Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

Kod mene je onda takva situacija, Win zvuk na 10 do 30 uvek a zvucnici nisu preterano pojacani.

Nije to neki smak sveta problem svakako

Da li je neko od vas pokusavao da proba neke zvucnike u ovim nasim prodajnim lancima? Gigatron, Tehnomedija i sl? Da li su voljni za tako nesto?

Hejtujem FC330 već dugo, ali moraću i taj model da stavim pod "lupu" :)
Pošto sam zaključio da mi 2.0 sistem ne vrši posao što se tiče basa, ostaje mi da gledam 2.0 + subwoofer i klasične 2.1 sisteme. Od novih zvučnika u 2.1 klasi su FC330/530 i Logitech Z623. Koristim Microlab M820 već duže od 10 god, kupio sam ga još kao dete za nekih 2500 din. Po specifikacijama FC330 i M820 su prilično slični zvučnici.
Sateliti:
M820 2 x 12w
FC330 2 x 16w
Subwoofer
M820 5.25" 16w
FC330 5.25" 24w
Sad neko moje glavno pitanje je šta bih dobio prelaskom sa M820 na FC 330? Da li bih dobio na kvalitetu ili bih dobio samo nešto jače zvučnike?

Da li je neko od vas pokusavao da proba neke zvucnike u ovim nasim prodajnim lancima? Gigatron, Tehnomedija i sl? Da li su voljni za tako nesto?

Ja sam probao FC330 i FC570BT u Tehnomaniji, i neke Trust-ove u Tehnomediji. U tim vecim radnjama gde ima vise prostora i prodavaca verovatno bi ti izasli u susret, ako ne dodjes kad je neka guzva.
U Tehnomaniji su FC330 povezali kablom na telefon i sa youtube-a pustili muziku, a na FC570BT je neki kupac preko Bluetootha pustio muziku. U Tehnomediji su prikljucili na neki krs laptop, koji je imao problem sa audio izlazom,
pa je bilo malo smetnji. Zvuk sa FC330 i FC570BT mi je delovalo cisto, lepo zvuce ali su mi delovali jako slabi. Da li je problem bio sto zvuk ide sa telefona koji nema dovoljnu izlaznu snagu, ili to sto je ogromna prostorija sa visokim plafonom, ne znam tacno. Nemoguce je proceniti koliko bi bili glasni u nekoj sobi 10-20m2 dok se ne proba.

Logitech Z623 sam probao kod nekog lika koji je prodavao preko oglasa u sobi 10-tak m2, i uopste se nisam odusevio ni glasnocom ni kvalitetom zvuka. Subwoofer jeste jak, ima drajver od 7'' ali sateliti nisu i nije neki kvalitet zvuka. Sistem nije ni blizu deklarisane snage, mada svi oni lazu sa tim specifikacijama. Cini mi se da je FC330 bolji ukupno gledano iako je zvuk manje glasan i subwoofer drajver je 5.25".

Hejtujem FC330 već dugo, ali moraću i taj model da stavim pod "lupu" :)
...
Sad neko moje glavno pitanje je šta bih dobio prelaskom sa M820 na FC 330? Da li bih dobio na kvalitetu ili bih dobio samo nešto jače zvučnike?
"Хејтујеш" , а ниси чуо... ц-ц-ц ...
На првом месту би се изненадио. Позитивно.
Визави 820 или 330 дилеме, 820 је у свему, осим у бројци, неупоредиво слабија.

Ništa, dok čekam povrat novca za R1700BT gledaću da isprobam negde FC330 valjda će mi izaći u susret.
Elem, dok sam krstario Yutjubom i slušao FC330 prikrao se neki klip za Solo 7c i znate već kako to ide :D Masivne kutijčine, 2x 6.5" vuferi, preko snimka deluju snažno i kvalitetno. Pretpostavljam da za tu klasu zvučnika valja imati i kvalitetniju zvučnu karticu?

Mislim da za bilo koje 50€+ valja imati neku neintegrisanu zvucnu.

Nema ali, zvucnu uvek valja imati.

Zanima me vaše mišljenje o Edifier S350DB modelu. Vredi li baš toliko? Jel imao neko priliku da ih čuje?

Pozdrav ekipo.
Na tv sam povezao Microlab FC330 zvučnike koje bih možda prebacio u radni deo i bili bi povezani na laptop. E sada razdvajam na 2 (ili više) potpitanja:

1. Laptop je Lenovo ideapad L3 15IML05 i koristio bih ga za slušanje muzike sa Spotify i možda Tidal, eventualno neka epizoda serije ali retko. Da li bih dobio bolji zvuk ako bih te Microlab zvučnike povezao preko neke usb zvučne umesto direktno na 3.5 mm jack.

2. Šta u tom slučaju uzeti za tv do/oko nekih 250 €? Na tv-u bi se tokom dana gledala domaća kablovska a uveče serije preko streaming servisa (Netflix, HBO max). Trenutno mi je izvor zvuka EON Box, optikom povezan u Fiio D03K pa na njega zvučnici. Muzika bi se retko slušala preko EON boxa. Za neki 5.1 sistem mi je malo problematičan raspored, tj. zadnji desni zvučnik nemam gde da stavim, mada možda budem uskoro menjao raspored pa se i to promeni. Da li možda ići na neki stereo sistem + avr (možda neki iz panasonic sa-xr serije, čitao sam da nisu loši) uz mogućnost kasnije nadogradnje sistema? TV je Panasonic plazma stara 10-tak godina.

