Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Dobro su se setili. Instalirano. Sada je glava mirnija :D.

Evo ga UI 4.1 za Zelenor :)

Za sada sam jedini bez nadogradnje (mada mi najmanje i treba ista). Kontam da će ovi moji odma sec za april da ubace, verovatno to čekaju.

Što bi rekli ti ćeš CU da dobiješ :), Videćemo koje će se sve gadosti ispoljiti sa ovim 4.1. Za sada ima neke cool opcije. Najviše mi se dopada ovo sklanjanje iz message dela box-ova koji mi ne trebaju.

Instaliran jutros 4.1 sa Telenora, clear cache i app optimizacija odradjena, za sada sve radi kako valja, nijedno usporavanje niti bilo koji bagovi koji su do sada bili povremeni, baterija za sada super drzi, videcemo...

I kod mene stabilno sve, primetio sam jedino Smart Widgets kao novost.

Zanima me kako ce se ponasati ram potrosnja u novom ruhu, dosta je vilenela proteklih mesec dana.

RAM i jeste tu da se troši. Ne kapiram šta je problem.

RAM i jeste tu da se troši. Ne kapiram šta je problem.
U pravu si, i baterija je. 🐿️
Nego je cela manija s pracenjem porasta rama krenula otkako su nekolicini poznanika semplovi sa 8 giga rama katastrofalno poceli da rade. Ram potrosnja se znacajnije izmenila od apgrejda na A12, zakljucno sa poslednjih mesec i nesto dana.

Ni ja ne razumem sta su ovde napakovali u giga i po, koliko god dugacak bio opis sadrzaja ovog apdejta. Podjednaka je i baterija i brzina rada.

Meni je tel nakon update-a na one ui 4.1 bio neupotrebljiv sigurno pola sata. Ono kocenje je bilo neverovatno, usporeno kao da radi na 10hz. Ni optimizacija one aplikacije, ni wipe cache nije pomogao. Posle 7-8 restarta nakon wipe cache se tel stabilizovao napokon. E da, instaliranje update je skinulo preko 10% baterije, sto prvi put vidim. Za sad sam jedino primetio da je kamera aplikacija napokon optimizovana kako treba, prebacivanje sa ultra-wide na 10x zum i 100x zum radi skoro kao na ios.
Jos je rano za sve, jedino sam primetio za kameru da je optimizovana, za slike tek sutra i da su animacije izgleda sredjene, za bateriju i ostalo videcemo nakon nekoliko dana.
Edit: Bas me zanima za sta je onaj virtual ram, ovako ne mogu ni 50% da napunim, a kamoli ceo i da mi treba jos max 8gb sa interne memorije.

Pomenuo čovek kameru, pa da pitam i ja. Dosta mi je problematicno kad u radnji pokusam da slikam nesto od garderobe. Narocito ako je crne boje. Ispadne bledo, i kao prljavo.. Bilo sta drugo sto sam slikao sve je ok. Ocigledno da zbog boje podigne iso ili eksppziciju na max i slika je uzas. Da li onaj optimizator scena i auto hdr zezaju stvari?

Takođe juče stigao apdejt na One UI 4.1 na S21 i nikakvih kočenja, niti bilo kakvih drugih problema nije bilo...za sada...

Odlicno.. E da, zaboravio sam juce da napisem, otisak prsta mi nije radio, pa sam morao da napravim novi. Kamera je izgleda bolja nakon update-a, slike su dosta cistije i 100x zum radi kao na pocetku. Nesto su "cackali" oko zvucnika ili drajvera, kao da se dosta jace cuju.
Edit: otisak sad radi mnogo- mnogo bolje. Efekat dodavanja portreta u galeriji radi brutalno.

Imam Garmin FR945, ali on nema voice. Kad se setim, probaću koji uređaj emituje glas kada se u kolima javim na sat, slušalice ili auto.

Slušalice su multipoint, pa se zato desi da imam dva telefona na slušalicama, a jedan se zakači i na auto. Ali mi je default u kolima ovaj što nije Garmin na njemu.
Noup, dok sam nakacen na BT u kolima i preko kola pozovem neki broj, BT ikonica samo zaigra i prebaci zvuk na telefon.

U tom scenariju baš nema odstupanja. Kucam na ekranu kola, čujem na zvučnicima u kolima. Nikada drugačije.

Komplikacije češće nastaju kod prijema poziva. Zavisi na koji uređaj se javiš, a na koji se čuje.

