nightshadow
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.11.2014
- Poena
- 565
Pa za ovaj 5G im i ne treba država s obzirom na to da koriste DSS svi
Pa prave pakete,koji će biti skuplji ukoliko u paketu uzmeš i VoLTE , logičnoVolim što je dobio sertifikaciju za 5G pre nego što je dobio VoLTE.
![]()
United Grupa i Nokia uvode mobilnu mrežu najnovije generacije
United Grupa objavila je danas da je potpisana saradnja sa kompanijom Nokia u cilju unapređenja postojeće mobilne mreže i superiornog korisničkog iskustva.rs.n1info.com
Ali za Bugarsku i Hrvatsku![]()
Pa prave pakete,koji će biti skuplji ukoliko u paketu uzmeš i VoLTE , logično![]()
Čuješ razliku u HQ audio signalu ?VoLTE se ne placa dodatno. Koristim cim su omogucili. A pretpostavljam da ce i 5G biti isto... naravno ako ponude vece kvote.
Da samo vidiš komentare na fejsu na ovu vest...![]()
Milija Zeković: 5G se odlaže da bi se zaštitio operator u državnom vlasništvu
"Mislim da kao zemlja kasnimo puno, kasnili smo i u razvoju 4G, kasnimo i sa 5G. Odlažemo da bi država zaštitila operatora koji je u državnom vlasništvu", rekao je u intervjuu za Novu ekonomiju izvršni direktor kompanije SBB Milija Zeković.rs.n1info.com
700 Mhz je za ruralne oblasti, vikendice, tamo gde optika ne stize. A 3.5GHz je za kapacitet.Mnogo cemo da se usrecimo sa 5G na 700MHz
3.5GHz je vec prava stvar.
A adsl od 7-8 mbps koga ima 50% srbije (ako odbacis iz statistike beograd, novi sad i nis), sa kim moze?Dok realno 5G ne moze ni sa wifi ruterom ax standarda. Da ne spominjemo be. Kao da niko ne moze da vidi koliko je realno jadna implementacija sirom Amerike....
Ovo već sasvim lepo radi na 4G mreži. Mora da bude VoLTE uključen i to je to.Bolji je 5G ako bude imao pozive jos bolje. Mozda bude imao i video poziv. To bi tek bila revolucija u telefoniji da vidis sagovornika.
206 Mbps | 86 Mbps |
Nije ceo svet, nego zapadna evropa i to rade zato sto im tako amerika namece.Ceo svet izbegava kinesku mrenu infrastrukturu zbog sigurnosti i backdoorova, ovi naši bilmezi ne haju...
Ko zna koliko su Huawei/ZTE gurnuli našim političarima da MTS koristi njihovu opremu..
nekada je video poziv (preko mreze) radio na 3g tj od same pojave 3g mreze i 3g telefona. na 4g to iz nekog razloga ne radi (ni kad rucno prebacim na 3g), sve dok se ne aktivira i VoLTE. probao sam video poziv na nekim samsung telefonima (4g i VoLTE aktivni, yettel mreza) i to radi. sada sam probao i video poziv sa A52 na redmi note 9, (na kom imam VoLTE od pre neki dan, posle zadnjeg updatea) i rade video pozivi (iz dialera, na 4g, preko mreze, dakle nije google duo i sl aplikacije).Poenta je da video poziv nije nikakva novost, još manje revolucija vezana za 5G mrežu. Već postoji na telefonima koji imaju 4G i volte (konkretno ja isprobao na A22, A52, S20, Z4 i na tarifama od 900din i 1500din)
Da dodam samo, ako mislite da Ameri nemaju backdoor onda je tek dodatni show.Nije ceo svet, nego zapadna evropa i to rade zato sto im tako amerika namece.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari