Šta je novo?

iPhone 13

Kad smo kod Nillkina, svidela mi se ova Nature serija koju je @Lemaja predložio:)

Da li neko zna gde ima da se uzme plava za iPhone 12 a da je imaju na stanju? :unsure:

33. dan kako cekam od Spigen-a da stigne maska.

15. Februara je poslata iz USA i stigla u Srbiju 6. Marta.
Stigla danas maska, iako je 1. April :D

Malo je reci da sam odusevljen maskom, uzeo sam OVU i zavrsna izrada je fantasticna!!

Najvise mi se dopada koliko je tanka a opet dovoljno cvrsta i zaista nudi "premium" osecaj. Bumper za pozadisnka sociva je tik iznad sociva tako da bez brige da cete ostetiti sociva kada spustate telefon. Lepo izgleda i sama maska tj "odlivak" na kojem se bukvalno ne vide spojevi/risevi kao na obicnim kineskim maskama. Uklapa se u telefon 1/1.

Definitivno se isplatilo cekanje.

Meni stigao spigen rugged armor, kao i uvek sa spigen futrolama i ovaj put sam prezadovoljan. Leži savršeno, telefon je neznatno gabaritniji ali zaštićen.
Još samo neku foliju na ekran da opalim i to mu je to 😀

Stigla danas maska, iako je 1. April :D

Malo je reci da sam odusevljen maskom, uzeo sam OVU i zavrsna izrada je fantasticna!!

Najvise mi se dopada koliko je tanka a opet dovoljno cvrsta i zaista nudi "premium" osecaj. Bumper za pozadisnka sociva je tik iznad sociva tako da bez brige da cete ostetiti sociva kada spustate telefon. Lepo izgleda i sama maska tj "odlivak" na kojem se bukvalno ne vide spojevi/risevi kao na obicnim kineskim maskama. Uklapa se u telefon 1/1.

Definitivno se isplatilo cekanje.
Uslikaj.👀

Nisam verovao da cu moci ovo da napisem, ali ostajem za sada u apple sekti, 13 mini me odusevio. Baterija nije problem kao sto sam mislio da ce biti, izvlacim nekih 6 sati sota u proseku na 24h sto je meni vise nego dovoljno. To je nekih sat vremena manje u poredjenju sa Samsung S20 snapdragon koji sam koristio do skoro. Navikavam se na iOS, smetaju mi neke stvari koje nemam na androidu, ali ne moze sve biti savrseno. Ne primecujem da mi fali 120hz sa samsunga, sto je odlicno, na androidu je ta razlika izmedju 60hz i 120hz bas primetna.

Da se pridruzim utiscima. Presao sam sa XS na 13 mini i za sad sam odusevljen. Kompaktan telefon, a mocan. Baterija izdrzi dan (5,5 - 6h sot na 24h), uprkos ocajnom signalu na poslu - za moju upotrebu sasvim dovoljno. Svakako je bolja nego na XS, mada ni na nju nisam imao zamerke. 120hz ekrane nisam nikad koristio pa ne mogu da ih komentarisem. Za moj ukus sve radi glatko. I planiram da ga koristim duzi niz godina, posebno jer najavljuju izbacivanje ovako malih dijagonala. Tj, ako mi ga klinac ne preotme 😁

Ma bezbedan si, ja mislim da su klincima privlacniji modeli sa veci dijagonalama. Iako imam 12 mini, ozbiljno se razmisljam da predjem na 13 mini zbog baterije i zelene boje 😂

Tesko. Ima sve sto se mom detetu svidja - jabuku (jer osmogodisnjaka mrzi da cita slova na android telefonima) i plav je 😁 I sto je najvaznije, moj je, pa je samim tim jos privlacniji 😁

Da li vam se desava da vam telefon laguje, tj secka dok ga koristite na punjacu? Danas uzeo nesto da ga cackam i vidim da zabada po malo, pokusavam da zumiram sliku na instagramu, ne moze, krene malo i uvek se vrati na default, a isto se desava i kada treba da ga swipe da ga otkljucam, ne moze iz prve uvek.

Ne znam gde da postavim pa cu ovde. Ako dobijem gresku “unable to verify purchase date” kad odem da proverim garanciju, ima li nekog resenja? Naravno da nemam racun, u pitanju su airpods pro.

