In a surprise move Netflix executives said they were now open to adding advertising to the service – in return for a lower-priced subscription. Netflix co-founder and chairman Reed Hastings has long been opposed to adding commercials or other promotions to the service.
Ovo je i najveći razlog pada broja korisnika, pogotovo u pogledu toga što je baš nedavno HBO Max došao na teritoriju Evrope, očekujem još jedan pad broja korisnika sa dolaskom Disney+ i SkyShowtime-a u Evropu.Zaboravljate da je prvi put posle 20 godina tržište toliko zasićeno raznim nekim striming servisima da je ovo totalno očekivano.
E sad, kao i što sam rekao prošli put - mislim da je sve ovo oko deljenja naloga samo zveckanje pištoljima da se smire akcionari, ne verujem da će da gaze.
Na Twitteru smrdljivom njihova pravila koje krše svakodnevno, na Netflixu njihova pravila i na kraju dođemo polako do maski za decu i pravila kompanija da odlučuju šta i kako mogu. Jao varaš sistem nemoj usra*u se. To što plaćamo za masu servisa i što deru sve više bilo gde se nalazio yo nema veze. Važno je deljenje naloga kad im se osladilo. Zbog toga što je tebi ok zato i imamo YT plaćanje da se gleda bez reklama i masu drugih "servisa", jer to je sve 👍Što je i sasvim ok, da potenciraju na tome da se na njihovom sistemu poštuju njihova pravila.
Ja ne delim nalog, ali opet varam sistem plaćajući preko druge zemlje.
Dve prethodno navedene stvari mi dođu skoro, pa kao švercovanje u gradskom prevozu. Koristimo nečije usluge, ali odbijamo da platimo njihovu cenu za te usluge.
Verujem da bi im ukidanjem deljenja na ovaj način prihod porastao, ali zanemarljivo u odnosu na pad broja korisnika. A opet, bez obzira na manji broj korisnika, protok na njihovim serverima se ne bi drastično promenio, jer masa ljudi trenutno plaća samo zato što im zvuči da je jeftino kad dele, čak i ako ga ne koriste. Ako bi morali da plate punu cenu, oni bi odustali.
Da si bilo koga drugog quotovao, obrisao bih tvoju poruku kao nepristojnu. Ovako moram da ti odgovorim.Na Twitteru smrdljivom njihova pravila koje krše svakodnevno, na Netflixu njihova pravila i na kraju dođemo polako do maski za decu i pravila kompanija da odlučuju šta i kako mogu. Jao varaš sistem nemoj usra*u se. To što plaćamo za masu servisa i što deru sve više bilo gde se nalazio yo nema veze. Važno je deljenje naloga kad im se osladilo. Zbog toga što je tebi ok zato i imamo YT plaćanje da se gleda bez reklama i masu drugih "servisa", jer to je sve 👍
Proizvodi i "usluge" koje redovno plaćam mi se redovno povećavaju pod izgovorom kako se radi na poboljšanju istih i kako će Pera imati bolji net u Sibiru, iako svi znamo da se to neće desiti. Usluge se plaćaju kao i za svaki servis i slažemo se u tome, ali ti ne kapiraš poentu.Da si bilo koga drugog quotovao, obrisao bih tvoju poruku kao nepristojnu. Ovako moram da ti odgovorim.
Glupo je da branim ogromnu kompaniju, baš me briga za njih, ali uvek pokušavam da branim zdrav razum.
Ukoliko neki proizvod ili usluga ima svoju cenu, mi odbijamo da platimo tu cenu, ali ipak koristimo proizvod ili uslugu, u najmanju ruku to smatram nekokretnim. Nije Netflix must have.
Ne znam čime se baviš u životu i kako naplaćuješ svoj posao, ali pokušaj da napraviš paralelu. Osim ako te ne finansira neko drugi, pa ne brineš prihodima.
Paralelu upravo pravim zato što radim to što radim nebitno je šta. Mogu da platim sve striming servise, ali neću a znam i zašto neću.
Iako se slažem sa @PJ nemam apsolutno nikakvih moralnih dilema da zloupotrebim sistem koji to meni radi, a koji mi nameće "koristi i ćuti ili ne koristi i ćuti" kao jedini "izbor", jer kao pojedinac ne mogu da promenim ništa.
Ako ćemo pošteno, onda bi to ovako bilo:
- Prvo neka pošteno vrate što su ukrali (Bitrate). Jesu ukrali, jer su rekli da je zbog povećanog protoka (kao da ograničenje broja korisnika ili zakup novih servera nije logički korak).
- Onda neka svima omoguće izbor svih titlova bez obzira na lokaciju. Ovo ih ne košta ništa!
- Onda neka ponude isto što i drugim zemljama - titlove na lokalnom jeziku za sav sadržaj. Ne tražimo i audio sinhronizaciju, ali ako ćemo pošteno, bez duplih aršina...
- Cena paketa po sadržaju koji za tu zemlju nude, a ne Apple logikom "koliko mogu maksimalno da otmem"
- I na kraju veći kvalitet, a onda i kvantitet, jer zbog njega (i konkurencije koja je sve bolja) "gube" korisnike.
Kada bi promenili sve izuzev poslednje stavke razmišljao bih da li da koristim komplet legalno ili da ne koristim uopšte. Do tada sam Robin Hud i vraćam nepravedno oteto (sebi) 😀
Ma bre sankcije Rusiji, a i povećana konkurencija u odnosu na prethodne godine.
Osim toga kao što piše mnogo ljudi deli naloge tako da je taj gore rezultat ništa zabrinjavajuće 🙂
Ja sam tri meseca za redom pokušao da platim preko Turske na mom 4K nalogu koji inače plaćam regularno već nekoliko godina, ali nažalost nisam uspeo 🙁 Sve uradim kako treba, otkažem, sačekam da istekne, VPN, pa probam da reaktiviram, ali uvek greška izlazi. Probao Surfshark i Okayfreedom od VPN-ova i dve kartice iz Intese. Odustajem za sada.Ne prolazi mi kartica od jutros. Imam postojeci account, kome je pretplata istekla. Probao sam na NordVPN, OkeyFreedom VPN i nece da prodje. Da li imate preporuku za VPN?
Trebalo bi da je VPN neophodan samo za prvu uplatu. Nakon toga automatski skida u TL.Naplaćeno mi je prošli mesec 55TL,da li mi je potreban VPN za sledeću obnovu ili će po automatizmu skinuzi TL?
Bila bi, ali kada bi otišli u bioskop u raznim zemljama, ti vidiš veći procenat filma od mene, tebi daju na tvom je jeziku, meni ne, odjednom smanje kvalitet slike jer im se pokvario kabl sa većim protok, a cenu ne koriguju...Ovo ti je ista logika kao kada bi otišao u bioskop, pogledao film i posle zahtevao da isti modifikuju po tvojim prohtevima, uslovima i sve po tvom ukusu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari