Šta je novo?

iOS 15

Da li postoji mogucnost kada zovete nekog da zavibrira telefon kada se osoba javi?

Drugari, treba mi pomoc.

Prijatelj je imao 6s+ i kupio 12pro. Kada je kupio novi mob, stari je samo ugasio i prebacio karticu. Na novom se prijavio na svoj nalog i posle nekog vremena je promenio lozinku. Sada hoce da proda stari telefon, medjutim ima sledeći problem. Stari mob je ostao prijvljen na tom nalogu i sada trazi novu lozinku. Kada se ukuca nova lozinka on kaze da je IPHONE LOCKED due to security reasons i krene u proceduru potvrde preko sms-a i promene lozinke. Kada se uradi cela procedura on ponovo pri kucanju sifre izbacuje istu gresku i sve u krug. Znaci telefon ne moze ni da se uloguje ni da se izloguje sa tog naloga. Na novom mob sve funckionise bez problema.

probao sam sledeće:

promenu lozinke na starom mob
pomenu lozinke na novom mob
promenu lozinke preko sajta i čekirao ono da me izloguje sa svih uredjaja
nosio telefon u style, rekli da oni ne mogu ništa i dali mi broj da zovem podrsku u london preko skajpa

Telefon je u nekom medjustanju, ni prijavljen ni odjavljen. Na primer kada se preko kompa ulogujem na sajt na nalog, na tom starom tel onako samo trepne da dozvolim prijavu i broj. I ako uspem da pritisnem cak i sa starog moze da se dozvoli.

Jednostavno ne znam kako da ga izlogujem sa tog naloga.

Drugari, treba mi pomoc.

Prijatelj je imao 6s+ i kupio 12pro. Kada je kupio novi mob, stari je samo ugasio i prebacio karticu. Na novom se prijavio na svoj nalog i posle nekog vremena je promenio lozinku. Sada hoce da proda stari telefon, medjutim ima sledeći problem. Stari mob je ostao prijvljen na tom nalogu i sada trazi novu lozinku. Kada se ukuca nova lozinka on kaze da je IPHONE LOCKED due to security reasons i krene u proceduru potvrde preko sms-a i promene lozinke. Kada se uradi cela procedura on ponovo pri kucanju sifre izbacuje istu gresku i sve u krug. Znaci telefon ne moze ni da se uloguje ni da se izloguje sa tog naloga. Na novom mob sve funckionise bez problema.

probao sam sledeće:

promenu lozinke na starom mob
pomenu lozinke na novom mob
promenu lozinke preko sajta i čekirao ono da me izloguje sa svih uredjaja
nosio telefon u style, rekli da oni ne mogu ništa i dali mi broj da zovem podrsku u london preko skajpa

Telefon je u nekom medjustanju, ni prijavljen ni odjavljen. Na primer kada se preko kompa ulogujem na sajt na nalog, na tom starom tel onako samo trepne da dozvolim prijavu i broj. I ako uspem da pritisnem cak i sa starog moze da se dozvoli.

Jednostavno ne znam kako da ga izlogujem sa tog naloga.
idi lepo icloud.com i iskljuci find my i resetuj telefon preko itunes

Jedno pitanje: Jel se kada se telefon potpuno napuni prikazuje 100% napunjeno ili potpuno napunjeno?

idi lepo icloud.com i iskljuci find my i resetuj telefon preko itunes
Bacio sam oko sada. To bi bila ona opcija erase phone na icloud sajtu?

Da li mi sllučajno ne *****e nešto i na drugom telefonu s obzirom da su na istom nalogu?

Opet dobra baterija sa ovim novim update (13 pro)

5,34gb update? Na netu sam video da je oko 500mb..

Prilozi

• 03B806CF-FB97-4317-A3DE-AFE35D082FE2.png
    03B806CF-FB97-4317-A3DE-AFE35D082FE2.png
    127 KB · Pregleda: 127
Da li si pre ovog takodje bio na prethodnoj beti ili si se tek prikljucio beta programu :)

Pa da… ali ubacili su i sa naocalama. Iako meni i sada radi u 70-80% slucajeva sa naocalama. A ovo sa maskom, apple watch rijesava.

kako mislis niko ne nosi?

***, ja sam licno masku nosio svugdje. I na poslu i u marketima, bas svugdje pridrzavao se i u 2 godine izgubio culo mirisa i ukusa u decembru 2020. I to je to. Sada kod nas (u RS, Prijedor - Banja Luka ama bas niko ne nosi maske osim pojedinih starijih osoba i naidje poneko od mladjih sa maskom. Isao skoro na put, usao u Dom zdravlja za brzi trst, jedini ja sa maskom, hahaha. Svugdje pustaju bez maske ili ti kao prsce ruke, a ne opominje za masku. Ludost je prestala napokon. A i pojedine zemlje ukidaju u zatvorenom (Amerika, mislim Slovenija ili ko vec). Putin otjerao koronu, ali zato donio cijene goriva od 1.5€ kod nas.😂

Tako da malo vise kasne, ali dobro, posluzice opet kad puste novi virus iz lab pa cemo gace opet svi nositi.😂

Da li si pre ovog takodje bio na prethodnoj beti ili si se tek prikljucio beta programu :)
Bio sam vec na beti, ali jedno azuriranje pre ovoga nisam uradio. Anyway, ocekivao sam neke velike promene sa tom velicinom ali nista. Jedino sto sam primetio jeste kad ne prepozna face id, i izbaci pin da ukucam pozadina bude plava mat boja. Cini mi se da je inace bila moja zadata pozadina samo mutna

Prilozi

• 1E1947DD-942A-496C-B1A2-8EDFDA43092A.png
    1E1947DD-942A-496C-B1A2-8EDFDA43092A.png
    289.8 KB · Pregleda: 57
RC pusten, sledece nedelje final 15.4

Ja sad provjerio i tu je azuriranje.
15.4 zauzima 1.25 GB za 12PM

Sestra je imala Iphone XS, sad je kupila Iphone 13. Kad uđe u Icolud piše da viber zauzima 3.8 GB(slike, poruke, video...), jel postoji mogućnost da se to sa Iclouda "učita" u viber na ovom novom telefonu pošto nije napravila rezervnu kopiju pre prodaje starog telefona?

Sad bas testirao dodavanje Kovid sertifikata u Wallet i radi . Naravno onaj za Eu.

Ja sam to uspeo još novembra da uradim, zato me sad to buni u listi novih mogućnosti za 15.4

Ne vredi puno kod nas taj EU sertifikat kad dođe konobar i proba da ga verifikuje koristeći samo kameru ili neki QR app na svom androidu. Pošto mu telefon ne prepoznaje URL iza takvog QR koda, kaže ti da ti nije validan sertifikat, on je kovid redar, on zna...😂
Ako bi kojim slučajem to probao da uradi sa iPhone telefonom koristeći samo kameru, mogao bi samo da doda vaš sertifikat u svoj telefon.

Baš iz tih razloga, najbolje rešenje za domaće je i dalje QR kod sa potvrde o vakcinaciji, makar ga ručno kreirali i dodali u Wallet app. Nijedan kovid redar sa kojim sam imao susret nije koristio aplikacije za verifikaciju EU sertifikata, a za iOS čak postoji i zvanična aplikacija - Očitaj EU DZS

Nazad
Vrh Dno