Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto da placaju? Kad cete vi da shvatite da SBB a i MTS i svi ostali, te boksove imaju za svoju uslugu a ne za trecu stranu? Ne kapiram ZASTO bi iko to radio? Bacaju sebe u trosak, zbog cega? Kakvu oni korist imaju od toga sto vi hocete da gledate Netflix? Ne placate SBB-u za to a taj SBB treba da plati da bi vi imali lep ugodjaj? Ma ajdee

Jel radi nekome kako treba WiFi na SDOTT0202?
Trenutno koristim Aidan's rom na njemu ali mi se i drugar zali da na njegovom sa originalnim rom-om i otkljucanim wifi-jem je isto...

A sto da placaju? Kad cete vi da shvatite da SBB a i MTS i svi ostali, te boksove imaju za svoju uslugu a ne za trecu stranu? Ne kapiram ZASTO bi iko to radio? Bacaju sebe u trosak, zbog cega? Kakvu oni korist imaju od toga sto vi hocete da gledate Netflix? Ne placate SBB-u za to a taj SBB treba da plati da bi vi imali lep ugodjaj? Ma ajdee
Pa jedan od razloga je da privuku nove korisnike. Tidal/Dizer/HBO Max... su isto pretplatnički servisi pa ih operateri nude. Verujem da bi možda bio i Netflix kod nekog u ponudi da je cena malo niža a sadržaj više lokalizovan.
Pritom, to nije tačno da neće da plate.
Ok, možda i nije tačno ali čini mi se da u ovoj temi pročitah tako. Ili pak možda box ne zadovoljava kriterijume netflixa, svakako je to nešto u pitanju.

Meni jedan sa original rom-om i otkljucanim wifi i sa 2.4g ili 5g radi sasvim normalno , bas u ovih par dana sam na njega (sdmc) ubacio u kodiju Fen i RD , Supernovu , Tivimate i par lista , Hbo max i sve vreme i samog rada internet nije pravio problem tj. Wifi ( mts optika )

Pa jedan od razloga je da privuku nove korisnike. Tidal/Dizer/HBO Max... su isto pretplatnički servisi pa ih operateri nude. Verujem da bi možda bio i Netflix kod nekog u ponudi da je cena malo niža a sadržaj više lokalizovan.

Ok, možda i nije tačno ali čini mi se da u ovoj temi pročitah tako. Ili pak možda box ne zadovoljava kriterijume netflixa, svakako je to nešto u pitanju.
Jesu pretplatnicki ali ne placaju im sertifikacije. U ovom slucaju taj SBB mora da plati Netflixu da na njihovim boxu mozes da gledas 4K ili FullHD. I bil u tom slucaju pristao da ti SBB zbog toga podigne cenu pretplate?

Jesu pretplatnicki ali ne placaju im sertifikacije. U ovom slucaju taj SBB mora da plati Netflixu da na njihovim boxu mozes da gledas 4K ili FullHD. I bil u tom slucaju pristao da ti SBB zbog toga podigne cenu pretplate?
Citao sam na nekim forumima da ta sertifikacija ne kosta vise od dolar po uređaju za kompaniju, ovde je samo stvar da sbb nije iz nekog razloga zeleo da to omoguci korisnicima.

mozda misle da onda niko ne bi koristio njihov sugavi Video klub.

Da li je moguc root i instaliranje custom roma na eon boxu kstb6020?

Za sada custom rom ne postoji.
Ako je neko voljan i ima vremena da se poigra sa modifikovanjem zvanicnog ROM-a mogu mu ga poslati pa da probamo rezultate toga zajedno.
Drugi problem je upisivanje tog ROM-a, jer je uredjaj prilicno zatvoren i za razliku od sdott0202 ne postoji mogucnost da se to uradi sofwerski.
Ja se izmedju ostalog bavim i programiranjem memorijskog cipa na kstb6020 eksterno pa ako napravimo neki rom nudicu i tu uslugu.
Cilj bi bio da se uredjaj totalno debrandira i iskljuci mogucnost ponovnog zakljucavanja fabrickim resetom, root-uje itd.

pa pitaj Telekom, verovatno bi bili zainteresovani za tvoje usluge, da rebrandiras na njih jer im je izgleda los STB... :)

pa pitaj Telekom, verovatno bi bili zainteresovani za tvoje usluge, da rebrandiras na njih jer im je izgleda los STB... :)
Igrao sam se sa onim njihovim Skyworth HPH07. Nije toliko los box, sve radi ok na njemu kad se deinstalira iris, jedino sto nema google servise ali se instalira apptoide i smart youtube... problem kod njih je verovatno sto su im serveri za streaming losi...

