Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Potrebne su mi dve inverter klime za kucu, trenutno u stanu imam dve Gree Viole 12 na koje se grejem.Sa Violom sam zadovoljan samo sto vise nemogu da ih pevezem na apilkaciju. Zanima me koji model je zamenio Violu i da li on moze da se poveze na gree aplikaciju posto violu nikako nemogu da poveze.Koji klimu mi preporucujete da ima WIFi do 70000 dinara?
Gree Muse, nikako zaboravi

Potrebne su mi dve inverter klime za kucu, trenutno u stanu imam dve Gree Viole 12 na koje se grejem.Sa Violom sam zadovoljan samo sto vise nemogu da ih pevezem na apilkaciju. Zanima me koji model je zamenio Violu i da li on moze da se poveze na gree aplikaciju posto violu nikako nemogu da poveze.Koji klimu mi preporucujete da ima WIFi do 70000 dinara?
Prvo proveri da li je preko daljinskog ukljucen wifi, desavalo mi se da nocu pritisnem dugme za wifi na daljinskom pa ga ugasim. Ako nece ni tada da radi instaliraj ewpe smart pa preko te aplikacije. Kada sam kupovao violu dvoumio sam se izmedju nje i midea mission klime i uzeh violu koja odlicno greje i hladi, ali ja i jako bucna. Nema modela koji je zamenio violu. Ok klima je midea xtreme, imas je za 56000 din, ima wifi, precizno odrzava temp, dobro modulira i mislim da je za te pare odlicna kupovina. Njena mana je sto kada prestane da greje ventilator nastavi da duva na namanjoj brzini i to nekome moze da smeta. Jedino nema grejac kompresora i tacne, ali realno ne znam ni sta ce ti, jedino ako si na planini pa bi onda bilo pozeljno uzeti i sa tim.

Svi pišete da su Gree Musse loše klime sem mene. I ja ne shvatam zašto. Kod mene u proizvodnji one bez problema greju na zadatih 20 stepeni. Imam malu tapetariju i mali magacin sve oko 165m2. Često se i vrata otvaraju a one nikad tako ne rade da se pale gase.Dobio sam i bio preporuku da su za moje potrebe solidne industrija magacini i ostalo. Drže konstatnu temperaturu oko 19.5C do 20. Noću bez problema 17 18. Nedeljom ostavljam na 18. Jedina mana rekao sam već je što mnogo buče spoljne kada ih postavim na 23 ili 24.

Svi pišete da su Gree Musse loše klime sem mene. I ja ne shvatam zašto. Kod mene u proizvodnji one bez problema greju na zadatih 20 stepeni. Imam malu tapetariju i mali magacin sve oko 165m2. Često se i vrata otvaraju a one nikad tako ne rade da se pale gase.Dobio sam i bio preporuku da su za moje potrebe solidne industrija magacini i ostalo. Drže konstatnu temperaturu oko 19.5C do 20. Noću bez problema 17 18. Nedeljom ostavljam na 18. Jedina mana rekao sam već je što mnogo buče spoljne kada ih postavim na 23 ili 24.
Svi na ovom forumu i na jos nekoliko foruma su rekli koliko je Gree Muse LOSA, i koliko je bilo frustrurajuce koristiti je.
Ti jedini kazes da je dobra jer si verovatno u distribuciji Gree, prodajes, uvozis ili nesto slicno.
To je moja pretpostavka, a ti dokazi ako nisam u pravu. Uslikaj te klime u radionici da vidimo kako to izgleda?

Svi na ovom forumu i na jos nekoliko foruma su rekli koliko je Gree Muse LOSA, i koliko je bilo frustrurajuce koristiti je.
Ti jedini kazes da je dobra jer si verovatno u distribuciji Gree, prodajes, uvozis ili nesto slicno.
To je moja pretpostavka, a ti dokazi ako nisam u pravu. Uslikaj te klime u radionici da vidimo kako to izgleda?
Evo i ja koristim 2 Gree Muse 12k u stanu od 62 kvadrata kao primarno grejanje i ne zalim se. Od kraja septembra meseca do danas potroseno 2000kW struje, u celom stanu temperatura 24 stepena.
Jeste klima nema kulturu rada i ne spusta potrosnju ispod 550W (kad je napolju -5 i manje) ali Boze moj ne patimo svi od niske modulacije i daleko od toga da je to losa klima. Klima ima odlican hardware i nece posustati ni po najvecem minusu, problem je software koji nije napravljen kako treba.

I na kraju da napomenem NISAM NIKAKAV PRODAVAC GREE PROIZVODA nego korisnik koji je i vise nego zadovoljan radom istih...

Uspeo sam da povezem klime preko WiFi Smart aplikacije,ali radi samo preko wifi mreze,nemoze preko 4g🤨

Gosntrojac
Pojma nemam o čemu ti pričaš a ispod časti mi je da slikam i tebi bilo šta dokazujem. Gree su najbolji brend ubedljivo to sam imao prilike da probam i nastaviću sa tom praksom kupovine klima za grejanje i hlađenje jer mi odlično završavaju posao a ti piši i izigravaj inspektora na forumu. Prijatno svima

Gree muse model koji ti imas je odlican za prodavnice, proizvodnju, slabije izolovane objekte, ili cak i bez izolacije, dakle za tvoje potrebe jeste dobra, ona ne valja u uslovima gde je dobra izolacija i plafon 2.6m i nizi, npr njen rad ne smeta ako se klima nalazi tamo gde ne boravis itd.

Hvala Filipe nekako tako mi rekao i monter kada sam ih kupovao jer sam mu prvo pokazao gde mi trebaju klime. Baš kao šro ti kažeš tako mi je i on pričao. Rekao mi je da ih mnogo uzimaju za prodavnice a da za kućnu upotrebu nije baš najbolja pogotovo ako je mnogo dobra izolacija. U slučaju kao kod mene svi mi stojimo i radimo najčešće tako da meni baš pogadjanje u gram temperature nije toliko ni bitno ali recimo da one šetaju od 19 do 20 non stop i ovako rade ekstra i prijatno je unutra. Koje druge modele da gledam za 60m2 ako ne nadjem ove stare musse? Ovaj GTech je bolji od muse ili ne? U novom objektu će plafon da bude oko 320 cm, dok je u starom oko 300cm

Poslednja izmena:
Uzmi Amber Premium u razmatranje. Osjetno skuplja ali i cudoviste u svojoj klasi sto se tice sirove snage, pogotovo na jakim minusima

Ma nema potrebe jače i skuplje da uzimam. Ništa jače od ovih Musse. Jer sam primetio da su i one čak prejake za ovaj stariji objekat jer hoće kad je toplije napolju da malo pregreju unutra. Pa ih onda smanjujem na 19 jer unutra lako naprave 23 kad su postavljene na 20C.a to je pretoplo za naš rad. Evo ovih zadnjih dana se to dogadja. Zato i neću ništa jače od ovih čak bi možda bilo bolje i dovoljno i neki slabiji model jer će nov objekat da ima odličnu izolaciju

Hteo sam i to da pitam. Primetio sam da su prejake za ovaj prostor od 165m čim napolju bude nekoliko dana preko 10 stepeni ili višlje temperature. Tad moram da ih smanjujem jer se često dogadja da naprave veliku toplotu unutra. Doguraju skoro na 23. Objekat je 70-80% izolovan sa svih strana 10cm stiropor, građen puna pečena cigla u 25cm, ostao je mali deo neozolovan jer će tu da se dodaje ovaj nastavak što planiram da gradim. Dali možda treba slabije da kupim jer su možda ove musse i prejake za ovo? Ili kako da ih drugačije podesim da dobijem oko 20 unutra

Poslednja izmena:
Hteo sam i to da pitam. Primetio sam da su prejake za ovaj prostor od 165m čim napolju bude nekoliko dana preko 10 stepeni ili višlje temperature. Tad moram da ih smanjujem jer se često dogadja da naprave veliku toplotu unutra. Doguraju skoro na 23. Objekat je 70-80% izolovan sa svih strana 10cm stiropor, građen puna pečena cigla u 25cm, ostao je mali deo neozolovan jer će tu da se dodaje ovaj nastavak što planiram da gradim. Dali možda treba slabije da kupim jer su možda ove musse i prejake za ovo? Ili kako da ih drugačije podesim da dobijem oko 20 unutra
Da Muse jeste prejaka, kod mene na 1600W potrosnje nemoze da prebaci 45c izduv

Nisu one prejake vec pregrevaju kao sto je mnogo puta pisano.

@kalin62 ovde se prica o starijoj muse, ako se dobro secam ti imas noviju, novije klime se steluju da ne izbacuju vise od 45 stepeni jer lako pregreju prostor oko sebe pa se ugase sto je slucaj kod starije muse o novoj da ne pricam koja jeste preciznija, ali sa drugim neispravnostima.

