Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

• Začetnik teme Začetnik teme peja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Potpuno istu poruku dobijam već drugi mesec zaredom. Malo sam dodatno istraživao i shvatio da je najverovatnije problem u VPN-u (tj. da ga je Netflix "provalio"). Koristim Surfshark i Intesinu Master karticu (koju inače već nekoliko godina koristim bez ikakvih problema za plaćanje Netflix-a na Srbiju). Sledećeg meseca probavam sa drugim VPN-om 🙂
Ja prvi put sada probam ovo. Probao sam Windscribe i dobijam poruku da Connection nije secure i nece ni da mi ucita Netflix. Pored njega jedini koji sam uspeo da nadjem da je free i ima Tursku je VPN Unlimited. Imam 7 dana free trial. Njega probam kao browser extenziju. Izbacuje normalno cene u Lirama itd.

Pozdrav svima. Ako se odjavi Netflix koji se plaća redovno u Srbiji karticom, nakon toga preko Turske ubaci njihov gift card, koliko sam shvatio nije bitno da li će skidati sa platne kartice ili ne dokle god ima kredita ubačenog na ovaj način? Nešto slično kao američki Apple ID i pretplata na Disney+ recimo? Hvala na odgovoru.

Google kaže da je 10OTL 6,14€. Koliko se sećam, kurs je bio približan kada sam kupovao. Kod tebe je fina razlika.

Ima li neko slobodno mesto za 4K nalog, može i na duže staze?

40% povećanje za najveći paket. nije malo, ali i dalje vrlo prihvatljivo

Pa dobro, i dalje je najveći paket 600 dinara podeljeno sa 4 člana ispada 150 dinara mesečno što je i dalje dobra cena.

Da li nekome treba rodja u Netflix familiji?

Nadješ nekog ko ima slobodno mesto u Netflix UltraHD paketu (po mogućstvu ko ima preko Turske jer je tu najmanja cena) i platiš ne više od 2000 dinara za godinu dana i to je to.

Netflix has 222 million “paying households,” but it estimates the service is shared with over 100 million “additional households,” 30 million of which are in the US and Canada. That indicates there is a massive swath of people who aren’t paying Netflix directly for the ability to stream their favorite shows.

Što je i sasvim ok, da potenciraju na tome da se na njihovom sistemu poštuju njihova pravila.
Ja ne delim nalog, ali opet varam sistem plaćajući preko druge zemlje.

Dve prethodno navedene stvari mi dođu skoro, pa kao švercovanje u gradskom prevozu. Koristimo nečije usluge, ali odbijamo da platimo njihovu cenu za te usluge.

Verujem da bi im ukidanjem deljenja na ovaj način prihod porastao, ali zanemarljivo u odnosu na pad broja korisnika. A opet, bez obzira na manji broj korisnika, protok na njihovim serverima se ne bi drastično promenio, jer masa ljudi trenutno plaća samo zato što im zvuči da je jeftino kad dele, čak i ako ga ne koriste. Ako bi morali da plate punu cenu, oni bi odustali.

jer masa ljudi trenutno plaća samo zato što im zvuči da je jeftino kad dele, čak i ako ga ne koriste.
Jedan sam od pomenutih. Pre par meseci sam kupio mesečnu pretplatu preko AliExpress-a iz radoznalosti da vidim kako funkcioniše i odgledao par epizoda jedne serije u toku 30 dana. Sada sam ušao u grupu, ali da ukinu deljenje ni malo me ne bi pogodilo.

Umesto zabrane deljenja mislim da su nekoj latino zemlji krenuli sa pilot projektom da ti ljudi plaćaju neku "taksu" na to sto dele sifre...opet bolje i tako nego zabrana

U prvom tromesecju ove godine su prvi put, godinama unazad, zabelezili pad broja korisnika za nekih 200000.

Mozda da se fokusiraju na kvalitet i kvantitet, jer mozda zato gube korisnike, a ne zato sto stipse sa balkana dele nalog, sitna smo mi brojka za ceo svet, a verujem da se samo kod nas dele nalozi, kao sto se i piraterija koristi. Svugde u svetu ima se love na pretek za neprimetnu pretplatu streaming servisa.

Nazad
Vrh Dno