Poslednja izmena:
Na 6 TV-ova svakako nećete gledati sa samo jednim SBB ugovorom.

Постојала је нека доплата за још три тв тј шест укупно. Распитај се.

Uspeo sam da izadjem iz ekrana za aktivaciju EON aplikacije na 'zakljucanom' KSTB 6020 (uradjen factory reset i azuriran na android 9) pomocu tastature.
Nisam siguran da li je uticalo pritiskane precica prilikom boot-ovanja androida ili je moguce i nakon boota (sad reaguje na njih i nakon boota). U svako slucaju probajte sa precicama alt+esc, alt+tab, alt+shift+tab...

Bravo 😀😁👍 , eto kako prolazi vreme sve vise varijanti se otkriva za Kaon ali i Sdmc Eon box posle fabrickog reseta ne ostane zakljucan na pocetnom ekranu za aktivaciju Eon apk

Citao sam na nekim forumima da ta sertifikacija ne kosta vise od dolar po uređaju za kompaniju, ovde je samo stvar da sbb nije iz nekog razloga zeleo da to omoguci korisnicima.

A placa se za svaki uredjaj a ne one koji to koriste sto izadje lepa cifra.
Posteno govoreci da sam ja vlasnik SBB-a ni sam ne bih to placao.

Na mom LG koji je podržan, već odavno slika i ton nisu usklađeni. Slika odlična, ali ton kasni sekundu dve, dovoljno da ne korisitim nikad.. Preko boxa sve normalno

Da li se nekom desava (EON van mreze), da mu odjednom pocrni ekran na nekoliko sekundi (kao da se ugasio tv/box) i onda se vrati program? Ne gasi se tv, ne gasi se ni box, nego kao da nestane na par sekundi slika, i onda krene sve normalno? Ali svaki put se iscimam, mislim da je neko ugasio tv i dok skontam sta se desava, nadjem daljinac, slika se vrati...
Moram da proverim, ali cini mi se da sam jednom stisnuo na eon daljincu OK ili onaj krug, u tom momentu kada je slika nestala, i otvorio se onaj menu dole, tako sam i zalkjucio da ustvari nije tv/box ugasen vec samo nestane slika...

Cini mi se da se tako nesto desavalo na sport klubu ranije, kad krenu one customized reklame...

Na mom LG koji je podržan, već odavno slika i ton nisu usklađeni. Slika odlična, ali ton kasni sekundu dve, dovoljno da ne korisitim nikad.. Preko boxa sve normalno
Kod mene se na EON BOX često dešava da kada gledam nešto odloženo, preko internet strima, kasne ton ili titl. Nekad titla i nema.

Da li se nekom desava (EON van mreze), da mu odjednom pocrni ekran na nekoliko sekundi (kao da se ugasio tv/box) i onda se vrati program? Ne gasi se tv, ne gasi se ni box, nego kao da nestane na par sekundi slika, i onda krene sve normalno? Ali svaki put se iscimam, mislim da je neko ugasio tv i dok skontam sta se desava, nadjem daljinac, slika se vrati...
Moram da proverim, ali cini mi se da sam jednom stisnuo na eon daljincu OK ili onaj krug, u tom momentu kada je slika nestala, i otvorio se onaj menu dole, tako sam i zalkjucio da ustvari nije tv/box ugasen vec samo nestane slika...

Cini mi se da se tako nesto desavalo na sport klubu ranije, kad krenu one customized reklame...
Meni se to dešava na mibox s, i ranije na regularno uplaćenom "van mreže" i sada na sestrinom preko regularno uplaćenog VPN-a :)
Nije toliko često ali tu i tamo tokom prenosa, odavno sam se navikao. Mislio sam da je do VDSL-a ali je i dalje prisutno na optici. Naravno MTS je u pitanju.

Управо тај проблем са "замрзавањем" црног екрана сам видео код СК канала када иду рекламе и то на крају када треба задњи пут коњаник да изговори C`mon mate, а Андрија да брља по телефону 1х2. Е тренутак пре тога буде све црно и траје одприлике пар секунди. Онда каман мејт и програм најнормалније тече.
Е мени се ово, додуше, дешава на андроид ТВ апликацији. Гледао сам код сина у соби на ЕОН боксу - није било тих преоблема. Мада можда није тада када сам гледао.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno