Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@focus
Technicolor 7210 po defaultu nema korisničko ime već samo šifru - admin. Postoji mogućnost da neće da primi šifru od prve ako je zdrndan kao ovaj sada što imam ili je neko promenio šifru (ima reset pozadi da reši to).
Wi-Fi Off.jpg
;):giggle:

Ja sam uspeo tek kad sam modovao box. Ima opcija droid settings i tu ima opcija da se iskljuci hdr. Mozda ima neki drugi nacin

jel nesto menjano skorije u prustupu Supernova iz drugih mreza, npr sbb? Danas mi ne radi Supernova, kaze greska pri reprodukciji, a koristim lg tv i supernova app preko sbb. do sasa je lepo radilo

Kod mene radi Supernova na Sbb

jel nesto menjano skorije u prustupu Supernova iz drugih mreza, npr sbb? Danas mi ne radi Supernova, kaze greska pri reprodukciji, a koristim lg tv i supernova app preko sbb. do sasa je lepo radilo

Izgleda da se neko zaigrao sa CORS podešavanjima na serveru pa je napravio problemčić da je server odbijao zahteve i vraćao status code 503, sad je ponovo sve ok.

Kod:
Access to XMLHttpRequest at 'https://(prd-supernova-live.spectar.tv' from origin 'https://supernovaott.rs' has been blocked by CORS policy: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource.

hvala, ponovo radi bioskop

Da li nekome digitalni risiver skymaster zuji/pisti kada se iskljuci? Kada je ukljucen sve radi super, ali uvece kada legnem cujem ga kako zuji/pisti. Zvuk nije preglasan ali nervira.
Odgovoricu vise laicki nego strucno ali poucen iskustvom od ranije sa jednog uredjaja koji sam imao. Najverovatnije da neka integrisana komponenta u samom ruteru je pri kraju.... Tipa neki kondenzator ili sl... Sve u svemu to nije normalno i po meni na osnovu toga imas pravo da trazis zamenu za novi osim ako neces da ti leti sluzi kao rasterivac komaraca ili nekih glodara ako to lagano zujanje pogodi frekvenciju koja im smeta 😂😂😂😂

Dobio sam od supernove move tv po tvom ott uredjaj i nije hibrid kao sto mi je neko na forumu rekao. Jel to novi uredjaj ili sta? Takodje jel moguce uzeti onda i 3. CA Modul i u isto vreme imati i 3 CAM-a i 1 ovaj OTT?

Opet su nesto drndali, sad sam u Vlasotincu ? :) wan mi pokazuje IPv6, a ovi spoljni sajtovi samo IPv4

Opera Snapshot_2022-04-13_144937_whatismyipaddress.com.png

U redu, sad ozbiljno.
Mislim da je kolega @veljadj napisao da je hibridni uređaj. Najviše bih volio da je pogrešio ali to nije slučaj. Tada nisam još shvatio šta to u potpunosti znači. Međutim kolega @ZEX123 mi je u PM objasnio i ovom prilikom mu se i javno zahvaljujem.
Za punu funkcionalnost MOVE boxa neophodna su dva kabla: koaksijalni RG6 i UTP LAN. Prvi mu daje sliku uživo a drugi mu omogućava naprednije funkcije kao premotavanje unazad i pristup video klubu. Ako mu pobodeš samo koaksijalni kabl imaš samo uživo emisije, ostale funkcije su onemogućene. Ako mu ubodeš isključivo UTP kabl možeš samo premotan sadržaj gledati i video klub.
Napominjem da sam korisnik SN od decembra i da je moj MOVE zaista hibrid kako ga krstiste. Ako tvrdiš da tvoj nema koaksijalni priključak i da mu sve funkcije idu preko UTP kabla, onda je zaista u pitanju nešto novije generacije. Ukoliko je to slučaj, bili bi ti zahvalni, verujem većina kolega a ja svakako, da nam postaviš koju fotografiju svog MOVE uređaja (nadasve zadnjeg dela sa priključnim mestima) ukoliko ti nije problem.

Evo i prednja i zadnja strana. radi i preko wifia ali posto sam pre imao telekom iptv vec sam imao utp kabl do tv-a pa sam njega iskoristio. Pre 6 dana sam dobio ovaj uredjaj. A jel to znaci da posto ovaj ne koristi coax da mogu da uzmem 3. CA Modul i da zadrzim i ovaj MOVE? znam da kad su tek poceli sa move-om (tadasnji tv po tvom) da je moglo da se ima 3 cam-a i jedan tv po tvom ali se tv po tvom placao 300rsd(kasnije 120) taj tv po tvom uredjaj isto nije imao coax.
16498705972103620557494586859081.jpg16498706358182892979470085145292.jpg

Pazi stvarno nije hybrid,ovo do sada nismo viđali kod Supernove.Internet ti je preko optike?

Ne, koaksijalna veza. Paket Super sve plus (Super PLAN 3 M)
Na donjoj strani uredjaja pise model ERO 905X2

Poslednja izmena:
A jel to znaci da posto ovaj ne koristi coax da mogu da uzmem 3. CA Modul i da zadrzim i ovaj MOVE? znam da kad su tek poceli sa move-om (tadasnji tv po tvom) da je moglo da se ima 3 cam-a i jedan tv po tvom ali se tv po tvom placao 300rsd(kasnije 120) taj tv po tvom uredjaj isto nije imao coax.
Zavisi šta ti piše u ugovoru. Meni stoji da mogu dobiti najviše 3 uređaja i to pod uslovom da imam toliko TV aparata (ne daju na lepe oči već moraju oni da dođu i lično postave). Od ta 3 uređaja moguće su kombinacije:
3 CAM-a, 3 STB-a (obična), 2 CAM-a+1 STB, 1 CAM+2 STB-a, 2 CAM-a+1 MOVE, 2 STB-a+1 MOVE, 1 CAM+1 STB+1 MOVE. To je to valjda.:giggle:
Stoji mi i sledeće: Pretplatnik se može opredeliti za korišćenje dodatnih usluga MOVE TV po tvom, Video klub paketi i/ili dodatni STB/CAM uređaj pod uslovima utvrđenih cenovnikom i uz plaćanje jednokratnih i mesečnih naknada za korišćenje izabranih dodatnih usluga.

pogresio sam, super sve plus je super plan 3 L a ne M. A u reversu opreme pise da ima MOVE STB uredjaj, DVBC STB, CAM, i IP STB. E sad koja je razlika izmedju ip stb i move stb? Da oni meni nisu mozda dali taj ip stb a ne move stb?
Meni nisu pravili problem oko toga da moram 3 tv-a da imam

Ne moraš da imaš 3 TV-a, možeš jedan. Ali neće ti postaviti još uređaja. Koliko TV-a aparata imaš, toliko uređaja dobiješ, MAX je 3 po ugovoru. Džabe priče da još jedan TV treba da ti stigne, samo da donese strina iz Babušnice. Kad strina donese, oni će da dođu i postave uređaj i na taj TV, naravno uz naplatu 500 dinara za izlazak na teren.
Što se tiče tog čuda, sta god da je, poslao sam mejl SN pa da vidim šta imaju tamo. Budala, mogao sam to i ranije i nameravao sam ali sam zaboravio. Možda odšetam do poslovnice čisto da raščistim neke nedoumice oko sve te njihove opreme.

Kad malo bolje porazmislim, biće da to nije MOVE Smart Box već taj IP STB. Gde bi SN za tako kratko vreme proizvela nov uređaj a meni još prošle godine rekli da ne planiraju čak ni unapređenje softvera u pogledu pravljenja lista omiljenih kanala.
Hajde što se tiče potencijala MOVE uređaja, to ima u posebnoj temi na forumu. I mene zanima koje su to prednosti i nedostaci, tj. razlike između njih u pogledu premotavanja, video kluba i slično. Moraću njih da pitam zasigurno.

Krajem maja mi istice ugovorna obaveza, imam onaj neki duo paket od 2699rsd. Zanima me jel ako obnovim ugovornu obavezu ostajem na tom paketu/toj ceni ili će me prebaciti na ovaj Super plan 2(to je valjda taj moj paket samo nov)? Jel za obnovu daju mesec gratis ili nešto više?
Ako se ne obnovi ugovorna obaveza, posle koliko vremena može na istoj adresi da se potpise novi ugovor?

Ako obnoviš ugovor moraš preći na novi paket,ako ne obnoviš ostaješ na starom ali plaćaš skuplju cenu nego dok si bio pod ugovorom jer koristiš paket bez UO.Novi ugovor na istoj adresi ali sa drugim članom porodice može da se potpiše samo ako se raskine stari ugovor a ne ako istekne ugovorna obaveza(ako si na to mislio).Koliko vremena mora proći ne znam,bila je informacija ovde na forumu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno