Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ovaj Sencor ne deluje lose.
Obrati pažnju da je to Android TV, samo bez Netflix sertifikata. Nije običan Android. Ima Sencor u svojoj ponudi i noviji model sa S905X4 procesorom, isto Android TV, ali ga ne dovlače ovi naši iz Mađarske, verovatno je skup.

Pa ne znam da li je dozvoljeno kačenje oglasa sa KP. Nije ga teško naći tamo, SENCOR SMP atv1. Dva lika iz Subotice ga imaju u ponudi, cena 58 evra.

Ovo sto je napisao se odnosi verovatno na neke konkretne modele koje prodaje inace je totalno netacno.
Da li onda može preporuka za box koji provereno može da koristi EON aplikaciju za telefon ili tablet (korisnik+lozinka)? Dakle ne ta varijanta sa kodom, jer se tretira kao smart tv za koji nemam više slotova :confused:

Ja taj sencor sa s905x i 2gb rama za te pare ne bih uzimao, em nema netflix sertifikat pa aplikacija za smart tv ne radi, em na hbo max neće imati zvuk. Doduše ovo govorim iz iskustva sa mxq boxom sa s905x i atvexperience romom, ali ne vidim što bi bilo razlike. I taj njihov rom je garant kuvan na osnovu dostupnih atv romova.

Skoro sam imao dilemu neki random kinez brend Falcom sa x905x3 sa 4gb rama ili mi box s, i uzeo Mi baš zbog tih sertifikata. Navikao sam na atv romove i upravljanje daljincem.

P.S. da li se neko bavi portovanjem romova za box-eve, imam jedan xwave sa s905w i 2gb rama ali tlc nand, zbog toga nije kompatibilan sa atv romovima, najdalje sam došao do boot screen-a sa načinom koji sam našao na netu.

Ja taj sencor sa s905x i 2gb rama za te pare ne bih uzimao, em nema netflix sertifikat pa aplikacija za smart tv ne radi, em na hbo max neće imati zvuk. Doduše ovo govorim iz iskustva sa mxq boxom sa s905x i atvexperience romom, ali ne vidim što bi bilo razlike. I taj njihov rom je garant kuvan na osnovu dostupnih atv romova.

Ne mora da znači da je kuvan rom. Može box da ima sertifikovan AndroidTV i Widevine L1, a da nema Netflix sertifikat. Ima gomila takvih boxova, na njima radi Netflix aplikacija za Android TV, samo je ograničena rezolucija. Na nekim od tih boksova može da se natera Netflix da pušta 1080p. A naprimer na Mecool KM6 može čak i da se gleda Netflix u 4k, iako nema Netflix sertifikat.

Jasno, zato sam i napisao kakvo je moje iskustvo sa boxom istih karakteristika kao i ovaj Sencor.A ovaj Mecool je ipak noviji box tj čipset, isplati se ulagati u njega, mislim proizvođaču.

Izgleda da su ti Sencor boksovi ustvari Mecool sa drugom nalepnicom. Evo ovde na 12:55 piše ko je OEM.

Tako da je taj Sencor na KP valjda prepakovani Mecool KM1, a ovaj novi Sencor kojeg nema kod nas je prepakovani KM6.
A onda je i jasno zašto nemaju Netflix sertifikat, ali ostali stream servisi bi trebalo da rade bez problema.
Da se ispravim, Mecool KM8 ima isti hardver kao ovaj Sencor sa KP. Oba imaju Android TV 9, tako da mislim da je to isti box sa drugom nalepnicom. KM1 je jači ima S905x3.

Poslednja izmena:
Izbor nije mali, ali je pitanje sta ima kod nas.
Ja bih dodatno gledao i HDR jer je to sada normalno za skoro sve nove sadrzaje i bice normalno i za tv.
u tom slucaju je izbor dosta manji

Pa iskreno, ako gledam samo ono što me zanima (FHD Netflix) onda je situacija i bolja nego što sam očekivao jer kod nas se mogu naći i:
  • Xiaomi Mi Box S
  • Blaupunkt B Stream
  • Meecool KM2
  • Realme 4K Smart Google TV stick
Koji bi ti izabrao od navedenih?

Ko želi boks sa svim sertifikatima, trenutno je na KP najbolji izbor Fire TV Stick 4K Max, jer su za Xiaomi TV Stick 4k nabili nenormalnu cenu od 100 evra. Kad padne cena za Xiaomi, onda će tu biti mrtva trka, možda će Xiaomi biti bolji izbor jer Amazon nema običaj da izbacuje apdejte za svoje stikove, Xiaomi je tu do sad bio dobar.

Kome ne treba Dolby Vision i Dolby Atmos, dobar izbor je i Realme TV stick 4k, jer sve ostalo radi kako treba.

Ima gomila takvih boxova, na njima radi Netflix aplikacija za Android TV, samo je ograničena rezolucija. Na nekim od tih boksova može da se natera Netflix da pušta 1080p.
Daj mi preporuku za ovo, 1080p mi je dovoljno, ali da je iz naših prodavnica,ako ih uopšte ima.Hvala.

E tu je problem što naši ne uvoze ništa od toga. Samo Mi Box S iz prodavnice. A na KP ima ponešto da se nađe, mada i tu slabo.