^ Ovo je mikenzi napisao na jednom drugom forumu vezano za identičan slučaj kao tvoj

9F08245B-67B3-4279-A819-435F71F0551D.jpeg

Hvala ti. Prodavac mi rece da zovem Istyle pa da proverim. Nije frka, necu propasti samo se sa tim srecem prvi put. Otici cu uzeti neki case za njih , u Istyle, pa cu pitati.

Da li vam se desava da vam telefon laguje, tj secka dok ga koristite na punjacu? Danas uzeo nesto da ga cackam i vidim da zabada po malo, pokusavam da zumiram sliku na instagramu, ne moze, krene malo i uvek se vrati na default, a isto se desava i kada treba da ga swipe da ga otkljucam, ne moze iz prve uvek.

Desavalo mi se ako punjac ili kabl nisu original

• Like
Reagovanja: iOS
Moracu da probam sa drugim punjacem, kabl bi trebalo da je original

Davno mi je original punjac, koji je bio solidno mator, pravio slicna seckanja, takodje ne reaguje displej, nasumicno trepcu ikonice 😄

Planiram da tokom ove nedelje pazarim 13 mini green. Ne želim da preplaćujem isti (koji je već poprilično skup) kupovinom u okviru paketa MTS/A1/Telenor...tako da je varijanta keš kupovina jedina moguća.

Knjiga je spala na 2 slova:

Obe opcije sam kontaktirao, malo razgovarao o dostupnosti modela/vakum original pakovanju/pratećoj opremi. Neznatna je razlika u ceni.

Ono što me kopka je šta ako se desi neka podvala...prvi barem fizički postoje u vidu radnje, dok s druge strane prodavac sa KP ima poprilično pozitivnih ocena, izgleda kao odgovorna osoba od poverenja.

Da li je neko poslovao sa nekim od pomenutih i rad je da prenese impresije? Hvala unapred.

Poslednja izmena od urednika:
^ slobodno uzmi kod I KP, ja sam uzeo 13pm kod njega. Jako pouzdan čovek

Poslednja izmena od urednika:
Zašto prodavci na kp kriju sekciju svi oglasi? Evo npr godinama sam kupovala xiaomi kod jednog prodavca i pojma nisam imala da prodaje apple proizvode i sasvim slučajno sam ga našla ali mogla sam i da ga ne nađem baš jer nemam opciju svi oglasi kod njega.

Ne znam za to, obicno ozbiljni prodavci imaju sve na jednom mestu, neki i KP Izlog

^ KP izlog obično imaju prodavnice. Ostali prikrivaju iz razloga drzavnog nadzora.

Gde pazariti originalan MagSafe punjač po nekoj normalnoj ceni? Ima puno kopija, za koje se otkrije da su kopije tek kada se otpakuju i povežu na telefon, pa bih da izbegnem neprijatno iznenađenje.

Ja sam uzeo u telenoru, onaj duo. Sve je, samo nije povoljan :) Sa kopijama se ne bih igrao, ovo radi kao sat.

Gde pazariti originalan MagSafe punjač po nekoj normalnoj ceni? Ima puno kopija, za koje se otkrije da su kopije tek kada se otpakuju i povežu na telefon, pa bih da izbegnem neprijatno iznenađenje.
Mislim da ima kod operatera, evo kod Yettel

Ipak je nesto jeftiniji kod A1 za vise od hiljadu dinara 😃

^ zato sam i rekao operatera, sigurno imaju svi u ponudi. Za cene i dostupnost je druga priča

Razumemo se nego pomnijem posto su im i original brzi punjaci inace jeftiniji nego kod drugih. Iz vec nekog razloga su im nize cene.

^ jesu, uvek su i bile. Ja sam uzeo kod njih od 20w za 2500din na akciji.

Ne znam kako je god drugih, ali ovaj poslednji update je dosta popravio bateriju na 13 mini, i to baš osetno. Valjda sledeći update neće opet nesto zeznuti.

Meni je bogme .1 update poceo da pravi probleme na 13pro, random pocinje jako da se greje telefon i to ne malo vec ono bas bas da je ne prijatno u ruci ga drzati iz nepoznatog razloga

Restart? Mozda se neki app zaglupeo.

Nazad
Vrh Dno