Nabavio sam neki SunLux RP8030 termalni printer, deluje sasvim korektno ali imam problem kada hoću da štampam iz ESIR android aplikacije poreske uprave. Opcija print i share isključivo nude output u pdf formatu. Kada to pošaljem na štampu, kvalitet je značajno lošiji nego kada šaljem ESC komande pa kad štampač štampa nativne karaktere kao i barkod u odnosu na ovaj rasterski režim.U svakom slučaju, 57/80mm završava posao po zakonu, ostaje samo da obavezno bude kompatibilan sa ESC/POS protokolom. Autokater(odsecanje računa) je zgodan, ali nije presudan pri odabiru. Postoji i problematika sa kodnim stranama, POS printer bi trebao biti pravljen za određeno tržište iu sebi sadržati charatcter set za to govorno područje, kako bi se naša slova prikazivala kako treba. Birch to nema, Epson bi trebalo da može dip prekidačima da se podesi, ali i to je problematika. Zavisno od softvera, neki to rešavaju konvertovanjem računa u sliku pa onda nije ni bitan tip emulacije i kodna tabela, savetujem da konsultuješ kuću koja ti iznajmljuje program.
Koristiš pistojeći terminal i uzimaš običnu kasu, kartice i veliki ekran su jedina prednost Androida, a po meni to ne vredi 3 puta skuplje pretplate.Molio bih ako neko može da pojasni : koliko vidim sve ove male nove android kase koje su u ponudi imaju opciju za plaćanje karticama koja mora dodatno da se aktivira/plaća. Ako već imam aktivan pos terminal od banke da li će on moći i dalje da se normalno koristi ili mora taj interni iz nove kase?
Cs30 ima sertifikovan esir, lpfr ce biti sertifikovan ovih dana. Pretplata je 10e šta god pisalo tu gde gledaš, nema besplatnog softvera za Android.Na sajtu fiskal.rs , u ponudi je kasa cs30pro. Ispod proizvoda pise dozivotna garancija.
Bez mesecne pretplate.
Da li taj uredjaj objedinjuje i poseduje sertifikovani esir lpfr pa tako predstavlja resenje bez ikakve mesecne pretplate?
Da li postoji ikakva mogucnost integracije vec postojeceg POS terminala( ili bar samo njegovog termalnog stampaca) sa recimo nekim windows softwerskim esir/lpfr om?
Ti možeš posedovati veći broj POS terminala, za primanje platnih kartica, iste ili različitih banaka. Bolje pitanje je da li tvoja poslovna banka prihvata taj uređaj za procesiranje transakcija.Molio bih ako neko može da pojasni : koliko vidim sve ove male nove android kase koje su u ponudi imaju opciju za plaćanje karticama koja mora dodatno da se aktivira/plaća. Ako već imam aktivan pos terminal od banke da li će on moći i dalje da se normalno koristi ili mora taj interni iz nove kase?
Hvala, ali problem je što su gotovo sve male kase u ponudi ,( za nas koji izdajemo samo par računa dnevno) te Android kase-Galeb (koju sada imam)/Telekom/Telenor sve jedne iste...treba mi nešto najjednostavnije.Koristiš pistojeći terminal i uzimaš običnu kasu, kartice i veliki ekran su jedina prednost Androida, a po meni to ne vredi 3 puta skuplje pretplate
Hvala, ali problem je što su gotovo sve male kase u ponudi ,( za nas koji izdajemo samo par računa dnevno) te Android kase-Galeb (koju sada imam)/Telekom/Telenor sve jedne iste...treba mi nešto najjednostavnije.
Problem je u tome što sve veće firme od Galeba do mob. operatera nude samo te skuplje android kase sa gomilom opcija koje velikom broju nas koji izdajemo samo par računa dnevno uopšte ne treba...a najprostije kase ne bih da uzimam od neke male, neproverene firme. Tako da nisam pametan šta da radim, čekam zadnji voz u aprilu kao i svi ostali.Po meni ne, za 1900din mesečno koliko traže možeš uzeti kompletan softver koji pokriva fiskalne račune, eFakture, lager, kalkulacije/nivelacije, i uz to neki POS printer koji je jeftinija opcija od MTS kase.
A ako ti to sve ne treba, već ti je potrebno klasično izdavanje fiskalnih računa onda je bolje uzeti običnu kasu gde je mesečno održavanje 3 puta jeftinije.
@Mudri Geneko SuperCash Plus, već je Astmario naveo. Ako sam dobro razumeo, za njega će LPFR takođe biti 3€+pdv, kao što je za Int-raster.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari