Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,
Zna li neko da li je uopste moguce zaobici aktivaciju na eonu, kaon model je u pitanju?
 
Pozdrav svima,
Zna li neko da li je uopste moguce zaobici aktivaciju na eonu, kaon model je u pitanju?
Probaj ovo.
Uspeo sam da izadjem iz ekrana za aktivaciju EON aplikacije na 'zakljucanom' KSTB 6020 (uradjen factory reset i azuriran na android 9) pomocu tastature.
Nisam siguran da li je uticalo pritiskane precica prilikom boot-ovanja androida ili je moguce i nakon boota (sad reaguje na njih i nakon boota). U svako slucaju probajte sa precicama alt+esc, alt+tab, alt+shift+tab...
 
Danas sam potpisao novi ugovor i doneli su mi EON Box za korisnike van mreže (nema coax). Da li je nekome uspelo da dobije passthrough Dolby Digital zvuka (npr. HBO) ili to defintivno nije moguće sa ovim uređajem?
Kao kod HBO GO/MAX, problem je verovatno I EON aplikacija. Mogli bi da naprave "eon max" aplikaciju tako da svi korisnici van mreže dobiju opciju kvalitetnijeg zvuka.
 
Potvrdili su da je problem do risivera, ovaj što nema Coax ulaz ne daje više od stereo zvuka preko HDMI. Očekujem da mi danas zamene uređaj za model sa Coax-om.
 
Potvrdili su da je problem do risivera, ovaj što nema Coax ulaz ne daje više od stereo zvuka preko HDMI. Očekujem da mi danas zamene uređaj za model sa Coax-om.
Muslim da je eon aplikacija "van mreže" bez ili sa eon box-om prvi problem.
Da li neko zna kakva je hardverska kompatibilnost eon box-a van mreže za DD/DD+,... zvuk?
 
Zamenjen risiver za EON coax, radi Passthrough za zvuk :)
 
Planiram da kod SBB-a zamenim postojeci neki stari ne smart box sa ovim novim koji je u ponudi valjda Kaon Media pa imam dva onako osnovna pitanja koja su se verovatno provlacila kroz temu.

  • Da li je na bocni usb port moguce prikljuciti flash od 256gb kako bi se sa njega gledale neke snimljene serije.
  • Da li na ovom boxu postoji i radi netflix aplikacija (nije mi presudno) ali nije lose znati.
 
Netflix AndroidTV app ne radi, a flash / HDD/ SSD može da se poveže ali se nećeš usrećiti za filmove/serije ako su fajlovi preko 4GB veličine pošto KAON model Eon boxa ne podržava ni NTFS ni exFAT, samo FAT32 file system koji ima taj limit. Svakako to sa kačenjem fleševa je retro pristup ako takođe imaš opciju da sadržaj streamuješ u LAN-u sa drugog uređaja (kompa, NAS...) na box.
 
Da li od SBB-a za produzenje ugovora moze da se dobije jos jedan EON box bez nadoknade za prikljucnu taksu? Zvali su da produzim ugovor i nude veci paket (EON premium po ceni EON full 24 meseca). Inace korisnik sam EON full paketa.
 
Hvala @shamanNS

Mali su fajlovi samo ih ima dosta par stotina, ceo setup se sredjuje za kevu tako da ide preko flesha.
 
Ma kakav Kodi sa njime se ni ja posteno ne snalazim a vecinom kanali i ne rade. Posto prati Premijer ligu instaliracu aplikaciju suparnickog provajdera da ima A Sport kanale.
 
Kodi je pre svega media centar app, dakle namenjen za ( "naravno da su ovo legalne kopije") konzumiranje filmova i serija.... a to što je prosečnom balkancu prva asocijacija kad čuju Kodi "TV kanali za džabe (ali nikad ne radi kad mi treba)" je druga pesma.

Dakle, sugestija je bila umesto da keva misli o flešu, file explorer-u i jurenju šta je u kom folderu da taj isti lokalni sadržaj (svejedno da li je na flešu ili na nekom kompu negde) gleda u Plex, Kodi, Emby, Jellyfin... koji god sličan media centar tip aplikacije gde lepo ima postere i "metadata" i sve lepo grupisano kako treba i samo klikne na poster i ćao kreće epizoda ili film.

A i naveo sam prvo Plex pa tek onda Kodi. Plex je kao jednostavniji od Kodi interfejsa. Ali eto Plex zahteva server i klijent na 2 različita uređaja pa samim tim podrazumeva da keva ima dostupan i komp na kome će da zvrnda Plex server dok Kodi pokriva i taj najprostiji scenario "bocni fleš / hard i teraj".
 
Poslednja izmena:
To je uređaj za "van mreže" / OTT korisnike, nema DVB-C tjuner što ima KAON.
Taj Changhong je manje-više egal sa SDMC modelom boxa za OTT korisnike, razlika se svodi na Amlogic S905X2 vs S905X3.

Ili si ti možda tamo video SDMC hybrid? koji već neko vreme United Group deli kablovskim korisnicima po Grčkoj.

Svakako od 4 modela Eon boxa KAON je najkilaviji. Ali ni jedan od tih boxeva nije "aždaja", sve su to igračke sa 2GB ram i 8 GB storage.
 
Poslednja izmena:
Radi li na njemu Netflix i Orion tv aplikacija kako bi se gledala A Sport?

Ako sam dobro razumeo ti uredjaji nemaju wifi ali internet konekciju ostvaruju preko koaksijalnog kabla sto mi je malo cudno?
 
2 SDMC (i taj Changhong?) imaju WiFi ali je "disabled" namerno od strane United Cloud ekipe pa mora da se budži da bi se koristio WiFi.

A coax kabl na box dovodi samo live TV signal (DVB-C mux) ne i internet. Za internet ide mrežni kabl (LAN, UTP kabl).


Netflix app najverovatnije da ne radi (dakle, nemam nikakav konkretan info već samo pretpostavljam) ... jer United Group neće pljune lovu. I stari SDMC je mogao da bude "Netflix certified" samo lovu da su izvadili ( = SDMC kao firma nudi i to kao uslugu za taj model boxa, da "završi" Netflix sertifikaciju).

Očigledno je poslovna politika da se forsira njihov video klub, i da ti katalozi budu dodatni motivatori da korisnici uzimaju skuplje Eon pakete usluga nego što bi inače uzimali u drugim okolnostima.
 
Poslednja izmena:
Ne znam sta mi je ciniti posto mi sbbruter sa par lan izlaza nije bas blizu. Ili da idem na neki third party box koji ce imati wifi i na kome ce moci da se pokrene Orion tv app i eventualno netflix.
 
Pozdrav narode. Danas mi prikljucise Eon box pa sam hteo da pitam jel' neko uspeo da upari ovu kutijicu sa LG Magic daljincem?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno