Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da li neko zna sa kojom aplikacijom mogu da uparim "no name" fit narukvicu,ove obicne garazne sto se prodaju po 10-15e na Fejsu..Probao sam sa Mi fit,nece da prepozna narukvicu,kao ni Huawei healt..Da li ima neka univerzalna aplikacija za tako nesto?
Ja sam neku "no name" upario sa programom YOHO SPORTS. Ispalo je da je ta narukvica od te firme, mada nigde na njoj to ne piše.

Pitanje za Bixby routine(s21+). Supruga više ne dobija notifikaciju na Textri kad dolazi MMS ako Data nije uključena.
Dodao sam If Textra opens Data ON. Ali me zanima da li ima routine samo ako MMS stigne onda da upali Datu?

Da li zna neko da li je moguce napraviti shortcut da bude kao zasebna aplikacija u telefonu Google Assistant? Neki shortcut apk maker ili tako nesto?

Neka dobra Office app (PDF/Excel/Word/PowerPoint) za Read/Edit bez reklama i ubacenih elemenata te vrste a da nije Micro$oft.

Da li je neko uspeo od korisnila True Phone,da vrati backup koji je sacuvan na cloudu?
Promenio sam rom,svaki put kad menjam romove moram rucno da podesavam True Phone,a napravio sam backup od setapa..Sad sam instalirao apk,odem ma opciju Backup,ima samo opcija da se napravi tad backup i da se sacuva na internoj,nju zapamti u aplikaciji,ali nema opcije restore da vratim ranije sscuvan backup kao u trenutnoj situaciji..Da li se jos neko susreo sa tim?Mozda ima neka fora?
Smorio sam se od rucnog podesavanja svih opcija i za True Phone I Mixplorer,isti slucaj za skin,i za njega.

Smesni su, napravili 2 opcije za backup a nijednu za restore. Pisi developeru pa ce ubaciti, previd.

Mozda ima neka fora?
Napravi novi backup, pa prepiši "settings.truephone_backup" fajl sa tim starim backup fajlom.

Path:

/storage/emulated/0/data/com.hb.dialer.free/ - Ili nešto slično, ali uglavnom u "data" folderu na "shared storage".

... Ako se jedan ili drugi fajl drugaćije zovu - nema veze - samo kopiraj taj stari backup fajl u "com.hb.dialer.free" folder.

Vas dvojica nemate opciju/dugme "Restore" zato što u tom folderu nemate ni jedan fajl sa ekstenzijom "truephone_backup"... A aplikacija gleda samo u taj folder, pa ako tu ništa ne nađe, onda ni ne pokazuje dugme "Restore".

@mrle ,Svaka cast buraz.Kako si provalio ovo?
Sad sam ubacio stari backup u folder gde je smestio nov backup,izbrisao nov,stari ostao,otisao u apk-backup,i tamo stoji stari backup,vratio uspesno setap..👏
Da li na istu foru moze da se vrati backup od setapa za Mixplorer?

^

Pa nije nuklearna fizika :)

• napravio backup prvi put - pojavilo se i dugme "Restore", koga do tada nije bilo
  • premestio backup fajl u folder u kome čuvam te settings-backup fajlove od svih aplikacija koje imaju tu foru (i pored toga što i sa Titanium-om napravim backup) - dugme "Restore" iščezlo
  • prekopiram backup fajl nazad - dugme "Restore" se opet pojavi

... nije bilo teško izvući zaključak.

Za taj Mixplorer nemam pojma šta i kako radi. Oduvek koristim TotalCmd-a, i u Win-u i u Androidu.

Jeste sad kad tako pricas,samo sto ja nisam pratio i zagledao foldere gde sacuva prvi put beckup..Video sam da ne prepoznaje moj stari fajl od beckupa kad downloadujem sa coluda,posto ga sejvuje u folder download,vidim nema dugme restore da bi pronasao taj moj beckup i dignem ruke,nisam istrazivao dalje.Mislio sam da je neki propust.Treba da stave ko u svakoj normalnoj apk,opciju beckup i restore,ovako ga komplikuju.Hvala u svakom slucaju.
Za Mixplorer sam provalio kako se vraca beckup.

Kako preuzeti neku apk koja se nalazi na plej storu a nemate gugl nalog?
Za sada ne bih preko aurora store-a nego ako postoji neki apk downloader/generator sajt koji taj plej stor link aplikacije konvertuje u apk spreman za preuzimanje.

Edit: nema je na apkmirroru, apkpureu...

Što da ne preko Aurore?

Probaj ovde

Mada ja sam odustao od svih ovih servisa i prešao na Auroru za nekoliko aplikacija kojih nema na F-droidu

Radi, bilo je skoro nekoliko azuriranja, proveri da li ti je azurna verzija. Mada nikad nije bilo problema dosad.

Morao sam uninstall gallery i f droid, pa install f droid i gallery i sad radi, nešto zapucalo

Na PStore verzija Simple gallery i dalje 6.22.0 od oktobra. Dezinstalirao tu i instalirao poslednju sa github i sad vidi i DNG raw fajlove. Ne znam koja je poenta pro verzije kad je ova ista regularna.

Ma slažem se zato sam je i kupio pre par godina nego mi nije bilo jasno da li ima uopšte neke razlike. U svakom slučaju najbolja gallery apk s izuzetkom tags. Pitao sam dev kada će uvesti kaže na listi je.

Kako bekapovati WhatsApp, Viber i Telegram?

Menjam telefon, pa bih da se svi četovi prenesu sa starog na novi telefon.
- Da li se tim postupkom prebacuju i slike i audio poruke ili ne?

nego mi nije bilo jasno da li ima uopšte neke razlike
U ovom slučaju je baš ta priča, jako je malo developera koji imaju odličan proizvod a ne žele da muzu keš ograničavajući free verziju i/ili zatrpavajući je reklamama već se odluče na ovakav biznis model koji se bazira isključivo na kvalitetu proizvoda i zadovoljstvu korisnika.

Ali kako? Samo se uloguješ ili praviš ručno backup i posle učitaš ili nešto treće?

Napraviš bekap na google nalogu. To radiš u podešavanjima aplikacije.

Nazad
Vrh Dno