3. Ako nema ništa za taj budžet (ne mora da bude novo) onda možda uzeti još jedan par FC330 pa da imam i na laptopu i na tv-u. Soundbar bih izbacio iz priče.

Mogu samo smernice šta otprilike da gledam pa ću dalje istraživati.

Ukratko, Lusya DAC.
Sasvim dooobar, i iznenađujuće jeVtin (dole nato).

Laptopovi danas imaju sasvim pristojan zvuk, dakle čak i to nije nužno.
a za zvučnike cenovne klase fc330 bi bilo greota
kupovati bilo šta skuplje.

Odličan sistem , ali i previše star.
Mislim da ne vredi tih para jer ima sigurno oko 20 godina
Moj je izdržao 10 godina kada je počeo da propada prvo vufer pa sateliti.

Zavisi koliko je i kako korišćen, moji 4121 i posle 15 god gruvaju ko blesavi bez ikakvih problema. Mada je situacija malo zamršena, lik živi u Svedskoj i kupio ih tamo preko oglasa, danas treba da stignu u SRB pa će mi sutra poslati još koju fotografiju. Preko slika deluju dobro očuvano osim tih ogrebotina na subwooferu. Takve oglase na prvu otpisujem, mada možda i nije loša ponuda, kaže da može proba ali u Vojvodini, a ja sam iz okoline Niša.

Mislim da tamo uzima/krade mnogo robe po nekim slabijim cenama, salje u Srbiju i posle prodaje na KP. Ima još nekih zvučnika, telefona itd... Neću se upuštati u tako nešto na daljinu, jedini mogući način je lično proveriti ali to nije moguće.

Novi kandidat:
Cekam da se javi prodavac, ali na prvi pogled deluje mi da je prvi vlasnik i da su zvucnici u dobrom stanju.

Novi kandidat:
Cekam da se javi prodavac, ali na prvi pogled deluje mi da je prvi vlasnik i da su zvucnici u dobrom stanju.

Imao sam nove ove zvučnike. Platio sam ih oko 90€. Za taj novac stvarno su bilo u top klasi. Mada mislim da je kod ovog prodavca cena mnogo naduvana.

Evo i ja koristim VS 4121 i preko 15 godina gruvaju bez greške. Pošto je VS 4121 direktni naslednik ATP 3 modela, pretpostavljam da su to slični sistemi samo što je ATP 3 slabiji za 4-5w

Altec 5100 je odličan multimedijalni set.
Ono što ga izdvaja je stereo sabvufer, izuzetna retkost u ovoj cenovnoj klasi.
Za te pare je sasvim pristojan, ukoliko je ispravan.
Inače, po skandinaviji se to ne krade, nego ljudi ostave napolju uvijeno u celofan uglavnom.
Naši to pokupe i šalju za srbiju gde to već završi po oglasima.

preporuka za sto kvalitetniji 2.0 sistem za sto manje para...

Mikrolab 6c

Altec 5100 je odličan multimedijalni set.
Ono što ga izdvaja je stereo sabvufer, izuzetna retkost u ovoj cenovnoj klasi.
Za te pare je sasvim pristojan, ukoliko je ispravan.
Inače, po skandinaviji se to ne krade, nego ljudi ostave napolju uvijeno u celofan uglavnom.
Naši to pokupe i šalju za srbiju gde to već završi po oglasima.
Ima više komada na oglasima, ali problem su nezaštićene membrane na satelitima i svaki primerak na oglasima ima nekih oštećenja. Jako je teško naći Altec u dobrom stanju i da nije preprodaja u pitanju, ovi ATP 3 iznad mi deluju najbolje sačuvano od svih na KP.
Inače kontaktiram nekog lika za VS4221, kaže njegov sistem kupljen nov pre 4 god. Pitam ga da mi uslika fiskalni, naravno nema račun :D Kao da se taj model prodavao 2018-te :D

Poslednja izmena:
Jeste da je tema 2.0, 2.1, ali kad se već priča o Altec-u... Ja imam Altec 251, 5.1 zvučnike, prvi sam vlasnik od 2003. I dan danas rade odlično ... Trenutno su više povezani na TV u 2.1 setup-u nego na kompjuter ali dobro... :)

Takođe.
621. Stari kao biblija i fenomenalni u svakom pogledu.

Posedujem logitech Z623 2.1 neko vreme bio povezan na kompu pa na matori samsung lcd tv preko android boksa. Medjutim kupio LG oled c1 i nakacio ga preko arc adaptera. Sistem progledao cuje se mnogo bolje da ne kazem duplo. Kao da su falili visokotonci,basa je i bilo ali sad ubija.

Danas sam slušao deo sistema JBL HMX Centre. Dva prednja zvučnika i centar. Na nekom Kineskom pojačalu D klase. Slična priča kao Stereo iz otpada :)

Za 50€ zvuči odlično.

Nazad
Vrh Dno