UI 4.1, dan drugi, prvo punjenje 😂

Prilozi

• Screenshot_20220401-200736_Device care.jpg
    Screenshot_20220401-200736_Device care.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 69
Stigao 4.1. i na 9910 modele...1.5gb...cirkus 🤪😇

Prognoza je bila pogrešna, ipak martovski sec.

Mali update: Odbili su mi reklamaciju kad sam nosio u ProMobi i kasnije Samsung. Prvo mi kazu u ProMobiju da su oni videli kvar ali da je Samsung odbio reklamaciju jer to ne utice na funkcionalnost uredjaja. Kasnije sam ja komunicirao sa Samsung podrskom preko mejla i telefona da bi mi oni rekli da ProMobi nije uocio kvar. Onda sam Samsung podrsci slao video snimke u kojim situacijama se to desava da bi me juce pozvao lik iz Samsung podrske i rekao kako je opet odbijeno i kako Samsung kaze da je to normalno i ne utice na rad uredjaja. Onda mi je taj isti lik iz Samsung podrske rekao da preuzmem telefon iz ProMoija i odnesem u Begram na dodatna testiranja ahahahahha. Na kraju sam ga odneo u Yettel i poslao preko njih u servis i rekao im da oni urgiraju i da je vec telefon bio u ovlascenom servisu. Videcemo sta ce biti u narednih nedelju dana. Vratio ProMobiju zamenski J4 a ovi u Yettelu mi dali A5 (2017). Strasno...

Neko je pisao da je samsung u hrvatskoj skroz druga priča pa probaj direkt njima da se obratiš.

Mali update: Odbili su mi reklamaciju kad sam nosio u ProMobi i kasnije Samsung. Prvo mi kazu u ProMobiju da su oni videli kvar ali da je Samsung odbio reklamaciju jer to ne utice na funkcionalnost uredjaja. Kasnije sam ja komunicirao sa Samsung podrskom preko mejla i telefona da bi mi oni rekli da ProMobi nije uocio kvar. Onda sam Samsung podrsci slao video snimke u kojim situacijama se to desava da bi me juce pozvao lik iz Samsung podrske i rekao kako je opet odbijeno i kako Samsung kaze da je to normalno i ne utice na rad uredjaja. Onda mi je taj isti lik iz Samsung podrske rekao da preuzmem telefon iz ProMoija i odnesem u Begram na dodatna testiranja ahahahahha. Na kraju sam ga odneo u Yettel i poslao preko njih u servis i rekao im da oni urgiraju i da je vec telefon bio u ovlascenom servisu. Videcemo sta ce biti u narednih nedelju dana. Vratio ProMobiju zamenski J4 a ovi u Yettelu mi dali A5 (2017). Strasno...
Po toj istoj logici kad bi imao sot 30 minuta to bi idalje bio tehnicki funkcionalan uredjaj....
20 posto telefona od 1000 plus evra dolaze DOA u poslednjih par godina, a garancija i prava potrosaca su dekorativne prirode.
Utoliko je strasniji ovaj narativ nekoliko korisnika na s22 temi sto su spremni za sina Nola i brata Samsunga da zakolju ako treba!!!

Srecno, izdrzi sad kad si vec upao u ringispil i izguraj tu pricu sada kako si zapoceo, ako nista, nateraj ih dosadom da postuju zakon i korisnike.

Izgleda da su malo promenili politiku, pre su menjali i ekrane i baterije skoro lako u garantnom roku, sad ide malo teze.
Ako me secanje dobro sluzi imao si mrtvi piksel, za tv valjda ide do 3-4mrtva piksela, i to je okej, za preko se menja panel- tv, sta god. Ali za tel ne verujem da sme da ima, mada ne znam kakav je zakon za to.
Hrvati su bolji i kao pomazu dosta, mada cim je i kod njih tako, onda j8g. Ne znam da li da se obratis nekome iz evrope, napises lepo mejl i ubacis snimak, mozda pomogne, ko zna.
Na one ui 4.1 google procesi ubijaju, ne toliko, ali su dosta povecani, pre ih nigde nije bilo, mada baterija je za sad ista koliko mi se cini.
Najveca pohvala ide za napokon optimizaciju kamere i sredjene animacije.

Politika je promenjena odavno, još od N10 Plus modela koji sam imao. Tada nisu hteli da menjaju.

Nikako. Prodao sam telefon koji je imao urednu garanciju. Nije on imao mrtve piksele, samo je imao green tint koji nisu hteli da uvaze.

Nazad
Vrh Dno