Što se tiče Muse modela proizvedenog prošle godine, ja mogu da kažem da sam zadovoljan kupovinom i radom ovog modela u pogledu grejanja. Svako ima svoje mišljenje i iskustvo, ali kada je u pitanju neizolovan prostor, ovo je odličan model sa kojim nema brige, bar u mom slu;aju. Moji matorci su se grejali cele zime sa Muse-om i najveći račun za struju im je bio oko 8k, a da pritom oni prosečno zimi troše upola ove cifre, dakle bez invertera. Ponavljam, u pitanju je neizolovana kuća gde su oni grejali dnevnu sa kuhinjom, hodnik i kupatilo, sve ukupno oko 40 kvadrata - zadovoljni oni, a ja tu nemam šta da zamerim.
Ja sam sa druge strane pazario Bergen Apollo 12-icu pre par dana, za okruglo 50k, jer već su svi najavili poskupljnjenje od 10% pa na gore, što je i normalno, poskupeće i mnogo bitnije stvari od invertera... Istina, rizikovao sam jer ne znam nikog lično ko koristi tu klimu, mada znam nekog ko zna nekog i znam da je više servisera hvalilo ovaj model. Prepakovani Gree ili kako god, meni je bitno da radi pristojno leti i zimi, stan ima neku izolaciju, a do naredne zimske sezone ću verovatno pazariti još jedan solidan inverter i sa ova dva planiram da grejem stan od 60 kvadrata ili kombinujem ovaj Bergen i CG, ali zavisi od ostalih stanara da li će se složiti oko CG, pošto infrastrukturu za to imamo, ali tek treba da se "pregovara" sa Toplanom... Mada ne verujem da 'e ljudi hteti da plaćaju CG iako se ove godine bajagi prelazi na plaćanje po utrošku, ali svakako se deo računa plaća paušalno cele godine i opet je jeftinijie grejanje alternativnim metodama. Naravno, zavisi od toga koliko će sve poskupeti u narednim mesecima jer nam je svima jasno da se ovo trenutno sve fiktivno održavalo bar još koju nedelju posle današnjeg dana