Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ni ja ne razumem kako ljudi ne citaju, a imaju potrebu da sve komentarisu. Budzet mi je bio max. 50k i to sam vec prebacio i ispruzio se. Muse je bar 100e preko toga i to da platis gotovinom, a sada verovatno i vise, naravno da bih uzeo tu klimu.

Bitnije mi je sto sam matorce zbrinuo, meni ce i ovo biti sasvim dovoljno, jer oni nemaju nikakvu izolaciju, a Muse je zavrsio posao i ispunio ocekivanja...
Sad vise nema nigde Muse jer je povucena iz proizvodnje zbog fabrickog loseg softvera koji je svima pravio probleme. Dakle i da hoces ne bi mogao dakupis, a hvala sto si rekao da neces nju.

Sad vise nema nigde Muse jer je povucena iz proizvodnje zbog fabrickog loseg softvera koji je svima pravio probleme. Dakle i da hoces ne bi mogao dakupis, a hvala sto si rekao da neces nju.
Buraz, shvatam na sta aludiras, ali ti ocigledno zivis u drugoj zemlji. Pa i da jeste najgora moguca klima ikada napravljena, tesko da bi je tako lako povukli iz prodaje. Ovo mozda radi u Nemackoj, ali u Srbistanu slabije, ovde se prodaje dok se u potpunosti ne proda i to nije problem kada su u pitanju klime, vec hrana, lekovi itd., znaci bez obzira na sve se prodaju stvari daleko bitnije po covekovo zdravlje od tupavih klima. Mozda su neki povukli, ali ima je sigurno u prodaji jos uvek i to na veliko.

Muse model koliko vidim prodaju u Tehnomediji i Gigatronu, a to je vec dovoljno. A, mozes da je nadjes u jos 10-ak prodavnica samo ako bacis pogled na eponuda sajt. Da li je to prvi, drugi, peti Muse stvarno ne znam, ali ova klima se prodaje i dalje. Prodavali su i onaj prvobitni model koji je pravio probleme paralelno sa ovim koji imaju moji kada sam im ja kupio i to nije nista cudno kod nas.

Najjace je sto ti verovatno nisi ni koristio ovu klimu, a komentarises njen rad. Ovde se dosta ljudi zalilo na nju i ja ne kazem da je ona savrsena, daleko od toga, ali se u slucaju potpuno neizolovanog prostora kod mojih matoraca pokazala odlicno, ljudi su prezadovoljni jer nisu zalozili sporet cele zime i jedan uredjaj im je grejao prostor koji do sada nikada nisu grejali. Ovo nije ekonomican inverter, ali daje sirovu snagu i stvarno greje. Moj kum je sa ovom klimom grejao svoj stan, a on ima odlicnu izolaciju, znaci identicne klime imamo i on bukvalno nije promenio ni mod grejanja, brzinu ventilatora, apsolutno nista od kada je ukljucio klimu.

Sve u svemu ko nije zadovoljan uvek moze da menja dok god je klima u garanciji, a Gree daje tih 5 god., nazalost to je kod nas veoma mucan i tezak proces ako nemas nekog da to pogura, ali i ovde ima ljudi koji su to izgurali.

Na osnovu iskustva svojih roditelja i kuma, da sam imao 69k ja bih kupio ovu klimu za sebe sigurno jer znam da ne bih brinuo o grejanju uopste kakav god da je softver. Imao sam koliko sam imao i zato sam narucio Bergen Apollo jer sam smatrao da je to best buy za 50k max. Ugradnja planirana zdravlje za koju nedelju jer je jos uvek u magacinu, ispostovali su me u prodavnici i nisu izdali fiskalni racun jos uvek, imam predracun i dogovor sa njima da tek kada je budem ugradjivao izdaju fiskalni kako bi mi od tog dana vazila garancija. Inace, ugradnja 12-ice u Nisu za Gree i Bergen modele trenutno 100 evrica... A, retko koji model kao Muse dolazi sa setom za ugradnju, tipa ovaj Apollo koji nema pomenuti set.

Ma muse je odličan sve dok ne počneš malo da čeprkaš i raspituješ se oko njenog rada evo ja tek sad kapiram šta im hvali. Ovih dana šanse nema da uskladim temperaturu a pokušao sam i samo 2 kom da držim uključene po savetu odavde. Kad rade dva komada onda se spoljne pobašaju kao da će da polete kada spustim na 19 tek onda se malo smire a na 20 kao avioni. Kad uključim i treću onda ponovo prebacuju ali tada se manje čuju.

Imam jedno pitanje, dali 2 kom muse više troše struje nego kada su sve 3 uključene? Kad uključim 2 kom onda one gađaju prilično tačno 20C, ali se mnogo čuju pa smatram da rade velikom snagom, a kada uključim sve 3 kom onda rade opuštenije pa smatram da sveukupno i manje troše,.ali tada ne održavaju tačno temperaturu mnogo šetaju i miruju dugo. Moj utisak je da sveukupno kada rade sve tri manje troše nego kada rade samo dve. Nemam one merače pa da pogledam to ali ako treba kupiću. Šta Vi mislite?

Imam jedno pitanje, dali 2 kom muse više troše struje nego kada su sve 3 uključene? Kad uključim 2 kom onda one gađaju prilično tačno 20C, ali se mnogo čuju pa smatram da rade velikom snagom, a kada uključim sve 3 kom onda rade opuštenije pa smatram da sveukupno i manje troše,.ali tada ne održavaju tačno temperaturu mnogo šetaju i miruju dugo. Moj utisak je da sveukupno kada rade sve tri manje troše nego kada rade samo dve. Nemam one merače pa da pogledam to ali ako treba kupiću. Šta Vi mislite?
Kao sto si i sam predlozio, ako te interesuje precizna potrosnja, kupi merace i videces koliko ti klime trose u zavisnosti od kombinacije modova i spoljne temperature. Po nekoj logici ce 2 ukljucene trositi manje od 3, na ovim prolecnim temperaturama sigurno. Jer ti i sam vidis da ti 2 odrzavaju maltene u stepen koliko si podesio, 3. ti je potpuno nepotrebna sada. Sto se zvuka tice, ne znam sta podrazumevas pod tim da se mnogo cuju, jer je pitanje buke vise subjektivna kategorija.

Ne mogu nista da ti kazem sto se tice rada veceg broja Muse istovremeno, sem sto znam da ih po niškim kladionicama ima upravo po vise komada jer daju sirovu snagu i nema sanse da omanu sa grejanjem. Mislis da ovi bi lanci kladionica kupovali Muse tek onako? Slabije, kupuju ove modele jer znaju (dobili su preporuke) da su pouzdani za grejanje i klasican srpski bizMismen kad nesto kupi, on to kupi za ceo zivot 😉.

Kod mojih matoraca je najveci deo zime jedna jedina Muse bila postavljena na I FELL i AUTO i tako radila danima. Nemamo nikakvu izolaciju u kuci, samo su stari prozori zamenjeni sa PVC i jedna klima je grejala dnevnu sa kuhinjom, hodnik i kupatilo, sve ukupno preko 40 kvadrata. Klima se cuje standardno, moji uopste ne obracaju paznju na nju, cak ni sada kada su varljive temperature i menjaju se na dnevnom nivou tako da ne znas da li je prolece i vreme za majice ili zima i ponovo za zimske jakne. Jer to se desava u 2 dana bukvalno.

Kao sto su ti ljudi ovde rekli i verovatno oni koji su ti predlozili ovu klimu, odlicna je za grejanje neizolovanih prostora, pogotovo kad su kuce u pitanju i o tome ja pisem sve vreme, a da nisu uredjaji koji su narocito precizni i ekonomicni. Za ekonomiju se kupuje nesto drugo, ovo pustis da greje, arči struju, ali nema zime bukvalno. Iako ovde ima ljudi koji prozivaju i pljuju, a ovu klimu nikada nisu koristili, za ovu prvu sezonu grejanja u mom slucaju je klima ispunila sva ocekivanja.

Moj kum sa druge strane ima odlicnu izolaciju u stanu i greje kuhinju sa trpezarijom, dnevnu i hodnik, znaci opet oko 40 kvadrata jer su sve velike prostorije i covek nije pipnuo daljinski bukvalno cele zime, takodje prezadovoljan. Obojica imamo Muse model proizveden juna 2021.

Ovde se javlja @filip555, covek je nasao bug-ove na Muse modelima i reklamirao ih i zamenio sa Midea modelom, ali je takodje pisao o potrosnji na raznim brzinama ventilatora i na AUTO rezimu. Pogledaj njegove postove ovde na temi ili ga kontaktiraj i videces kada je Muse najekonomicniji, ali kazem ako hoces tacno svoju potrosnju, a ne rekla-kazala i nagadjanja, kupi merace i onda vrti kombinacije koje ti odgovaraju.