Što se tiče Muse modela proizvedenog prošle godine, ja mogu da kažem da sam zadovoljan kupovinom i radom ovog modela u pogledu grejanja. Svako ima svoje mišljenje i iskustvo, ali kada je u pitanju neizolovan prostor, ovo je odličan model sa kojim nema brige, bar u mom slu;aju. Moji matorci su se grejali cele zime sa Muse-om i najveći račun za struju im je bio oko 8k, a da pritom oni prosečno zimi troše upola ove cifre, dakle bez invertera. Ponavljam, u pitanju je neizolovana kuća gde su oni grejali dnevnu sa kuhinjom, hodnik i kupatilo, sve ukupno oko 40 kvadrata - zadovoljni oni, a ja tu nemam šta da zamerim.

Ja sam sa druge strane pazario Bergen Apollo 12-icu pre par dana, za okruglo 50k, jer već su svi najavili poskupljnjenje od 10% pa na gore, što je i normalno, poskupeće i mnogo bitnije stvari od invertera... Istina, rizikovao sam jer ne znam nikog lično ko koristi tu klimu, mada znam nekog ko zna nekog i znam da je više servisera hvalilo ovaj model. Prepakovani Gree ili kako god, meni je bitno da radi pristojno leti i zimi, stan ima neku izolaciju, a do naredne zimske sezone ću verovatno pazariti još jedan solidan inverter i sa ova dva planiram da grejem stan od 60 kvadrata ili kombinujem ovaj Bergen i CG, ali zavisi od ostalih stanara da li će se složiti oko CG, pošto infrastrukturu za to imamo, ali tek treba da se "pregovara" sa Toplanom... Mada ne verujem da 'e ljudi hteti da plaćaju CG iako se ove godine bajagi prelazi na plaćanje po utrošku, ali svakako se deo računa plaća paušalno cele godine i opet je jeftinijie grejanje alternativnim metodama. Naravno, zavisi od toga koliko će sve poskupeti u narednim mesecima jer nam je svima jasno da se ovo trenutno sve fiktivno održavalo bar još koju nedelju posle današnjeg dana ;)

Poslednja izmena:
Nove modele Bergen klima pravi Haier.
Buraz, hvala na informaciji, bez uvrede ali potpuno je nebitno ko proizvodi ovo, meni apsolutno to nije bitno jer nemam nikakvu garanciju da li je to ok ili nije. Zna se da kod nas dolaze proizvodi namenjeni beton ligi i da ne prolaze maltene nikakvu kontrolu kvaliteta, niti standarde. Rekoh već, možda je prepakovani Gree možda nije, sigurno se ne proizvodi u Nemačkoj ili USA već u Kini, totalno nebitna stvar od svega, kad nisam kupio Japanca ili takav inverter iza koga postoji ozbiljna fabrika koja ga proizvodi ne mogu da očekujem ne znam šta, ali očekujem prosečan, solidan inverter za ove pare.

Mogu jedino da se vodim onim stvarima koje sam čuo od ljudi koji koriste već neko vreme ovaj model i zato sam ga i pazario jer sam ocenio da je za 50k ovo dobar izbor. Takođe mi je nebitno da li se spušta na 400W kada radi zimi i to sam ovde već više puta rekao, niti planiram da kupujem merače i snimam klipove svaki drugi dan o tome. Meni je bitno da uključim to i maltene ne razmišljam više o tome dok ova klima greje ili hladi, sem da povremeno promenim temperaturu i servisiram na godišnjem nivou, a ako mi ovaj model to omogućava onda je prava kupovina što se mene tiče. To ne znam dok ne probam, tako da smo zdravo i dogodine da vidimo šta i kako. Svakako je u planu još jedan inverter, ali bužetom sam bio ograničen na ovaj neki model za sada i to je to...

Poslednja izmena:
Mene Hansol umori. Moram da ga rucno palim par puta dok ne uspije nastaviti normalno da radi a da se ne ugasi.
Avaki put kad se ugasi izmjenjivac ostane vruc i nema sanse da se sam ukljuci, treba mu vjecnost.

Što se tiče Muse modela proizvedenog prošle godine, ja mogu da kažem da sam zadovoljan kupovinom i radom ovog modela u pogledu grejanja. Svako ima svoje mišljenje i iskustvo, ali kada je u pitanju neizolovan prostor, ovo je odličan model sa kojim nema brige, bar u mom slu;aju. Moji matorci su se grejali cele zime sa Muse-om i najveći račun za struju im je bio oko 8k, a da pritom oni prosečno zimi troše upola ove cifre, dakle bez invertera. Ponavljam, u pitanju je neizolovana kuća gde su oni grejali dnevnu sa kuhinjom, hodnik i kupatilo, sve ukupno oko 40 kvadrata - zadovoljni oni, a ja tu nemam šta da zamerim.

Ja sam sa druge strane pazario Bergen Apollo 12-icu pre par dana, za okruglo 50k, jer već su svi najavili poskupljnjenje od 10% pa na gore, što je i normalno, poskupeće i mnogo bitnije stvari od invertera... Istina, rizikovao sam jer ne znam nikog lično ko koristi tu klimu, mada znam nekog ko zna nekog i znam da je više servisera hvalilo ovaj model. Prepakovani Gree ili kako god, meni je bitno da radi pristojno leti i zimi, stan ima neku izolaciju, a do naredne zimske sezone ću verovatno pazariti još jedan solidan inverter i sa ova dva planiram da grejem stan od 60 kvadrata ili kombinujem ovaj Bergen i CG, ali zavisi od ostalih stanara da li će se složiti oko CG, pošto infrastrukturu za to imamo, ali tek treba da se "pregovara" sa Toplanom... Mada ne verujem da 'e ljudi hteti da plaćaju CG iako se ove godine bajagi prelazi na plaćanje po utrošku, ali svakako se deo računa plaća paušalno cele godine i opet je jeftinijie grejanje alternativnim metodama. Naravno, zavisi od toga koliko će sve poskupeti u narednim mesecima jer nam je svima jasno da se ovo trenutno sve fiktivno održavalo bar još koju nedelju posle današnjeg dana ;)
Ne razumem, ako ti je dobra Muse, kao sto nikome nije, zasto ne uzmes opet Muse?

Ja sam tek sada ukapirio ovo što pišete dok nisam imao kako treba izolaciju u objektu musse nisu pregrejavale ali je i potrošnja bila veća. Kada sam prošlog leta stavio izolalaciju tačno sam na jesen primetio da mnogo loše održavaju temperaturu povećaju je na 23 a meni treba 20.ali kad bude hladno onda tačno rade. Ima li neko iskustvo iz prvwe ruke kakve su nove musse klime dali tačno rade.

Ne razumem, ako ti je dobra Muse, kao sto nikome nije, zasto ne uzmes opet Muse?
Ni ja ne razumem kako ljudi ne citaju, a imaju potrebu da sve komentarisu. Budzet mi je bio max. 50k i to sam vec prebacio i ispruzio se. Muse je bar 100e preko toga i to da platis gotovinom, a sada verovatno i vise, naravno da bih uzeo tu klimu.

Bitnije mi je sto sam matorce zbrinuo, meni ce i ovo biti sasvim dovoljno, jer oni nemaju nikakvu izolaciju, a Muse je zavrsio posao i ispunio ocekivanja...

Hoću od sutra ću tako da radim, pa ću da vidim dali će da budu opet prejake kad je ovakva spoljna temperatura. Za tu opciju mi je rekao i ovaj serviser ali ja nisam to koristio dosada. Kod mene ispada da je kad je bio samo malter spolja grejanje bilo tačnije ali i veća je potrošnja bila i veći su mi i računi dolazili nego sada sa izolivanim objektom. Alj ipak mnogo manje nego sa peletom je cena grejanja. Serviser mi je na jesen kada sam mu prvi put reklamirao tačnost temperature rekao da su ovo klime za mnogo jaka zimska područja i da moraju tako da rade i pomalo pregrevaju kad su napolju tempersture u plusu i da je to uobičajeno. Ispada da nisam trebao izolaciju da stavljam ako bi doslivce njemu verovao mada nije on to direktno rekao. Greju mi one dobro samo me nervira što budu prejake kada je toplije napolju i onda moram da smanjujem na daljinskom i povećavam po potrebi. Samo me to nervira jer ispada da je bolje za ove klime da bude minus 10 nego plus 2.. svašta

Poslednja izmena:
Kada ne spusta ispod 600w ta klima duva jako vruc vazduh npr na spoljasnjih 10 stepeni i uspe da pregreje prostor oko sebe koji je izolovan, kada nemas izolaciju onda je 600w odlicno i na 10 stepeni jer prostor brze pojede tu temperaturu koju klima isporuci, evo ja sa spoljasnjom temperaturom sa midea xtreme.grejem sa 250w 30m2 na 22 stepena bez gasenja, sada zamisli kako radi muse kada isporucuje mnogo topliji vazduh na minimumu, razlika je nebo i zemlja i sve znam iz prve ruke jer sam promenio i stariju i novu muse i na kraju ozboksovao mideu u istom prostoru, sa muse je bas bila muka.

Pa ispada onda da je ova klima muse katastrofa za stan kuću i ostale dobro izolovane objekte. Kod mene se dosta i vrata zimi u radionici otvaraju pa opet se dašava sve ovo. Možda je glupo poređenje ali to bi bilo slično kao kada kod mene ne bi mogao da se podesi pritisak za pnaumatske pištolje jer ima tanje deblje tvrđe i manje tvrdo drvo različit tip klamarica, pa podesiš pritisak da klamarica tačno prikuje drvo za drvo ili štof za drvo. Ali ne pocepa kožu ili štof nego je kako treba pričvrsti za korpus itd. Ovo onda ispada da je bezveze uređaj i da je dobar za neke magacine ili slično gde ne borave ljudi skoro uopšte. Kad bolje razmislim tako mi je ovaj i rekao kada sam kupovao, za industriju prodavnice itd, ali mi ipak do kraja nije opisao

Kada se sve sakupi, na osnovu mnogobrojnih iskustva, ispada da su oni raniji r410 modeli Gree bili mnogo bolji. Pogotovo sa cenom. Na one Viole se niko nije zalio, recimo. Moj prijatelj ih ima, greje oko 80m2, i to sto sam ja video je odlicno. Spusta lepo kapacitet, pojacava ga kad treba ... sto bi se reklo - odlicno modulira. Imao sam prilike da skoro malo propratim i gtech. Viola na vecim spoljnimj bolje i lepse radi. Gtech izgleda ima slicne bubice kao taj Muse, gasio se sa vrlo visokom potrosnjom po mojoj odokativnoj pretpostavci. Nije postojao merac da bi to definitivno i potvrdio, ali mislim da ne gresim. Sta je uradio Gree sa svim tim, i zasto, Bog zna.

Imam Vivax Gexi (Gree Hansol) r410, kupljen mnogo odavno, on ne radi tako. Nije ni on cvecka pa da nema mane, ali takve fundamentalne stvari za inverter, radi besprekorno. Raspon potrosnje je 200-2000w (mozda i vise..zaboravio sam). Na jakim minusima je strasno kako dobro greje, na plusevima se vrlo dobro snalazi. Ali se na 200w bezuslovno gasi. Novi Hansoli r32 rade i ispod 100w u heat modu :). Duva u.j. vazduh koji je hladniji nego onaj koji uvlaci odozgo, a bajagi greje. Najbolje je to apsolvirao clan @romim, nazalost. Druge ne umeju da spuste ispod 600-700w, pregrejavaju prostore, ne drze u granicama normale zadatu T.
Javljaju se neki experti koji lazu ljude sa nekim nazovi eko modovima, koji u stvari to nisu-jer klima radi raznim fiksnim kapacitetima bez merenja temperature. Znaci treba pogadjanje kojom snagom da radi. A to je, jeli, inverter :)
Budi Bog sa nama.

Ceo dan danas od ujutru sam uključio ifel funkciju na sve 3 klime. Neko vreme imam utisak da su radile kako treba ujutru a posle oko 12 sati su počele opet da budu prejake i podigle su temperaturu na preko 22 a setovano na 20. Kada sam ih iskljucio i ponovo uključio sa pauzom od 10 min mislim da je opet bilo kako treba nekoliko sati. Daljinske sam prema uputstvu servisera postavio tako da gađaju u klime i da nema prepreka. Posle oko 16h pred kraj rada ponovo su prebacile temperaturu tako da je ovo prejaka klima za naše zime jedino daje non stop debeli minus pa da one rade kako treba jer naše zime nisu stalno u minusima. Debeli ***** sa ovim klimama jer nemogu da se obuzdaju na normalnim temperaturama greju ko lude kao da smo u Sibiru

@totallood
Bez obzira da li radi sa I feel ili bez, ona ima istu minimalnu snagu na kojoj moze raditi.
Princip rada klime je takav da se ukljucuje kada u prostoru temperatura opadne za 1c ispod zadate temperature, a klima se gasi kada je u prostoru temperatura visa za 2c od zadate.
Naravno to je po mjerenju senzora klime.
Tvoje klime ne mogu da rade na nizoj snazi od oko 700w.
Kada je vani toplije, one ne mogu odrzavati 20c nego pregrijavaju preko.
Posto ti je prostor iz jednog dijela i imas tri uredjaja, jedino rjesenje ti je da kad su vremenski uslovi takvi, umjesto tri, drzis ukljucene dvije klime.

@NePa
Samo mala ispravka druze. Hansol 2015 i 2018 su isto sa R410A gasom, nema ih sa R32.

Nazad
Vrh Dno