Sve što se uveze preko neke prodavnice je realna cena +30-40 eura dodatno. Na kp je oko +15-25 na realnu cenu. Pa ko voli i neće da čeka samo napred. Uz to ko čeka za Srbiju od letos svaka pošiljka ide na carinu i placa se 20% na procenu paketa + otvaranje paketa 200 RSD u proseku +1000-1300 RSD ~ oko 10€ do 50€ vrednosti, dok preko 50 plaća se i carina.

A Google Chromecast i Mi Stick 4K su tu negde što se tiče snage? Koliko vidim Chromecast je jeftiniji.

Nemoj molim te da vise petljamo google chromacst u ovu temu...nidje veze...

Sencor nije neki narociti proizvodjac... ja to ne bi uzeo nikad a narocito ne za 58eur
Da li onda može preporuka za box koji provereno može da koristi EON aplikaciju za telefon ili tablet (korisnik+lozinka)? Dakle ne ta varijanta sa kodom, jer se tretira kao smart tv za koji nemam više slotova :confused:
A95x3 radi modovana EON aplikacija provereno i dosta ljudi ga ovde koristi.

Cak na njemu imas netflix app preinstaliranu ali bez google sertifikata neces imati full rezoluciju,
Kao sto neko gore rece ono sto zahteva widewine L1 nece ici, sve drugo radi.

u sustini sve vise ga komplikuju, kako google povecava strogocu sve manje opcija ostaje, tako da ako hoces sve na kraju cemo morati imati bar po 2 boxa jer sa jednim jednostavno neces imati sve.

na kraju cemo svi placati striming servise a gledacemo samo to sto nam se nudi.

Или 2 бокса, или бокс + ТВ са андроид/гугл ТВ.
Веровали или не, ја сам на TCL C725 инсталирао нетфликс и ХБО макс јер шилд и ТВ се не подржавају кад је долби вижн садржај у питању. А онда сам додао и ЕОН и колико видим, ако ми КОДИ буде нормално радио на ТВ-у, шилд иде у продају.

Веровали или не, ја сам на TCL C725 инсталирао нетфликс и ХБО макс јер шилд и ТВ се не подржавају кад је долби вижн садржај у питању. А онда сам додао и ЕОН и колико видим, ако ми КОДИ буде нормално радио на ТВ-у, шилд иде у продају.
Ја сам ти то и рекао, па сте ме испрозивали. Чему поента плаћати силне видео сервисе, кад немаш где да гледаш тај квалитет?! Сви малтене имамо видео сервисе у 4к резолуцији, а пола људи ни нема 4к телевизор, већ купује којекакве боксове, па се зеза око гледања иоле гледљивој резолуцији.

To je to, samo da je androidTV sa 3GB-a ram-a, ali i sa 2GB može da prođe...

Ja sam poručio Realme 4K na qrjak-ovu preporuku pa ćemo da vidimo :)

Ja kupio boks da gledam filmove i serije.
15 filmova godisnje , i oko 100 epizoda godisnje :)
Bacene pare na nvidia shield , mogao je boks od 50 eura sve to odraditi :)

Проверена комбинација са мојим ТВ-ом а за гледање долби вижн квалитета је Фајерстик 4К Макс, тако да можда он буде "надоградња" која би гурала само КОДИ.

Ma ovi Indijci su tu napisali i neke netačne stvari, tipa da ne radi OTG na Realme stick, a Technozon je radio review i sve što piše da treba da radi je radilo i bez problema je nakačio lan adapter.

pa da, tako i ja koristim WebOS i imam tri boksa...

Onda mi HBO ukine podrsku za app, i moram sa smart aplikacije da se selim na mobilnu ili da trazim certified uredjaj i ako me sertifikovane stvari u ful rezoluciji ne zanimaju.
Nekako mi finansijski lakse da mi ukinu podrsku za box nego za tv

Ja bi nekako klasican android sa google sertifikatima, sa kojim mogu sve... ali primecujete da sve smo dalje od toga.

Svaki novi uredjaj je sve skromniji i skromniji sa manje mogucnosti ali vecom cenom, dosli smo do toga da su nam stickovi po ceni boksa super :rolleyes:

Vracamo se na prvu stranu ove teme, tako smo i poceli sa krs stikovima.

Poslednja izmena:
Boxevi/stikovi su jednostavni za korišćenje i skroz jeftini kad se gleda šta pružaju. Za pedesetak evra se uzme Mi Box ili Firestick 4K na kojima radi maltene sve od streaming/multimedija servisa, i koji će biti upotrebljivi još nekoliko godina.

Razlika kod ovih novijih u hardveru i što uglavnom podržavaju Dolby Vision i Atmos, koliko vidim.

Добро, али није све у стриминг сервисима, и не гледамо сви садржај са стриминг сервиса.
Ево, ја већ годину дана имам нетфликс, а погледао сам на њему једва пар наслова. Али зато КОДИ... 😇

Razlika kod ovih novijih u hardveru i što uglavnom podržavaju Dolby Vision i Atmos, koliko vidim.
То и AV1 кодек за јутјуб.

Nazad
Vrh Dno