i ne smeju da mi pokažu neki iz pakovanja, tako da i faktički ne postoji način da ga vidim pre kupovine. :)

@marinko98
Najlakše je primetiti na sivoj pozadini u mracnijem okruženju, ili ako baš imaš oko za to možeš prometiti i na običnoj beloj pozadini( tada je bela u nekom delu displeja pinkish da kažemo), ja sam kod ortaka primetio za 1min jer suštinski znam kako to izgleda :)

Evo ovako. Ne baš ovoliko drastično ali se lako primetiti. Uglavnom je na nekom od bokova ekrana.

Siva bude više zelena ili crna. Što znači da je oled sečen sa lošijeg dela oled ploče.

Prilozi

• Screenshot_20220722-222058.png
    Screenshot_20220722-222058.png
    429.7 KB · Pregleda: 40
Cekajte ovaj Tensor cpu je u svakom pixelu 6 (pro / a) isti , nema razlike ? isti i gpu ?

Smanjuju, ali deluje da je ceo njihov android 12/13 pravljen za 90,120hz ekrane.
Tako da ostaje nejasno zašto su izbacili 6a.

Nazad
Vrh Dno