Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

U Hrvatskoj nije obavezna registracija prepaid brojeva. Imaš na pumpama skoro sve SIM kartice.

A jel postoji neki način da se aktivira van Hrvatske, nisam imao kod sebe iglicu za SIM fioku i tek sad u Italiji sam je ubacio u telefon, ali izgleda da aktivacija radi samo u Hrvatskoj.

Mnogo su ga iskomplikovali u odnosu na pre dve-tri godine kada je mogla da se aktivira bilo gde.

A jel postoji neki način da se aktivira van Hrvatske, nisam imao kod sebe iglicu za SIM fioku i tek sad u Italiji sam je ubacio u telefon, ali izgleda da aktivacija radi samo u Hrvatskoj.

Mnogo su ga iskomplikovali u odnosu na pre dve-tri godine kada je mogla da se aktivira bilo gde.
Kako bi se tvoja nova SIM kartica aktivirala potrebno je odraditi prvi poziv prema bilo kojem broju. Imaš li karticu na bonove, karticu je moguće aktivirati jedino u Hrvatskoj. Ako si u RH i javlja ti se problem prilikom aktivacije, pokušaj izvaditi karticu iz mobitela i vratiti ju nazad u uređaj pa onda obaviti prvi poziv.

ovo kaze automat Bonbon
Koju karticu si kupio gde i dali traze neka dokumenta

Turkcell 300 TL (19,3€, 1€=15,5TL) sa 20Gb neta za mesec dana, moguce deljenje putem wifi hotspota, sasvim korektan u Istanbulu i Bosforu.

Imam bonbon SIM već dugo ali sam sada koristeći je u EU dobio poruku upozorenja za FUP, poslednja 4 meseca sam koristio broj uglanom u EU/EEA zoni i da ako nastavim i sledećih 15 dana tako počeće da mi naplaćuju dodatno. Da li bi držanje kartice aktivne u Srbiji pomoglo da se da protivteža korišćenju u EU romingu? Ili da li postoji neko rešenje?

Baci tu karticu i samon uzmi drugu i nastavi po starom.

Džabe mi i odgovori ovde kad su trivijalni. Ja sam pitao da li se korišćenje u Srbiji smatra kao korišćenje izvan EU ili mora da se koristi neko vreme u Hrvatskoj da bi se ispoštovao FUP.

Džabe mi i odgovori ovde kad su trivijalni. Ja sam pitao da li se korišćenje u Srbiji smatra kao korišćenje izvan EU ili mora da se koristi neko vreme u Hrvatskoj da bi se ispoštovao FUP.
Šta nije jasno? Nije u pitanju korišćenje van EU nego van Hrvatske. Primete da je telefon većinom u romingu i zdravo. Šta si zapeo za Srbiju? Naravno da mora većinom u Hrvatskoj i čovek ti lepo kaže, bolje kupuj novu karticu svaki put. Ako ne ideš kroz Hrvatsku ili nemaš nekog da ti donese (i prethodno aktivira), zaboravi Bonbon.
Trivijalni odgovori... biće da su ti trivijalna pitanja.

Jednom kada si dobio tu poruku na kartici, to je to, ne možeš više resetovati. FUP je trajan, u Hrvatskoj je možeš nesmetano koristiti.
Jedino nova kartica. Na žalost, internet SIM se može kupiti samo online.

Ma bonbon je postao izlišan. Moraš da produžavaš stalno, FUP... Esim i airalo rešavaju stvar

Potvrđujem za airalo, spasio me sad kad sam zaboravio da bonbon mora da se aktivira u Hrvatskoj. Ko ima esim, ne treba tražiti dalje, možda nije toliko povoljan, kao neki klasični operateri, ali nije ni preterano skuplji.

Ja sam poručio Airalo e-sim za Švajcarsku i prestojeći put jer idem kolima kroz Hu,At,De,Ch (sve pokriveno)
sa 3 GB, 30 dana za 13$.

Ja sam poručio Airalo e-sim za Švajcarsku i prestojeći put jer idem kolima kroz Hu,At,De,Ch (sve pokriveno)
sa 3 GB, 30 dana za 13$.
Pa to nije baš jeftino.
U HR A1 dobiješ 10GB + 2000min (koje možeš u GB da pretvoriš) isto 30 dana za oko 14$.
Jedino što mora u HR da se aktivira.

Onda si mogao da uplatiš i roaming dodatak kod svog matičnog operatera i ne kupuješ Airalo. Još jednostavnije.

Ima još bolje za CH..digital republic...sim kartica ili e-sim za 10 chf. 30 dana unlimited 10/5 Mbit/s, no expiration date.

Prošlih godina Vodafon je davao flat net za 20ak e.
Ako ima i ove godine, ne može bolje od toga.

Imam jedno pitanje ako je neko isao skoro u Poljsku, planiram da aktiviram A1 internet od 3GB 1400 din. za Poljsku. E sad sta me zanima gde tamo zameniti evre za njihovu valutu, bilo koja menjacnica ili obratiti paznju u kojoj se menja ?

da li možda neko ima da preporuči prepaid SIM za internet za 7 dana u Španiji? gledao sam neke ponude preko neta ali za slučaj da neko ima neko konkretno iskustvo ili preporuku značilo bi mi. I da li je te kartice moguće iskoristiti barem za ovo leto u slučaju boravka u EU?

unapred hvala na odgovoru

da li možda neko ima da preporuči prepaid SIM za internet za 7 dana u Španiji? gledao sam neke ponude preko neta ali za slučaj da neko ima neko konkretno iskustvo ili preporuku značilo bi mi. I da li je te kartice moguće iskoristiti barem za ovo leto u slučaju boravka u EU?

unapred hvala na odgovoru
mozda Globaltel ako neces da juris drugo

Prilozi

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    36.2 KB · Pregleda: 33
Nazad
Vrh Dno