Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Ognjano Pa taj SDMC box ima Amlogic S905X2, nema S905X3. Verovatno da (dakle nemam pojma nisam flešovao taj box ) verzija za X96 Max šljaka i za ovaj SDMC pošto koliko se sećam oba koriste istu "franklin" matičnu ploču a i definitivno se sećam da sam bootovao CoreELEC koristeći DTB fajl koji je za X96 Max.

Eventualno da pitaš na PM za iskustva @LeGaTor koji se igrao sa flešovanjem.
Flešovao sam ga ja sa atvX romom preko SD kartice, radi vrlo solidno, slika nema boje i oštrinu kao na orginalnom softveru i ne radi mi WiFi, ustvari uspostavi vezu sa ruterom ali nema interneta. Sve instalirane aplikacje rade dobro. Hvala za savet.

Prilozi

• IMG_20220207_210621.jpg
    IMG_20220207_210621.jpg
    259.2 KB · Pregleda: 119
Koliko brzo EON menja programe i da li slika odmah krene posle promene programa ili ima zadršku?

Да, када би се сатови синхронизовали ко зна каква просторно-временска аномалија би настала... :)

Ima li pomoci ako je EON box vracen na fabricka podesavanja. Nije potreban za koristenje EON aplikace, nego samo da radi kao android box.

Nema, jedino ako si pre toga ukljucio usb debuging mozda se da nesto resiti

ini preostali način ukoliko na matičnoj proči KAON
Onaj što skida eMMC čip? Za ~2000 din.
To je praktično jedini preostali način ukoliko na matičnoj proči KAON-a nema ili "samo" nije moguće naći kontakte za UART / serial connection / JTAG.
UART je zaključan u bootloader-u tako da nema nikakve koristi od njega na KSTB6020 osim ako bi uspeo da negde nađeš "noisy" bootloader ali opet se vraćamo na ono da mora da se skida emmc i flešuje na programatoru...

Na KAON box? Jok, niko ne pravi custom ROM-ove za uređaje sa Broadcom SoC.

Zna li neko koji je tacno wifi cip u EON boxu van mreze - SDOTT0202?
Ako je neko otvarao box.

Jel zna neko kada će biti redizajn EON aplikacije i update android verzije ?

Na osnovu čega očekuješ da će ikad biti UI redizajn Eon aplikacije? :D I na šta si tačno mislio pod frazom "update Android verzije"? Na to da li će da na Eon boxevima da updatuju AndroidTV OS sa 9.0 na 10, 11... ? :D Pošto taj film nećeš gledati nikad najverovatnije... s obzirom da je Amlogic za tu "franklin" ploču/platformu objavio Android 10 source još u ferbuaru 2020. pa SBB tj UnitedCloud nisu evo ni 2 godine kasnije pustili firmware update koji bi doneo update na Android 10.0.

Kod:
http://openlinux.amlogic.com/Android/Mbox/10.0_ReleaseInfo

Malo rada na zakljucanom SDOTT0202. Pomocu Remote Andorid tv se konektuje na box. Kada se u aplikaciji ode na Applications onda se u dnu pojavi info sa Install Remote Android TV Helper to see your applications, i opcija INSTALL. Opcija install se iskoristi da bi box otvorio Google play i ponudio instalaciju ove aplikacije. Medjutim kada se odabere na boxu da se instalira aplikacija pojavi se poruka ceka se i nista se ne desava, ne skida aplikaciju, a takodje niti bilo koju drugu ako se odabere. Ne znam zasto, verovatno je nekakva EON zabrana ili sl. Kada se u aplikaciji Remote Andorid tv ode na Applications moze se pokrenuti Youtube ili Google play(ne svaki put ali se uspe). Ponovo uradim fabricki reset, ali prilikom dodavanja naloga na box odaberem da instalira i aplikaciju Send Files To TV koja je vec instalirana na tom nalogu ali na drugom boxu. Pomocu Send files to TV prebacim aplikaciju Dev Tools(Android Developer Tools) - Device Info. Instaliram i pokrenem aplikaciju i iz nje je moguce otici na podesavanje uredjaja. Moze se ukljuciti Developer mode(Opcija za programere). Medjutim kada pokusam uci u opciju za programere napise poruku da Opcije za programere nisu dostupne za ovog korisnika. Toliko za sada, da li moze vise ili ima neko ideju.

Sve su to već poznate informacije ;) Developer Options nisu dostupne zato što nije završen do kraja inicijalni Setup wizard (koji ne može biti kompletiran jer deo te procedure je i aktivacija fabričke Eon app a nju više nije moguće aktivirati pošto je uređaj blokiran tj već postoji u njihovoj bazi asociran sa drugim nalogom) pa nije setovan device_provisioned flag.

Dostupne i Developer Options kada se na EON sistemskim aplikacijama uradi deinstalacija nadogradnje i makne kes. Sada je box bez EON aplikacija i moze se instalirati iz prodavnice.
Bar do gasenja i struje za sada radi. Ali za danas dovoljno testiranja.

Za sada sve radi. Kada se pokrece box ili ako se udje u EON aplikaciju izlazi se sa krugom na daljinskom upravljacu i vraca se na Android sa aplikacijama. Clone eon aplikacija nije probana jer nemam za sada slobodan slot. Ostalo sve radi.

Filmove uglavnom gledam na tv-u preko EON Kaon/VLC plejera i Serviio-a. Imam 5.1 sistem povezan preko optickog na tv i pre neko vece zakacih Matrix na HBO , zapanjio sam se koliko je zvuk bio dobar, tacnije dosta bolji nego kad streamujem preko lokalne mreze (uglavnom skidam dobre ripove 4k/1080p/5.1). Jel neko upucen, da li gledanje preko localne mreze smanjuje video/audio kvalitet? Imam mogucnost i povezivanja HDMI kablom , ali mi je VLC/Serviio pismenija varijanta.

ne bi trebalo, proveri da nije ukljucen neki transkoding za zvuk ili tako nesto.

Na KAON box? Jok, niko ne pravi custom ROM-ove za uređaje sa Broadcom SoC.

To je istina ali postoji još box-eva koji koriste ovaj procesor Broadcom BCM7268.
Kada bi mi neko doneo box koji
ne bi trebalo, proveri da nije ukljucen neki transkoding za zvuk ili tako nesto.
Moguce da ti serviio radi transcoding po defaultu. da li ti av risiver prepoznaje dolby digital i dd+ a moze biti ako pustas iz plejera sa tv-a da ti ne radi passthru

Da li je i vama oštrija slika preko neta kad vratite sliku nego preko kabla na EON-u?

Jedno pitanje, nadam se da nije glupo.
Kako se na Eon boxu ukljucuje/iskljucuje HDMI - CEC?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno