Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako se igras na period od 10 godina onda ti samo BTC preporucujem.
Ako se igras na neki malo kraci period od toga onda cu ti preporuciti novcic koji je pregurao ceo ciklus, koji deluje zdravo, ima normalnu zajednicu i developere i gde se radi na necemo novom. Istrazi.
Ako se igras s nekim novim novcicima onda raspodeli na nekoliko najperspektivnijih.

Sve u svemu kupujes za onoliko koliko si spreman da izgubis. I sto Simke stalno kaze, stepenasto jer uvek moze jos dole. I onda se u nekom trenutku mrvicu oporavi i zakuca. Tu krece period akumulacije. Ja uglavnom tu uletim all in i ne zalim. To je i dalje nizi ulaz od 95% ljudi.
Sve u svemu najsladje se pare uzimaju kad skupis petlju da udjes kad niko ne sme.

Ajde jedno pitanje za sve. Da BTC padne na 8k, i ETH na 500$ , da li bi ste kupovali, ili bi vam to uteralo strah u kosti da je Game over? I ne salim se, ozbiljno pitam.
naravno da bi, ali ne bih cekao sigurno 8k za prvi ulaz, jer ga mozda i ne vidimo
Ali dokle kupovati, i koliko ce biti kripta koji je odrziv narednih 10 god? Evo Luna je pokazala da moze za par dana da se srusi bilo sta.
pa dokle god pada.
A koliko ce biti odrziv je veoma diskutabilno.Prvih 10 godina je super proslo za btc, sto ne znači da će i sledećih 10 isto tako 😀
Zato samo btc gledaj da akumuliras, i malim delom eth, tipa 90%-10% Ostalih 20000 kripto valuta je sve čista lutrija.
Meni je lično to predug period da bih uopste razmisljao u tom pravcu.

Poslednja izmena:
Ajde jedno pitanje za sve. Da BTC padne na 8k, i ETH na 500$ , da li bi ste kupovali, ili bi vam to uteralo strah u kosti da je Game over? I ne salim se, ozbiljno pitam.
I ja bih sigurno kupovao. Čak šta više, prodavao bih sve što mi je višak kapital (neke nekretnine), jer duboko verujem u oporavak kripta i ponovni rast.

Ušli smo u neki "dosadan" sideways trend, iz dana u dan on se sužava i čekamo da iskoči u nekom pravcu.
Većina trgovaca, analitičara smatra da ćemo dole sto izgleda logičnije u ovom momentu gledajući situaciju u svetu i očekivanja, a sa druge strane imamo jake shortove koji mogu pokrenuti jači skok zbog likvidacija kao i ulaska nekih longova na kraći period.
Biće interesantno u narednih 10 tak dana.

Društo:
U ovoj temi ima svašta da se pročita i bogata je izlaganjima raznih činioca iste kao i podeljenih iskustava.
Greota da se sad zatvara ili ne daj bože briše.
Međutim, dozvolite li sebi da nastavite sa "ličnim prozivkama" (da se tako žargonski izrazim), nama će biti najlakše da ugasimo požar zatvaranjem teme "dok se tržište ne oporavi". :)

Dakle, ako može u budućnosti da bude malo više tolerancije, uvažavanja tuđih iskustava i saveta bez "kako ja zamišljam" / "javilo mi se" prognoza - onda da nastavimo da je obogaćujemo korisnim informacijama? Nadam se da se slažete?

ja sam bearish dokle god samo ispod 40k, a biću ponovo buliš čim vidim cenu prvi put 22k ili niže ( nadam se krajem leta, ali može potrajati i dosta duže ). Onda verovatno par meseci mrcvarenja, i nadam se potvrda dna krajem godine ili negde u q1 23će.
Ako kojim slučajem i stignemo do 36-37k, rado ću preći u šort sa sl malo iznad 40k i ćekam lagano dno, pa kad bude.

Poslednja izmena:
Samo kratko : postoji ignore, svako kome se ne svidja postovi drugog nije u obavezi da odgovori, ignore i reseno.
Tema je diskusija o cenama.
Za ostalo postoji opsta diskusija.

Simke, ako dobro razumem ulazi tvoji ce biti od 25-28k, ili 28900-29000?

BTC je kao hidraulicna presa, malo krene na dole odvali altove, i tako vec duze vreme. Dot 9 dolara... Kakva je ovo lekcija za sve, al dobro, ako, i treba da se naucimo i spremimo.
Ulaz u zoni 28500 -29k odakle čekam tp1 ( oko 32-32.5k ) i tp2 ako bude sreće ( 36-36.5k ). sl malo ispod 28k i podizanje iznad ulaza ukoliko cena stigne do tp1
Ukoliko se aktivira sl, sledeći ulazi će mi biti u range-u 25.5-27.5 i sl malo ispod 25k

~ tp= izimanje profita da ne bude zabune :) ~ sl= stop loss :)

E sad, ako budemo videli jak green dildo do 36k zone, rado ću okrenuti trejd u šort i čekati scenario 2 za ponovni prelazak u long. Ako ne, onda sedim i čekam sledeći trejd setup kad bude malo jasnija slika.

Danas po podne / predveče po našem vremenu bi trebalo da izbace nove brojke o inflaciji u USA, pa ako budu padu ( kako su juče na zasedanju spomenuli da su "pod kontrolom" :) ), verovatno ćemo videti reakciju na cenu btc-a.
I još jedna stvar veoma bitna... Sutra ističe gomila fjučersa ( zadnji petak u mesecu ) za maj, pa bi trebalo da imamo veći % oscilacija nego u zanjih par dana.

A što se tiče altova, ni ne gledam ih do daljnjeg. Jednio btc i eth su mi interesantni za trejd, sve ostalo 0 bodova do daljnjeg.
Inače, dot ti je u presale-u bio oko 0.4 ili 0.5$ i oko 2$ kad je krenuo public sale ( ako se dobro sećam ). msm, još su stari hodleri dota u debelom plusu, pa sad ti vidi da li je 9$ dobra cena ili može još dostaaaaaa na dole :)

Ulaz u zoni 28500 -29k odakle čekam tp1 ( oko 32-32.5k ) i tp2 ako bude sreće ( 36-36.5k ). sl malo ispod 28k i podizanje iznad ulaza ukoliko cena stigne do tp1
Ukoliko se aktivira sl, sledeći ulazi će mi biti u range-u 25.5-27.5 i sl malo ispod 25k

~ tp= izimanje profita da ne bude zabune :) ~ sl= stop loss :)

E sad, ako budemo videli jak green dildo do 36k zone, rado ću okrenuti trejd u šort i čekati scenario 2 za ponovni prelazak u long. Ako ne, onda sedim i čekam sledeći trejd setup kad bude malo jasnija slika.

Danas po podne / predveče po našem vremenu bi trebalo da izbace nove brojke o inflaciji u USA, pa ako budu padu ( kako su juče na zasedanju spomenuli da su "pod kontrolom" :) ), verovatno ćemo videti reakciju na cenu btc-a.
I još jedna stvar veoma bitna... Sutra ističe gomila fjučersa ( zadnji petak u mesecu ) za maj, pa bi trebalo da imamo veći % oscilacija nego u zanjih par dana.

A što se tiče altova, ni ne gledam ih do daljnjeg. Jednio btc i eth su mi interesantni za trejd, sve ostalo 0 bodova do daljnjeg.
Inače, dot ti je u presale-u bio oko 0.4 ili 0.5$ i oko 2$ kad je krenuo public sale ( ako se dobro sećam ). msm, još su stari hodleri dota u debelom plusu, pa sad ti vidi da li je 9$ dobra cena ili može još dostaaaaaa na dole :)
Ok, a reci mi kako podizes cenu likvidacije, tj kako otvoris Long koji nece imati blisku likvidaciju? Stavis mali leverage 5x ili kako? Ako otvoris long na 27k, tebi je na lupam na 26700 likvidacija , kako otvaras te duge longove

Zavisi kolika mu je margina, kao i koliki je leverage. Sto je veci leverage, manja ti je konfor zona (tj bliza likvidacija).
Za taj tvoj primer od 27k otvaranje i 26700 likvidacija leverage bi (okvirno) trebao da bude 100+. Zasto bi to radio neko, osim ako ide na dice roll.

On verovatno oprezno trejduje sa vecom marginom i malim leverage. Ali da cujemo njega svakako...

LTC nazad na novembar 2020. iliti pravi početak bulla i napada na tadašnji novi ATH. Znam jer sam tad kupio dosta (za moje uslove), dampovao na 120 i kusur $ odmah na početku 2022., kasnije napravio sa tim parama dovoljno da LTC treba da ode na ~2k da sam ga čekao.

Nije to nista, pogledaj ltc

BTC i ETH su osnova sistema, nije smisleno upoređivati ih sa ostalim novčićima.

Međutim, danas je baš drastičan pad ETHa u odnosu na BTC, ne sećam se kada se to zadnji puta desilo. Daleko van uobičajenih fluktuacija. Pretpostavljam da postoji neki zakulisni razlog koji ne znam(o).

Ok, a reci mi kako podizes cenu likvidacije, tj kako otvoris Long koji nece imati blisku likvidaciju? Stavis mali leverage 5x ili kako? Ako otvoris long na 27k, tebi je na lupam na 26700 likvidacija , kako otvaras te duge longove
ne, trejdujem cross 100x te brzinske trejdove po par dana max. Liq price mi je oko 3k, jer idem po 1-2% portfolija po trejdu
Zavisi kolika mu je margina, kao i koliki je leverage. Sto je veci leverage, manja ti je konfor zona (tj bliza likvidacija).
Za taj tvoj primer od 27k otvaranje i 26700 likvidacija leverage bi (okvirno) trebao da bude 100+. Zasto bi to radio neko, osim ako ide na dice roll.

On verovatno oprezno trejduje sa vecom marginom i malim leverage. Ali da cujemo njega svakako...
Baš kontra, cross 100x :) , a likvidacija je nemoguća jer koristim uvek stop loss i gledam da je liq price oko 5k max u slučaju da se sl ne aktivira ( dva puta mi se to desilo, doduše na binance oba puta )

Pretpostavljam da postoji neki zakulisni razlog koji ne znam(o).
Nije zakulisni,pisao sam. Proveri zadnjih par strana ako modovi nisu obrisali.

Sutra ističe masa fjučesa ( zadnji petak u mesecu ) pa će biti turbulentno po običaju.
Sve je javno i može se proveriti :)

edit:
Nije isključeno da bude wick i ispod 1500 sutra pred zatvaranje fjučersa

Screenshot (18).png

I kod mene sve 0, a nema ni USDT para u listi...

Pozdrav ekipi.

Info u vezi Lune, možda nekom pomogne.

https://www.kucoin.com/news/en-lunc-and-ustc-get-listed-on-kucoin

https://www.binance.com/en/support/announcement/c52fa3c686be4b2b9d5df50de15847ec

Na ovoj redit grupi možete pronaći uglavnom sve bitne informacije.

https://www.reddit.com/r/terraluna/

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno