Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Kakva ti je baterija u odnosu na fold3 @Proday?
Koliko god nestvarno zvučalo, otprilike copy/paste tj isto...fold sam koristio u 90 i više % otvoren tj veliki ekran. E sad, pobrisao sam se sa soc mreža u međuvremenu i sl, ali generalno subjektivni osećaj je da su tu negde za ovo što radim (multimedia, surf, muzika).
Naravno, treba imati na umu da je ovaj s21 skoro godinu dana star tako da je baterija sigurno degradirala u nekoj meri.

Instalirao sam NiceLock i Home Up, da bih dobio vertikal skrol aplikacija i slova sa strane, ali sada imam problem da mi konstantno prepakuje onih 5 ikonica na dnu, koje se vide na svakom ekranu.

Recimo da ih presloži jednom dnevno I uvek prema intenzitetu korišćenja u prethodnim satima ili danu.

Kako to da rešim?

Zato ne mogu da uradim wipe clear cash na s21+ ugasio ga i drzao power + volume up i on mi podigne sistem nece na onaj recovey mode ....?

Instalirao sam NiceLock i Home Up, da bih dobio vertikal skrol aplikacija i slova sa strane, ali sada imam problem da mi konstantno prepakuje onih 5 ikonica na dnu, koje se vide na svakom ekranu.

Recimo da ih presloži jednom dnevno I uvek prema intenzitetu korišćenja u prethodnim satima ili danu.

Kako to da rešim?
To su ti Recommended apps. Ako neces da ti se prikazuju u task manageru one tri tacke gore desno, settings, iskljuci recommended apps.

To su ti Recommended apps. Ako neces da ti se prikazuju u task manageru one tri tacke gore desno, settings, iskljuci recommended apps.
Nisam siguran gde se pojavljuju recommended apps, ali mene muče ovih 5 što sam ja sam stavio u liniju u dnu ekrana.

Od jutros je novi raspored, ali možda prvi put nije u potpunosti by frequency of use, ali recimo Phone je otišao skroz desno. Od petka poslepodne nisam imao nijedan telefonski razgovor i Phone app se sa krajnjeg levog pomerio na treće i jutros na peto, krajnje desno mesto.
Camera app sam koristio više nego inače i ona se sa četvrte, podigla na drugu poziciju.
Ali NextSMS sam primio samo nekoliko konfirmacionih poruka, ali se popela jedno mesto, i gurnula Gmail (poslao sam nekoliko mailova.

Izgleda da nije učestalost korišćenja, već učestalost pokretanja preko tih ikonica.

Koliko često Samsung stavi aplikacije u karantin ili ih obriše? Kako da ih vratim?

Meni je u prethodnih 2 sata nestala Next SMS, nema je više ni na Play Store. Samo sam na satu u jednom trenutku video notifikaciju da je stavljena u karantin iz bezbednosnih razloga. Tu notifikaciju nisam video na telefonu, ali telefon nije bio uz mene u tom periodu. Ne znam da li mi nedostaje još neka.

Dobio sam jedan ekran na kome sam imao opciju da kliknem da je aplikacija safe, kliknuo, ali je i dalje nema.

Evo sad mi žena kaže da je njoj od jutros nestala Xiaomi aplikacija za sat. Njen telefon je S10Lite. Jutros je koristila, a evo sada neće da sinhronizuje, kad ono nema aplikacije.

@PJ
Sto se tice Xiaomi aplikacije za sat, ako je u pitanju Mi Fit app... Nije nestala, nego je promenila ime u "Zepp life".

@Migrant nema ni tu. A ona nema pojma kako joj se zove ta stara aplikacija, kaže, bilo je nešto žuto 🙄

Ja sam kroz settings/apps našao NextSMS aplikaciju, pokrenuo je odande i aplikacija se ponašao kao da je tek instalirana.

@PJ
Stara Mi Fit aplikacija je imala narandzastu ikonu. 😁 Ne znam zasto joj se izbrisala sama od sebe... Ja sam primetio da je nema (Mi Fit), pa videh aplikaciju Zepp Life. Pomislim otkud mi ta aplikacija na telefonu, pa nadjem da je to ustvari bivsa Mi Fit app... Neka instalira Zepp Life sa Play Store-a... 🙂

Pogledaću ja na njenom telefonu. Danas je prvi put trčala 10km i to na zvaničnoj trci. I baš sada ne može da ga sinhronizuje 😂

Update dan kasnije, prešli granicu, ušli u Srbiju, sat se sinhronizovao. Xiaomi aplikacija se pojavila na Samsungu. Jeste drugačije ime i ikonica, ali je odmah sinhronizovala podatke. I podesila vreme +1h na satu.

Drustvo, imam jedan veoma iritantan problem na s21u, pa me zanima da li jos neko ima slican problem i kako ga je resio. Naime, kad imam povezana dva bluetooth uredjaja(1 je pametni sat uvek, drugi su ili bezicne slusalice ili povezan na auto), kad zovem ili me neko pozove, nikad se zvuk poziva ne preusmeri na taj drugi bluetooth uredjaj(slusalice ili auto, jelte). Ikonica za povezane uredjeje u aplikaciji za pozive krene da se pali gasi i na kraju se ugasi kao da ne zna na koji uredjaj da posalje zvuk i prebaci zvuk na telefon. Mogu naknadno da prebacim zvuk da ode na drugi bluetooth uredjaj, ali mi je iritantno da to radim svaki put :) Zna li neko kako ovo da se resi? hvala :)

Kod mene S21FE ide na uređaj sa kog sam se javio. Telefon, BT slušalice, kola.

Osim ako dok razgovaram na slušalicu/telefon, sednem u auto, onda mi se prebaci na njegov BT.

Kod mene S21FE ide na uređaj sa kog sam se javio. Telefon, BT slušalice, kola.

Osim ako dok razgovaram na slušalicu/telefon, sednem u auto, onda mi se prebaci na njegov BT.
hm, obraticu paznju sledeci put. A jel imas i neki sat nakacen ili su to samo slusalice/auto ?

Imam Garmin FR945, ali on nema voice. Kad se setim, probaću koji uređaj emituje glas kada se u kolima javim na sat, slušalice ili auto.

Slušalice su multipoint, pa se zato desi da imam dva telefona na slušalicama, a jedan se zakači i na auto. Ali mi je default u kolima ovaj što nije Garmin na njemu.

Jel moguće da ja ne mogu da nateram moj plus na 4 -5 sot-a ? Ja ne znam kako vi ljudi uspevate ali ovo je strasno kako nestaje baterija na telefonu... Cak i moj stari p30 pro star 2,5 godine sa sve igrama u toku dana terao preko 5-6 sota....

Imaš exy? Moj s21+ SD koji sam dao supruzi ide od 7 i po do 9č sot-a. Jedna od najboljih baterija koje sam imao.

Da da exy ... Ali ovo je bas bzv ... Imao sam i iphone 11 pro max on zver za ovo ..
Čudno s obzirom da s21 serija ima sasvim solidnu bateriju u odnosu na 22. Pa moj flip 3 izvlači 4-5 sati sot-a. Nešto tu ne šljaka kako treba.

Navikni se na zalost mada na ultri nije lose uopste,ja se razmisljam da uzmem realme gt2 pro
Slicnog misljjena ili ultra... bas lose iskreno kako je tek na s22 ako je ovo dobro
Čudno s obzirom da s21 serija ima sasvim solidnu bateriju u odnosu na 22. Pa moj flip 3 izvlači 4-5 sati sot-a. Nešto tu ne šljaka kako treba.
Razmišljam se da probam factory reset pa opet sve ispocetka

@100ka_ Probaj pa onda prodaj, dodaj malo para i uzmi isti samo u snap izvedbi 😉👋

Vrh Dno