Šta je novo?

iPhone 13

i posle restarta isto, pre ovog .1 updejta nikad ovaj problem nisam imao, videcemo koliko cesto ce da se manifestuje

Zanima me jedna stvar, danas sam koristio od kolege 13pro, jel ste sigurni da ima 120hz osvezavanje, kao da moj s21u radi dosta brze i lepse?

"Jeste li sigurni". Pa nismo mi pravili telefon, već Apple. :) Ali da, primetna je razlika između 60Hz i 120Hz i kod iPhone-a.

Možda je tvoj kolega limitirao ekran na 60Hz, što može da se uradi iz podešavanja telefona. To je podešavanje za sam sistem, dok 3rd party aplikacije po potrebi aktiviraju mod od 120Hz. Tačnije, developer mora da implementira podršku za rad u 120Hz. Drugačije je rešeno u odnosu na Android OS.

Hahahaha :D Razlike ima, ali kao da nije 120hz, brze jeste od 60hz, primeti se odmah, ali 120hz tesko.
Pitao sam ga, rekao je da nista nije dirao. Probao sam da nadjem neka podesavanja kao sto imam kod mene, ali nista bukvalno nisam nasao.
Edit: mada i aplikacije tesko da rade 120hz, osim yt gde osetnije brze radi.

Procitaj 71. stranu, pisalo se o tome ima i test, iPhone prakticno nema 120Hz, samo u nekim aplikacijama za sada (uglavnom je 70-90Hz u sistemu).

Kao što rekoh, drugačija je implementacija refresh rate-a ekrana u odnosu na Android uređaje. Da, sigurno ima ekran od 120Hz (tzv. ProMotion), ali refresh rate se menja od 10 do 120Hz, po potrebi.

Ovde možeš videti poređenje 60Hz vs 120Hz:

A ovde možeš pročitati o specifičnosti implementacije kod Apple uređaja u odnosu na Android uređaje (pominje se konkretno Samsung u primeru): https://www.notebookcheck.net/Apple...ion-by-adjusting-to-touch-input.568784.0.html

Hahahaha :D Razlike ima, ali kao da nije 120hz, brze jeste od 60hz, primeti se odmah, ali 120hz tesko.
Pitao sam ga, rekao je da nista nije dirao. Probao sam da nadjem neka podesavanja kao sto imam kod mene, ali nista bukvalno nisam nasao.
Edit: mada i aplikacije tesko da rade 120hz, osim yt gde osetnije brze radi.
Kao što ti je rekao Nenad, vrati par stranica unazad, pisalo se o tome. iPhone uglavnom najviše drži oko 80-90hz, u manjem broju slučajeva ide do 120hz, na šta se korisnici 13 pro/pro max modela žale, ali samo oni koji su prešli sa androida ili oni koji kod kuće imaju iPad pa se primeti osetna razlika, oni koji su prešli sa 60hz naravno da ne znaju za razliku između 90 i 120hz pa s obzirom na to nemaju zamerki. Serija 13 stvarno ima 120hz ekrane, samo kao što rekoh, ne upotrebljava se njihov pun potencijal, neko će tu videti manu, jer će na androidu ekran sve vreme biti tako fluidan, a neko će videti prednost, jer se tako uštedi dobra količina baterije.

Još jednu stvar treba uzeti u obzir. Apple je tek sa iOS 15.4 ispeglao 120Hz. Evo poređenja iOS 15.4 i iOS 15.3:

I nema uticaja da li se ekran snima ili ne, uvek radi podjednako fluidno (isprobano na iOS 15.4.1). Uporedio sam između dva 13 Pro Max, jedan pored drugog, na jednom sam uključio snimanje ekrana i onda skrolovao i prebacivao između aplikacija. Ovo je komentar na diskusiju sa strane 71.

Potvrda Apollo developera za 120Hz od iOS 15.4:

Poslednja izmena:
Nisam bio upoznat sa tim novostima, odlično što su to sredili! 👍

Vratio sam se nekoliko stranica, upravo ste o tome pisali. Verujem da ce biti reseno sve, mada i ovako ne smeta, sve radi veoma dobro.

Da li vam se desava da vam telefon laguje, tj secka dok ga koristite na punjacu? Danas uzeo nesto da ga cackam i vidim da zabada po malo, pokusavam da zumiram sliku na instagramu, ne moze, krene malo i uvek se vrati na default, a isto se desava i kada treba da ga swipe da ga otkljucam, ne moze iz prve uvek.
Da odgovorim sam sebi. Upravo punim telefon na istom punjacu sa istim kablom na drugom mestu i nista ne secka, sve radi normalno

I da jeste, evo veceras secka, a nista se nije promenilo :O

Promeni kabel/punjač pa probaj...imao sam davno isto dešavanje.

Jel postoji mogucnost da na apple tastaturi ako je samo srpski i emoji da kad se otvori emoji ima onaj search za njih gore? uspeo sam da dobijem to samo dodavanje pored srpske i emoji tast i english us al bi ako moze bez toga

Stigao mi smartish gripmunk case. Bolji nikad nisam imao, grip je savršen, i izgleda brutalno.

Prilozi

• 54826F51-6881-41C5-B03C-36D05BD6905C.jpeg
    54826F51-6881-41C5-B03C-36D05BD6905C.jpeg
    312.1 KB · Pregleda: 164
  • 9C8ABAA9-BFA3-47A3-9C1E-656179CBB341.jpeg
    9C8ABAA9-BFA3-47A3-9C1E-656179CBB341.jpeg
    289.8 KB · Pregleda: 158
Stigao mi smartish gripmunk case. Bolji nikad nisam imao, grip je savršen, i izgleda brutalno.
Kakvi su dugmici? Jesu li “clicky”? To pozadi je mat fazon? A na ivicama sta je to? Svakakvih sam brendova promijenio, za ovaj prvi put cujem. Top izgleda. Ja vec narucio stakla i jos masku. Onda telefon.😂

Jel vam sa poslednjim update-om srce bateriju kao blesav...Dosta koristim telefon ali u poslednje vreme primecujem da stizem kuci sa jedno 15% slabijim stanjem baterije..

Pazario 13 mini GREEN prošle nedelje, uz njega Nillkin Camshield Pro zelenu masku, Nillkin H+ Pro staklo i 20w adapter u A1. Izašlo me circa 700 jura, mislim da nisam mogao povoljnije.

Za nijansu veći od mog starog SE i njegovim dizajnom, još u mojoj omiljenoj boji. Jako sam zadovoljan telefonom za sad.

Kakvi su dugmici? Jesu li “clicky”? To pozadi je mat fazon? A na ivicama sta je to? Svakakvih sam brendova promijenio, za ovaj prvi put cujem. Top izgleda. Ja vec narucio stakla i jos masku. Onda telefon.😂
Clicky, pozadi je neki mat materijal, nešto između gume i plastike. Na ivicama je neki hrapav materijal i super leži u ruci, nema šanse da isklizne, a ne lepi se za prste kao silikon ili tpu. Ne skuplja nigde otiske, to mi se posebno svidja. Sad sam i ja prvi put naručio, baš sam prijatno iznenađen.

Clicky, pozadi je neki mat materijal, nešto između gume i plastike. Na ivicama je neki hrapav materijal i super leži u ruci, nema šanse da isklizne, a ne lepi se za prste kao silikon ili tpu. Ne skuplja nigde otiske, to mi se posebno svidja. Sad sam i ja prvi put naručio, baš sam prijatno iznenađen.
Ne skuplja otiske, napokon. 😂 Narucio sam. Hvala. 👍

Moze li se za punjenje 13 pro modela koristiti 25w originalni samsungov punjac od S20 ultre

Drugari, kako se ostvaruje garancija ako je iphone kupljen od pravnog lica? Jel treba da mi pravno lice da neki papir?

Trebalo bi u prvoj godini u iStyleu da ti zamene bez ikakve dokumentacije, dok u drugoj godini garancije trazice ti neki dokaz kupovine ili nesto.

Ma baterija je ok, jednostavno od poslednja dva update primecujem da se brze trosi...a koriscenje je manje vise identicno..

Nazad
Vrh Dno