Ono sto znam je da, ma koliko lose modulirale, te 3 klime koje pominjes ima da greju taj prostor u koji si ih montirao bez problema i na na zescim minusima, a ne znam bas da li bi to postigao sa nekim slabijim modelima sa kojima bi mogao da se hvalis kako spustaju na 300W recimo. Tako da procackaj brzine ventilatora i sve modove najpre i to ce ti dati rezultat koji ti najvise odgovara...

Ne mogu nista da ti kazem sto se tice rada veceg broja Muse istovremeno, sem sto znam da ih po niškim kladionicama ima upravo po vise komada jer daju sirovu snagu i nema sanse da omanu sa grejanjem. Mislis da ovi bi lanci kladionica kupovali Muse tek onako? Slabije, kupuju ove modele jer znaju (dobili su preporuke) da su pouzdani za grejanje i klasican srpski bizMismen kad nesto kupi, on to kupi za ceo zivot 😉.
Smešan si kao bioskop.
Verujem da je ispred te "pouzdanosti" ipak bio rabat ili mozda cak i neko prebijanje dugova...

m_antic87

Napisao si:Ono sto znam je da, ma koliko lose modulirale, te 3 klime koje pominjes ima da greju taj prostor u koji si ih montirao bez problema i na na zescim minusima, a ne znam bas da li bi to postigao sa nekim slabijim modelima sa kojima bi mogao da se hvalis kako spustaju na 300W recimo.

Znači slabe klime spuštaju potrošnju i greju sa 300w a one koje prže i ne spuštaju ispod 500-600w su dobre.
Ne spuštaju klime potrošnju na 300w zato što su slabe nego zato što imaju kulturu rada.Po tvom nekom rezonu Mitsubishi LN je loša klima zato što spušta potrošnju na grejanju do 100w baš suprotno LN je odlična klima koja ima kulturu rada.Vidim da dosta kladionica ima Mitsubishi klime.

@Sg kamikaza @proleter Kad čovek nema šta drugo da kaže, a ima neodoljivu potrebu da prokomentariše bilo šta, onda vadi stvari iz konteksta i komentariše kako se njemu ćefne. Ubedljivo najveći stručnjaci su na ovim temama vezanim za klime, ali experti bukvalno. Jedan od njih me je i učio kako kruži vazduh u prostoriji i zaboga kako je hladan vazduh isključivo na podu, a topao isključivo na plafonu..u sredini je verovatno vakuum ;).

Ljudi, vi samo rokajte to što imate, pljujte ono što nikada u životu niste probali, ali ma koliko vi lupetali, Muse model je idealan za neizolovan prostor i veće objekte jer je sirova klima i isporučuje sirovu snagu. Za te pare verovatno ne postoji za pomenute potrebe bolji inverter, a ja sam Muse platio 58k, sada nema šanse da se nađe za toliko i ja bih ga rado pazario ponovo da imam veći budžet. Moji matorci su se grejali kao da su u nekoj banji cele zime i najveći račun im je bio 8k, za mene su te dve stvari glavni argumenti, pa makar vi pozeleneli od muke što ne možete da dokažete suprotno...

Tako da vi možete da komentarišete ovde do prekosutra i time apsolutno nikom ništa ne pomažete sem što samo pratite forum i gledate ko će šta da kaže kako bi samo terali kontru (ali sami sebi), onaj ko ovo čita što se mene tiče može da dobije preporuku za Muse za neizolovani prostor, pogotovo za neizolovanu kuću...

Kad zdravlje Bože letos budem probao Bergen Apollo, kao i naredne zime javiću ljudima kakva su iskustva sa tim inverterom, a dotle se sve slažem sa vama stručnjacima :cool:

Na fan1 potrosnja 600-650 W non stop bilo napolje 0 ili 15 c, ja tako drzim zbog brzine ventilatora

Prilozi

• viber_slika_2022-04-11_09-11-01-097.jpg
    viber_slika_2022-04-11_09-11-01-097.jpg
    49.3 KB · Pregleda: 21
Na fan1 potrosnja 600-650 W non stop bilo napolje 0 ili 15 c, ja tako drzim zbog brzine ventilatora

Meni na fan1 nikad nije ispod 1000w nebitno kako je napolje. na većoj brzini samo povećava potrošnju za po 100-200w. Ako je toplije, (preko 5 stepeni) drži konstantno oko 1000w, ako je hladnije i ispod nule ide opušteno do 1500-1600w. Imam skrinšot gde muse uredno ide i do 1800-1900w.

@m_antic87
Posto me deklarises kao strucnjaka, cisto da ti skrenem paznju na neke troje greske u razmisljanju...
Po nekoj logici ce 2 ukljucene trositi manje od 3, na ovim prolecnim temperaturama sigurno. Jer ti i sam vidis da ti 2 odrzavaju maltene u stepen koliko si podesio, 3. ti je potpuno nepotrebna sada.
Losa ti je logika. Po toj logici ce i 1 da trosi manje od 2.
E sad zasto ti logika nije ispravna, pokusaj malo sam da saznas.

Zatim dolazimo do cesto upotrebljavanih floskula tipa "sirova klima" "sirova snaga" "krmaca" i tome slicno. Bolje od toga bi bilo da ti malo detaljnije elaboriras tim nekim buducim korisnicima te klime kako ona to radi i koliko trosi grejuci neizolovanih 40mkv i greje dnevnu,hodnik i kupatilo i sa kakvim varijacijama temperature u prostorijama. Koliko ta "sirova klima" trosi na mesecnom nivou, koliko trosi trenutno u nekim odredjenim uslovima itd.

Onda dodjemo do situacije koju totallood opisuje da mu cak u 165mkv rade lose iako je pre toga rekao "Gree su najbolji brend ubedljivo", a za taj model mu je data preporuka kao dobru za HALE I MAGACINE!!!
E sad ti njemu kao korisnik iste objasni konkretno sta se kod njega desava u ovim prelaznim periodima kad rade 3, a sta kad rade 2 klime. Zasto se temperatura odrzava kako on kaze bolje sa 2 nego sa 3. I batali pricu o kladionicama i klimama. Osim sto ih mozda posecujes, verovatno nista drugo o njima nemas pojma.

I onda dolazimo do ovoga
Tako da vi možete da komentarišete ovde do prekosutra i time apsolutno nikom ništa ne pomažete sem što samo pratite forum i gledate ko će šta da kaže kako bi samo terali kontru
Na moju zalost, i da ne komentarisem nikad nista samo pracenjem mogu mnogo toga da zakljucim i shvatim.
Na zalost nekih buducih ucesnika ovih tema, mnogo je veci problem sto su oni sto bi stvarno imali nesto pametno da kazu izabrali da budu samo posmatraci ili jos gore, jednostavno su onemoguceni da kazu nesto.
Ostaje polako vecina koja ili forsira jednu pricu/brend koji god on bio, i oni koji jednostavno nemaju pojma o cemu pricaju i sta preporucuju ali imaju neodoljivu potrebu to da rade.

Da li Gree klima moze da se poveze na Gree+ aplikaciju,meni non stop izbacuje Adding faild!

Prilozi

• Screenshot_20220407-153250_GREE+.jpg
    Screenshot_20220407-153250_GREE+.jpg
    73.5 KB · Pregleda: 13
vidi ti da su ti i telefon i ruter na 2.4Ghz

Meni na fan1 nikad nije ispod 1000w nebitno kako je napolje. na većoj brzini samo povećava potrošnju za po 100-200w. Ako je toplije, (preko 5 stepeni) drži konstantno oko 1000w, ako je hladnije i ispod nule ide opušteno do 1500-1600w. Imam skrinšot gde muse uredno ide i do 1800-1900w.
Kod mene tako radi samo na fan 4 , fan 1 radi kao on off 600-650 w a izduv opada kako napolje pada temperatura.
Reklamaciju nece da priznaju, kazu vidis klima greje i toje to
Da li Gree klima moze da se poveze na Gree+ aplikaciju,meni non stop izbacuje Adding faild!
nece ni kod mene ,podeseno telefon i ruter na 2.4Ghz ,

Totalno razlicito se manifestuje. Moja Muse se recimo ne gasi. Uvek se zaleti i roka konstantno makar pregrejala prostor vise puta. Modulacija ne postoji. Meni je ovolika potrosnja jer mozda grejem preko 40kv. Otvorene su mi stalno i soba i trpezarija i ruku na srce stvarno zgreje. Mozda se cesce gasi kada greje manju kvadraturu. Nisam pametan.

Sve je na 2.4Ghz nema sanse da je povezem,treba da uzmem dve klime za kucu i hteo sam ponovo Gree ali se plasim da necu moci ni njih da povezem.

Hvala svima na objašnjavanju i na trudu. Evo ja sam danas malo probao. Danas sam od jutra da malopre to sve malo propratio pošto su mi sve 3 klime povezane na posebnom brojilu sa još nekim manje bitnim i mnogo slabim potrošačima. Klime na brojilu učestvuju sigurno sa 95% potrošnje. Situacija je ovakva od 6 ujutru do 14h radile 2 klime strujomer je okrenuo 21,6 kw a od 14h do 22 su radile 3 klime strujomer je izmerio 14,1 kw!! Znači dosta manja potrošnja ipak kada rade 3. Nonstop je bilo posravljeno na 20 ceo dan i veče. Kada su radile 2 prilično je tačna temperatura bila a kada su radile 3 onda je ponovo bilo prebacivanja na 22,5-23. Kada su radile 2 kom mislim da se skoro uopšte nisu gasile, kada su radile 3 bilo je gašenja. Ispada da kad rade 2 onda prosečno po satu troše 2,7 kw ili 1350w svaka klima a kada rade 3 onda za sat potroše 1,76 kw ili 587w svaka klima. I kada rade 3 onda su spoljne jedinice skoro nečujme a kada rade 2 onda kao da ih neko kolje napolju. Znači bolje 3 da rade zbog potrošnje ali onda mnogo greše kod temperature. Sve ovo je možda koliko toliko tačno jer se i otvaraju dosta vrata prema spolja ali u suštini to je to definitivno manje troše kada rade 3. Imam utisak da kada bi komplet prostor bio zatvoren bez otvaranja spoljnih vrata cela potrošnja bi se možda za 20% smanjila u oba slučaja ali bi opet 3 kom manje trošile. E sad meni nije jasno zašto kada rade 3 kom super malo troše ali neznaju da pogode temperaturu.

Nije ti pravedno poredjenje. Ako klime ne rade tokom noci, prostor se ohladi i u prvim satima rada trose vise jer treba da zagreju hladnu prostoriju. Takodje obicno tokom dana je toplije, nego ujutru...

p.s. ne kazem da 2 trose manje nego 3, ali da si ostavio otvorena vrata i prozore dok su radile sve 3, potrosnja bi bila veca nego sa 2.

@glavas zasto ne reklamiras?

Poslednja izmena:
Pisao sam i ranije noću ja ostavljam klime na 18, ujutru je bilo 19c kada smo ušli celu noć su radile 3 pa sam od 6h jednu isključio pa do 14h grejanje sa 2kom a od 14 do 22 sa 3 kom.

Znaci kada su podesene na 18C, mase temp za 1C (ili generalno mase manje kada je napolju hladnije, kao sto je bilo protekle noci)? Ili se to samo slucajno pogodilo tako da i dok su radile sve tri temp omasile samo za 1C?

Svakako si ih "poterao" da 2 klime podignu temp prostora za 2C. Sto dovodi do toga da klime krenu da rade na maksimumu kako bi pokusale sto pre da nadoknade/podignu temp. Na tu kvadraturu nije to bas lak posao za 2 klime.

Generalno manje greše što je napolju hladnije a čim pređe spoljašnja u plus onda počinju mnogo više da greše. Ma što se tiče mene ja bi čim bude plus prebacio na 2 kom kao što ste mi ovde i predližili ali proba je pokazala da više troše tako. Sad još i razmišljam kada rade 3 manje troše, a plus što pregrevaju. Što znači da troše struju koju ja ne zahtevam tada kada pregreju. Kada bi tačno pigađale temperaturu onda bi još manja potrošnja bila ili grešim?

Realnije bi bilo da sutra (danas) ujutru ponovis test, ako su spoljnja i unutrasnja temp slicna, sa 3 klime i proveris koliko ce potrositi 3 klime od 6-14h. Tako ces znati preciznijie koliko 2kom trose vise od 3kom. Ali da, svakako bi manje el. energije potrosile da greju na nizu temp (tj. zadatu, a ne da prebacuju 3C).

Gree je nesto opako zahebao sa tim novim modelima. Ili je uvoznik uvezao neke jeftine krsine pa ih prodaje za lepe rabate... Ko ce ga znati. Mozes da probas da drzis nizu setovanu temp (ali to znaci, da moras da zongliras daljinskim da bi imao zeljenu temp - sto je iskreno smor) ili da pokusas sa onom opcijom "kalibrisanjem senzora", tj. da im smanjis offsete... Ko zna da li ce to da urodi plodom, ali mozes da pokusas. Ne kosta te nista ( :

Pravi savet i ja upravo to razmišljam, ujutru ću da ostavim da nastave da rade 3 pa kasnije da prebacim na 2 kom. Pa ću da vidim definitivno kakva je potrošnja. A ovo sa daljinskim smo tako i radili kada se setimo, spustimo na 19 pa ponovo povećavamo pa onda zaboravimo neku da povećamo neku da spustimo Laku noć i hvala za savete

Vise klima znaci i veca povrsina izmenjivaca u radu - bolji COP, prosto.
Mase temperaturu jer im je softver los ili termalne sonde nisu u redu. Cela ta serija je losa, i oni koji misle da im radi kako treba nisu videli drugu klimu drugog brenda pa da uporede. Vox placen 30k odrzava u pola stepena.

Meni nije jasno zasto kada rade 2 ne mase ili kada je hladnije napolju? Jedino da kada su dve, odnosno kada je hladnije napolju ne uspevaju da zagreju na "setovano"?

Verovatno, treba im vise vremena da postignu zadato mada je to nezahvalan prostor jer se stalno otvara, oscilacije u temperaturi su konstantne i sve to utice na rad.

@totallood na ovo sam mislio da mozes takodje da probas pod "kalibracijom senzora"
- Postavi se odgovarajuća temp. za željeni offset, npr., 17c za offset 3c / 18c za offset 2c / 19c za offset 1c / 20c za offset 0c
-klima se ne isključuje daljinskim, već se kabel klime isključi sa napajanja
-posle nekog vremena, po slobodnom izboru(ko nema preča posla, može i da "ladi elektroniku 2-5min.) kabel klime se ponovo uključi
-displej na klimi se pri tome osvetli i prikaže onih, prethodno postavljenih 17/18/19/20c (naravno, zapamtila je)
-Sasvim opušteno uzme se daljinski i upiše kod (+ -, + -, + -) normalnom brzinom tipkanja
-ikone displeja blinknu jednom i pri tome se prikaže broj 1 (ili koji si vec offset izabrao)

Probaj sa offsetom 0c ili 1c pa vidi da li ce biti nekog pomaka. Neki su govorili da nakon postavljanja offseta na ovaj nacin, sam offset se resetuje kada iskljucis/ukljucis klimu. Dok drugi tvrde da ne zaboravlja novosetovani offset... Imam neku Gree klimu, ali mi ovo nikada nije bilo potrebno, pa nisam ni isprobavao (zlatno pravilo, ne pokusavaj da popravis nesto sto nije pokvareno), niti imam ideju kako da proverim na kom je trenutno offsetu podesena, valjda je 3c fabricko setovanje. Ovo bi trebalo makar da ublazi pregrevanje koje ti se desava. Javljaj svakako kako ide :)

Poslednja izmena:
Kod mene tako radi samo na fan 4 , fan 1 radi kao on off 600-650 w a izduv opada kako napolje pada temperatura.
Reklamaciju nece da priznaju, kazu vidis klima greje i toje to

nece ni kod mene ,podeseno telefon i ruter na 2.4Ghz ,
Nisi lepo srocio reklamacionu izjavu. Navedi da na drugoj i trecoj brzini klima ne reaguje na zadatu temp vec da radi fiksno sa potrosnjom od 350w. Gde si kupio klimu? Ako je giga, bc, teh, win i slicno onda kod njih podnesi eeklamaciju koja ide preko nepo sistema.

Danas od 6-14 radile 3 kom potrošile 11,4kw, od 14-22 radile 2 kom potrošile 18,1kw. Nonstop su bile na 20c. Mnogo manja potrošnja danas u odnosu na juče jer je napolju bilo toplije. I opet isto mnogo bolje održavaju tačnu temperaturu kada rade samo 2 kom a kada rade 3 onda opet bude povremeno sauna ali manje troše nisam pametan više. Ispada da bi za moje potrebe dve ipo muse klime bile taman. Što se tiče podešavanja tog ofseta ja to danas nisam dirao ali sam predveče zvao ovog što mi mintirao te je rekao da će da prođe neki dan sa to našteluje mada kaže da sada više nije vreme hladno i da će ta opcija verovatno da bude bezuspešna. Ko svemirska tehnologija sa ovim klimama kući imam normalno centralno termo glave, temperaturu mogu u gram da naštelujem

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno