Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Imam to ali mi danima nije izbacio vest, uglavnom američki političari i suđenja poznatih... 🙄 Možda sam mu previše "prigušio" opcije.
Sada vidim da se mogu staviti vesti na srpskom kao primarne a engleske sekundarne... relaksirao filtere pa da vidimo. Hvala.

Da li je neko primetio da je zvuk utisan kad se prica sa nekim,a pojacano je do kraja.Spikerfon je glasan..
U pitanju je Truephone,ima li resenje da se pojaca to kroz neki sistemaki xml file?

To je verovatno do HW, a mozda ti se i zapusila mrezica nad zvucnikom. Mislim da nijedna aplikacija nema kontrolu zvucnika (osim samog pristupa), pa ne moze ni uticati na to.

Cistio mrezicu sa cetkicom za zube pre 2-3 dana..
Znas sta je zanimljivo,instalirao sa Truephone kod devojke na telefon,i zali mi se da slabije cuje sagovornika nego njena fabricka apk na realme telefonu..Ja kod mene probao fabricku,jos neke sa Play stora isti djavo,tiho..Nije mi ranije bilo tako tiho..
Kako ti cujes sagovornika kid tebe,cini mi se da koristimo istu Apk.
Ne znam da li ima efekta da se promene vrednosti u mixer.xml fajlu u root floderu..Probao sam nesto da,ali nece da mi sacuva promenu.

Dobro cujem, a nisam inace sampion dobrog sluha :D

Edit:
Resio sam problem tako sto sam pojacao vrednosti u root folderu..

Prilozi

• IMG_20220604_210926.jpg
    IMG_20220604_210926.jpg
    84.3 KB · Pregleda: 21
Samsung a40 ne radi ova avr apk

Sta probati?

1.Vratiti na stock 9.0 pie koji mozda radi-male sanse

2.Otkljucati botloader i probati neki rom ?
Nisam nigde nasao za A40 rom baziran na Android 8-taj sigurno radi sa apk

Pitanje vezano za YouTube Music... Da li Chromecast funkcioniše uz besplatni plan? Meni se opcija nudi u aplikaciji ali ne znam kako funkcioniše u praksi pošto nemam (još) s čim da je isprobam?

Konkretno da li bi YT Music free funkcionisao sa Chromecast built-in zvučnikom bez problema ili bi bilo limitacija?

Da li neko ima iskustva sa aplikacijom microphone guard i blocker? Kao blokira sve vrste slusanja preko svih aplikacija u fonu bolje receno "blokira" mikrofon tokom mirovanja i javlja ako neka aplikacija pozeli pristup. Ili je ovo cisti fake?

Da li neko ima iskustva sa aplikacijom microphone guard i blocker? Kao blokira sve vrste slusanja preko svih aplikacija u fonu bolje receno "blokira" mikrofon tokom mirovanja i javlja ako neka aplikacija pozeli pristup. Ili je ovo cisti fake?
Svakako sada po defaultu te android obavesti ako neka aplikacija korsiti mikrofon ili kameru. Tako da nema potrebe za dodatnim aplikacijama tog tipa.

Prije nego zazvoni telefon, koju milisekundu prije se čuje kao da poruka stigne pa tek onda zazvoni. Gledam u opcijama, pogasio sam gotovo sve na šta sam sumnjao ali i dalje se čuje :)

Preporuka za aplikaciju za dwg, dxf fajlove? Dovoljno je da mogu da ih otvorim.

koja je najbolja aplikacija za bateriju da vidim struju punjenja i za koje vreme će se napuniti
pošto primećujem da imam povremeni problem sa punjačem za auto, piše da je brzo punjenje ali puni sporo jako kao da sam ga na usb na komp priljučio. Pa da istestiram i druge punjače i kablove

amprere ne prikazuje preostalo vreme punjenje, mada to ne prikazuje tačno nijedna koju sam probao

Trazim aplikaciju koja ce se ugraditi u padajuci meni gde bi na klik mogao da promenim vreme gasenja ekrana.
Vidim da ima pod npr. "Screen on" ali sve su to aplikacije u koje moram da ulazim pa da podesim. To mogu onda i kroz seting.

Imam Textra Pro SMS aplikaciju, da li neko ko je koristi može da mi kaže da li je uspeo da namesti u samoj aplikaciji default broj za slanje SMS-a? Čitao sam da Textra ima problem sa time ali rešenje nisam našao. Jednostavno Textra ignoriše broj koji je namešten u telefonu za pozive i poruke, a u samoj aplikaciji ne vidim način da se to promeni.

Meni je tako namešteno u podešavanjima S21 i nemam problema sa Textra app.

^
Imaš dve kartice u telefonu, SIM 1 ti je u telefonu default i u Textri ti je SIM 1 default?

Da. Imam 2 kartice. Yettel mi je za pozive i SMS, A1 kao druga kartica.

Ok, hvala na informaciji. Kod meni vidi SIM 2 kao default i to nikako ne mogu u aplikaciji da promenim.

Kako platiti neku aplikaciju u PRO verziji, u situaciji kad PRO verzija nije izlistana na storeu (u toj situaciji sam našao način), već ako PRO mogućnosti otključavam u okviru same free aplikacije? Koristio sam VPN ali izaba mi grešku kad pokušam da platim PRO u okviru aplikacije TrueCaller ?

Kako platiti neku aplikaciju u PRO verziji, u situaciji kad PRO verzija nije izlistana na storeu (u toj situaciji sam našao način), već ako PRO mogućnosti otključavam u okviru same free aplikacije? Koristio sam VPN ali izaba mi grešku kad pokušam da platim PRO u okviru aplikacije TrueCaller ?
Koji je način kupovine ako nije izlistana?

Nazad
Vrh Dno