Šta je novo?

HBO Max [nije tema o MAX]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ako imaš HEVC extension instaliran sa Windows Store Edge i na HBO Max za niže rezolucije će puštati HEVC stream ;)
Meni za ovaj 1280 x XXX pušta HEVC jer imam extenziju instaliranu još od pre par godina kad sam se igrao sa Netflix trial.

Poslušao sam te, instalirao HEVC extenziju i automatski je rezolucija na HBO Max pala na 720p iako sam koristio Playready i nije više bilo hardverske akceleracije. Obrisao to ***** i sad ponovo sve radi kako treba.

Tako da je možda u tome problem što nekom ne radi 1080p u Edge.

Može biti, ali svakako imaš i Ryzen koji pravi razliku u odnosu na moj slučaj ;)

Čisto da potvrdimo sve, pod "instalirao HEVC extenziju" misliš na Windows Store extenziju? I koju od 2 podvarijante: besplatnu (koju su sakrili / ne nalazi je search i nije izlistana u Library sekciji) ili ovu što naplaćuju 1$?

Kod:
https://www.microsoft.com/en-us/p/hevc-video-extension/9n4wgh0z6vhq?activetab=pivot:overviewtab

ili

https://www.microsoft.com/en-us/p/hevc-video-extensions/9nmzlz57r3t7?activetab=pivot:overviewtab

Instalirao sam ovu besplatnu verziju i ona mi je napravila problem. Sad sam je obrisao i opet imam 1080p i više neću da se igram s tim. Ogromna je razlika između 1080p i 720p, mislim da nije čak ni pravi 720p, sve je nekako mutno.

A koliko sam čitao ni Netflix više ne radi u 4k sa tom ekstenzijom, ni sa plaćenom ni sa free verzijom, jedno vreme je bila i povučena sa stora zbog nekih sigurnosnih propusta.

Netflix nemam nit imam hardver sa kojim je Netflix dozvoljavao 4K :D A extenzija je nekad trebala i za 1080p stream, i u Edge i u Window 10 app koja koristi takođe PlayReady samo beše još uvek koristi engine / webview od starog Edge ne ovog Chromium-based.

A ladno raspali Windows Store ima HBO Max app koja podržava samo Xbox 😂😂

Meni Netflix out of the box radi na Edge u 4K.
Dok je recimo u Firefoxu 720p

Prilozi

• IMG_20220316_145916__01.jpg
    IMG_20220316_145916__01.jpg
    248.8 KB · Pregleda: 75
  • IMG_20220316_145744__01.jpg
    IMG_20220316_145744__01.jpg
    267.5 KB · Pregleda: 71
Meni Netflix out of the box radi na Edge u 4K.
Dok je recimo u Firefoxu 720p
Naravno da ne radi, bar ne out the box, treba ti Edge uparen sa HEVC extension (sad vidim da @shamanNS piše da i to više ne radi).
Out the box na Edge radi u 1080p, a na Chrome i Firefox p720.

Provereno i dokazano više puta.

Naravno da ne radi, bar ne out the box, treba ti Edge uparen sa HEVC extension.
Out the box na Edge radi u 1080p, a na Chrome i Firefox p720.

Provereno i dokazano više puta.
Znači one slike sam photoshopovao?

Ne, nego znači da su te slike/aplikacija nešto namunjene, i nisu realno dokaz ničega.

Pusti lepo Netflix iz Edge browsera, udri Ctr+Alt+Shif+D pa postuj screenshot.
Ono nije aplikacija nego Netflixov test pattern.
U Netflixu srčuj "Test Patterns" i pusti video.

Ctrl+Alt+Shift+D kod mene ne radi. Ne prikazuje ništa.

sad vidim da @shamanNS piše da i to više ne radi

Ne kaže shaman to za Netflix + Edge :p Nemam odavno pristup Netflix-u da bi tako nešto testirao i tvrdio.

@qryak Kod mene i posle unistall "HEVC Video Extensions from Device Manufacturer" Edge ne pušta 1080p na HBO Max (testirao Dune) nego 1280 x 544, ili ti "v35.mp4" kako se vidi u Developer Tools. Vidim da veličina Dev Tool prozora kad je docked utiče na koji stream bira (manji player prozor = manja rezolucija) ako te ne mrzi uradi "undock" Dev Tool i HBO Max player zvekni u fullscreen pa u Network tab filtrirar zahteve po kriterijumu ".mp4" i vidi baš da li će ti skidati "v37.mp4" ili "v36.mp4" za Dune. Oba su 1920 x XXX ali 36 ima niži bitrate od 37.

Screenshotovi:
Screenshot 2022-03-16 17.23.26.png

Screenshot 2022-03-16 17.23.32.png

Screenshot 2022-03-16 17.24.05.png

Kod mene ide v37 i a4.

Capture.PNG

Kad koristi Widewine, onda ide v35 i a8.

Capture.PNG

A ono za Netflix sam čitao pre par meseci kad su se ljudi žalili da im ne radi 4K izgleda da je to sređeno u međuvremenu i sad su Netflixovi zahtevi za 4K ovi:

Netflix is available in Ultra HD on Windows computers and tablets. To stream in Ultra HD, you will need:

• Windows 10 or Windows 11 with the latest Windows updates installed.
  • An HEVC video extension must be installed.

Note:

Many Windows 10 and Windows 11 devices have HEVC video extensions pre-installed. If you're not sure or need help installing video extensions, contact the device manufacturer.
  • The Microsoft Edge browser or the Netflix app for Windows.
  • A 60Hz 4K capable display (with HDCP 2.2 connection if external display).

Note:

Every monitor connected to your computer must meet these requirements to successfully stream in Ultra HD.
  • If using an integrated GPU: An Intel 7th generation Core or newer CPU, or AMD Ryzen CPU.
  • If using a discrete GPU: A Nvidia Geforce GPU that meets these requirements, or an AMD Radeon RX 400 series or newer GPU.
  • A Netflix plan that supports streaming in Ultra HD.
  • A steady internet connection speed of 25 megabits per second or higher.
  • Streaming quality set to Auto or High.

Poslednja izmena:
Kod mene ide v37 i a4.
Ok, hvala ti.
Onda se najverovatnije svodi na razliku u hardveru, tvoj ispunjava prohteve koji važe i za 4K na Netflix a moj CPU je za jednu generaciju izvisio :D (i to sam kupio procesor i matičnu tipa 4 meseca pre nego što je u Srbiji krenula prodala 7th Intel-a :D :D ).
Ja sam i da bi uopšte proradio PlayReady na Edge sa ovom mojom Intel HD 530 morao da dodajem u Edge shortcut flag " --disable_direct_composition=0" da aktiviram Direct Composition bez koje ne radi PlayReady :D Sa starim Edge je radilo bez ikakvih kerefeka.

Da li oni misle u skorije vreme da azuriraju aplikaciju na Android tvu kako bi resili ove nedostatke?🤔

I kod mene na Dini ide v35, Ryzen 2700x i nVidia 1060, onaj HEVC nisam nikad instalirao

Kod mene je išlo v35 i kad je konzola bila dokovana, valjda zato što je manji video prozor. Onda sam morao da zatvorim tab, konzola undock i ponovo pustio i išlo je v37.

Ne moraš da zatvaraš tab sa HBO Max ;) sačekaš X sekundi nakon što prebaciš player u fullscreen i ima digne stream nazad na max.

Dodali Fast&Furious 9 (ne znam da li je imalo ranije??) ali nema domacih titlova

EDIT: Iz nekog razloga mi je meni bio na engleskom umesto na srpskom i kad sam zatvorio i ponovo otvorio aplikaciju nestao je film i vratilo se sve na srpski 🤯 Da sam bar udario screenshot

Poslednja izmena:
Dodali Fast&Furious 9 (ne znam da li je imalo ranije??) ali nema domacih titlova

EDIT: Iz nekog razloga mi je meni bio na engleskom umesto na srpskom i kad sam zatvorio i ponovo otvorio aplikaciju nestao je film i vratilo se sve na srpski 🤯 Da sam bar udario screenshot

Ja nemam F9.
Doduše toliko sam čačkao sa VPN-om da mi je nalog sav pobrkan. Na kraju će me još banovati. :D

Tačno, zato mu se i ceo interfejs vratio na engleski jezik.
To oni nešto čačkaju sa njihove strane. Meni se u jednom trenutku ničim izazvano otvorilo nešto što izgleda kao US katalog (bez VPN i slično). Znač bio je Free Guy, F9, Nightmare Alley. U Hubs je bilo dodatnih stvari.
A čudno je što je deo naslova i opisa bio na rumunskom (a deo na engleskom). Ne verujem da Rumuni imaju isti katalog kao US.

Imaju i dalje neke bagove, i meni nekad izađe US katalog u search-u.

Probao sa USA VPN, učitao mi njihovu listu, čisto radi probe pustio F9 ( to mi prvo palo na pamet, jer sam citao ovde da kod nas nema 🙂), pusti, ali od prevoda ima samo engleski i španski.
Jel ima mogućnosti da ponudi srpski, kad ide preko VPN neke druge zemlje?

Prilozi

• Screenshot_20220317-144315_HBO Max.jpg
    Screenshot_20220317-144315_HBO Max.jpg
    49 KB · Pregleda: 16
Verovatno još ni nemaju srpski prevod za te filmove koje imaju u ponudi samo u americi. Što bi ih prevodili na srpski, ako znaju da neće biti u ponudi kod nas u dogledno vreme?

Što si "otišao" u Ameriku ako ti nisu dovoljni engleski ili španski :D

Meni se čini da ljudi nekad misle da se titlovi za filmove i serije pojave sami od sebe. Ne kontaju da svaku epizodu serije i film neko prevodi i da taj čovek mora da dobije taj film, ili epizodu serije, par dana pre prikazivanja i da prevede to sve i sinhronizuje prevod sa video materijalom.

Ili samo dobiju već engleski titl sa timestampsima i prevedu na srpski? :) da šalju tako epizode i filmove to bi procurilo začas pa makar i sa watermarkom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno