Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To mozda na nekom poljoprivrednom forumu. Ovdje stvarno nema svrhe da se to uopste spominje jer kripto je vezan za IT sektor dok traktor i njiva nije.

To mozda na nekom poljoprivrednom forumu. Ovdje stvarno nema svrhe da se to uopste spominje jer kripto je vezan za IT sektor dok traktor i njiva nije.
Kripto je vezan za IT sektor koliko i sportska kladionica, a to što su neki umislili da su berzanski stručnjaci.... IT je itekako prisutan u poljoprivredi, i puno znači da budeš bolji, konkurentniji.

Pa dobro pokreni temu.. Sto si fokusiran na negativno.. "Bolje da smo.."

Pa dobro pokreni temu.. Sto si fokusiran na negativno.. "Bolje da smo.."
Godinama se borim za javni interes, poštovanje struke i zakona, pokušao sam o tome da pišem i ovde, ali nije išlo, nije ovaj forum mesto za tako nešto. Nije da sada nekome nešto prebacujem ili zameram što se bavi kriptom, nego mi se čini da ova zajednica može da pruži mnogo više i da od toga i zaradi, to mi je krivo. Ne mogu da budem i ovde inicijator nečega, dovoljno mi je ova borba koju vodim 9 godina i koju nisam završio.

Nisam rekao da je kod nas lako, naprotiv ima mnogo problema, ali te probleme smo mogli da identifikujemo, pišemo o njima, borimo se da nešto promenimo. Odabrali smo kriptovalute, gde ništa ne možemo da promenimo. Znam više ljudi koji žive odlično od poljoprivrede, neki proizvode hranu, neki eterična ulja....
Ja te razumem. Bas sam sad citao kako kod nas ljudi misle da pre nije bilo suncokretovog ulja vec da su ljudi samo koristili svinjsku mast, a d a se suncokretovo ulje pojavilo kasnije. I sam sam poverovao u to. I onda dodjem kod prijatelja Francuza ( 70godina ima ), i kazem mu to. On meni odgovori da to nije istina suncokretovo ulje a i ne samo suncokretovo ulje postoji od davnina. Da je njegova mama koristila, ... I onda kad razmislis stvarno je tako. Problem je sto mi u Srbiji ne znamo nista da iskoristimo, eto sem suncokretovog ulja a i ono se pravi industrijski, mi nista sami kao gazdinjstvo ne znamo. Npr u Fr od oraha prave ulje, isto kao ovi juznije sto prave ulje od maslina, ili ulje od semenki grozdja. Ulje od bundeve npr, sta mi znamo, zasadimo polje bundeva da mi imali semenke da grickamo. Mi ustvari nismo ni za sta.

edit: ali razumem zasto osim kriptovaluta nema drugih tema za ulaganje, pogotovo poljoprivreda. Jednostavno forum nije poljoprivredni.

Ja te razumem. Bas sam sad citao kako kod nas ljudi misle da pre nije bilo suncokretovog ulja vec da su ljudi samo koristili svinjsku mast, a d a se suncokretovo ulje pojavilo kasnije. I sam sam poverovao u to. I onda dodjem kod prijatelja Francuza ( 70godina ima ), i kazem mu to. On meni odgovori da to nije istina suncokretovo ulje a i ne samo suncokretovo ulje postoji od davnina. Da je njegova mama koristila, ... I onda kad razmislis stvarno je tako. Problem je sto mi u Srbiji ne znamo nista da iskoristimo, eto sem suncokretovog ulja a i ono se pravi industrijski, mi nista sami kao gazdinjstvo ne znamo. Npr u Fr od oraha prave ulje, isto kao ovi juznije sto prave ulje od maslina, ili ulje od semenki grozdja. Ulje od bundeve npr, sta mi znamo, zasadimo polje bundeva da mi imali semenke da grickamo. Mi ustvari nismo ni za sta.

edit: ali razumem zasto osim kriptovaluta nema drugih tema za ulaganje, pogotovo poljoprivreda. Jednostavno forum nije poljoprivredni.
Neznam odakle sad naprasno ideja o poljoprivredi. Dali su neki članovi izgubili velike pare u kriptu pa se nadaju spasu u poljoprivredi. Ko se nebavi poljoprivredom ili se bar nekad nije bavio, bolje da zaobiđe tu temu nije to baš tako kako se na Agro TV-u prikazuje.

Neznam odakle sad naprasno ideja o poljoprivredi. Dali su neki članovi izgubili velike pare u kriptu pa se nadaju spasu u poljoprivredi. Ko se nebavi poljoprivredom ili se bar nekad nije bavio, bolje da zaobiđe tu temu nije to baš tako kako se na Agro TV-u prikazuje.
Ne znam ni ja, samo sam se osvrnio na taj post.

Pa odosmo ispod 20k i ispod 200 WMA ( mislim sam da cemo tu imati neki jaci otpor .. )
Sledeca stanica bi mogla da bude 300 WMA sto je negde na 16.5k -> ako ode ispod toga onda ulazimo u za mene potpno nepoznatu teritoriju i onda pojacavam maksimalno DCA ...

Danas sam uzimao DOT sledeceg vikenda ADA-u verovatno i tako ..

Hm, ako je uobičajeno da kad ovako naglo secne dole posle 12h bule mini skok, očekuje nas run do 19,5K za sat vremena

Sledeca stanica bi mogla da bude 300 WMA
a ko još gleda 300 wma? :)
msm, ako tako gledaš, posle 300 je 400, pa 500 itd :)

11, 50, 100 i 200 se prate najviše
Hm, ako je uobičajeno da kad ovako naglo secne dole posle 12h bule mini skok, očekuje nas run do 19,5K za sat vremena
Moguće je i jači odbitak, samo je pitanje odakle. Tj. pitanje je gde je najveći wall za kupovinu koji može zaustaviti likvidacije
To se dešava jer su prazni order book-ovi

Ide ovo jos dole, ja cekam eth na 1500 sto se verovatno nece desiti ali logika mi govori da hoce. Izasao kad je eth bio na 2800 iz svega i sad cekam da se vratim u igru, all in eth pa sta bude
Ode daleko ispod 1500, nema ovde dna u skorije vreme.

Ma kakav tvoj crni skok. Nema nista od toga, voleo bih da se vrati na staro ali gledaj kako tone sve dublje i dublje...msm nisam ulozio ko zna koliku kintu u kripto 3-4k ajde i 5k max dinara pa se i ne sekiram ali sudeci po postovima ovde ljudi su imali ogroman novac u kripto!?

Ma kakav tvoj crni skok. Nema nista od toga, voleo bih da se vrati na staro ali gledaj kako tone sve dublje i dublje...msm nisam ulozio ko zna koliku kintu u kripto 3-4k ajde i 5k max dinara pa se i ne sekiram ali sudeci po postovima ovde ljudi su imali ogroman novac u kripto!?
Ju druže kakvih 5 soma dinara... 😂😂😂

Ju druže kakvih 5 soma dinara... 😂😂😂
Ma ja sam kupovao Shiba Inu, ali jutros se zagrejao da kupim za nekih 200€ koje imam "visak" procitao vest da dotakao dno BTC i ajd' da proverim sta kazu strucnjaci sa foruma o ulaganju-kad ono kataklizma jos gora nego u komentarima na portalu 😂😂😂
I daaa uvek postoji par njih koji pricaju: Rekao sam vam, nema nista od toga!!!

Moja neka laicka procena kao " lika sa bench foruma " je da ce ici do nekih 6-8k. 🙂

Ako je do sada u nekoliko ciklusa posle ATH cena padala do 80%, u ovom slucaju ne bi smelo da padne ispod 13.500 dolara.

Eth je trenutno na nivou iz pocetka januara 2021, ako se secate kada je krenuo rast. Mislim da je tada najveci broj ljudi usao u kripto. Sledeca stanica je 600 i kusur dolara.

prevedi ovo u razumljiv jezik. btc vise nikad nece da skoci? ide samo na dole? ili ostaje na 20k? nema vise 60+ k? nikad? sigurno? napisi jasno da li ce biti ili nece, pusti svetsku ekonomiju.

Ne kapiraš, vrednost kripta direktno zavisi od globalne ekonomije. Ako ne znam kako će globalna ekonomija da se ponaša na duži rok (a stvarno ne znam), ne mogu da kažem ni kuda će kripto.

Najverovatniji i najbolji scenario je da ekonomija pretrpi nekoliko godina depresije kako je kamatne stope dave, inflacija se dovede u red i krenemo u lagani novi rast. Ali Piter Šif recimo veruje da će FED proglasiti pobedu kad dovede inflaciju negde do 6% i krenuti da stimuliše opet. Nema načina da znaš, možeš samo da čekaš i vidiš.

A za zlato što pominješ, imamo temu o plemenitim metalima. Nekoliko domaćih članove bi možda mogli da ti pomognu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno